• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eimin drdrlar ve ben:(

Cok ilginc.Bizim durumun tam tersi.Ben esimi Türkiye'den getirdim.Adam buraya asik oldu.Su an ben Türkiye'ye gitmek istiyorum o ölsem gitmem diyor.Almanya'dan hayatta ayrilmam diyor.
Acaba esin yogun calismaktan bunalmis olabilirmi?Gerci Türkiye'de daha fazla calisiliyor ama orada calismak bile cok zevkli.O kesin herseyi Istanbul'la kiyasliyor.Vallahi bende Istanbul hayraniyim.Esim bugün gidelim dese giderim.

Canım benim canını sıkmaya hiç gerek yok hamilesin aldırma desemde biliyorum ki yaşadıkların kolay degil. Ama birşeye ne kadar emek verirsen ver herşey olacagına varıyor sonuç hiç degişmiyor sonuç hep aynı pişmanlıklarımızla kalıyoruz gerçi pişman olmamak lazım kader bizi deniyor diye düşünüyorum.Canım hiç kimseye kendinden çok deger verme sen sadece bebegini düşün

ah arkadaslar yine size yaziyorum derdimi bir tek size anlatabiliyorum, simdi hamileyim 4 ayima girdim ama nedense mutlu degilim:(
esim almanyaya geleli 6 ay olacak ama bu alti ayda neler cekdim,
babam kanser hastasi oldu bana esim destek cikacagina dirdir ediyor, buraya almanyaya geldigine pismanmis!
ben ona elimden gelen herseyi yapiyorum, bir yere gitmiyorum bile onun gönlü olsun, aileme bile pek gitmez oldum, düsünmesinki, benim ailem uzakda ikidebir ailene gidiyorsun. Bu kadar düsünüyorum onu, ama o anlamiyor!
kendi isyerimiz var, babam kanser hastasi olandan beri esim ve ben cok calisiyoruz, haliylede pek bir yere gidemiyoruz, bu benim elimde degil ama ne yapayim, ekmek parasi.
Türkiyeden gelirken bes kurussuz geldi, mecburuz calismaya, herseyi ben yaptim evi ben düzdüm kimse beni sormadi, ne yapiyorsun en ediyorsun. Dün aksam yatakda sölyüyor bana baban satarsa bend eis bulamazsam türkiyeye gideriz, bende hayir ben seninle türkiyeye gitmem dedim! ben cok cekdim burada avukatlar, kagitlar ev bul evi düz cok calis bunlar sen bir kac ay burada durasin diyemiydi, dedim, onun bana cevabi, biraz benide düsün dü! Allahim sabir artik tükenmeye basladi, hamileyim beni ellerinin üzerinde tutacagina bu sikitlilarla beni cok üzüyor. Cok gec oldu ama anladimki, almanyada dogup büyüyen ile türkiyede dogup büyüyen ile daglar kadar fark var. Esimle nasil bas edecegimi de bilmyiorum, aileme yüz asiyor ters cevap veriyor.....
cok mutsuzum.... bunlari yazarken bile agliyorum... hamilelikde sulu göz oldum:(

ahhhh be guzelimmm anliyoruzda cookk gec anliyoruzzsenağlama
bilmem nerelerini salayaa salayaa geliyorlar sonrada burayi begenmiyorlar :kızgın:
dedigin gibi SIKIYOR calismak turkiyedeyken almanyanin sokakaklarindaki taslar parayla kapli saniyorlar buraya gelince " aa gercekten insanlar calisarak kazaniyormis" direk soklarakannehir ve ardindan eski aylak yasantiya ozenmek olan gencecik kizlarin hayatina oluyor:kızgın:

evet ilk zaman tabiki zorluk cekdi kolay degil, ben kolaydir hic bir zaman demedim, ama simdi agzimi acdim ve bir dirdir duymuyorum tabiki simdilik, elimden geldigince ben iyilikle tatli dille konusuyorum, o zannediyorduki herhalde ben onsuz olamam ama ne zamanki dedim ona bende pismanim, gerce oda dedi bana pismansan kolayi var diye problem yok dedi, ama sonradan arkamdan gelip agladi sarildi bana yine ben onu teselli ettim ama soguk bir bicimde sonucda kirilan üzülen bendim, ama simdi iyiyiz allaha sükür
her evlilikde olur böyle seyler tadi tuzu diyorum ben ama tabiki bazen öyle olyuorki insan dayanamiyor, sabir allah sabir veriyor ve sonuda güzel oluyor
insllah herkesin evliligi cok güzel gecer kavgasiz gürültüsüz,

