• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyeti Olupta Araba Kullanamayanlar !

Ben de anlamiyorum o nasil oluyor.
Arabaninin a'sindan anlamaz ama ehliyeti var.
Ve bu konuda bile polemik cikmis, inanamadim. Insan cani bu kadar ucuz mu? Bu tur soforler coluk cocugunuza carpsa dersiniz ama "cikmasaymis bilmiyorsa diye" kimse hosgormez surucuyu. Ama suren olunca olsun, carpa carpa ogrenirsiniz nasilsa. Gecen haftalarda da bir konu vardi, kaza yapmis acemi sofore "olsun, kaza yapa yapa ogrencez" diyorlardi. Ne hakla ya!? Ne hakla sen benim arabama ya da sevdiklerime carpa carpa ogreneceksin? Turkiye'de bu zihiyet var da ondan boyle arabadan anlamayana ehliyet veriliyor arkadasim. Isini adam gibi yapana , guvenli soforlere lafim yok, onlari tenzih ediyorum. Benim derdim araba kullanacam sevdasina daha araba suremeden trafige cikip elalemin arabasini, canini hice sayan trafik canavarlarina.

Tesekkür ederim beni en iyi siz ifade etmissiniz.

Benim bi arkadasim 3 kez kaybetti ehliyeti 4 bin 250 euro harcamisti

1-tek yönlü yolda neden ortali gitmemis
2-sagdakinin soldakinden önce gecis hakkini elinden aldigi icin
3-otoban cikisinda hizini düsürmedigi icin

eltim 2 kez kaybetti 3 bin 200 euro harcadi

1-yolcu birakan otobüsün yanindan nasil 50 ile gecersin
2-sürüs güzel,araba park edilmis,kemer cözülmüs ama aynaya bakmadan arabanin kapisini acmis ve arkadan bi ses sinavi kaybettiniz

benim ögretmenim bana sen ya otobanda ya da stop cizgisinde kaybedersin demisti ama cok sükür hepsini güzelce vermistim.Hatta 30luk ve sagdaki yoldan gelenin gecis hakki olan yolda seri gitmedigim icin denetmen beni uyarmisti.Sebebi ise arkadakini kizdirip beni sollamasina sebeb olmammis ama kaybetmeyi haketmiyorsun demisti.
Ben ise 900 euro sadece sürüslere vermistim ve yazili sinav harci vs 1300 euro tutmustu.Benim sürüslerim esimin sayesinde bu kadar az tuttu.Cünlü burada özel araba sürme yerleri var hafta sonlari orada pratik yapmistim ehliyeti almadan önce.

Merhaba arkadaslar

Yaklasik 7 kisi taniyorum ehliyetleri var ama daha arabayi kaldiramiyorlar..

Tamam anliyorum anlamaya calisiyorum

ama nasil bir sistemdir bu ? Arabayi kaldirmasini ,sürmesini bilmeyene ehliyet verirler

Ya insan cani bu kadar ucuz mu ?

Mesela gecen Türkiye´ye gittigimde cok istemelerine ragmen kimseye araba sürüsü göstermedim.

Ama bi kac gün sonrasinda ehliyeti olmayan ama araba sürebilen birisinin o kisiye araba sürdürdügünü ögrendim.

Sonucta kullandigi araba ,sürücü kursu arabasi degil ki ,ani bir olayda frene basabilsin yanda oturan.

Ben mi abartiyorum

O ehliyeti alanlara soruyorum siz nasil ehliyet aldiniz diye ,bana verilen cevap ise daha da kötü

100 metre yolda ileri git ,geri gel tamam kazandin.(SiLE YOLU) Böyle bir sey olabilir mi ya

Mobese kazalarina bakiyorum Türkiye genelinde hep kural disi hareketler

Arabayi hareket ettirmek ne kadar önemliyse kurala uymakta o kadar önemli degilmidir

Keske Türkiyede´de önce 30luk ara caddelerde baslanip 50 ile sehir ici ve 70le yerlesim yeri disinda ve otobanlarda araba sürüsleri yapilip ayni sekilde sinavlar verilse .

Herkes kolayca ehliyet alamasa ve denetimler SIK cezalar PEK olsa...

