• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyetsiz araç kullanan kayınvalide!

karşı çıkanları geciyorumda
sokakta ehliyetsiz arac kullanan bu teyzeyi normal karşılayan arkadaşlara soruyorum
bu teyze birinin cocugunu ezecekse sizin cocugunuzumu ezsin ?

Direksiyon kursundayım 3.gün filan hoca benzinliğe soktu benzin aldık çıktık,bir anda koyun sürüsü karşıma çıktı..
Düşünsene duramasam cama carpan koyunlar,feci birşey yani..
Birde insan hayatından bahsediyoruz burada..

bende kursun ılk gunu lens takmıştım,guya güzel olcam ya..

ama şeşi beş görüyordum,dırege gırmek üzereyken hoca durdurdu..

ama bence dırege daha cok vardı..

Kızlar başlıktan da anlaşıldığı gibi durum bu.
Mahalle aralarında kullanıyor, ben birinin çocuğuna zarar gelirse çok üzülürüm. Uzun zamandır şikayet etmeyi düşünüyorum. Ama benim şikayet ettiğimi öğrenebilirler mi? bilginiz var mı?
Hoş Allah biliyor, ama bence doğru olan bu. Ehliyeti alınca kaza yapmayacağı belli mi? oda değil, ama o zaman belki vijdan yapmam, neticede kazanmış almış derim.

Siz olsaydınız nasıl davranırdınız?

Araç kullanmayı yeni öğreniyor, ehliyet kursu devam ediyor, ama sık sık karşısına araba çıktığında afalladığını titremeye başladığını söylüyor, ben benden gidiyorum.

Allah göstermesin birine zarar verip daha çok üzülmektense şimdiden önleminizi almanızı tercih ederim Allah korusun :18:

Zaten öncesinde bir tane yol bulundu, deneyecek. Bakalım sonucuna göre...
Ama hala tavrım aynı, bana göre yabancıyı rahatlıkla şikayet edip, iş aileye akrabaya gelince pusup kalmak iki yüzlülük gibi geliyor.
Hep mantıklı, örnek insanlar övülür ama öyle olmak için bir çoğunun hoş görmediği doğruları yaşarsın ve yaparsın.
Sırf kıyamadığın için pusarsan o zaman duyguların aklın önüne geçmiş olur. Ki böyle durumlarda da genelde hata yapılır. :1:

Siz yazmışsınız diye cevap vermiyorum teşekkürler.

direksiyon dersleri bitti. kendi aracıyla çıkıyor, vede tek başına. Evde öğretebileceği biri var fakat o kendisi çıkmayı tercih ediyor müdehalede bulundukları için.
Şikayet etmekten vazgeçtim ayrıca :) belirteyim senaryo yazıp ona okuyacağım faydalı olabilirse ne ala :)

Al işte sanki Şoför Nebahat de kendisi bir de yanına refakatçi istemiyor. Hadi buyurun yaa:ssz:

Eeeeee neden? en önce söyleceğiniz yorumu en son yazıyorsunuz da bizi geriyorsunuz hanımefendiciğim....
Neyse anlatınca anlayabildiğinize sevindim yinede. :1:

bu kadarını anladın diye açmadım ama tamamen açık yazmam gerekiyormuş demkki:52:
yukarda saydığım her şey mevcut olmalı zaten öğrenirken, bilir kişi ve uygun ortam..

burda ehliyete basvurduktan sonra ogrenme amacli araba kullanmak serbest. otoban disinda ve yaninda 3 yillik ehliyete sahip birinin oturmasi kaydiyla. trde nasildir bilmiyorum.

Burada herşey serbest,vur hatta arkana bakmadan kaç!!

bende kursun ılk gunu lens takmıştım,guya güzel olcam ya..

ama şeşi beş görüyordum,dırege gırmek üzereyken hoca durdurdu..

ama bence dırege daha cok vardı..

Kokoşş yaa :1:hocayla inatlaşma dur diyoesa duracan :60: :60:

Yahu araba kimin arabası söz dinlemiyor diyorsunuz da kp ile konuş vermesin arabayı eşin, kp, kimse düşünemiyor da bir siz mi düşünüyorsunuz birine çarpabilir diye. Eşinize söyleyin o konuşsun. Herhalde yanında da biri oluyordur. Kursa gitsin bitirsin alacak zaten ehliyetini ama şikayet edersiniz o ehliyet belki ona verilmeyecek. Neden hemen şikayet yolunu seçiyorsunuz onu anlamadım hiç bilmiyor da değil demek ki ehliyet almaya karar verdiğine göre. Eşi de veriyorsa güveniyordur iyi sürüyor diye. Ama çocukların oynadığı bir alansa tehlikeli evet ama kp vermez öncelikle arabayı anahtarı bırakma baba de bir şey de neden hemen şikayet zaten kurs dediğin 1 ay bir şey sürüyor ehliyeti alınca da kötü kullanıyor diyeceksiniz yani.

