• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyetsiz araç kullanan kayınvalide!

ay yok ben konu sahibini çok haklı gördüm, ne olursa olsun bu durumlar ıcın trafık olmayan bır yerde ogrenebılır, mahalle araları olmaz, :20::20:
ben de aynı tepkiyi verirdim, korkarak. ama şikayet tabıkı etmezdım, arabanın anahtarını vermezdım, sorarsa da korkuyorum, lütfen çıkma derdim. Sanırım o da kırmazdı. he ınat edıyorsa da ne yapar eder eşimi ikna ettırırdım.

Son düzenleme:
İnanın ehliyet almasın demiyorum, haset, fesatta değilim yardımcıda oluyorum sınava çalışırken falan, ama bende sizin gibi düşünüyorum işte, dediğim dedik benimde aklıma bu geldi.

Valla göz göre göre de kazaya izin vermek olmaz gibi. Bilemedim ki yani.
Şimdi sussan bu kadın gidip birine zarar verse senin vicdanın mahveder seni.
Susmasan uyarsan, laftan anlamayacak. Gelin istemiyor olacak.
Şikayet etsen ne olur onu kestiremedim...:44:

:ssz: her konuda çıkar böyle bir kaçtane.konu ne ben ne diyorum diye düşün önce dimi:) sen ara kız polisi ben bir ihbar yapmıştım zamanında benim karşımdaki restorana hırsız girdi bende balkondayım gece yarısı beni görmüyor aşağıdan aaa baktım adam camı ıırdı plazmayı sökmeye çalşıyor hemen aradım polisi demim böyle böyle ismini almıyorlarki zaten yani senin oldugnu bilmesi imkansız ya komşulardan biriryse:34:

:1::1:
evet cemi cümle biliyor ehliyetsiz kullandığını.

Mahalle arasında araba kullanmak tecrübeli biri için bile tehlikeli ve zor. Boş yolda önündeki yolu net göreceği yerlerde çalışması gerekiyor.

Ehliyet kursuna gitmeseydi kesin ihbar et derdim ama belgesini yakın zamanda alma olasılığı varmış. Bu siciline işlemesin bence. Ama buna engel olun. Artık kayınpederinize mi söylersiniz, yoksa siz bir senaryo üretip onun gözünü mü korkutursunuz bilmem?

ay yok ben konu sahibini ço haklı gördüm, ne olursa olsun bu durumlar ıcın trafık olmayan bır yerde ogrenebılır, mahalle araları olmaz, :20::20:
ben de aynı tepkiyi verirdim, korkarak. ama şikayet tabıkı etmezdım, arabanın anahtarını vermezdım, sorarsa da korkuyorum, lütfen çıkma derdim. Sanırım o da kırmazdı. he ınat edıyorsa da ne yapar eder eşimi ikna ettırırdım.

Teşekkür ederim duyarlılığınız için.
Ben eşimi ikna etmeye çalışıcam en iyisi.
ÇÜnkü araç kendilerinin, bizim değil, anahtarı vermeme lüksüm yok yani tam tersi o bizi anahtara dokundurtmuyor :1:

Buldum!
Şimdi bir arkadaşınızın yakını ehliyetsiz araç kullanırken kaza yapmış olsun. Birine bir şey olmuş falan deyin. Gözünü korkutun.
Kızım sana diyorum, gelinim sen anla:26: Olmaz mı ki?

Valla göz göre göre de kazaya izin vermek olmaz gibi. Bilemedim ki yani.
Şimdi sussan bu kadın gidip birine zarar verse senin vicdanın mahveder seni.
Susmasan uyarsan, laftan anlamayacak. Gelin istemiyor olacak.
Şikayet etsen ne olur onu kestiremedim...:44:

aynen öyle, o kadar yardım ediyorum yazılı sınavı geçsin diye. geçenlerde espiri yaptım en salak insan bile anlar espiri olduğunu bak bak gelin milleti işte almayım diye yanıltıyor dedi.

Son düzenleme:
:1::1:
evet cemi cümle biliyor ehliyetsiz kullandığını.

şimdi sen şunu öğren bir şekilde şikayet etsen kv ne bir yaptırımı varmı? birde aklıma şu geldi:60: tanıdığın polis varmı nazının geçtiği evine gönder hakkınızda şikayet var desin biraz korkutur walla bida çıkamaz:60:

Rüyamda polise gidip birilerini şikayet ediyordum bende.
Bunu okuyacakmisim demek ki .
Polise gitmenize gerek yok.
155i arayin o cikinca söyleyin.
Yan yatacakmis araba ya hu.
Hem mal hem can kaybi olur.
Hadi kendi tamam, el alemin çocuğuna birşey olursa ?
Bence bunun altindan kalkamazsiniz.
Gerekirse surmeyiversin canim.
Benim canimi ne diye tehlikeye atiyor ?

Buldum!
Şimdi bir arkadaşınızın yakını ehliyetsiz araç kullanırken kaza yapmış olsun. Birine bir şey olmuş falan deyin. Gözünü korkutun.
Kızım sana diyorum, gelinim sen anla:26: Olmaz mı ki?

dur bide deniyim, hep omu yapacak kızım snaa söylüyorum gelinim sen anla diye :) bide ben yapayım nolcak ki.:1:

aynen öyle, o kadar yardım ediyorum yazılı sınavı geçsin diye. geçenlerde espiri yaptım en salak insan bile anlar espiri olduğunu bak bak gelin milleti işte almayım diye yanıltıyor dedi.

