• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyeti Olupta Araba Kullanamayanlar !

Zehir

her seçiş bir vazgeçiştir
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
1.847
1
156
Diğer
Merhaba arkadaslar

Yaklasik 7 kisi taniyorum ehliyetleri var ama daha arabayi kaldiramiyorlar..

Tamam anliyorum anlamaya calisiyorum

ama nasil bir sistemdir bu ? Arabayi kaldirmasini ,sürmesini bilmeyene ehliyet verirler

Ya insan cani bu kadar ucuz mu ?

Mesela gecen Türkiye´ye gittigimde cok istemelerine ragmen kimseye araba sürüsü göstermedim.

Ama bi kac gün sonrasinda ehliyeti olmayan ama araba sürebilen birisinin o kisiye araba sürdürdügünü ögrendim.

Sonucta kullandigi araba ,sürücü kursu arabasi degil ki ,ani bir olayda frene basabilsin yanda oturan.

Ben mi abartiyorum

O ehliyeti alanlara soruyorum siz nasil ehliyet aldiniz diye ,bana verilen cevap ise daha da kötü

100 metre yolda ileri git ,geri gel tamam kazandin.(SiLE YOLU) Böyle bir sey olabilir mi ya

Mobese kazalarina bakiyorum Türkiye genelinde hep kural disi hareketler

Arabayi hareket ettirmek ne kadar önemliyse kurala uymakta o kadar önemli degilmidir

Keske Türkiyede´de önce 30luk ara caddelerde baslanip 50 ile sehir ici ve 70le yerlesim yeri disinda ve otobanlarda araba sürüsleri yapilip ayni sekilde sinavlar verilse .

Herkes kolayca ehliyet alamasa ve denetimler SIK cezalar PEK olsa...

Ehliyeti olan arkadaslar sizler nasil yaptiniz,nasil aldiniz ehliyetinizi ve sürebiliyormusunuz sehir ici trafiginde ?

Maşallah bu aralar Araba sürmekten gidiyor konular :)

Evet Türkiyede ehliyet almak çok kolay. Hiç memnun değilim. Ayrıca ehliyetm var ama araba sürmeyi kurstan öğrenmedim. Orada sadece düz gitmeyi öğrendim. Düz yolda.

18 yaşımda aldım ehliyetimi ama arabamız yoktu ve ben de kimlik yerine taşımaya başladım. Yak. 36 yaşında arabam oldu ve kullanmaya başladım , sürüş eğitimi aldıktan sonra. Aradaki dönemde doğal olarak ehliyetli bilmeyendim . Yeni adet değil bu yurtdışında herşey süper , hayat çok iyi bizde herşey berbat. Elbette çok daha iyi şeyler olmalı ülkemizde ama yurtdışında da süper olduğunu söylemeyin , inandırıcılığı olmaz. En son yurtdışına çıkıp geri geldiğimde trafikte araç kullananları durdurup öpesim gelmişti.

bende onlardanım ama aslında sürüyorumda trafiğe çıkamam arabada olmayınca pratik yapmayınca unutuyo korkuyo insan :34: hem burda 3-5 direksiyon dersi verip yolluuyolar mağlesef herşey para özel ders alırsan ne ala :ssz:

Bu nasıl bir konuya ben anlayamadım
Sizin yaşadığınız ülkede beyninizi yarıp içine araç kullanma fonksiyonları mı eklediler arkadaşım?
Evet Türkiye'de bazı aksaklıklar eksiklikler olabilir 7 kişi tanıyorum 7 side arabayı kaldıramıyor demişsiniz ne çok direksiyon dersi almamış ehliyetli ile tanışmışsınız ilginç ben ehliyetimi alırken 10 kişiden 6 sı kalmıştı oysa ki arabayı kaldırmak yetmiyor Türkiye'de canım.Bayırda duruyorsun ışıklarda duruyorsun vites değiştiriyorsun sollama yapıyorsun ben bunların hepsini yaparak ehliyetimi hak ettim sizin karşılaştığınız insanlara bunlar yapılmamış olabilir ama bu bütün ülkede böyle anlamına gelmez.Ancak şartlar gereği Türkiye herkesin kapısının önünde arabası olamayabiliyor bu yüzdende araba kullanmayı unutabiliyor yada geliştiremiyor insanlar bir kaç kişiyi tanıyıp bütün ülke için böyle bir genelleme yapmanız beni rahatsız etti açıkçası.