Ehliyeti olan arkadaslar sizler nasil yaptiniz,nasil aldiniz ehliyetinizi ve sürebiliyormusunuz sehir ici trafiginde ?

benimde ehliyetim yok ama araba sürebiliyorum eşim bazen beni sakin biyere götürüyo öğretmek için 1 yıldırda öğrendim. eşim öğrenmeden göndermem dedi bu kayıtlarda yazılcam allah nasip ederse. eşime hep diyorum öğrendim artık gönder beni şuan ehliyetim olsa çarşıya çıkap dolaşabilirim ama ehliyetim olmadığı için elim bağlı.

benimde ehliyetim yok ama araba sürebiliyorum eşim bazen beni sakin biyere götürüyo öğretmek için 1 yıldırda öğrendim. eşim öğrenmeden göndermem dedi bu kayıtlarda yazılcam allah nasip ederse. eşime hep diyorum öğrendim artık gönder beni şuan ehliyetim olsa çarşıya çıkap dolaşabilirim ama ehliyetim olmadığı için elim bağlı.

İns en kisa zamanda alirsin ehliyetini carsiyada pazarada hatta sehir disina bile gidersin,ama sana sunu soyliyeyim canim bir an once kursa yazil tamam ck guzel araba kullaniyormusun maasallah ama bide su var direksiyon hocalarindan duydugum kadari ile es yada baba farkli gosteriyor kurs hocasi farkli gosteriyor sizin arabaninin ozellikleri farkli kurs yerindekiler farkli olabiliyor hocalar genellikle sinav oncesi ogrenci
erinin farkli arabalara binmesini istemiyor cunku sinav zamaninda bocalayip direksiyondan kalabiloyor cok iyi araba kullanip direksiyon sinavindan kalanlari gordum aradaki farkliliklar yuzunden.Beni yanlis anlama sadece bilgilendirme amacli soyledim

Ben derslere girmeden evde çalışarak ezbere sınava girdim kazandım..(şimdi sorsanız ne motor nede diğer konular hakkında bir çok şeyi bilemem) Direksiyon sınavı için tüm derslere katıldım ehliyeti aldığımda arabayı kaldırabiliyordum ama trafiğe çıkacak derecede kullanmayı bilmiyordum.. özel ders aldım şu anda kullanıyorum çok şükür..

Çevremde de ehliyeti aldım hoop araba kullanabiliyorum artık diyen kimseyi görmedim.. ister kabul edelim ister etmeyelim ülkemizde ehliyet almak çok kolay.. yeterli eğitim verilmiyor ve trafik cezalarıda yetersiz durumda..
Görünen köy kılavuz istemez, günde toplam 1 saat araba kullanıyorum sinir küpü olarak dönüyorum, sinyal vermeyenler hatalı sollamalar, makaslar sıkıştırmalar sellektörler, trafik kuralı ihlalleri malesef insanı çıldırtmaya yetiyor..

Çünkü direksiyon sınavları her sene aynı yerde yapılıyor ve kurslar sizi sadece sınavın yapılacağı yerde eğitiyor, yolu ezberletiyorlar sana nerde vites değiştiriceğini, nerde hızı yavaşlatacağını falan ezberletiyorlar sana. Bana sınavda yanımda direksiyon hocam resmen kendi frene basıyordu, ters ters bakıyordum adama yapma diye ama yok adamın anladığı yok, bırak nerde frene basılacaksa ben basayım yok yani pedallardan hissediyordum. Sadece belli yolu ezberletilince farklı, kalabalık yollarda afallıyorsunuz. Yağmurlu havada çıkma mı nerdeee, gece zaten çıkamazsınız o konuda hiç tecrübeniz yok.

Direksiyon sınavlarının sistemi kesinlikle değişmeli.

Her sene farklı yerlerde yapılmalı ki tek yol size ezberletilmesin, Yoğun trafikte bile araba kullanmayı öğrenesiniz.

3 kademeli yaplmalı bence. Gece sınav yapılmalı, yağmurlu kaygan zeminde sınav yapılmalı en sonda normal direksiyon sınavı yapılmalı, hatta otobanda bile yapılmalı bence...

