Einizle sohpet edebiliyor musunuz?

Konuşmak muhabbet etmek evlilikte en önemli olgu bence.Evleneceğim zaman yengemkaydirigubbakcemile5 "ne kadar zor birgün geçirmiş olsan da eşinle karşılıklı oturup çay içip muhabbet edebiliyorsanız en büyük mutluluk budur işte" demişti.Onlara bakıyorum şimdi 16 senelik evliler ama en büyük mutlulukları yerinde.....kaydirigubbakcemile3
Bence herkes evlilikte bu tür problemler yaşar.Erkekler bazen bunun farkına varmaz...İlk yapılacak şey rahatsızlığın farkına varmayı sağlamak....sositososito

Ufak bir öneri:zaman sıkıntısı yaşanıyor veya eşiniz sizden kopuk yaşamak istiyor olabilir ama konuşup ortak bir zaman belirleyip birlikte zaman geçirmelisiniz.Kastım yanyana oturmak değil,kaliteli bir paylaşımopuyorumnanaktan opuyorumnanaktan Şeniz
Evet , çok haklısınız.Evlilikte muhabbet etmek eşleri olumlu yönde etkiler.
Buradaki sorun zaman bulamamak vs değil.Zaten eşlerden beklenende sürekli vır vır ne olursa olsun konuşmak değildir.Adı üzerinde sohpet ,muhabbet edebilmek.
Eşleri daha yakın yapar,paylaşmak ilşkişyi daha olumlu etkiler diyorum.
Mesela benim eşim konuşmakta hoşlanmıyor,yaratılışından öyle.
Gün içinde evden çıkar, işine gider, dışarda kalır.Akşam gelir, hiç birşey anlatmaz, paylazmazSorsanda tek kelime ile cevaplar..Ben anlatırım ama usulen dinler.İşte böyle olmuyor, ben gurbettyim,paylaşmak istiyorum ama adamın fıtratında yok.
Her akşam türk kahvesi faslımız vardır.Eşim çok güzel pişirir,içeriz.Hiç ağzından tık çıkmaz
İsterdim ki, gün içerisinde bazan yaşadıklarından birşeyler anlatsın, sohpet edelim.Karşılıklı sohpetten amacım bu kaliteli zaman geçirmek.Ama ne yaparsın aşamıyoruz...Hayırlısı..

Topikte o kadar çok sayıda konu başlığı var.Hoşlandığınız konulara yorum yaparsınız, hoşlanmadığınız konuda kimse zorlamıyor.:1closedeyes:
Sevgiler...

hamiyeciğim arkadaşı yanlış anlamışsın. konuya gıcık olduğu yok eşine konuşmuyor diye gıcık oluyor. Aynı benim eşime gıcık olduğum gibi

eşimle 15 yıllık evliyiz...öncesinde de bir yıla yakın çıkmışlığımız var...öğrenciliğimiz aynı şehirde geçti..ee üç tane çocuk bir tane de köpeğimiz olunca...öğrenciliğimizden çocuklarımızdan hayallerimizden arkadaşlarımızdan işyerinden her konuda konuşuruz...vaktimiz kalmasa bile haftasonu konuşuruz uzun uzun...konuşmaktan paylaşmaktan zevk alırız...zemuszemus:nazar:

Onunla konuşmayıp kiminle konuşacağım ki.madem hayatını suyunu ekmeğini herşeyini onunla paylaşıyorsun hertürlü şey hakkındada konuşabilmeliyiz dimi?Ben herşeyimi paylaşırım eşimle oda benimle tabiki.Bazen konuşmak istemez bişeye canı sıkkın olur o zamanda hiç üstüne gitmem yanlız bırakırım sonra yi olunca yine konuşuruz.Başka türlü hayat geçermi ya....