Şunuda ayrıca belirtmek isterim ki ehliyetsiz araba kullananları küçük yaşta çocuklarına araç sürmeyi öğretenleride kınıyorum.

Bu nasıl bir konuya ben anlayamadım
Sizin yaşadığınız ülkede beyninizi yarıp içine araç kullanma fonksiyonları mı eklediler arkadaşım?
Evet Türkiye'de bazı aksaklıklar eksiklikler olabilir 7 kişi tanıyorum 7 side arabayı kaldıramıyor demişsiniz ne çok direksiyon dersi almamış ehliyetli ile tanışmışsınız ilginç ben ehliyetimi alırken 10 kişiden 6 sı kalmıştı oysa ki arabayı kaldırmak yetmiyor Türkiye'de canım.Bayırda duruyorsun ışıklarda duruyorsun vites değiştiriyorsun sollama yapıyorsun ben bunların hepsini yaparak ehliyetimi hak ettim sizin karşılaştığınız insanlara bunlar yapılmamış olabilir ama bu bütün ülkede böyle anlamına gelmez.Ancak şartlar gereği Türkiye herkesin kapısının önünde arabası olamayabiliyor bu yüzdende araba kullanmayı unutabiliyor yada geliştiremiyor insanlar bir kaç kişiyi tanıyıp bütün ülke için böyle bir genelleme yapmanız beni rahatsız etti açıkçası.

Şunuda ayrıca belirtmek isterim ki ehliyetsiz araba kullananları küçük yaşta çocuklarına araç sürmeyi öğretenleride kınıyorum.

amaciniz polemik yaratmak mi ? konuya tam müdahil olamadiginizi düsünerekten sizi kiracak bir sey yazmiyorum

bu forumdada okuduklarimdan yola cikarak yani 7 kisiyle sinirli kalan bir sey degil

ve ben rahatsizim bu durumdan ,trafigi kurali bilmeyenin yola cikmasindan ...

Merhaba arkadaslar

Yaklasik 7 kisi taniyorum ehliyetleri var ama daha arabayi kaldiramiyorlar..

Tamam anliyorum anlamaya calisiyorum

ama nasil bir sistemdir bu ? Arabayi kaldirmasini ,sürmesini bilmeyene ehliyet verirler

Ya insan cani bu kadar ucuz mu ?

Mesela gecen Türkiye´ye gittigimde cok istemelerine ragmen kimseye araba sürüsü göstermedim.

Ama bi kac gün sonrasinda ehliyeti olmayan ama araba sürebilen birisinin o kisiye araba sürdürdügünü ögrendim.

Sonucta kullandigi araba ,sürücü kursu arabasi degil ki ,ani bir olayda frene basabilsin yanda oturan.

Ben mi abartiyorum

O ehliyeti alanlara soruyorum siz nasil ehliyet aldiniz diye ,bana verilen cevap ise daha da kötü

100 metre yolda ileri git ,geri gel tamam kazandin.(SiLE YOLU) Böyle bir sey olabilir mi ya

Mobese kazalarina bakiyorum Türkiye genelinde hep kural disi hareketler

Arabayi hareket ettirmek ne kadar önemliyse kurala uymakta o kadar önemli degilmidir

Keske Türkiyede´de önce 30luk ara caddelerde baslanip 50 ile sehir ici ve 70le yerlesim yeri disinda ve otobanlarda araba sürüsleri yapilip ayni sekilde sinavlar verilse .

