• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eime yemek beendiremiyorum diyenler...

merhaba...gercekten ne cok kisi varmis ani durumda olan..ilk zaamalar bir benmiyim diye dusunurdum..cunku ilk zamanlar gercekten kabus gibiydi...neyseki cogu seyi astik artik...zamanlaorendim ne sevip sevmedigimi..bir de soyle bisey varki,mesela kabagi sevmezdi esim diye biliordum,bir ara markette al dedi,ben yerim dedi:27:sasirdim..hani sen sevmezdin dedim?megersem yemegini degilde,kizartma yapinca yiyebiliormus...dedim ya artik deneye yanila ogrendim cogu seyi...tabi halen yemedigi cok sey var....ama ilk zamanki gibi kotu degil nasil olsa..buna da sukur...:86:

merhaba arkadaslar her yorumu okuyamadim ama sanirim cogunuzn esi kizartama vs gibi seyleri seviyo.benim esimde tam tersi acayio kendine bakar kizartmayla hamur isiyle tatliyla hic isi olmaz yemek ayrimi yapmaz az yagli ve az tuzlu olsun yetr onun icin et kiyma sevmez balik yada tavuk sever genelde.

ilk baslarda bende benimkine yemek begendiremiyodum ozene bozene yapiyodum ama nafile.gerci ben yemek filan yapmayi hic bilmiyodum acemiligimi esmin ustunde attim:1:ama yemek sonucda atla deve degilki ogrendim cokda guzel yapiyorumbie ilk baslarda oglen ayri aksam ayri yemek isterdi neyseki gecdi.simdi cocuk var hic yapamiyorum eski gunleri mumla ariyo sanirim.:1:

Herhalde bu konu benim için açılmışş!:52:
Bu adam beni deli edecek..:33:
Yıllardır muhteşem yemekler yaptığımdan eminim,zeytinyağlısından salatasına;kebabından tencere yemeklerine,suşisine kadar her yemeği gayet güzel beceririm..:46::56:
Ama eşime BEĞENDİREMİYORUMM!:5::14:
Kıl ya bu adam gıcık ya dünyanın en güzel yemeğini bile yapsam o ağzını burnunu kıvırması yok mu işte o an bütün yemek zevkim kaçıyor..:27:
Bu biraz daha pişmeliymiş,bu tavuk kokuyor,patatesler kıtır olmamış,bu bende reflü yapar,tuzu eksik,yağı çok,pulbiberi niye yok,bu benim mideme oturur,içinde kıyma var yemem,taze fasülyenin kılçıkları var,armudun sapı var,üzümün çöpü var..Aaaaaayyyy bayılacammmm:!:41::63:
Artık hiç beğendirmeye uğraşmıyorum,beğendiğim gibi kendi zevkime göre pişiriyorum,istemiyorsa lahmacun söylesin,bakalım ne zaman tak diyecek canına..
Bak gene sinir oldum:47::47:

Vee zıkkımın kökünü buldummmmmmm : √(z.ı.k.k.ı.m) = √z.ı².k².m = ı.k √(z.m)
:)))))))))))

Son düzenleme:
Benim Eşim Acayip Yemek Seçer Hatta Yemek Demeyelim Biz Ona Yemek Yemez Çünkü..:1:

Köfte Kızartması, Et Kızartması, Patates.. v.s.

Başka da Bir Şey Yemiyor..

Neyse ki Zaten Bende Yapmasını Bilmiyorum..:27:

Herhalde bu konu benim için açılmışş!:52:
Bu adam beni deli edecek..:33:
Yıllardır muhteşem yemekler yaptığımdan eminim,zeytinyağlısından salatasına;kebabından tencere yemeklerine,suşisine kadar her yemeği gayet güzel beceririm..:46::56:
Ama eşime BEĞENDİREMİYORUMM!:5::14:
Kıl ya bu adam gıcık ya dünyanın en güzel yemeğini bile yapsam o ağzını burnunu kıvırması yok mu işte o an bütün yemek zevkim kaçıyor..:27:
Bu biraz daha pişmeliymiş,bu tavuk kokuyor,patatesler kıtır olmamış,bu bende reflü yapar,tuzu eksik,yağı çok,pulbiberi niye yok,bu benim mideme oturur,içinde kıyma var yemem,taze fasülyenin kılçıkları var,armudun sapı var,üzümün çöpü var..Aaaaaayyyy bayılacammmm:!:41::63:
Artık hiç beğendirmeye uğraşmıyorum,beğendiğim gibi kendi zevkime göre pişiriyorum,istemiyorsa lahmacun söylesin,bakalım ne zaman tak diyecek canına..
Bak gene sinir oldum:47::47:

canim yaaa seni cok iyi anliyorum....maalesef oluoyr boyle....en son evde yaptigim pilavi yemeyip,baska yerde iki tabak goturunce,tepkimi koydum valla...sebeb sonuc iliskisi aradim ama yok yok....ama cok sukur ben astim sayilir....artik yaptigim cogu seyi yiyor esim...zamanla ogreniyor insan neyi sevio sevmedigini,nasil yapman gerektigini....ama seninki begenmekten cok biraz fazla detayciyis anladigm kadariyla...zor olsada ,kalkarsin altindan bence...allah kolaylik ersin hepimize...:56:

Yeni evliyken birgün hiç unutmuyorum özene bözene bir yemek yapmıştım, eşim sofraya oturdu ve daha yemeğimi tatmadan "aaa babaannem muhteşem yapar bu yemeği" dedi.:27:

Sonra yemeye başladı..
Bana bir iltifat yok..:27:
Bu arada hala "babaannem içine kimyon da atar, bilmem ne de katar" tarzında konuşuyor..:50:
Yedi yedi, bitirdi.. Bir tabak daha istedi.
Vermedim.. İştahın kapanmasın, onu da babaannende yersin dedim..:19:
Ve gerçekten de vermedim..

O gün bugün hem yemeği gördüğünde "oooo" der, hem ilk kaşıktan sonra "çok güzel olmuş", hem sofradan kalkarken "eline sağlık".
Biraz eğitmek gerekiyor bu türü, kıvama getirmek..:34:

2. hamileliğimde de hiç yemek yapamadım desem yeridir.
Ben daha 3 aylık falan hamileydim, çorba tarif ettim eşime. Kaynayana kadar karıştır dedim, ama ne mızmızlık etti.. Bir çorba için yarım saat dikilinir miymiş, yemeyelim o zaman daha iyiymiş.. Sonra fasulye yemeği tarif ettim. Ay bu fasulye doğra doğra biter mi, bunun doğranmışı yok mu, biz deli miyiz tek tek uğraşıyoruz, doğramasan da pişer, denemeden bilemezsin bilmem ne bilmem ne...:27:

Dün akşam da bezelyeleri ayıkladı, buzluğa attı. "Ayol bi daha dünyaya gelirsem zengin koca bulucam, hizmetçi tutsun bana" dedi, fazla mı abarttım ne:27:

Yeni evliyken birgün hiç unutmuyorum özene bözene bir yemek yapmıştım, eşim sofraya oturdu ve daha yemeğimi tatmadan "aaa babaannem muhteşem yapar bu yemeği" dedi.:27:

Sonra yemeye başladı..
Bana bir iltifat yok..:27:
Bu arada hala "babaannem içine kimyon da atar, bilmem ne de katar" tarzında konuşuyor..:50:
Yedi yedi, bitirdi.. Bir tabak daha istedi.
Vermedim.. İştahın kapanmasın, onu da babaannende yersin dedim..:19:
Ve gerçekten de vermedim..

O gün bugün hem yemeği gördüğünde "oooo" der, hem ilk kaşıktan sonra "çok güzel olmuş", hem sofradan kalkarken "eline sağlık".
Biraz eğitmek gerekiyor bu türü, kıvama getirmek..:34:

2. hamileliğimde de hiç yemek yapamadım desem yeridir.
Ben daha 3 aylık falan hamileydim, çorba tarif ettim eşime. Kaynayana kadar karıştır dedim, ama ne mızmızlık etti.. Bir çorba için yarım saat dikilinir miymiş, yemeyelim o zaman daha iyiymiş.. Sonra fasulye yemeği tarif ettim. Ay bu fasulye doğra doğra biter mi, bunun doğranmışı yok mu, biz deli miyiz tek tek uğraşıyoruz, doğramasan da pişer, denemeden bilemezsin bilmem ne bilmem ne...:27:

Dün akşam da bezelyeleri ayıkladı, buzluğa attı. "Ayol bi daha dünyaya gelirsem zengin koca bulucam, hizmetçi tutsun bana" dedi, fazla mı abarttım ne:27:

canim sen bayagi asmissin yaa...ne guzel iste mizmizlansada yapmis sonunda...benim esimde sagolsun ev islerinde cok yardim eder..bir tek yemek yapmasini bilmez..ancak kahvalti falan hazirlar o kadar yani.....ben de diyorum,ogren birugnde sen yemek hazirla bana:52:ama dinleyen kimmm:27:

ama son lafina cok guldum yaaa...adam anlamis belkim karisinin ne hissettigini fenamii:)):34:

al bendende bir tane
etsiz sebze yemeğine karşıyız
bamya, ıspanak, mantar, maydanoz ağzımıza koymayız
lahana, b.lahanası, pırasa zorla yeriz
çiğden yapılan yemeklerin tadını beğenmez
sirkeli salata yemez
her gün farklı yemek isteriz
kek, pasta ve dondurma yemeğiz
yemeğin yanında pilav makarna olmadımı burun kıvırırız
tencerenin kapağını açar işimize gelmez ise tokum deriz
ama gece kalkar zeytin ekmek yeriz
etin çok pişmiş sucuğu az pişmiş severiz
illa tavada yumurta yeriz sarıları patladımı kızarız
salçasız yemek mi olurmuş?!!
yemeğin içinde soğan görmeye ve tadını almaya tahammülümüz yoktur
her yemeğe bir kulp takarız
annesinin ve halasının yaptığı yemekler süper
benim anneminkiler çirkindir
yaptığım bir tek pilavı beğenir:22:
bu arada ıspanak yemeğini içinde kum var diye yemeğen arkadaş bir tepsi ıspanak böreğini bir öğünde bitirir

Son düzenleme:
al bendende bir tane
etsiz sebze yemeğine karşıyız
bamya, ıspanak, mantar, maydanoz ağzımıza koymayız
lahana, b.lahanası, pırasa zorla yeriz
çiğden yapılan yemeklerin tadını beğenmez
sirkeli salata yemez
her gün farklı yemek isteriz
kek, pasta ve dondurma yemeğiz
yemeğin yanında pilav makarna olmadımı burun kıvırırız
tencerenin kapağını açar işimize gelmez ise tokum deriz
ama gece kalkar zeytin ekmek yeriz
etin çok pişmiş sucuğu az pişmiş severiz
illa tavada yumurta yeriz sarıları patladımı kızarız
salçasız yemek mi olurmuş?!!
yemeğin içinde soğan görmeye ve tadını almaya tahammülümüz yoktur
her yemeğe bir kulp takarız
annesinin ve halasının yaptığı yemekler süper
benim anneminkiler çirkindir
yaptığım bir tek pilavı beğenir:22:
bu arada ıspanak yemeğini içinde kum var diye yemeğen arkadaş bir tepsi ıspanak böreğini bir öğünde bitirir

aman allahım sen ne pişiriyosun peki:52::52:

aman allahım sen ne pişiriyosun peki:52::52:
sorma görende damat beyi sadrazam sanır
bu zamana kadar nasıl idare ettim bende bilmiyorum ama dıkandım artık :37:
hergün ne pişirsem topiğimdeyim
gerçi kafama takmıyorum takmamaya çalışıyorum desem daha doğrudur
yapıyorum yemezsede yemesin diyorum
evde onun dışında 3 kişi daha yaşıyor onun isteklerinden daha önemli çocukların herşeyden yemesi:56:

sorma görende damat beyi sadrazam sanır
bu zamana kadar nasıl idare ettim bende bilmiyorum ama dıkandım artık :37:
hergün ne pişirsem topiğimdeyim
gerçi kafama takmıyorum takmamaya çalışıyorum desem daha doğrudur
yapıyorum yemezsede yemesin diyorum
evde onun dışında 3 kişi daha yaşıyor onun isteklerinden daha önemli çocukların herşeyden yemesi:56:

valla allah kolaylık versin bize, bi taraftan kocaya yemek beğendirmeğe çalış, yemese içine sinmez, diğer taraftan çocuklar sağlıklı beslensin diye uğraş, bizi kim düşünsün:52::52:

Kızlar bu sizdeki modellerin bir değişiği de bende var.
Zor beğenir, beğendimi hep ister, beğenmezse inceden belli eder ama yenecek gibiyse yer bitirir :)
Kırmadan söylemeye gayret eder, ama arada saçmalar tadımı kaçırır..
Kendiside uğraşmayı sever, çok yorgun değilse birlikte hazırlarız yemeği..
Menemen kızartma tavuk balık et vb gibi şeyleri yapmayı sever,
Bir krep yapmış birgün yemeğe doyamadım :)
Ben sebzelerden sorumlu devlet bakanıyım sanırım, O konuda bilgisi olmadığı için karışamıyor neyseki.
Bazı yemeklerimi de çok beğenir, bir günü diğerine tutmuyor,
Zaten işten gelince yorgun argın uğraşıyoruz yemek olduğuna dua etmiyorlarda:52:

ben küçüklüğümden beri çok yemek seçerim, babama çekmişim. annem gerçekten hiç yemek seçmez, kompleksi yoktur bu konularda. hep bana derdi ki, "bak kızım yarın evlenirsin, yemek seçmeyen bir kocan olur, çok zorlanırsın". keşke yemek seçmeyen bir kocam olsaydı, en azından, pilav, makarna, nohut, barbunya falan yiyebilirdik aynı sofrada.

1 yıl önce evlendim okuldan mezun olalı 3 ay anca olmuştu ama Allah vergisi elimin bir lezzeti vardır. Çeşit çeşit yemek yapmayı çok severim. Ama gel gör ki, benim kocam "niye bunun tuzu yok?", "hmmm bundan mı yaptın?. vs. vs. birsürü huzursuzluk çıkarmaya başladı.

ilk zamanlar çok yemek bilmiyorum diye sesimi çıkarmadım, sonra baktım hiçbişeyi beğenmiyor adam :( et yemediğim için yüklendi, et yemekleri öğrendim, sebze yemeklerini artırdım ama basit bir örnek, ISPANAK: ıspanağın sulu yemeğini ya da kavurmasını yemiyor, illa yumurtalı olacak. bakliyatlar içinde bir tek kuru fasülye o da etli falan olması lazım. evde 1 kaşık bezelye yemez ama misafirliğe gittiğimizde 1 tabak bezelyeyi yedi bitirdi.

o kadar çok üstüme geliyor ki, çeşitlerini artır diyor, ama kendisi hala yemek seçiyor.

Dün poğaça yaptım, böyle minik yumuşacık poğaça. İlla ki, yumuşak olma şartımıza uydum. Sabah kahvaltısına koydum bir taneyi bölmüş bırakmış. Öğlen geldi, "sen buna poğaça mı diyorsun?" dedi çok zoruma gtti hiç sesimi çıkarmadım. Neymiş poğaça dediğin pastaneden alınan poğaçaya benzermiş. evde yemeklik kalmamış, nohut pişirdim öğlen tabağın yarısı duruyordu. pilav-makarna gibi kurtarıcı yan yemeklerin hiç birini yemiyor. Binbir zahmetle yaprak sarması yapıyorum, özene bezene kalem gibi adamın dediği " bu ana yemek değil ki." ne yapacağımı şaşırdım inanın. :43:

Bi' de şu durum var. Adam sayıyorum fikrini almak için soruyorum; Bugün ne pişireyim diye. Bana lafı yapıştırıyor, herşeyi ben mi düşüncem diye. :113:

evet okudm ve baktım herkes aynı şeyden şikayetçi
ne istyorsa onu yapın kızlar neden dert ediyrosunuz ki....her gün patates mi isityor patates yapın ne varki bunda ...kendinize ve çocuklara (varsa ) ayır yapın bazı erkekler böyle.. yarın öbürü gün çocuklarınız büyüdüğündede aynı şey oalcak emin olun onu yemem bunuyemem sorun sizde dğeil onlarda ... ne sityorsa yapın olsun bitsin..

ha birde şu var .. sevidği bir börekçimi var giidn ordan laın koyun önüne.. şikayete mahal vermeyin
bolunuza kendinizi strese sokmayın eğer çok seviyrosa anneisnin yemeklerini flaan tarif alın yad ao yapsın önüne koyun )
sorun mu bunlar allah aşkına ...

Back
X