konuşabilmek güzel şey .eğer karşındaki seni dinlemiyor anlamıyor yada sadece dinliyormuş gibi gözüküyorsa insan hırsından çatlıyo bee ...duvarla konuşuyomuş gibi oluyo insan ama bizde eşimle konuşabilen çiftlerdeniz anlaşamadığımız hiçbir konu yok tartışma yaşasak bile bzen her konumuzu oturup konuşup halledebiliyoruz onunla sohbet etmek onun sesini duyabilmek benim için büyük mutluluk

eşler arasında dedikodu yapmak evlilik için çok sağlıklıymış kaydirigubbakcemile3bizde akşamları yemek yerken masum dedikodular yaparız günün yorumunu yaparız en çokta sofrada konuşmayı sohbet etmeği çok severim sonrada çayımızı içer film seyreder yada tavla oynarız tabiii arada eşimin uyukladığı zamanlarda olur hatta bazen abartır o zamanda ben çokkk sıkılırımm...

eşim hiç konuşmaz akşam eve gelir yemek yenir o tv başına ben pc başına o filim seyreder ben kk ya ben filim izlemeyi sewmiyorum uyuyorum tv karşısında onun için konuşmuyoruzz ha arada çay yaparmısın ,meyve getirirmisin, hadi yatalım bu üç cümleyi güzel konuşurrrr

en çok konuştuğu yer ise arabada seyehat ederken içindekileri ne varsa döker

çok iyi bir dinleyici ve çok iyi sobet arkadaşıdır. her tülü konuda konuşurduk.
Çok geniş bir yelpazemiz vardır , eie gelir dini sohbetler ederdik, yeri gelir siyasi..
Atatürk hakkında konuşmaktan çok büyük haz duyardık , eşim bildiklerini aktarırdı bana
ailden bahsederdik , cinsellikten konuşurduk. Gelcekle ilgili planlar yapardık
çocuklarımızın adını düşünürdük , yeri gelir alem yapardık :içelim:
yeri gelir konuşup ağlardık , bazen hiç konuşmaz bir filme yada belgesele dalıp giderdik
ızlediğimiz bir sahnede hiç konuşmaz gözlerimizle hissettiklerimiz anlatırdık.
Brlikte bir şeyler yapmaktan hep keyif alırdık. Hiç tartışmazmıydık elbette tartışırdık ama küs kalmazdık.
Çok gurur duyuyorum onunla, kültürüyle , zeksaıyla , espiri yeteneğiyle , her şeyiyle.
Birbirimizin diğer yarısıydık biz. Şimdi o yok ve ben yarım kaldım mafoldumben

çok iyi bir dinleyici ve çok iyi sobet arkadaşıdır. her tülü konuda konuşurduk.
Çok geniş bir yelpazemiz vardır , eie gelir dini sohbetler ederdik, yeri gelir siyasi..
Atatürk hakkında konuşmaktan çok büyük haz duyardık , eşim bildiklerini aktarırdı bana
ailden bahsederdik , cinsellikten konuşurduk. Gelcekle ilgili planlar yapardık
çocuklarımızın adını düşünürdük , yeri gelir alem yapardık :içelim:
yeri gelir konuşup ağlardık , bazen hiç konuşmaz bir filme yada belgesele dalıp giderdik
İzlediğimiz bir sahnede hiç konuşmaz gözlerimizle hissettiklerimiz anlatırdık.
Brlikte bir şeyler yapmaktan hep keyif alırdık. Hiç tartışmazmıydık elbette tartışırdık ama küs kalmazdık.
Çok gurur duyuyorum onunla, kültürüyle , zeksaıyla , espiri yeteneğiyle , her şeyiyle.
Birbirimizin diğer yarısıydık biz. Şimdi o yok ve ben yarım kaldım mafoldumben