He zaten hayattaki tek amacım, gayem senin ehliyet almanı engellemek diyeydin:27:
Hey Allahım bazı insanlar neden dünyayı kendileri etrafında dönüyor zanneder ki yahu! :9:
İşi gücü bırakıp, onla uğraşıyorsun, yetmiyor bir de yapacağı kazanın kaygısına kalıyorsun bir de adın hayırsıza çıkıyor. İyi valla:32:

He zaten hayattaki tek amacım, gayem senin ehliyet almanı engellemek diyeydin:27:
Hey Allahım bazı insanlar neden dünyayı kendileri etrafında dönüyor zanneder ki yahu! :9:
İşi gücü bırakıp, onla uğraşıyorsun, yetmiyor bir de yapacağı kazanın kaygısına kalıyorsun bir de adın hayırsıza çıkıyor. İyi valla:32:

ben demiştim bırak kalp krizi geçirsin diye dinlemiyor ki beni:60:

Kızlar başlıktan da anlaşıldığı gibi durum bu.
Mahalle aralarında kullanıyor, ben birinin çocuğuna zarar gelirse çok üzülürüm. Uzun zamandır şikayet etmeyi düşünüyorum. Ama benim şikayet ettiğimi öğrenebilirler mi? bilginiz var mı?
Hoş Allah biliyor, ama bence doğru olan bu. Ehliyeti alınca kaza yapmayacağı belli mi? oda değil, ama o zaman belki vijdan yapmam, neticede kazanmış almış derim.

Siz olsaydınız nasıl davranırdınız?

Araç kullanmayı yeni öğreniyor, ehliyet kursu devam ediyor, ama sık sık karşısına araba çıktığında afalladığını titremeye başladığını söylüyor, ben benden gidiyorum.

çoğumuz araç kullanmayı öğrenirken, pratik yaptık. bu pratiğide evin salonunda yapmadık herhalde..:1:tabiki de sokakta çalışacak..
garip bir konu olmuş ben hiç beğenmedim:19:

siz karışmayın kocanız söylesin
merak ettim kendi anneniz kullansaydı şikayet etmeyin düşünürmüydünüz

ben demiştim bırak kalp krizi geçirsin diye dinlemiyor ki beni:60:

E yok o fazla vicdansızca yaa:44:
Bir de direksiyon başında kalp krizi geçirmesi yalnızca ona zarar vermez ki:26:
Fren yapamayacağı için bodoslama bir yere dalar direkt olarak. Bak bir de işin bu boyutu var hee:53: Bunu hiç düşünmemiştim:44:

Rüyamda polise gidip birilerini şikayet ediyordum bende.
Bunu okuyacakmisim demek ki .
Polise gitmenize gerek yok.
155i arayin o cikinca söyleyin.
Yan yatacakmis araba ya hu.
Hem mal hem can kaybi olur.
Hadi kendi tamam, el alemin çocuğuna birşey olursa ?
Bence bunun altindan kalkamazsiniz.
Gerekirse surmeyiversin canim.
Benim canimi ne diye tehlikeye atiyor ?

yemin ederim eşim 15 yıdlır kullanıyor araç yanımızdan tır geçiyor normal ilerliyor kayınvalidem çığırıyor ay ayyyy üstüme yıkılcak vs diye.
ben araç kullanırken falan binmiyor kullandığım arabaya 3 yıldır kullanıyorum, ona fesat demiyoruz biz, ama ben ona anne dikkat et desem bak bak istemiyor deniyor.

yada şunu söyleyin,mahalleden bir kaç kişiden duydum. isim vermeyim. yemin ettirdiler,
birileri senin araba kullandığıunı görmüş. şikayet etmeyi düşünüyorlarmış. mahallede çocuklarımız tehlikede. diye aman anne ehliyet alana kadar kullanma. valla pusuda bekliyorlar. başına dert alırsın. ehliyette alamazsın bir daha deyin.

Son düzenleme:

çoğumuz araç kullanmayı öğrenirken, pratik yaptık. bu pratiğide evin salonunda yapmadık herhalde..:1:tabiki de sokakta çalışacak..
garip bir konu olmuş ben hiç beğenmedim:19:

Hanfendi b...kun üstüne konan bunca sinek yanılıyor olamaz o zaman dimi.... Herkes yapıyor diye doğru kabul edilmemeli.
Örneğin sizin yaptığınızı ben yapmadım, çünkü neden ortada zarara uğradığında hayatları sönecek olan canlar var.
Çok doğru bişey yapmışsınız yani, bide beğenmemişsiniz konuyu, rica ediyorum zaten sizin zihniyetiniz beğenmesin konumu.

Kızlar başlıktan da anlaşıldığı gibi durum bu.
Mahalle aralarında kullanıyor, ben birinin çocuğuna zarar gelirse çok üzülürüm. Uzun zamandır şikayet etmeyi düşünüyorum. Ama benim şikayet ettiğimi öğrenebilirler mi? bilginiz var mı?
Hoş Allah biliyor, ama bence doğru olan bu. Ehliyeti alınca kaza yapmayacağı belli mi? oda değil, ama o zaman belki vijdan yapmam, neticede kazanmış almış derim.

Siz olsaydınız nasıl davranırdınız?

Araç kullanmayı yeni öğreniyor, ehliyet kursu devam ediyor, ama sık sık karşısına araba çıktığında afalladığını titremeye başladığını söylüyor, ben benden gidiyorum.

Ehliyetsiz araç kullnamasına tepkini anlarım da,aileden biri olarak kendi kayınvalideni şikayet etmeyi çözüm görmeni anlayamam.Şikayet ettiğinde kadının başına gelevek olanların da farkındasındır.Bunun başka bir çözümü yok mu?

Back
X