Direksiyon hocası yana değil arkaya gözetmenlerin yaına oturmalı ve gerçekten direksiyon sınavında kalma olmalı. Benim hatam çoktu biliyodum ama geçmiştim..

Kim pazar günü sıcak yatağından gelcek ki boşver geçir giit. Ya sonra bu kişi trafiğe çıktığında bir sürü kazaya sebeiyet veriyor sonra...

Her önüne ehliyet veriliyor sonra trafik kaza haberleri yazık...

Çünkü direksiyon sınavları her sene aynı yerde yapılıyor ve kurslar sizi sadece sınavın yapılacağı yerde eğitiyor, yolu ezberletiyorlar sana nerde vites değiştiriceğini, nerde hızı yavaşlatacağını falan ezberletiyorlar sana. Bana sınavda yanımda direksiyon hocam resmen kendi frene basıyordu, ters ters bakıyordum adama yapma diye ama yok adamın anladığı yok, bırak nerde frene basılacaksa ben basayım yok yani pedallardan hissediyordum. Sadece belli yolu ezberletilince farklı, kalabalık yollarda afallıyorsunuz. Yağmurlu havada çıkma mı nerdeee, gece zaten çıkamazsınız o konuda hiç tecrübeniz yok.

Direksiyon sınavlarının sistemi kesinlikle değişmeli.

Her sene farklı yerlerde yapılmalı ki tek yol size ezberletilmesin, Yoğun trafikte bile araba kullanmayı öğrenesiniz.

3 kademeli yaplmalı bence. Gece sınav yapılmalı, yağmurlu kaygan zeminde sınav yapılmalı en sonda normal direksiyon sınavı yapılmalı, hatta otobanda bile yapılmalı bence...

Direksiyon hocası yana değil arkaya gözetmenlerin yaına oturmalı ve gerçekten direksiyon sınavında kalma olmalı. Benim hatam çoktu biliyodum ama geçmiştim..

Kim pazar günü sıcak yatağından gelcek ki boşver geçir giit. Ya sonra bu kişi trafiğe çıktığında bir sürü kazaya sebeiyet veriyor sonra...

Her önüne ehliyet veriliyor sonra trafik kaza haberleri yazık...

Soylediklerinde cok haklisin canim.Haberlerde izledigimi soyleyeyim sana ehliyet yazili sorulari 60 soruya dusurmusler amaclari direksiyon egitimi. Daha iyi seviyelere cikarmakmis.Direksiyon sinavinda hocalar on koltuk yerine arka koltuga oturacakmis,arabalarin icine kamera yerlestirilmesi dusunuluyormus ayrica sadece gunduleri ve gunesli havalarda degil aksamlari ve yagmurlu havalarda da araba surulecekmis sinav aninda on koltuga hoca yerine gozetmen oturacakmis arka koltugada hoca ve diger gozetmen oturacakmis haberlerde izlemistim bir ara.

Bu pratikle alakalı bir durum. Hangi ülkede olursanız olun kendinize ait bir arabanız yoksa, sürekli pratik yapmazsanız, öğrenemezsiniz. Benim de ehliyetim yıllardır var, ama arabam olmadığı için doğal olarak kullanamıyorum.

Soylediklerinde cok haklisin canim.Haberlerde izledigimi soyleyeyim sana ehliyet yazili sorulari 60 soruya dusurmusler amaclari direksiyon egitimi. Daha iyi seviyelere cikarmakmis.Direksiyon sinavinda hocalar on koltuk yerine arka koltuga oturacakmis,arabalarin icine kamera yerlestirilmesi dusunuluyormus ayrica sadece gunduleri ve gunesli havalarda degil aksamlari ve yagmurlu havalarda da araba surulecekmis sinav aninda on koltuga hoca yerine gozetmen oturacakmis arka koltugada hoca ve diger gozetmen oturacakmis haberlerde izlemistim bir ara.

Ben hiç haberleri izlememiştim ve direksiyon sınavına girdikten sonra bu tespitlerde bulunmuştum :) Hımm tespitlerimi biri duymuş sanki, bence bu şekilde olmalı, olması da iyi olmuş...