ah arkadaslar yine size yaziyorum derdimi bir tek size anlatabiliyorum, simdi hamileyim 4 ayima girdim ama nedense mutlu degilim:(
esim almanyaya geleli 6 ay olacak ama bu alti ayda neler cekdim,
babam kanser hastasi oldu bana esim destek cikacagina dirdir ediyor, buraya almanyaya geldigine pismanmis!
ben ona elimden gelen herseyi yapiyorum, bir yere gitmiyorum bile onun gönlü olsun, aileme bile pek gitmez oldum, düsünmesinki, benim ailem uzakda ikidebir ailene gidiyorsun. Bu kadar düsünüyorum onu, ama o anlamiyor!
kendi isyerimiz var, babam kanser hastasi olandan beri esim ve ben cok calisiyoruz, haliylede pek bir yere gidemiyoruz, bu benim elimde degil ama ne yapayim, ekmek parasi.
Türkiyeden gelirken bes kurussuz geldi, mecburuz calismaya, herseyi ben yaptim evi ben düzdüm kimse beni sormadi, ne yapiyorsun en ediyorsun. Dün aksam yatakda sölyüyor bana baban satarsa bend eis bulamazsam türkiyeye gideriz, bende hayir ben seninle türkiyeye gitmem dedim! ben cok cekdim burada avukatlar, kagitlar ev bul evi düz cok calis bunlar sen bir kac ay burada durasin diyemiydi, dedim, onun bana cevabi, biraz benide düsün dü! Allahim sabir artik tükenmeye basladi, hamileyim beni ellerinin üzerinde tutacagina bu sikitlilarla beni cok üzüyor. Cok gec oldu ama anladimki, almanyada dogup büyüyen ile türkiyede dogup büyüyen ile daglar kadar fark var. Esimle nasil bas edecegimi de bilmyiorum, aileme yüz asiyor ters cevap veriyor.....
cok mutsuzum.... bunlari yazarken bile agliyorum... hamilelikde sulu göz oldum:(

sizin için gerçktn çok üzüldüm çok kötü bi durum..
aynı olay teyzemn kızının başına da geldi.şöle anlatym.anne tarafm aslen çorlulu.teyzemler zamanında almanyaya gtmşler çalşmak için we oraya yerleşmşler.annemler de istte kalmş.ben istte doğğ büyüdüm.her yaz çorluda buluşuruz biz.almancılarmz(bizim tabirimzleee)onlar da gelr tabi.teyzemn kzı diodum güzller güzeli zümrt ablam ahh yazk etti kendine çok:((((çorluda yne bi yaz bizim mahlledki ciğerci çırağyla arkadaşlık etmeye başladı!!!daha 22sindeydi we okuyodu almanyada.o benim idolümdü ahh nasl böle bişi yaptı hala anlamıorum yani:gitme:
bu ciğerci damatla(biz öle diodk) bunlar ewlenmeye karar werdiler.tabi enştem asla izin wermem böle bişi olamaz dedi.çock aslen edrnelydi.ewi ordaydı ailesi filn.ew demeye de şaht ister tabi neydi o öle düğün günü gittk de fakrlk oooff çok kötü:(((
kzımızı kandrdı çock kaçtılar edrneye..enştemler afftmk zornda kaldı tabii.düğünü düorum sokakta oldu rezl bi şeklde.yaşadğı ewi görsenz çocğn yani hatrlamak bile kötü:sinifsinif:
neyse bi yıl bunlar edrnede yaşadı ablacm okulunu bıraktı o çock yüznden weee çock bi yılın sonunda almanyaya gtmek istedğini sölemiş we yne kandrp oraya götrdü kendini.enştemler orda ew açtılar bunlara.hatta iş buldular.zümrt ablam da buldu.haberlerni alıodk her şey yolnda gidiomş die.ama öle deilmş.çock gittkten sonra 360derece dönmş!!çok kötü dawranmaya içmeye ewe gelmemye başlamş.çock yapmayı düşünüolardı bi ara ortk hesp açmşlardı.ewlilklerinin 4.yılında çock tüm parayı alp kaçtıı:gitme:
bunu duydğmzda yıkıldk!!almanyada kendine başka birini bulmş ona kaçmş tüm parayla.ah oln benim bahtsz ablama oldu ama büyük sözü dinlemedi şimdi çok pişman ama iş işten geçtii!!!
adam boşanmıo tabi öle sorunlar da war!!!
Allah'tan çockları yk ucz kurtldu ablacm şimdilk buna sewinioruz:((
ama haytnı bi hç uğruna en güzl zamanlarnı mahwetti:1no2:

hep aynı bu ısmarlama damatlar türkiyeden geliyorlar kafa uymaz kültür uymaz birde anlamadığım hemen evlilik oturmadan çocuk yapmanız hiç değilse bunda mantılı olsaydınız daha önce bu gibi olaylar çok nasıl ısmarlama damadın kabul ettin bu stresleri yaşayacağın belli idi pek umut görmüyorum açıkca ileride senide aldatacak biraz gözü
açılsın eli çok para görsün değişir türkiyeden gelen erkeğin gözü herşeye aç yazık etmişsin kendine çok üzüldüm
senağlamasenağlamasenağlama

Böyle bir iddiali yorum yaparak fazlaca cüretkar davranmissiniz!!! Genelleme yapilmasini cok ama cok küstahca buluyorum!!!:oklava:
Hasa gelecegi görme yeteneginizin oldugunu düsünme gafletine düstünüz herhaldekötükedihüso

ben esimi sevdigim icin katlandim allaha süküpr simdi iyiyiz hic bir insan dört dörtlük degil tabiki her evlilikde zor zamanlar olur hic kimsenin evliligi süper gecmiyordur cünkü her insan bir degil, türkiyeden gelenler evet genelde cok zor oluyor ama zmaan ile alisiyorlar benim esimde alismaya baslyior kendiside söyledi yavas yavas sevmeye basliyorum burayi dedi,
allah herkesin yardimcisi olsun

aynı olay teyzemn kızının başına da geldi.şöle anlatym.anne tarafm aslen çorlulu.teyzemler zamanında almanyaya gtmşler çalşmak için we oraya yerleşmşler.annemler de istte kalmş.ben istte doğğ büyüdüm.her yaz çorluda buluşuruz biz.almancılarmz(bizim tabirimzleee)onlar da gelr tabi.teyzemn kzı diodum güzller güzeli zümrt ablam ahh yazk etti kendine çok:((((çorluda yne bi yaz bizim mahlledki ciğerci çırağyla arkadaşlık etmeye başladı!!!daha 22sindeydi we okuyodu almanyada.o benim idolümdü ahh nasl böle bişi yaptı hala anlamıorum yani:gitme:
bu ciğerci damatla(biz öle diodk) bunlar ewlenmeye karar werdiler.tabi enştem asla izin wermem böle bişi olamaz dedi.çock aslen edrnelydi.ewi ordaydı ailesi filn.ew demeye de şaht ister tabi neydi o öle düğün günü gittk de fakrlk oooff çok kötü:(((
kzımızı kandrdı çock kaçtılar edrneye..enştemler afftmk zornda kaldı tabii.düğünü düorum sokakta oldu rezl bi şeklde.yaşadğı ewi görsenz çocğn yani hatrlamak bile kötü:sinifsinif:
neyse bi yıl bunlar edrnede yaşadı ablacm okulunu bıraktı o çock yüznden weee çock bi yılın sonunda almanyaya gtmek istedğini sölemiş we yne kandrp oraya götrdü kendini.enştemler orda ew açtılar bunlara.hatta iş buldular.zümrt ablam da buldu.haberlerni alıodk her şey yolnda gidiomş die.ama öle deilmş.çock gittkten sonra 360derece dönmş!!çok kötü dawranmaya içmeye ewe gelmemye başlamş.çock yapmayı düşünüolardı bi ara ortk hesp açmşlardı.ewlilklerinin 4.yılında çock tüm parayı alp kaçtıı:gitme:
bunu duydğmzda yıkıldk!!almanyada kendine başka birini bulmş ona kaçmş tüm parayla.ah oln benim bahtsz ablama oldu ama büyük sözü dinlemedi şimdi çok pişman ama iş işten geçtii!!!

arkadasim inan okadar üzüldümki bu yaziyi okurken gözlerim yasardi....
cok yazik oldu kiza insallah cok iyi biri karsisina cikarda mutlu olur,
büyüklerimizin szünü dinlememiz lazim, bu cok önemli bir bildikleri var elbet...
anlinda yaziyordu demekki yapacak bir sey yok insallah hersey gönlü istedigi gibi olur,
görüsüyormusunuz ne yapiyor simdi avukata polise versin onu paralarimizi alip kacdi diye dava acsin bosanmak icin, allahdan cocuklari yok