Çok güzel giden bir beraberliğiniz varmış.
Ben yarım kaldım derken çok özel değilse ayrılık durumu nedir?:uhm:

eşim hiç konuşmaz akşam eve gelir yemek yenir o tv başına ben pc başına o filim seyreder ben kk ya ben filim izlemeyi sewmiyorum uyuyorum tv karşısında onun için konuşmuyoruzz ha arada çay yaparmısın ,meyve getirirmisin, hadi yatalım bu üç cümleyi güzel konuşurrrr

en çok konuştuğu yer ise arabada seyehat ederken içindekileri ne varsa döker
işte söz ettiğim bu paylaşımsızlık.
Sık sık seyahat edin bencekaydirigubbakcemile3
Bizimki saatler boyu yolculuk yapalım , hiç konuşmaz.:oklava:

eşler arasında dedikodu yapmak evlilik için çok sağlıklıymış kaydirigubbakcemile3bizde akşamları yemek yerken masum dedikodular yaparız günün yorumunu yaparız en çokta sofrada konuşmayı sohbet etmeği çok severim sonrada çayımızı içer film seyreder yada tavla oynarız tabiii arada eşimin uyukladığı zamanlarda olur hatta bazen abartır o zamanda ben çokkk sıkılırımm...

Evet kendimce , bende okumuştum,eşler arasında masum dedikodu yapmak eşleri yaklaştırıyormuş.Ama dedikoduyu bırak normalini bulamıyoruz.:jeyyar:
Sizin içinde maşallah diyelim.:nazar:
Hep öyle devam edin.

7 aylık evliyim konuşmuyor yaaa konuşturamıyorum adamı. Tv karşısına geçiyor ağzını bıçak açmıyor ben konuşuncada yarım yamalak dinliyor. hatta bazen dinlemiyor bile bende kendi kendime konuşuyor gibi oluyorum ve susuyorum bazen susmayıp kavga çıkarıyorum.İnat ettim bu huyundan vazgeçireceğim bir gün.

erkenden aynı anda akşamları evimize geldiğimizde en büyük zevklerimizden birisi hatta alışkanlık artık baş başa yemek yiyip ,çay içip, tv izlemek yada bir yerlere gitmek....genel olarak veya gün içinde ne oldu ise eşimle konuşuruz...derdimizi sıkıntımızı sevincimizi her türlü sorunu konuşuruz...gece 3 lere kadar oturdugumuz olur...sohbet ederken saatin farkında olmayız...işte alıştıgımız için 1 gece farklı bir durum olsa ben farkında olmadan hırçınlaşabiliyorum...eşim 9 da gelse eve sanki eşimi günlerdir göremedimde özledim gibi geliyor...ay ay onsuz nefes alamam gibime geliyor..her an her vakit konusurz ödemeleri dahi yapmış olsa eşim telefon açar yada msn de yazar haber verir bana....

tanıştığımız gün çay içerek muhabbet etmiştik dostlarla.önce 1 yıl süren arkadaşlığımız,sonra birr buçuk yıl nişanlılığımız ve 3 sene süren evliliğimiz boyunca hep çay eşliğinde sürdü sohbetlerimiz.her akşam yemekten sonra çayımızı yudumlarken herşeyi konuşuruz.ne ben ondan ne de o benden bişey saklayamaz.biz önce dost olarak sevdik birbirimizi ve bu dostluk bittiği gün biter aşkımız.ikimizde en çok birbirimizle konuşmaktan zevk alırız.bazen ufak dedikodular bile yaparız.bazen birlikte ağlarız.bir gün bile konuşmadan geçirdiğimiz gün olmadı ki ben 2 senedir başka bi şehirde ondan ayrı çalışmak zorundayım.hiç kimseyle konuştuğum şeyler onla konuştuğumki gibi tat vermiyor.o yoksa ben olmam sanki.ikimiz biçok konuda zıt olmamıza rağmen herşeyi kırmadan konuşup tartışabiliyoruz.hiçbişeyi tartışmak için ertelemeyiz yada içimizde saklamayız.onu çözüme ulaştırıncaya kadar konuşuruzki bişeyler içimizde büyümesin.tv de sadece bazen film izleriz.genelde kapalıdır.ben ona yazdığım şiirleri okurum,o bana bestelediği şarkıları söyler.birlikte hayal ederiz.hep daha iyisi olacak diye umut ederiz.ve herkese herşeye inat sarılırız birbirimize..

Back
X