Kayınvalidemi tanısaydınız acaba aynı şeyi söylecebilecekmiydiniz? Kayınpederim var ama yok gibi diyorum dikkatinizi çektimi. Kayınvalidem söz dinlemez malesef.... Ben bir iki mahalle aralarına çıkma vs dedim... Ayyy görüyomusun gelin istemiyor kullanmamı, fesat bilmem ne dedi :) güldüm geçtim... açıkladım çoluk çocuk vs dememe fırsat bile vermeden iyiyim ben güzel kullanıyorum, öğrenenlerde anasının karnında öğreniyor muhabbetini yaptı.

direksiyon dersleri bitti. kendi aracıyla çıkıyor, vede tek başına. Evde öğretebileceği biri var fakat o kendisi çıkmayı tercih ediyor müdehalede bulundukları için.
Şikayet etmekten vazgeçtim ayrıca :) belirteyim senaryo yazıp ona okuyacağım faydalı olabilirse ne ala :)

yani pratik yapmadan öğrenilmez araç kullanmak Bende hep sokak aralarında yaptım pratikleri ama tenha sokaklarda çocukların oynadığı yerlerde değil
zaten sokak arasında hız yapılamayacağı için büyük bi tehlike oluşturacağını sanmam ama hiç bi zaman tek başıma çıkmadım hep yanımda biri vardı müdahalede etse de cesaret edemezdim İO yaşta iyi cesurmuş vallahi kayınvaliden :27:

bızım ulkemızın bakış acısı bu..

bızım ınsanımız böyle düşünceye sahıp cunku..

bır felaket olana kadar,hersey mubahtır bızde..

göçük altında 300 ınsan kalana kadar,guvenlıksız sekılde çalıştırırız..

coluk çocuk ölene kadar,araba surmeyı mahalle arasında ögrenırız..

herseyı dıbıne kadar zorlarız..azraılle dans etmeyı severiz!

Ehliyetini yeni alıp sokağa cıkanlarla almadan cıkanlar arasında hicbir fark yok. Bu işin yolu ya özel hoca ya özel baba/koca başka türlü öğrenemezsiniz.

Eğer arabayı kullanan konu sahibinin kardeşi/ablası/abisi/annesi olsaydı da yine aynı sey olur muydu?

Ayyy elmeyra sen bari yapma Allah rızası için(hani mantıklı birisin diye diyorum). ehliyetli de kaza yapabilir haklısın, o zamanda çok üzülürüm ama buna onay veren hocalar vs vardır, yani o ışığı görmeden geçemez sınavı, artık hem hiç kolay değil zaten ehliyet alabilmek beceremiyorsan...

Evet laf dinletemeseydim olabilecekleri düşünür evladımda olsa ihbar ederdim.

bebeğin nasıl cinsiyeti belli oldumu? :)

yani pratik yapmadan öğrenilmez araç kullanmak Bende hep sokak aralarında yaptım pratikleri ama tenha sokaklarda çocukların oynadığı yerlerde değil
zaten sokak arasında hız yapılamayacağı için büyük bi tehlike oluşturacağını sanmam ama hiç bi zaman tek başıma çıkmadım hep yanımda biri vardı müdahalede etse de cesaret edemezdim İO yaşta iyi cesurmuş vallahi kayınvaliden :27:

İnşallah öğrensin yapsın tek isteğim bu. 6 aydır falan pratik yapıyor ama ara sokaklara girince dayanamadım. Geçenlerde ehliyet pistinde kullanıyormuş eşim ve oğlumda yanındaymış. Diğer araçtaki hoca görmüş açmış pencereyi o çocuğun ne işi var araba diye sesini yükseltmiş (ki çocuğumun yanlarında olduğundan haberim yok, izin vermem yani) Birde düşün karşıdan bi çocuğun geldiğini elleri ayakları araba görünce bile titriyor,
Korkuyorum ya gerçekten korkuyorum yani.

