• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eimin ailesi ldrtyor beni.

Şimdi belki bana kızacaksınız ama evlenmeden önce kayınpederinizin iki evli olduğunu öğrenmişsiniz ve bunu kabul ederek evlenmişsinizşimdi kınamaya yada iğrenmeye hakkınız yok... Bu size ahlaksızca geliyorsa keşke baştan evlenmeseydiniz... Evet babası öyle diye oğlu da öyle olacak diye bir kural yok ama bir adamla evlenirken aynı zamanda ailesiyle de evleniyorsun diye bir kural var...
Al işte baştanumursamamışsın ama şimdi sorun oluyor...
Öncelikle eşimin babası 2 evli olsaydı ne yapardım bilmiyorum, belki evlnirdim ama mümkün olduğnca görüşmezdim... Ama kaul edip evlendikten sonra da ne kayınpederim ne de kaynvaidem hakkında sizin yaptığınız gibi yorumar yapmazdım... KAyınvaldenizi gurursuzlukla midesizlikle itham etmişsiniz.. KAdının okuma yazması yok, kayın pederiden kalma bir evde yaşyor kocasının kendisini boşadığığnın bile farkına varmamış cahil ve muhtaç bir kadıncağız... Belk de evden olmamak için, bir şekilde para gönderiyorsa kayınpeder o paradan olmamak hayatını idame ettirebilmek için katlanıyordur, kırktayılda bir geldiğinde de hürmet gösteriyordur... Bu onların bileceği birşey ve sizi kesinlikle ilgilendirmez bence.. Zaten siz yurtdışındasnız o trde çok sık da görüşmüyorsunuz...Kayın pederle de bayramdan bayrama eşlerinin olmadığı bir ortamda buluşun görüşün yada evinize davet edin bitsin gitsin... Bu kadar sorun edecek bişey yok bence.. Eşiniz de ille görüşücez diye tutturmuyormuş, neyi sorun ediyorsunuz ki....

ayrıca arkadaşında 2.ci evliliği

yapmayın insnaların başına nelşer geleceğini kimse bilmez belki görüşmezdim kısmı hariç diğerleirne katılıyorum ashemez arkadaşım

sizin ikinci evliliğiniz.. evleneceğiniz adamın babasının ikinci evliliği diyemi

anneniz karşı çıktı..

babası öyleyse oğluda öyle olacak değil ya diye sizmi ikna ettiniz

iki evlilik yapanlar nasıl oluyorki üstelik sizde yapmışsınız

tabiki kayınpederinki ahlak anlayışını savunmuyorum..çocuklar için zor olsa gerek

hayir canim ikinci evliligi diye karsi ciktigindan deyil...adamin adi cikmis..hic iyi konusmuyorlar peder hakkinda..ailemde arastirmisti zaten nasil bir aile esim icin nasil bir insan diye.....ilk evlilikte hic arastirmamislardi o hatayi birdaha yapmak istemediler...ama esim dürüst ve iyi bir insan..babasina cekmemis cok sükür.....zaten esiminde dogru dürüst kontagi yok..senede belki 3-4 kez görüsürler...

hayir canim ikinci evliligi diye karsi ciktigindan deyil...adamin adi cikmis..hic iyi konusmuyorlar peder hakkinda..ailemde arastirmisti zaten nasil bir aile esim icin nasil bir insan diye.....ilk evlilikte hic arastirmamislardi o hatayi birdaha yapmak istemediler...ama esim dürüst ve iyi bir insan..babasina cekmemis cok sükür.....zaten esiminde dogru dürüst kontagi yok..senede belki 3-4 kez görüsürler...

vallla ilk mesejında öle yazmışsın arkadaşım aksini anlamamak mümkün değildi

neyse madem eşin senden 3-4 kere görüşüyor sorun ne boşverrr

benim babanem 3 kere dedem 3 kere bütün halamlar 2 kere evlenmiş ..

namus kavramları çok hafif anne tarafımdada bir tane ayrıl mış boşanmış aldatmış aldatılmış yokk

ben baba tarafının içinde büyüdüm ama onlara hiç çekmedim... hepsinide kınıyorum doğrup doğurup çocukları bırakıp başka kcoalara gitmişler...

ne ablam nede ben onlara çekmedik...

