• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eim hep bildiini okuyor..

• Konu Sahibi Konu Sahibi simgeege
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Biz kadınlar sanıyoruz ki ağlamak her kapıyı açar ,ağladığımızda erkek gelir sarılır eder gönlümüzü alır ,ama erkekler daha farklı,onlar ağlayan kadını bırakıp gittiğnide kendini daha da erkek hissediyor,onların karşısında ezik ağlak tipler olduğumuzda aslında saygınlığımızı da kaybediyoruz,daha güçlü olmalıyız,gerekirse kıssasa kıssas,o çıkarsa sen de çık,sen de kendine ait bir arkadaş çevresi oluştur,gerçi arkadaşın olsa da napacaksın ki ,adam her haftasonunu ailesiyle geçiriyor hangi ara sen arkadaşlarınla olacaksın!!

Hayatınızı "kocam" merkezli kurmayın :1closedeyes:
Bu biz kadınların en büyük hatası
Bırakın gezip, tozsun..
Sizde gezin ama.. sositososito
Bakalım oda rahatsız olup sizin için ağlayacak mı :uhm:
Arada gece arkadaşlarınızla çıktığınızda sizi aradığında telefonu açmayın bakalım nasıl delircek opuyorumnanaktan
Özgür yaşayın bakalım kaldırabilecek mi :jeyyar:
Sonra kartlarınızı açık oynayın hafta içi 4 gününü bana ayıracaksın hafta sonları pazar annenlere cumartesileri birlikte geçireceğiz yoksa bende böyle gezerim diyin :1closedeyes:

Biraz inada bindirin
Hayatınızı yaşayın sizde bakalım nasılmış vereliniortak

ailesine düşkünse bi süre eve alıştırana kadar ailesiyle ilgili planlar yap oraya gideceğiz yada onlar bize gelecek de ev hayatına alışamamıştır belki .ama arkdaşların dediği gibi çok tepki verip sonrada ona istediğini yaptıramadığında bi srüre sonra verdiğin tepkiyide görmez nasılsa düzeliyor herşey der.
bende smmm stajı baştacak biri olarak şunun dalatını çizmek isterim .
erkek muhsebeciler kendi büroları varsa gerçekten mükellef bulamk için akşamalrı dışarı çıkarlar arkdaşım doğrudur.
çünkü mükellefler genelde iş yeri sahibi varlıklı ve çok çalışan insanlardır.
akşamları için plan yaparlar muhasebecisini avukatını ve başka işyerii sahipleriniyle çıakrlar genelde dışarı çünkü çevresinde zamanını geçirdiği insanlardır bu kişiler.
yanındada işsahibi kimselri getirir aynı ortamda muhabbet ederler sonrada madem arkdaşız iştede görüşelimd erler.
yani eşin çokda yalan söylemiyor sanki.

Ailesini bırakamıo,arkadaşlarını bırakamıo.. Nie ewlenmiş..süs olsun diyemi almış seni..

Bi çogu böyle cnm sıkma canını..Hem ağlamada..Ben bi zamanlar ağlıyodum baktım deişen bişey yok ,artık güçlü durmaya çalışıyorum..

evlilik bu değilki:sm_confused:beraber bişey yapmadıktan sonra herkes kafasına estiğini yaparsa olmazki:olmaz:çok özgürlüğüne ve ailesine düşkünse niye evlenmiş.

Yorum yazan arkadaşlar, hepinize çok teşekkür ediyorum....Ben de kısas yapmayı çok düşündüm. Ama o zaman şu fark geliyor akıllara: o erkek olduğu için gece dışarı çıktığında kimse onu rahatsız etmiyor. Ama bir bayan olarak yalnız dışarı çıkarsanız aynı olamıyor maalesef. Gündüzleri çalışıyorum.Gündüz arkadaşlarımla görüşmem eşimi rahatsız etmez ..Ben de onun gündüz görüşmesinden rahatsız olmam zaten.Ama akşam görüşmeleri rahatsız ediyor işte bu gün gerçekten masum iş çevresi edinme amacıyla görüşür. Ama çok sayıda olan arkadaşlarının hepsini tanımam mümkün olmuyor. Yarın başka muhabbetler de aralarına girer diye korkuyorum.""aaa bak şu kız sana bakıyor" gibi mesela. Sonra erkekler arasında "yok ben evliyim bana böyle şeyler demeyin"gibi cevaplar vermek olmuyor ya, hemen adı kılıbığa dönüşüyor. Çok da kişilik sahibi biri değilse erkekliğe halel gelecek diye o da katılıyor muhabbetlere...üstelik bence de evlilik böyle bir şey değil. artık bekarlık hayatını sürdürmek doğru olmuyor. Her iki tarafın da taviz vermesi gerekiyor.
Gece kız kıza çıkmak mümkün değil ya ben de o öyle yaptığında bir bayan arkadaışm da kalsam mı diye düşünüyorum. Eşim başkalarında onsuz kalmamı istemez çünkü.kendi ailemde bile o olmadan kaldığımda üzülüyor. Ama başka arkadaşımda kaldığımda da aklım onda kalacak bu gece ne yapıyor, kimlerle beraber vs. Üstelik her şeyin daha da kötüye gitmesini istemiyorum..