Canım sen nekadar İstanbulun senin tabirinle pis sokaklarında yaşamayacağını düşünüyorsan oda o ülkenin temizzzzz ! sokaklarında yaşamayacağını hissetmiş olabililir. Sen onunla kendi öz vatanında yaşamayacağnı düşünüyorsun ama onun elin vatanında ömür boyu yaşamasına 6 ay gibi bir sürede alışmasını bekliyorsun...
Senin yıllardır kurmuş olduğun kurulu düzenine gelip hop diye alışmasını bekliyorsun..
Bence sende bencilce davranıyorsunn.
Birde onun gözüyle bak etrafınaa.

arkadasim inan okadar üzüldümki bu yaziyi okurken gözlerim yasardi....
cok yazik oldu kiza insallah cok iyi biri karsisina cikarda mutlu olur,
büyüklerimizin szünü dinlememiz lazim, bu cok önemli bir bildikleri var elbet...
anlinda yaziyordu demekki yapacak bir sey yok insallah hersey gönlü istedigi gibi olur,
görüsüyormusunuz ne yapiyor simdi avukata polise versin onu paralarimizi alip kacdi diye dava acsin bosanmak icin, allahdan cocuklari yok

ewt cnm görüşüorz tabii.kurtlmaya çalışıo inş Allah yardmcısı olsun.ama büyük sözü dinlemedi.her ne kadr ben ondn küçük olsam bile ben bile söledm yani aşk deil bu sizinki die.şimdi böle bi adamn sorunlaryla uğraşıo.saç kıran bile çıktı bu adam yüzünden onda war ya sölememişi dier yazmdaa:kızgın:
inş kurtlck parasnda deil kurtlsun yetrr:sinifsinif:

birde onun tarafından bakmaya çalış, Almanyada senden başa kimsesi yok,dil falanda bilmiyosa,çok sıkılmışolabilir. Düşünsene arkasında bıraktı geldi tüm dostlarını,akrabalarını,Burada çok yalnız hissediyor bence kendini. Tamamsen varsın ama ,bir tek senle olmaz, O yüzden zaman geçmesi gerek onun almanyaya alışması için, arkadaş çevresi oluşur,dil sorununn çözerse biraz daha alışır, bunalmaz.
O da kendince haklı, Şu anda oradan sıkılıyo,birde hep orada kalacağını düşününce çıkmaza girmiş hissediyo demekki kendini,
ona anlayışla yakklaş,zamanla geçeceğini,zannettiği kadar kötü olmadığını falan anlat, arkadaş da bulursabi nebze rahatlar diye düşünüyorum.

beni yerden yere vuranlar haklı olduğumu bunu okuyunca bana hak verecekler

hayat öle sandığınız gibi toz pembe değil gözlerinizi açın

:enbuyukkk::lepi::lepi::lepi::lepi:

Eşiniz Almanya da umduğunu bulamamış demek ki..

Aslında çok yeni..
Ailesinden memleketinden uzak..
Alışmakta zorluk çekiyor, yadırgıyordur, çevresi herşeyi Türkiye de tabii..
Belki de pişman, çevresini yurdunu bıraktığı için..
Bocalıyor.
Bir de bu açıdan düşünün ve ortama, o hayata alışması için hep yüreklendirin..

Bak şöyle olacak, böyle olacak, şöyle güzel günlerimiz olacak, şunu da yaparız vs vs diye moralini yüksek tutmaya çalışın eşinizin..

Hoş siz de hamilesiniz ve tam da ilgi alakaya muhtaç bir dönemdesiniz ama karşılıklı idare ediceksiniz artık..

çok güzel anlatmışsın cnm yaaaa
çok ılımlı yaklaşmışsın tebrikler

çok güzel anlatmışsın cnm yaaaa
çok ılımlı yaklaşmışsın tebrikler

erkeğin kafası ile bayanın kafası farklıdır erkek ne alabilirim der
kadın ise üzülür mutlu olmadığı ortamda olmak istemez

