Eim, maa kartm ve kle gibi alan ben

malesef...bahsetmıstım benım esımın sark gorevı donemınde aılemle kaldıgım donemlerde cok sıkıntılarım oldu ..gerek babamın akrabaları halamlar aılem cok baskı kurdu uzerımde dısarı bıle cıkamıyordum okul harıcı azcık servıs gec gelsın kıyametler kpuyordu evıme bır arkadasım gelse kı gelemıyordu okul harıcı evde delırıyordum esım gelmeden ızıne ne sac yaptırabılıyordum ne bırsey...esımle msnde yazısamıyordum on kere gelıp bakılıyordu..nasıl bunaldıgımı anlatmamın ımkanı yok..tek cocouk olmamaın sonucu sanırım..çok ıyıdır aılem destek olurlar hatta esımın yanına gıderken bana ucak bıletı bıle alırlardı..annem melek gıbıdır de babam malesef..yani kımse ben bosansam destek olamaz..yapacagım tek bırsey var kendı basıma ev tutmak..
esım degısmez asla...bir gün iyi ise beş gün kötüdür..bakalım ayın 15 ınde işe baslıyorum...temmuzda da egıtımler var ..2 hafta yokum evde..yazın sonunda da polislik için alımlar var..büyük ihtimalle kazanırım kpss puanım vs de iyi şu an ki işi bırakıp polis okuluna gidicem baska care kalmadı..
bır kac ay sabredıcem..esımle konsutum maas kartımı vermem dedım ...ama para verırım bıraz ev kırasını ben odeyeyım dedım ama gene bana harclık kalacak kaadar para ıstıyor maas sende kalsın dıyor...
gene aynı o yuzden sadece ev kırasını odeyecegım...dısımı cıkardım dun..daha bana kıyafet lazım dedım..calısırken gıymem ıcın dedım tabı sımdı maasımı alacagı dusuncesınde oldugu ıcın gayet mutlu alırım tabı dıyor ama yok olmadı bankaya kartımı kaybettım dıcem kapattırıcam

valla canim gercekten üzüldüm insallah düzelir esniz evlilik ortak birsey herkesin parasi ev icin kullanilir ama hesaplanir kendi hesaplariniza bakilir öyle neyse destek cikilir..yoksa bu sekilde iyi degil ama insallah esinizde anlar sizde kisa zamanada bu skntidan kurtulursunuz

Esiniz sizi sanlki es olarak degilde cocugu olarakmi görüyor.Anlayamadim ben bu isi.Biraz disini cikar.Erkeklere hic birsey degmiyor.

şirineciğim kuzum bu adamın sana karşı davranışları sevgi saygı değilde ticari bir alışveriş gibi sende kafanda bitirmişsin onakarşı olan sevgini birşekilde eşinin evinde yaşarken maaşını biriktir sakla kendini güvenceye al zor günler için eşine kızıpta işini bırakma sakın asıl ozaman köle olursun ne olursa olsun işinden vaz geçme ,

esin tam bir ÖMÜR TÖRPÜSÜ

ahh ahh su korkularimiz yok mu :1no2:

meslegin elinde artik güzelim

oynama sirasi sende , hic birseyden korkma

herseyi planli yap yada cikan bir kavgada bas git ailenin yanina

sana defol diyecek halleri yok

polislik secimlerine kadar ailenin yaninda oyalan ,bosanma davani ac

baktin gördün ailen orali degil

onlarada kisa süreligine koy postayi ama tayinin falan belli olsun öyle(kisa süreligine diyorum cunku kisa sure icinde kiymetini bilecekler ama sen aman uzulmesinler aman kirilmasinlar deyip sineye cekersen onlar dahada uzerinde baski kuracaklardir)

Arkadaşlar benim tanıdığım eski memurlar var ve inanın eşlerinin bankamatik kartları kocalarında daha kendileri kartı kullanmasını bile bilmezler, arada öyle bir saygı varkı gıpta ile bakılır.senin paran benim param diye bir şey yoktur evlilikte anlayın lütfen.

en azından kururşu kuruşuna bilmez ben olsam maaşımın yarınısını söylerim..kii benimki asla böyle paramı alıcak biri değildirr yinede maaşımı tam bilmez

oldu canımmm olduuu valla o bankamatik kartını bile kullanmayı bilmeyen hatunlara söyle kartlarını bana versinler ben onlara bin kat fazla saygı gösteririm..
parasın verirse ondan iyisi olmaz tabiii valla ben karşıyım karısının maaşını alan erkeğede
hiç iyi gözle bakmam
her ne olursa olsun bir kadının anneisnde arkaşdaından kocasından ayrı bir parası olmalı
maaşını tam bilmemeli kocası bayram harçlıklarından haberi bile olmamalı

Tamam evlilikte para lafı olmaz, senin param benim param olmaz, ortaya koyulur ve giderler neyse ona göre harcanır. Ama bu adam bu kızcağızı resmen kullanıyor. Bu tamamen farklı bir mesele. Ben de eşimden para saklayacak değilim ama bu adamın yaptığı asalaklık ve karşındakini kullanmak, iyi niyetini suistimal etmektir.

[COLOR="Magenta"
her ne olursa olsun bir kadının anneisnde arkaşdaından kocasından ayrı bir parası olmalı
maaşını tam bilmemeli kocası bayram harçlıklarından haberi bile olmamalı [/B][/COLOR]

Böyle kocasından para saklayacak kadar güvensiz bir evlilikten bir hayır gelmez.
Bekar bir insan bunu düşünerek hiç evlilik yapmamalı.
Güven yoksa sevgi de saygı da yara alır. Bunların bitişi demek evliliğin de kağıt üzerinde kalması demektir.