Hep benimde "neden acaba" dedigim bi konu bu:))
Ben 40 saat ders aldim €4500 odedim.
İlk sinava girdigimde sifir hata ama heycan var dedi vermedi:))
A dan Z ye ogrenmeden sifir hatasiz olmadan zaten ehliyet vermiyolar.
Ehliyeti olmayan hic kimse aman dur bende deneyim bi diye asla direksiyona gecmiyo. Cok duyarli herkez.
Yillik trafik kazasinda ölen sayisi 5 i gecmez. Onlarda uyuya kalanlar:(
Hayat degerli, araba insan hayatina en kolay zarar veren sey..

canım valla doğruya doğru Türkiyede ehliyet almak çok kolay bir kursa yazılırsın parayı verirrsin 3 ayda en geç ehliyetin elinde hakikaten de kurslarda hiç birşey öğretilmiyor.Ama senin buraya açtığın konu burdaki hiç birşeyi değitirmicek inan bana :) yani kendi kendini sıkıntıya soktuğunu düşünüyorum çünkü burdaki kurallar böyle bu devletin daha çoooooooooooook deeğiştirmesi gereken şey var sadece tek derdimiz ehliyet olsa. sürücü kurslarnın birazcık kontrol edilmesi gerekiyor ve kurs sahiplerinin de birazcık vicdan sahibi olması gerekiyor.arabayı kaldırıp 1 km yol gidebildiğinde vitesi 1 den 2 ye takıyosan' tamammmm sen süpersin zaten araba kullanıyorsun 'diye gaza getirip kalan 8 9 saatlik dersi vermiyorlar. ben araba kullanmayı biliyorum diye beni sadece 1 kere çıkardılar 15 dk arabayı tanıyım sınavda şaşırmayım diye bitti gitti bide burda aldığın her saat için para ödüyorsun böyle birşey de var.

işte türkiyede araba kullananlarla sana öyle yorumları yapanlar aynı zihniyet arkadaşım

niye herkes kıza saldırmış ki
yalan mı bizim ülkemizde her önüne gelen ehliyet almıyormu
bu yüzden kazalar çok fazla değilmi
en çok kural ihlali bizim ülkemizde değilmi
noldu, kör öldü badem gözlümü oldu
gayet de gerçekleri yazmış
keşke bizde de kanunla yasalar yurtdışındaki gibi katı olsa uygulansa
bu yüzden insan hayatı ucuza gitmese

ben ehliyetimi almadan önce kendi arabamızda çok az denemeler yapmıştım
kursa yazıldım, derslere gidemedim
çıkmış soruları ezberledim 90 üstü puanlarla geçtim
direksiyon derslerine gittim gayet iyiydim
ama demekki değilmişim, sınavda kaldım
ikinci denememde aldım ehliyeti
sonra otomatik vites arabamızda yanımda deneyimli şöförler eşliğinde sakin trafikte yine çok az kullandım
sonra fırsatım olmadı 4 yıl sonra yani buaralar eşim sağolsun bulunduğumuz küçük ilçede bana deneyim kazandırdı
araba sürmek kaldırıp, frene basmaktan ibaret değilmiş
şuan kendime güvenim var, tek başıma kullanıyorum ilçede
ama bu benim otoyolda 120 yapmam, yada istanbul trafiğine çıkabilmem için yeterli değil
daha yolu var
ama deneyim çok önemli, fakat sakin yollarda

işte türkiyede araba kullananlarla sana öyle yorumları yapanlar aynı zihniyet arkadaşım

niye herkes kıza saldırmış ki
yalan mı bizim ülkemizde her önüne gelen ehliyet almıyormu
bu yüzden kazalar çok fazla değilmi
en çok kural ihlali bizim ülkemizde değilmi
noldu, kör öldü badem gözlümü oldu
gayet de gerçekleri yazmış
keşke bizde de kanunla yasalar yurtdışındaki gibi katı olsa uygulansa
bu yüzden insan hayatı ucuza gitmese