Şimdi belki bana kızacaksınız ama evlenmeden önce kayınpederinizin iki evli olduğunu öğrenmişsiniz ve bunu kabul ederek evlenmişsinizşimdi kınamaya yada iğrenmeye hakkınız yok... Bu size ahlaksızca geliyorsa keşke baştan evlenmeseydiniz... Evet babası öyle diye oğlu da öyle olacak diye bir kural yok ama bir adamla evlenirken aynı zamanda ailesiyle de evleniyorsun diye bir kural var...
Al işte baştanumursamamışsın ama şimdi sorun oluyor...
Öncelikle eşimin babası 2 evli olsaydı ne yapardım bilmiyorum, belki evlnirdim ama mümkün olduğnca görüşmezdim... Ama kaul edip evlendikten sonra da ne kayınpederim ne de kaynvaidem hakkında sizin yaptığınız gibi yorumar yapmazdım... KAyınvaldenizi gurursuzlukla midesizlikle itham etmişsiniz.. KAdının okuma yazması yok, kayın pederiden kalma bir evde yaşyor kocasının kendisini boşadığığnın bile farkına varmamış cahil ve muhtaç bir kadıncağız... Belk de evden olmamak için, bir şekilde para gönderiyorsa kayınpeder o paradan olmamak hayatını idame ettirebilmek için katlanıyordur, kırktayılda bir geldiğinde de hürmet gösteriyordur... Bu onların bileceği birşey ve sizi kesinlikle ilgilendirmez bence.. Zaten siz yurtdışındasnız o trde çok sık da görüşmüyorsunuz...Kayın pederle de bayramdan bayrama eşlerinin olmadığı bir ortamda buluşun görüşün yada evinize davet edin bitsin gitsin... Bu kadar sorun edecek bişey yok bence.. Eşiniz de ille görüşücez diye tutturmuyormuş, neyi sorun ediyorsunuz ki....

belkide piskolojik olarak kabullenemiyorum..bende ihanete ugramis biriyim ilk evlilikten.....ayrica maddi yönden peder yardim falan etmiyor kimseye..herseye esim kosturuyor ilgileniyo...zaman oluyor cok maddi sikinti cekiyoruz..oraya buraya yardim etmekten..bi kardesi para ister bi amcasi bi babasi yok kuzeni...kafayi yememek mümkün deyil...artik esimde yoruldu...izine gittik dogru dürüst ilgi güleryüz bile görmedik...4 haftaligina gittik 2 hafta icinde geldik...birde sanki bizi beklemis gibi kardesi borc diye paramizida aldi tekrar vermedi...bundan sonrada hersey karsilikli.......benim yerimde olsaniz belki düsünceniz bu sekilde olmazdi..tamam böyle kabullendim...ama pederin bu denli davranislari olacagini bilemezdim.kayinvalidenin bu kadar genis oldugunu herseyi kabullendigini bilmiyordum....daha cok anlatmadigim ve sizinde bilmediginiz durumlar var.......hepsini anlatamam simdi burda....bu zamana kadar zaten bu kadar agir gelmiyordu...benim zoruma giden peder esime bana zor günler yasatti..bunuda kayinvalide herseyiylen biliyor..ben bi gelini olarak hicmi hatirim yok..evladina yapilanlari hic önemsemiyo sanki...bendemi genis bakayim her olaya adam haddini daha fazla ashsin diye...hatta öyle bi terbiyesiz bi davranisi oldu bana ve esime karsi onu asla unutamiyorum pederin..ayrica yanimda söver sevgilisiylen istedigi sekilde davranir utanma arlama diye bir sey yok...ama onun karsisinda herkez saygili olacak...okdar dikkat eder hal ve hareketlerime....