Herkes kolayca ehliyet alamasa ve denetimler SIK cezalar PEK olsa...

Ehliyeti olan arkadaslar sizler nasil yaptiniz,nasil aldiniz ehliyetinizi ve sürebiliyormusunuz sehir ici trafiginde ?

Nasıl aldım ehliyetimi açıklayayım;

1.Sürücü Kursuna kayıt yaptırıp derslere katılarak sınava hazırlandım ve sınav tarihinde sınava girdim.(Harç yatırdım)
2.Sınavdan yaklaşık 2 hafta sonra sınav sonuçları açıklandı…
3.Sonuçların açıklanmasından 2 hafta sonra direksiyon sınavı yapıldı. (Harç yatırdım)
4.Direksiyon sınavı sonuçları sınav günü öğleden sonra açıklandı.
5.70 puan ve üstü türevi puanlar aldım.Sürücü kursumun bulunduğu il-ilçedeki Emniyet birimi için internet üzerinden randevu aldım.
6.Ve sonunda emniyetten sürücü belgemi aldım.

Sürebiliyorum.(nokta)

amaciniz polemik yaratmak mi ? konuya tam müdahil olamadiginizi düsünerekten sizi kiracak bir sey yazmiyorum

bu forumdada okuduklarimdan yola cikarak yani 7 kisiyle sinirli kalan bir sey degil

ve ben rahatsizim bu durumdan ,trafigi kurali bilmeyenin yola cikmasindan ...[/COLOR][/FONT]

Arkadaşım ben bugüne kadar bu forumda kimse ile polemiğe girmedim böyle bir konu için seninle de asla ve asla polemiğe girmem öncelikle bunu belirtmek isterim.Konuya tam müdahil olamadiginizi düsünerekten sizi kiracak bir sey yazmiyorum demişssiniz bunu nerden çıkardığınızı öğrenmek isterim ayrıca kırmaktan korkmayın lütfen paylaşın söylemek istediğinizi konuya tam müdahilim 100 200 kişi bile olsa bu sizin bütün ülkemizi kapsayan genelleme yapmanıza izin vermez diye düşünüyorum.Siz ben trafiği kuralı bilmeyenin trafiğe çıkmasından rahatsızım demediniz bundan herkes rahatsız siz ehliyetinizi nasıl aldınız trafiğe çıkıyormusunuz araç kullanıyor musunuz sizde öyle misiniz Türkiye neden böyle neden öyle diye sordunuz hayır ben öyle değilim eminim öyle olmayanda bir çok arkadaş vardır az önce yazdıklarımı o sebeple yazdım münakaşa etmek için değil.

Arkadaşım ben bugüne kadar bu forumda kimse ile polemiğe girmedim böyle bir konu için seninle de asla ve asla polemiğe girmem öncelikle bunu belirtmek isterim.Konuya tam müdahil olamadiginizi düsünerekten sizi kiracak bir sey yazmiyorum demişssiniz bunu nerden çıkardığınızı öğrenmek isterim ayrıca kırmaktan korkmayın lütfen paylaşın söylemek istediğinizi konuya tam müdahilim 100 200 kişi bile olsa bu sizin bütün ülkemizi kapsayan genelleme yapmanıza izin vermez diye düşünüyorum.Siz ben trafiği kuralı bilmeyenin trafiğe çıkmasından rahatsızım demediniz bundan herkes rahatsız siz ehliyetinizi nasıl aldınız trafiğe çıkıyormusunuz araç kullanıyor musunuz sizde öyle misiniz Türkiye neden böyle neden öyle diye sordunuz hayır ben öyle değilim eminim öyle olmayanda bir çok arkadaş vardır az önce yazdıklarımı o sebeple yazdım münakaşa etmek için değil.

ama zaten yazdigim konu ne kadar rahatsiz oldugumu belirtmiyor mu?