ben ehliyetimi almadan önce kendi arabamızda çok az denemeler yapmıştım
kursa yazıldım, derslere gidemedim
çıkmış soruları ezberledim 90 üstü puanlarla geçtim
direksiyon derslerine gittim gayet iyiydim
ama demekki değilmişim, sınavda kaldım
ikinci denememde aldım ehliyeti
sonra otomatik vites arabamızda yanımda deneyimli şöförler eşliğinde sakin trafikte yine çok az kullandım
sonra fırsatım olmadı 4 yıl sonra yani buaralar eşim sağolsun bulunduğumuz küçük ilçede bana deneyim kazandırdı
araba sürmek kaldırıp, frene basmaktan ibaret değilmiş
şuan kendime güvenim var, tek başıma kullanıyorum ilçede
ama bu benim otoyolda 120 yapmam, yada istanbul trafiğine çıkabilmem için yeterli değil
daha yolu var
ama deneyim çok önemli, fakat sakin yollarda

Bana tepki gösterenler baska ülkede mi yasiyor acaba :)

bende farklisini kasdetmedim yani ama baksaniza beynimize otomatik yükleniyormus,kapida arabam varmis vs vs

kimse ACI gercegi kabul etmiyor malesef...bazilari demiyor ki evet dogru ehliyet cok kolay veriliyor,iste bende kirmak istemedigimden yazmiyorum

yarasi olan gocunur misali

ya desenize sistem cökük,adam gibi egitim vermiyorlar(istisna kurslar haric) ,sanki sizin sucunuz mu iyi ögrenememek.. .

ondan sonrada EHLIYETI ALDIM AMA ARABA SÜREMIYORUM al bir de burdan yak

Son düzenleme:
18 yaşımda aldım ehliyetimi ama arabamız yoktu ve ben de kimlik yerine taşımaya başladım. Yak. 36 yaşında arabam oldu ve kullanmaya başladım , sürüş eğitimi aldıktan sonra. Aradaki dönemde doğal olarak ehliyetli bilmeyendim . Yeni adet değil bu yurtdışında herşey süper , hayat çok iyi bizde herşey berbat. Elbette çok daha iyi şeyler olmalı ülkemizde ama yurtdışında da süper olduğunu söylemeyin , inandırıcılığı olmaz. En son yurtdışına çıkıp geri geldiğimde trafikte araç kullananları durdurup öpesim gelmişti.

yalan mi yurtdisinda cogu sey egitim vs her zaman daha üstün

iyi degilde o yüzden mi binlerce ögrencimiz yurtdisinda

o yüzden mi trafik kazalarinda dünya ikincisiyiz

o yüzden mi yurtdisinin TÜV´ü bize geldi ??

Ben de anlamiyorum o nasil oluyor.
Arabaninin a'sindan anlamaz ama ehliyeti var.
Ve bu konuda bile polemik cikmis, inanamadim. Insan cani bu kadar ucuz mu? Bu tur soforler coluk cocugunuza carpsa dersiniz ama "cikmasaymis bilmiyorsa diye" kimse hosgormez surucuyu. Ama suren olunca olsun, carpa carpa ogrenirsiniz nasilsa. Gecen haftalarda da bir konu vardi, kaza yapmis acemi sofore "olsun, kaza yapa yapa ogrencez" diyorlardi. Ne hakla ya!? Ne hakla sen benim arabama ya da sevdiklerime carpa carpa ogreneceksin? Turkiye'de bu zihiyet var da ondan boyle arabadan anlamayana ehliyet veriliyor arkadasim. Isini adam gibi yapana , guvenli soforlere lafim yok, onlari tenzih ediyorum. Benim derdim araba kullanacam sevdasina daha araba suremeden trafige cikip elalemin arabasini, canini hice sayan trafik canavarlarina.

cok güzel yazmissin SEVDE arkadasim.

ehliyetimi yeni aldım sürücü kursunda öğrettikleri kadar biliyorum arabam olmadığı için trafiğe çıkamadım kurs dışında
ehliyet derslerini önemseyerek gittim motor ilk yardım trafik bunların kurallarını sınava kadar iyice benimsedim ve 90 üstü alıp geçtim
erkeklerin bayanlara karşı ön yargılı olmalarına karşıyım ki bizim kursumuzda erkekten çok bayan vardı ehliyet alan buna da sevindim
ileride arabam olursa ders alırım ve öyle tekrar başlarım kullanmaya.kurallara dikkat ediyorum hız yapmıyorum.
bence hız çok önemli sırf zevk için hızlı gidip kimsenin canını tehlikeye atmak istemem.
Allah hepimize kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

benim gittiğim sürücü kursunda bize çok fazla sürüş dersi verdiler, ara dar yollar, çevreyolu vs sınavda da rampalı dar sokaklarda sınava girdim. Ama genelde söylediğin gibi oluyor, boş yolda sınav yapılıyor vs.