ben de işimi gücümü ailemi herşeyimi bırakıp başka şehire gelin geldim. üstelik geldiğim yerde iş de bulamadm. benim eşim de her akşam dışarda olan çok sosyal birisiydi. bırakması zor oldu ama bıraktı. artık çıkıcaksak beraber çıkıyoruz, ya da evde beraber oturuyoruz. ne demekmiş akşam müşteri bulmak allah allah madem iş görüşmesi seni de götürsün :1closedeyes: eşim bana yardımcı oluyor vs desin ya da işini değiştirsin veya iş bağlamak için yardımcı bulsun bi tane! hem herşeyini bırak gel hem de eşin istediği gibi yaşasın gesin tozsun oh ne ala memleket! ya da işinden izin al git ailenin yanında kal biraz, sensiz kalsın anlar belki.. tabi her eve geldiğinde karısı evde hazır, dışarda da arkadaşları var ohh! bu erkekler hemen anlayamıyolar evliliğin gereklerini illa başlarına bir taş düşmesi gerekiyor..

siz siz olun başka şehire evlenmeye gitmeyin çok zor çokk :delphin:

Yorum yazan arkadaşlar, hepinize çok teşekkür ediyorum....Ben de kısas yapmayı çok düşündüm. Ama o zaman şu fark geliyor akıllara: o erkek olduğu için gece dışarı çıktığında kimse onu rahatsız etmiyor. Ama bir bayan olarak yalnız dışarı çıkarsanız aynı olamıyor maalesef. Gündüzleri çalışıyorum.Gündüz arkadaşlarımla görüşmem eşimi rahatsız etmez ..Ben de onun gündüz görüşmesinden rahatsız olmam zaten.Ama akşam görüşmeleri rahatsız ediyor işte bu gün gerçekten masum iş çevresi edinme amacıyla görüşür. Ama çok sayıda olan arkadaşlarının hepsini tanımam mümkün olmuyor. Yarın başka muhabbetler de aralarına girer diye korkuyorum.""aaa bak şu kız sana bakıyor" gibi mesela. Sonra erkekler arasında "yok ben evliyim bana böyle şeyler demeyin"gibi cevaplar vermek olmuyor ya, hemen adı kılıbığa dönüşüyor. Çok da kişilik sahibi biri değilse erkekliğe halel gelecek diye o da katılıyor muhabbetlere...üstelik bence de evlilik böyle bir şey değil. artık bekarlık hayatını sürdürmek doğru olmuyor. Her iki tarafın da taviz vermesi gerekiyor.
Gece kız kıza çıkmak mümkün değil ya ben de o öyle yaptığında bir bayan arkadaışm da kalsam mı diye düşünüyorum. Eşim başkalarında onsuz kalmamı istemez çünkü.kendi ailemde bile o olmadan kaldığımda üzülüyor. Ama başka arkadaşımda kaldığımda da aklım onda kalacak bu gece ne yapıyor, kimlerle beraber vs. Üstelik her şeyin daha da kötüye gitmesini istemiyorum..

Tamamda evlilik sürekli kari kocanin sülük gibi birbirine yapisik olmasida degildirki arkadasim...

Elbete beraberde vakit gecireseksin...yoksa adi evlilik beraberlik olmaz....lakin dozunda olacak..

Benim esimde bazen aksamlari cikar...bende cikarim...bana göre bunda hic bir problem yok...evliyiz diye arkadaslarimizdan cevremizden kopmamiz gerekmiyor....