Son düzenleme:
vallla ilk mesejında öle yazmışsın arkadaşım aksini anlamamak mümkün değildi

neyse madem eşin senden 3-4 kere görüşüyor sorun ne boşverrr

benim babanem 3 kere dedem 3 kere bütün halamlar 2 kere evlenmiş ..

namus kavramları çok hafif anne tarafımdada bir tane ayrıl mış boşanmış aldatmış aldatılmış yokk

ben baba tarafının içinde büyüdüm ama onlara hiç çekmedim... hepsinide kınıyorum doğrup doğurup çocukları bırakıp başka kcoalara gitmişler...

ne ablam nede ben onlara çekmedik...

bazi ayrintilari yazmadigigimin farkindayim ...belki düshüneceksiniz bu zamana kadar kabullendi simdi birden ne oldu diye........zaten pederlen fazla kontagimiz yok....ama türkiyedeki yaptiklarini kayinvalideye bir kadin olarak cok agrima gittti...ordaki anlatilanlar hem benim piskolojimi bozdu hemde esimin.....oda dedi bukadarini beklemezdim babamdan diye....

ayrıca arkadaşında 2.ci evliliği

yapmayın insnaların başına nelşer geleceğini kimse bilmez belki görüşmezdim kısmı hariç diğerleirne katılıyorum ashemez arkadaşım

ben mi yanlış anladım sanki kayınpederi bir müddet iki evli olarak yaşamış sonra birşekilde boşanmış şimdi de bir de metresi varmış gibi algıladım ama

bana sorun ikinci kez evlenmesi değil aynı anda iki ayrı kadınla birden evli olması gibi geldi şimdi de adamın üç ayrı yerde eşim dediği birileri var arkadaş da çocuklarım bu çarpıklığı görmesin istiyor gibi

insan anlaşamazsa gerekirse iki kere de 3 kere de boşanır evlenir de aynı anda olması ters bence

ben mi yanlış anladım sanki kayınpederi bir müddet iki evli olarak yaşamış sonra birşekilde boşanmış şimdi de bir de metresi varmış gibi algıladım ama

bana sorun ikinci kez evlenmesi değil aynı anda iki ayrı kadınla birden evli olması gibi geldi şimdi de adamın üç ayrı yerde eşim dediği birileri var arkadaş da çocuklarım bu çarpıklığı görmesin istiyor gibi

insan anlaşamazsa gerekirse iki kere de 3 kere de boşanır evlenir de aynı anda olması ters bence

dogru anlamisin arkadasim..olabilir insan anlasamaz ayrilir yeni yuva kurar...ama bu durum cok farkli...

Kayınpeder çocuklara kötü örnek ama siz ne yapabilirsiniz ki?
Olan olmuş artık hiçbir şeyi değiştiremezsiniz.
Çocuklar da büyüdükçe anlayacaklardır yanlışlığı.
İstiyorsa kendi gelip görmeli tabii ki ancak farklı annelerden kardeşler, yeğenler görüşmeli ve birbirini tanımalı. Dünyanın yüzbin türlü hali var.
Madem dünyaya geldiler bu onların suçu değil.:hulya:

ama ilk başta ailesinin istememi sebebi 2.ci evliliğinin olması ben oraya takıldım..

yani öle yazmış yazsınında 2.ci evliliği olduğunu öğrendim yapam diye düşündüm demiş

iki kadınla aynı anda beraber fln kısmı daha yeni söyleniyor cnm...

tabiki aynı anda ters..kesinliklede kimse kusura bakmasın kadına erkekğe bakmaz namus namustur..

canm ben e ne olursa olsun gitme kayınpederin olcak adamın yanına ...

kendinde gitme çocuklarınıda getirme...

dedelerini yok bilsinler daha iyi...

eşin görmek istiyosa gitsin görsünn gelsin...:mymeka:

Beni ilgilendirmez isterse 10 evlilik yapsın banane yaa
aynı evde yaşamıyoruzki
he bebelerim görünce dede der onla yaşıcak hali yok herhalde.

ne ederlerse etsinler bukadar takılmam ben

aynı evde yaşamıyoruzki

nihayet biri benim gibi düşündü yaaa....
ayynen...bana ne yaaa....

aynı evde yaşamıyoruzki

katılıyorum
zaten adamda çok meraklı değil sanırım dedeliğe
baksana hayatını yaşıyor

çok zor bir durum.. ama alışıyo insan bir süre sonra, çocuklar senin kadar etkilenmez emin ol.