ehliyeti aldıktan 3 yıl sonra araba aldım, herkes sen nasıl sürücen çok paniksin gibi laflar ettiler ki buna ben de dahildim =) ama aldım arabamı, 2 3 boş alan sürüşünden sonra çıktım trafiğe.

şunu da eklemek isterim Türkiyede kurallar geçerli değil, kurallara uymayı beklersen çok beklersin yollarda maalesef. tabiki bazı kurallar ihlal edilmez ama yol alma-verme gibi şeylerde gözünü korkutmadan dalıcan, başka yolu yok ! :9:

Merhaba arkadaslar

Yaklasik 7 kisi taniyorum ehliyetleri var ama daha arabayi kaldiramiyorlar..

Tamam anliyorum anlamaya calisiyorum

ama nasil bir sistemdir bu ? Arabayi kaldirmasini ,sürmesini bilmeyene ehliyet verirler

Ya insan cani bu kadar ucuz mu ?

Mesela gecen Türkiye´ye gittigimde cok istemelerine ragmen kimseye araba sürüsü göstermedim.

Ama bi kac gün sonrasinda ehliyeti olmayan ama araba sürebilen birisinin o kisiye araba sürdürdügünü ögrendim.

Sonucta kullandigi araba ,sürücü kursu arabasi degil ki ,ani bir olayda frene basabilsin yanda oturan.

Ben mi abartiyorum

O ehliyeti alanlara soruyorum siz nasil ehliyet aldiniz diye ,bana verilen cevap ise daha da kötü

100 metre yolda ileri git ,geri gel tamam kazandin.(SiLE YOLU) Böyle bir sey olabilir mi ya

Mobese kazalarina bakiyorum Türkiye genelinde hep kural disi hareketler

Arabayi hareket ettirmek ne kadar önemliyse kurala uymakta o kadar önemli degilmidir

Keske Türkiyede´de önce 30luk ara caddelerde baslanip 50 ile sehir ici ve 70le yerlesim yeri disinda ve otobanlarda araba sürüsleri yapilip ayni sekilde sinavlar verilse .

Herkes kolayca ehliyet alamasa ve denetimler SIK cezalar PEK olsa...

Ehliyeti olan arkadaslar sizler nasil yaptiniz,nasil aldiniz ehliyetinizi ve sürebiliyormusunuz sehir ici trafiginde ?

bizim ülkemizde direksiyon eğitimi çok az ne yazıkki, belli başlı kuralları bilip,az biraz kullanabiliyosan sınavıda geçiyosun..
ben 22 yaşında aldım ehliyetimi,3-5saatte özel ders alıp kullanmaya başladım.ilk 1-2 yılda pekişiyor zaten..10sene oldu,usta şoförlere taş çıkartırım:))

Ehlıyetı 2005 yılında aldım.
Ilk aldıgımda da gayet ıyıdım sonra babam arabasını kullanmamı ıstemedı...
Benımde kendı arabamı alacak param yoktu, pratık yapmayınca ogrendıklerım koreldı, cesaretım kırıldı :(
Sımdı evlendım, arabamızda var, Hatta su aralar ozel hocadan ders alıyorum amaaa
Kasko cok tuttugu ıcın esımde yurtdısında oldugu ıcın kaskoyu yaptıramıyorum aracın
Buda demek oluyorkı derslerım bıttıgınde ben yıne pratık yapamayak bıldıklerımı unutucam...
Evet ehlıyet alıyoruz ama araba alacak paramız olmuyor kımsede pratık yapmadan super sofor olamaz...
Su ana bu yuzden morelım cok bozukdu konuyu da ustune buldum super oldu :'(

Back
X