Iki tarafda taviz verecek evet bu cok dogru...fakat taviz veren taraf hep sen olursan bilki yanlis giden birseyler var....esini degistiremezsin...ben zaten insanlarin degisecegine inanmiyorum.....yapacagin tek sey sende bundan sonra taviz verme....cünkü zaman gectikce hic birseye degilde verdigin tavizlere üzülürsün...:delphin:

bence emrıvaki planlar duzenleyın aılesını yemege cagırın bı restarauntta yer ayırtın yanı hayır dıyemeyecegı seyler tabı emrıvakılerden hoslanıyorsa. ama bunlar bı sure uzak tutar esınızı dısardakı sosyal yasantısından. en dogrusu sızınde o sosyal yasantıya bı sekılde dahıl olmanız. mesela arkadaslarını tanıyorsanız ve evlılerse eslerle bıseyler duzenleyebılırsınız ??

yazdıklarınızı okurken bizim evliliğimizi anlatıyorsunuz sandım.tek fark ben çalışmıyordum.tam 25 yılım böyle geçti.akşam yemeği hazırlardım,camlarda beklerdim.o ise ( iş cevresini genişletiyormuş.)hep geç gelirdi.evimiz ıssız bie mahalledeydi.tek katlı müstakil bir ev,mahalle olduğu içinde akşamkarı (özellilke kışın)herkes evlerine çekilirdi.yani öyle çarşısı falan yoktu ve ben genç plduğum için çok korkardım.ağlardım ,kavga ederdim,güzel davranırdım ama hepsi boş (malum o zamanlar cep tlf nuda yok başına birşey mi geldi diye çok ağlamışımdır.)o buna rağmen yine de geç gelirdi.
hafta sonları ya kendi özel zevklarine ayırdı.(sandalı vardı yazın denize açılırdı,kışında mutlaka babasının dükkanına giderdi.(yardım etmeye gidiyomuş) akşkamda annesinde yemek yer eve yemekten sonra gelirdi.
yıllarım böyle geçti.hala evliyiz üniversitede okuyan bir oğlum var.annesi,babası vefat etti.sandalını sattı ve biz o sahil mahallesinden taşındık.şimdi şehrin apatmanlarla dolu bir bölgesinde oturuyoruz.
bana mı ne oldu?. 8 senedir yüksek tansiyon hastasıyım.10 senedir deprasyon ve anksiyate tedavisi görüyorum. saçlarım 20 li yaşlarda bembeyaz olmuşlardı.son birkaç yıldırda şeker hastalığım çıktı.
ama hala yaşıyorum. buna yaşamak denirse.

evet erkeklerin değişmesi çok zordur..ama değiştirebilen kadınlarda var yaa okuyorum burdan..onlar nasıl beceriyo anlamıyorum yani....cilve desem bi yere kadar duygu sömürüsü yap oda bi yere kadar.konuş güzelce yok anlar iki gün sonra aynı..tavrını koy vur yumruğunu masaya..kavga çıkar ben anlamadım yani şahsen...

kolay gelsin canım valla, kocası gece dışarı çıkıp alkol alanlara çok içim yanıyor acıdığımdan değil sakın yanlış anlamayın sadece erkeklerin bu kadar vurdum duymaz oluşları ve bencillikleri, ama bayanların hiç bir şey yapamamaları beni çok üzüyor...

ben de işimi gücümü ailemi herşeyimi bırakıp başka şehire gelin geldim. üstelik geldiğim yerde iş de bulamadm. benim eşim de her akşam dışarda olan çok sosyal birisiydi. bırakması zor oldu ama bıraktı. artık çıkıcaksak beraber çıkıyoruz, ya da evde beraber oturuyoruz. ne demekmiş akşam müşteri bulmak allah allah madem iş görüşmesi seni de götürsün :1closedeyes: eşim bana yardımcı oluyor vs desin ya da işini değiştirsin veya iş bağlamak için yardımcı bulsun bi tane! hem herşeyini bırak gel hem de eşin istediği gibi yaşasın gesin tozsun oh ne ala memleket! ya da işinden izin al git ailenin yanında kal biraz, sensiz kalsın anlar belki.. tabi her eve geldiğinde karısı evde hazır, dışarda da arkadaşları var ohh! bu erkekler hemen anlayamıyolar evliliğin gereklerini illa başlarına bir taş düşmesi gerekiyor..

siz siz olun başka şehire evlenmeye gitmeyin çok zor çokk :delphin:
çoooook haklısın arkadaşım.bekarlara sesleniyorum..sakın ola şehrinizi ,işinizi vb.şeyleri sevdiğiniz erkek için feda etmeyin.değmez.bu yaptıklarınız hiçç umurunda bile olmaz sonraları....

O evliliği kendi hayatını kolaylaştırmak için yapmış..
Yemek,üst-baş veya diğer ihtiyaçları için.
Bekar hayatına devam ediyor,arkadaşları ve ailesi ile.
Eşinin yaptığı işi yapan birçok insan tanıyorum hiçbiri böyle değil.
Hayatını böyle sürdüremezsin ki,niye evlendin "paylaşmak" için..
Şu sıralar çocuk yapmayın bence en önemli önlem bu ve masaya yumruğunuzu vurun.
İsteklerinizi ciddi ve etkili bir yolla söyleyin,asla ağlamayın..

Back
X