Kayınpederinizin hayatının sizi çok fazla bağlamadığını düşünüyorum..
Sonuçta baştan biliyormuşsunuz hayat tarzını, önemi yokmuş evlenmişsiniz ama sonradan sizin için çok önemli olmuş nedense...

Kayınvelidenize de kızamıyorum çünkü KK da bile, genç, ekmeğini taştan çıkarabilecek yapıda olup, yine de kocalarının hayatlarındaki 2.kadınlara göz yuman, ayrılmayan kadınlar varken,(kendi tercihleridir yadırgamıyorum) kayınvalidenizin yaşındaki bir kadının, bu olaylar karşısında birşey yapamamasını anlayabiliyorum artık ..

Bence sizin yapacağınız şey; madem bu kadar rahatsızsınız; kayınpederle sık sık görüşmemek..
Hatta torunları görmek istiyorsa o gelsin gitsin.

Kayınvalideniz de sonuçta eşinizin gerçek annesi ve çocukların gerçek babaannesi..
Muhatap alacağınız kayınvalide odur..
Diğer bayanları hayatınıza sokmaya hiç gerek yok zaten.

Yani bu kadar kendinizi yıpratacak derecede hayati bir mesele değil bu..ılgilenmeyin.

Son düzenleme:

Çıkabilir..
Sizin için önemli değilmiş ki evlenmişsiniz..Bu saatten sonra bu konuyu neden ciddiye alıyorsunuz?

Eşiniz de nadiren görüşüyormuş..

Bırakın dedeyi naparsa yapsın..Zaten isteseniz de hayatına müdehale hakkı vermez size dede..Gereksiz tartışmalar vs olur..boşverin.

ama ilk başta ailesinin istememi sebebi 2.ci evliliğinin olması ben oraya takıldım..

yani öle yazmış yazsınında 2.ci evliliği olduğunu öğrendim yapam diye düşündüm demiş

iki kadınla aynı anda beraber fln kısmı daha yeni söyleniyor cnm...

tabiki aynı anda ters..kesinliklede kimse kusura bakmasın kadına erkekğe bakmaz namus namustur..

canim babamla bi tanidik arastirdi esimin ailesini...sonra babamin arkadasi geldi aynen bu sekilde dedi...cocugun babasi hic saglam ayakibbi deyilmis...4 cocuklan kadini terkedip bi almanla evliymis..3.kadini evlendikten sonra ögrendim...neyse onuda kabullendik..benim agrima giden en cok kayinvalidemin duyarsizligi...esim baba hasreti cekimis yillardir biriylen evlenip buraya gelmis..ayrilmis sonra tanisip oda benimle 2 evliligini yapti...ama esimin durumunu neler yasadigini burda anlatmak istemiyorum babasi tarafindan..cok aci seyler yasamis.insan dinledigi zaman yüreyi daglaniyor...neyse evlendik adam ogluna karsi ters tavrini sürdürmeye devam ettirdi buna bende dahilim cok zor günler yasadik...bunun disinda kayinvalidemede yapmadigini burakmamis....ve hala diyebiliyor gidin ne olursa olsun babaniz o sizin torunlarini görsün ..kayinvalide zaten onu hala es olarak kabulleniyor...bu adamin yüzünden yuvamiz kac kere sarsildi piskolojimiz bozuldu..neden bizim ruh sagligimizi aile huzurumuzu düsünen yok..onu anlatmaya calisiyorum....kayinvalidem icin farketmeyebilir her seyi kabullenebilir...ama her insan farkli..o kabul ediyor diye bende kabull etmek zorunda deyilim..okadar genis olamiyorum ben...zaten bu bizden önceki nesil deyilmi erkekleri simartip..her halti yedikleri halde kabul edip onlari bas taci yapmaliri.hayatlarina hic bir sey olmamis gibi devam etmeleri.böyle hanimlar oldugu sürece ne ihanetler biter nede kadinlar türkiyede insan yerine koyulur...umarim yanlis anlasilmam...cok doluyum..bazi sözler agir olduysa kusura bakmayin kizlar..kayinvalidemi seven biriydim ama cok sogdum..insanin kendisine saygisi olmassa baskasi nasil saygi sevgi versin......

Back
X