Ayyy elmeyra sen bari yapma Allah rızası için(hani mantıklı birisin diye diyorum). ehliyetli de kaza yapabilir haklısın, o zamanda çok üzülürüm ama buna onay veren hocalar vs vardır, yani o ışığı görmeden geçemez sınavı, artık hem hiç kolay değil zaten ehliyet alabilmek beceremiyorsan...

Evet laf dinletemeseydim olabilecekleri düşünür evladımda olsa ihbar ederdim.

bebeğin nasıl cinsiyeti belli oldumu? :)

Ama öğrenmek zorunda bal, baska nasıl öğrecek? yanıdna biri olmalı elbette.

Ben araba kullanmayı öğrenirken polis cevirmişti, direksiyon sınavına girmiştim ama ehliyetimi daha almamıştım, dikkatli ol diye gönderdi.

Kontrollü bir şekilde öğrenmesi lazım ben hala savunuyorum bunu ama bu demek değil ki mahalle arasında 90la gidecek.

Bebeğim iyi cok sükür, bi prensesim olacak inş

bızım ulkemızın bakış acısı bu..

bızım ınsanımız böyle düşünceye sahıp cunku..

bır felaket olana kadar,hersey mubahtır bızde..

göçük altında 300 ınsan kalana kadar,guvenlıksız sekılde çalıştırırız..

coluk çocuk ölene kadar,araba surmeyı mahalle arasında ögrenırız..

herseyı dıbıne kadar zorlarız..azraılle dans etmeyı severiz!

Ama gelini dur dese. Gelin işte pehhhh deriz, senin gibi gelin düşman başına, kendi anan baban olsa napardın deriz. Deriz de deriz....
Ama empati yapamayız Gelin kalkar anaların sesi olur evlatlar ezilmesin der, millet kendini kaynana yerine koyar.
Napalım Bizden uzak olsun bu mantıktakiler.

Ben araba kullanmayı öğrenirken polis cevirmişti, direksiyon sınavına girmiştim ama ehliyetimi daha almamıştım, dikkatli ol diye gönderdi.

Kontrollü bir şekilde öğrenmesi lazım ben hala savunuyorum bunu ama bu demek değil ki mahalle arasında 90la gidecek.

Çok sevindim maşallah :) Allahın izniyle kucağına alırsın inşallah.

Küçük elmiş geliyor maşallahhhh :nazar::nazar::nazar: yerim onu varyaa

Ehliyetini yeni alıp sokağa cıkanlarla almadan cıkanlar arasında hicbir fark yok. Bu işin yolu ya özel hoca ya özel baba/koca başka türlü öğrenemezsiniz.

Eğer arabayı kullanan konu sahibinin kardeşi/ablası/abisi/annesi olsaydı da yine aynı sey olur muydu?
Kocayla olmuyor Elmikim yaa..
Benim ki yanım da öyle bir stres olmuş ki bağırmıştı bana..
Bende o stresle yolda durmuştum hemen,direksiyona kendi geçmişti.
Anca hocayla çözmüştüm ama hala şehir içine çıkmış değilim,tırsıyorum..

Çok sevindim maşallah :) Allahın izniyle kucağına alırsın inşallah.
Saol Allah razı olsun
Küçük elmiş geliyor maşallahhhh :nazar::nazar::nazar: yerim onu varyaa
Hanim teyzesiiiiii çok guzel bi kızım olacak :)
Kocayla olmuyor Elmikim yaa..
Benim ki yanım da öyle bir stres olmuş ki bağırmıştı bana..
Bende o stresle yolda durmuştum hemen,direksiyona kendi geçmişti.
Anca hocayla çözmüştüm ama hala şehir içine çıkmış değilim,tırsıyorum..
Ben de is arkadaşından öğrendim ama butun ilmi hep esimi gözlemleyecek öğrenmiştim. Hiç daha sola bakmam yanında otururken. Nasıl donüyor nasıl vites atıyor vs.

Sehir ici hocası tut canım yavaş yavas atarsın insallah

Ne demek canım "bırak sürsün ne var bunda"??? Ehliyet kursunda öğrettikleri yetmiyorsa dhaa fazla gitsin, niye var bu kurslar??? Mahalle arasında öğrenilir mi? Ya birinin çocuğunu ezse ? Benim çocuğum orda oynasa benim içim rahat etmezdi...Hee illa kaza yapacak diye birşey yok ama tedbirli olmakta fayda var, şikayet etmekten ziyade uyarın onu..

Back
X