evet aynen o yazdiginizi dedim,cünkü hala ehliyeti kolay alip trafige tam sürüse konsantre olamadan ,kurali bilmeden giriyor ve kazalar oluyor.

benim 4 yasindaki kuzenime böyle ehliyetini almis ama araba sürmesini tam ögrenememis birisi carpti ve su an bir bacagi digerinden kisa topalliyor.

ben diyorum ki bu kadar kolay ehliyet verilmesin,daha iyi ögretilsin..sehir ici ,yerlesim yeri disi trafige sokulsun herkes..sadece semt icinde yapilmasin sinavlar

Son düzenleme:
Derslere girerek ve hak ederek ehliyetimi 7 yıl önce aldım. Trafikte gayet güzel araba kullanabiliyorumm hiç kaza yapmadım ve cezada yemedim. Tek sıkıntım var trafiğe yalnız çıktığım zaman magandaların sıkıştırmaya çalışmaları. Sizin o 7 kişinin kapısında arabası olmayabilir mi? Sonuçta araba pratik yapılarak kullanılır.

Derslere girerek ve hak ederek ehliyetimi 7 yıl önce aldım. Trafikte gayet güzel araba kullanabiliyorumm hiç kaza yapmadım ve cezada yemedim. Tek sıkıntım var trafiğe yalnız çıktığım zaman magandaların sıkıştırmaya çalışmaları. Sizin o 7 kişinin kapısında arabası olmayabilir mi? Sonuçta araba pratik yapılarak kullanılır.

Bir tanesi abimin esi ve arabalari var.Digerlerininde arabasi var yalniz bi tanesinin yok

Ama arabayi tam sürmeyi ögrenememis kisi kurala nasil dikkat edicek,önüne cikan insana nasil dikkat edicek

yani demek istiyorum ki direksiyon hakimiyeti kazanilasiya kadar ders görülsün,devlet bu konuda birseyler yapsin

Bir de mesela Istanbul´da benim oturdugum yerde insanlar kaldirimdan yürümüyorlar(hos nasil yürüsünler kaldirimlar dar,cöp kovalari ile kapanmis)

Arkadaslar sakin olun aranizda ki sadece bir yanlis anlama.
Zehir arkadasimizin, aslinda Türkiye deki herkesi kasdetmek istemedigini düsünüyorum.
Türkiye ile yurtdisinin ehliyet alirken uyguladigi prosedür cok farkli, bunu söylemek istemistir.
Burada eyliyet almak cok zor.
Kurs arabasi ve ögretmenle en az 33 saat araba kullanmalisiniz, 30 luk yol, 50 lik yol, sehir ici, sehir disi, otoban, gece sürüsü, gündüz sürüsü, hepsinde arabayi kullanmalisiniz.
Türkiye den ehliyet almis birinin ehliyeti burada gecerli degil.
Arkadas bunlari söylemek istedi kanimca.
Türkiye de neden bu kadar kolay demek istedi.
Sorun yok, güzel ülkemizde hersey dahada güzel olacak insallah.

Zehir arkadasimizin, aslinda Türkiye deki herkesi kasdetmek istemedigini düsünüyorum.
Türkiye ile yurtdisinin ehliyet alirken uyguladigi prosedür cok farkli, bunu söylemek istemistir.
Kurs arabasi ve ögretmenle en az 33 saat araba kullanmalisiniz, 30 luk yol, 50 lik yol, sehir ici, sehir disi, otoban, gece sürüsü, gündüz sürüsü, hepsinde arabayi kullanmalisiniz.

Tesekkür ederim weiss´cim

Hem bu anlatmak istedigim hem de iste kuzenim sakat kaldi ya o yüzden cok hassasim ya.