Canım sen nekadar İstanbulun senin tabirinle pis sokaklarında yaşamayacağını düşünüyorsan oda o ülkenin temizzzzz ! sokaklarında yaşamayacağını hissetmiş olabililir. Sen onunla kendi öz vatanında yaşamayacağnı düşünüyorsun ama onun elin vatanında ömür boyu yaşamasına 6 ay gibi bir sürede alışmasını bekliyorsun...
Senin yıllardır kurmuş olduğun kurulu düzenine gelip hop diye alışmasını bekliyorsun..
Bence sende bencilce davranıyorsunn.
Birde onun gözüyle bak etrafınaa.

benim bencilce düsündügümü yazmissin bu yazini okurken cok üzüldüm....
ben esime evlilige adim atacagimiz zaman cok sefer dedim "iyi düsündünmp, herseyi birakip tanimadigin bir ülkeye geleceksin alisman zor olacakdir istersen vaz gecelim" onu cok sevdigim halde yine onu düsünüp bu sözleri dedim, ama o her seferinde "ben seni cok seviyorum senin oldugun yerde bende mutlu olurum, alisirim dedi" ben onu hic bir zaman zorlamadim, esim buraya geldiginden beri hep el üzerinde tuttum, gönlü ne isterse onu yaptik ve o birsey istemediginde ben zorla yapmadim yada yaptirmadim,
ben hamile oldugumu duydugum gün eltimde doguma gidiyordu sezeryan ile dogum yapacakdi, bende kadin doktoruna gidecekdim esime söylemisdim, hamile oldugumdan süphe ediyorum gidecegim diye, sence ilk kimi sordu? tabiki eltimi dogum ettimi sen aradinmi diye, yine ezilen ben oldum, yine türkiyedekileri düsündü beni degil, yaaa bunlar daha ne ki ben cok cekdim, babam lenf kanserine yakalandigi zaman esim bana hic destek cikmadi, beni bir kere olsun kucagina alip bunu atlatacagiz üzülme demedi, ve sen bana bencilsin diyorsun daha ben sana ne diyeyim öykle düsünüyorsan öyledir o zaman

İŞSİZ güüçsüz parasız adamla evlenilmez bunu bastan her bayan bilmeli...erkeğe iyi imkanlar sunulmamalı bence sonucu böyle olur...siz bastan bile bile almışsınız bu adamı o da nankör cıkmış biraz sanıyorum...bence tek yapacagınız sabredin takmayın inceldigi yerden kopar zaten siz bebegi düşünün..

hiç şaşırmadım
aynısını yaşadım çünkü
gerçi bi değişiklik vardı benim eşim baştan hiç istemedi almanyaya yerleşmeyi
ben ikna ettim
biryandan okulumda bitmemişti ve 1 sene daha beklemeyi birbirimizden ayrı kalmayı ikimizde göze alamamıştık
neyse ben tabii eşimi ikna etmenin mutluluğu ile almanyada ev döşemeye başladım
ama öyle böyle değil çok güzel bir evimiz oldu
düğün oldu bitti geldik almanyaya
ilk ay herşey çok güzel
ondan sonra hayat kabusa dönüştü
geri gitcemde geri gitcem okulunu bitir hemen türkiyeye yerleşecez
resmen ağlıyor adam
burda çok güzel bir işi vardı maaşı felan süperdi onları bırakıp geldi ve haliylen pişman oldu
neyse uzun konular ....
önce ağladım sızladım kabul etmedim direndim
ayrılmayı göze aldım
ama yapamadım
zaten ailemde bana tepki gösterdi
kocan nereye sen oraya dediler
o büyük sevgine noldu 1 senedemi bitecekti dediler
eşimlen türkiyeye yerleşmeye en azından bir denemeye karar verdim
ailemi arkadaşlarımı bıraktım geldim
zor oldu ilk zamanlar hemde çoook zor oldu
aile yok, arkadaş yok çevre yok
ilk günlerim hep annemlen telefonda ağlamaklan geçti
hiç alışamıcam dedim
hata geri dönmeyi düşündüm eşimi bırakıp
ama şimdi 3 sene olacak nerdeyse
çok ama çok mutluyum
almanyayı artık hiç aramiyorum desem yeridir. Ailemde burda olsa ozaman daha hiç lafını bile etmem açıkcası
Not: ıstanbulu pis sokaklarlan sınırlandırmak çok yanlış. Öyle aşalayıcı yazmısınki sanki başka bir ülkeden bahsediyrosun kendi vatanından değil. Onu bırak ben vatanımın pis sokaklarını almanyanın soğuk, buz gibi insanlarına asla değişmem. Ordaki caddeler temiz olmuşda nolmuş?

Son düzenleme:
Back
X