Eitim fark sevdiim insanla evlenmemi engelliyor

benim erkek arkadaşımda lise mezunu,o bunu kafaya takıyordu,ben ona önemli olmadığını ,kendini yetiştirmesinin önemli olduğunu falan söyledim,fakattt ilişki ilerledikçe büyük sorunlar olmasada sorunlar oluyor.Şöyle ki ;alakalı alakasız konularda bana bırak bu üniversite ayaklarını,onlar üniversitede olur diye karşı çıkıyor,şaşırıp kalıyorum ne alaka söylediğim şeyle diye.Demekki içine dert olmuş ve alakasız zamanlarda bile olsa dışarı vuruyor bunu.Üniversitedeki erkek arkadaşlarımı da gereksiz yere kıskanıyor ama benim üniversite mezunu bir erkek arkadaşım olsa o ortamı o arkadaşlıkları yaşadığı için benim arkadaşlıklarımı sorun haline getirmezdi.Bişey söylediğim zaman hemen iş yerindeki kadın arkadaşlarıyla olan iş arkadaşlığını örnek gösterir.Benim okulda birlikte yediğim içtiğim derse girdiğim çıkarsız okul arkadaşlıklarımı nasıl iş arkadaşlığıyla bir tutar ki?

haklısın zeynep, ben de bir örnek vermek istiyorum yazını okuyunca aklıma geldi.

bi arkadaşımın sevgilisi vardı, ikisi de ünide okuyor ve aynı bölümde. yalnız kız istanbulda bi ünide okuyor, çocuk anadoluda bi ünide.

şimdi ikisi de üni mezunu olcak dimi, denkler? ha işte o iş öle deil.

çocuğun yaptığı kompleksi ben size anlatamam. kız "bugün okulda şöle oldu" die bi cümle kurmaya kalksa oğlan şahlanıyodu "sen bana hava mı atmaya çalışıosun xx ünivristesinde okuduğun için!! bizim üniversitemizin puanı düşükse nolmuş!! sizin gibi taksimlerde sürtmüyoruz!! bizden çıkanlar daha iyi" zart zurttt amanınnnn kız anlatıyo göz yaşları içinde. ya okuyan insan karşısındakiyle ne konuşur? okuldan konuşur, meslek aynı ortak nokta var ondan konuşur. ama beyimiz zırt pırt böle çıkışlar yapıyodu biz artık diyoduk bırak şu salağı bırakkkk diye. bıraktı da netekim:delphin:

demek istediğim, evet olay kızda bitiyo ailesine kabullendirmede, ama erkekler bu konuyu inanılmaz kompleks haline getirebiliyor. buyrun verdiğim örnekteki tek fark öss giriş puan farkı. adam buna bile katlanamadı, kız arkadaşının kendisinden össde yüksek puan alıp daha iyi bir ünide okumasına. :delphin: o yüzden tekrarlıyorum, objektif olun bacılarım, sonra yakmayın başınızı.

haklısın zeynep, ben de bir örnek vermek istiyorum yazını okuyunca aklıma geldi.

bi arkadaşımın sevgilisi vardı, ikisi de ünide okuyor ve aynı bölümde. yalnız kız istanbulda bi ünide okuyor, çocuk anadoluda bi ünide.

çocuğun yaptığı kompleksi ben size anlatamam. kız "bugün okulda şöle oldu" die bi cümle kurmaya kalksa oğlan şahlanıyodu "sen bana hava mı atmaya çalışıosun xx ünivristesinde okuduğun için!! bizim üniversitemizin puanı düşükse nolmuş!! sizin gibi taksimlerde sürtmüyoruz!! bizden çıkanlar daha iyi" zart zurttt amanınnnn kız anlatıyo göz yaşları içinde. ya okuyan insan karşısındakiyle ne konuşur? okuldan konuşur, meslek aynı ortak nokta var ondan konuşur. ama beyimiz zırt pırt böle çıkışlar yapıyodu biz artık diyoduk bırak şu salağı bırakkkk diye. bıraktı da netekim:delphin:

demek istediğim, evet olay kızda bitiyo ailesine kabullendirmede, ama erkekler bu konuyu inanılmaz kompleks haline getirebiliyor. buyrun verdiğim örnekteki tek fark öss giriş puan farkı. adam buna bile katlanamadı, kız arkadaşının kendisinden össde yüksek puan alıp daha iyi bir ünide okumasına. :delphin: o yüzden tekrarlıyorum, objektif olun bacılarım, sonra yakmayın başınızı.

Komleksliymiş demekki o kişi.Sorun etmeyenler de var.
Bir de tahsili kendinden yüksek biriyle evlenen bir erkek kendini geliştirebilmeli veya geliştirmiş olmalı.Eğer tek sorun diplomaysa tek fark etikettir.Ama bariz bir şekilde farklılıklar varsa tabi ki sorun çıkar.Erkekle kadın aynı dili konuşabilmeli,aslolan budur.:1closedeyes:

arkadaşa katılıyorum kesinlikle,bence böyle bir ilişkinin yürüyebilmesindeki en önemli faktör erkektir,kadın zaten kabullenmiş,sevmiştir,erkeğin lise mezunu olmasını sorun etmeyerek evlenir,ama zamanla erkek bunu sorun yapabilir,bazen aşk herşeyi çözemiyor,arkadaşın dediği gibi bayanın en ufak bir hareketinden,sözünden ne manalar çıkartır sen beni küçümsüyor musun demeye getirir,biz erkeğin daha egemen olduğu bir toplumda yaşıyoruz arkadaşlar,türk erkeği kendini bayandan her zaman üstün ve güçlü görmek ister,ki kendini erkek gibi hissetsin,tahsil durumunu takmayan erkekler olsa bile zamanla çevrenin,içinde yetiştiği kültürün o insanı etkileyebilme durumu da olabilir.Tabi bu o insanın karakteriyle alakalı bir durum,bu yüzden sizin ailenizi ikna yoluna gitmekten önce sevgilinizi çok çok iyi tanımanız gerekiyor,ki ilerde Allah korusun böyle bir problem oluşursa aileniz zamanında sana demiştik dicek,onlara birşey demeye de yüzünüz olmayacak,onu gerçekten tanıdığınıza inanıyorsanız zaten ailenizi de bir şekilde ikna edip evlenirsiniz,Allah hakkınızda hayırlısını versin,umarım doğru seçimi yaparsınız,
kendi kişisel görüşüm ise,ben her zaman benden her yönden daha güçlü bir erkekle evlenmek isterim ki, o kendini erkek gibi hissetsin ben de kendimi kadın gibi hissedebileyim,iki gönül bir olunca samanlığın seyran olduğunu düşünenlerden değilim ben ..mantık evliliği olcak heralde benimkisi:)

aynı sorun bende de vardır ben 4 yıllık mezun olucam o 2 yıllık bitimiş diye üniv. ailem karsı cıktı. etrafa rezil etceksin vs.. dedi :( bu aileleri hiç anlayamıorumm offf

SAÇMA...çok saçma lise mezunu zaten adam her oklu bitiren adam mı oluyor yani siz şimdi bi doktorla evlnip de mutsuz olacagınıza......di mi?ailenize anlatın kararlı durun karşılarında..

Back
X