Aslinda ehliyeti bu sekilde alanlarada degil isyanim ama sartlar agirlastirilmali,direksiyon hakimiyeti cok iyi saglanmali

bunlarda tabiki ehliyet kursunda olmali ,tipki bizde oldugu gibi

Son düzenleme:

33 Saat Araba kullanmak :53: Keşke yurtdışındaki gibi olsaydı babaya kocaya özel hocaya gerek kalmazdı..

Ben ehliyeti aldığımda günde yarımşar saat 1 hafta direksiyon dersi verdiler yani toplam 3-3.5 saat (2 gün şehir içi, 5 gün çift şeritli düz yol)

Keşke 33 saat olsada herkes ehliyetini aldıktan sonra düzgünce trafiğe cıkabilse..

Ben de anlamiyorum o nasil oluyor.
Arabaninin a'sindan anlamaz ama ehliyeti var.
Ve bu konuda bile polemik cikmis, inanamadim. Insan cani bu kadar ucuz mu? Bu tur soforler coluk cocugunuza carpsa dersiniz ama "cikmasaymis bilmiyorsa diye" kimse hosgormez surucuyu. Ama suren olunca olsun, carpa carpa ogrenirsiniz nasilsa. Gecen haftalarda da bir konu vardi, kaza yapmis acemi sofore "olsun, kaza yapa yapa ogrencez" diyorlardi. Ne hakla ya!? Ne hakla sen benim arabama ya da sevdiklerime carpa carpa ogreneceksin? Turkiye'de bu zihiyet var da ondan boyle arabadan anlamayana ehliyet veriliyor arkadasim. Isini adam gibi yapana , guvenli soforlere lafim yok, onlari tenzih ediyorum. Benim derdim araba kullanacam sevdasina daha araba suremeden trafige cikip elalemin arabasini, canini hice sayan trafik canavarlarina.

Ben de ehliyet aldım,ama öyle kolay olmadı tabiki...İlk ehlıyet aldıgım zamanlarda trafıge cıkacak kadar ıyıydım,sonrasında arabam yoktu ve aradan 2 yıl gectı..Pratik yapamadım,haliyle trafıge cıkacak cesaretim de kalmadı..İmkanlar elvermedi özel ders de alamadım,araba da..Ehliyeti olup da trafıge cıkamayanlar genelde araba olmayıp da pratık yapma ımkanı olmayan kişilerdir.

ehliyetim var
güzelde kullanıyorum aslında
evet çok kolay alınıyor burda ehliyet
ehliyet sınavında 200-300 metrelik bi yoldu bi kavşaktan dön geri geldiğin yere git okadar
arkadaşım yanımdaykende kullandım ilk kullanmaya göre çok iyisin dedi
ama sağolsun eşim dırdırıyla tüm cesaretimi kırdı

benim sınavdaki yol güzergahım vızır vızır trafik olan şehir içiydi. ayrıca çevre yolunada çıkarmışlardı. çok işlek bir yoldu. dönüşler, bayırlar ve park. o kadar kolay da değil. bir şeyi yanlış yap hemen puan kırdılar... sürücü kursunda da baya ders vermişti hocam. her gün öğlen 1 saat. kaç hafta sürdü tam hatırlamıyorum ancak uzun sürdü...

şimdi ise uzun süre araverdim. evlendiğimizde arabamız yoktu. sonradan aldık. ilk önce eşim kendini geliştirdi. şimdide ben. işlek olmayan yollarda gayet iyi kullanıyorum. tamam dediğimde şehir içinede çıkacağım....

Aslinda haklisiniz bu konuda ne yazikki direksiyon egitimi iyi verilmiyor ama merak etmeyin artik degisen kanuna gore direksiyon sinavina ve direksiyon derslerine daha cok onem verilecek.Ehliyet sinavindaki soru sayisi 60 cekilmis amaclari direksiyon egitimine onem verilmek icin hatta yagmurlu havalarda ve aksamlarida egitim verilecekmis.

ehliyet almaya hak kazandığım sırada gerçekten trafiğe çıkardım o kadar iyiydim sonra babamla bi gün arabaya bindik :) yaklaşık birbuçuk senedir şoför koltuğuna oturmuyorum

Back
X