Valla adam adam degilse erkeklikten insanliktan nasibini almamissa karisinin kazandigi uc bes kurusa gozunu dikiyorsa oyle bir saklanir ki para... sengözlerimebaksanab
Tuzu kuru olan konusuyor iste şakkıdı

Son düzenleme:
yeniay kusura bakma ama kesinlikle kadinin kenarda parasi olmali ister kocasinin haberi olsun ister olmasin

cunku kadin her zaman caresiz bicare kalandir

erkek ise ne yapsa basini barindirir

yarin bir gun esinden dayak yiyen kadin ,kiyida kösede bir birikimi varsa o kahri cekmeden basip gider

ama birikimi olmayan bir kadin ise o cefaya birikim yapana kadar katlanir

o yuzden yok evlilikte sadakattir bilmem nedir seylerini bi gecin siz

az gercekci olun birakin marjinal seyler cizmeyi

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
Ne de olsa bizim toplumda aciz olan hep kadindir

Valla adam adam degilse erkeklikten insanliktan nasibini almamissa karisinin kazandigi uc bes kurusa gozunu dikiyorsa oyle bir saklanir ki para... sengözlerimebaksana
Tuzu kuru olan konusuyor iste şakkıdı

kesinlikle katiliyorum canim sana

sonucta biz bu kizin konularini bastan sona takip ettik

ne yasadigini kendi anlattiklarindan yola cikarak izledik

ve ona göre burda yorum yaptik

baskalari gibi tutupta su anki actigi konuyu ele alarak degil

bu kiz dayak yedi

bu kiz aldatildi

bu kizin burs parasiydi suydu buydu elinden alindi

bu kiz evli oldugu halde ailesi tarafindan harcligi ev azigi konuldu

siz daha ne kocasindan bahsediyorsunuz yha ne birlik beraberliginden bahsediyorsunuz

bırakın ya kendı basının caresıne baksın o adamda hıc ısım olmaz benım kazandıgım paramda benımdır ne o oyle elındekı para hemen suyunu cekıyor olmaz oyle sey adamlarsa gıdıp kendılerı calısır kendılerı kazanır ben kımseye bakmam bosanıp baba evıne donerım daha ıyı....Bır sey dıyecegım ama ınsanlar bırbırlerını tam anlamıyla tanımadan evlenıyorlar boyle ornek karsımızda cok var hele aılesını yok sayıp ya da kacıp evlenenler hıc mutlu olamıyorla,boyle olacagına hıc evlenmeyın aıle rızası olmadan hıc bır ısınız rast gıtmez

zor bir durum allah yardımcın olsun ben olsam çekmem
bu kadar aile de arkamda değilse zaten ailem değildir
boşanırdım yazık ya sen canını yolda mı buldun..

moralini bozmak istemem ama eşin değişmez artık
o öle alışmış ailenin arkanda olmaması da ona güç
veriyor

Tabii ki kadının bir kenarda parasıda olmalı, mal varlığı da. Dünyanın yüzbin türlü hali var. Bizi nelerin beklediğini bilemeyiz. Ama eşten saklı olmamalı diyorum.
Arkadaş genel anlamda yazmış ben de genel cevap verdim. Yoksa konu açan arkadaşın durumunu biliyorum onun durumu farklı. Ben böyle bir evliliği yürtmezdim. Dolayısı ile de para saklamaya gerek olmazdı.
Sizler de kusura bakmayın ben güvenmediğim bir insanla bir arada yaşayamam. Evlilikte şeffaflıktan yanayım.
Bu da bir tercih.

Son düzenleme:

bir çok kişi gibi bende size katılmıyorum

ben şuanda sözlüyüm ve asla da maaşımı al kocacım bu senin olsun demem

bir kadının her zaman kenarda üç beş kuruşu olmalı gerek kocası para tutamaz ona yardımcı olabilmek için

gerekse ilerde kocasından kazık yerse ayakları yer bassın diye bunu iki taraflıda düşünmek lazım

herşeye art niyetli bakmamak lazım ..

benim ilerde eşimden ayrı para biriktirmem sözlümün çok rahat para harcaması sonuna kadar harcaması bende olduunu bilzmese 3 beş kuruşumuz olur

ama yok adam bana ters yaptı ozamnda garantim olur..

hayata toz pembe bakmamak lazımm... bundan hiç kötü birşey yok nedemek
böle düşüneneler evlenmemeli assıl böyle düşünmeyenleri görüyoruz
kocam aldattı param yok gidecek yerim yok diye konu açanları bilmem anlatabildimmi opuyorumnanaktan

Ben evlilikte senin paran benim param olayına karşıyım..

Eğer farklı şehirlerde yaşamak zorundaysanız geçici olarak falan, tabii ki eşinin söylediği saçmalık..O da sana versin maaş kartını o zaman..

Ama aynı şehirde aynı evde sürdürüyorsanız evliliği bu muhabbet gereksiz o zaman.
Yani durumunuzu tam bilmiyorum, ama maaş çekilir, ortak giderler karşılanır..Normali de budur.

Evlilik paylaşımsa, maaşlar neden paylaşılmaz ya da sorun edilir anlamam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…