Bebek Beslenmesi ek besin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevalbudak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
62
1
96
Diyarbakır
merhaba ya benim oğlum temmuzzun 6 sında doğdu şimdi 5 i bitirdi 6 ıncı ayına girdi ek besine henüz tam olarak başlamadım arkadaşlar bu ayda bitsin sonra başla diyiyorlar arada meyve suları veriyorum yumurta geçen gün bir çay kaşığı vereyim dedim hepsini kustu sizce bu ayın bitmesini bekliyeyim mi cevaplarınızı belkliyorum:emir_bebek:

merhaba, benimde kızım 26 haziran doğumlu bizde yeni yeni başladık ek gıdaya meyva suları ve pekmezli yoğurt veriyorum. doktorumuz yumurtayı 6. ay bitiminde başlanmalı dedi. ayran çorbası ve fındık veya cevizli yoğurt verebiliriz, bu hafta bunlara başlicaz. sende şimdilik meyva sulsrı ve yoğurtla devam edebilirsin.

http://www.kadinlarkulubu.com/eylul-...-tarifler.html (Doktordan öğün bilgileri tarifler..)

bu linktende faydalanabilirsin...

merhaba oğlum 5. ayına giriyor. anne sütü almıyor, mama yiyor ve ek besine başlatmak istiyorum fakat ek besin için ilk ne vermeli nasıl başlanmalı bilmiyorum. bu konuda yardım bekliyorum arkadaşlar...

bende bu konuda yardım bekliyorum benimde kızım 5.ayına girdi ek besin olarak neler verebilirim yoğurt veriyorum ama tadını beğenmiyo acaba ek besine mi zor alışacak dün ilk defa 2-3 çay kaşığı tarhana corbası verdim ama tadları cok beğenmiyo yemek istemiyo acaba ek besine geçişimiz cok mu zor olacak

slm arkadaşlar benım kızımda 5. ayında. mama ile büyüyo çok az anna sütü alıyo.ben pirinç unu yediriyorum ARI markalı gayet severek yiyor.uzerinde ki tarife göre fazla oluyor.ben size ölçüsünü vereyim:
1 tatlı kaşığı pirinç unu
çeyrek çay bardağı su yeni başlayanlar için

sebze çorbası yapıyorum:
1 adet küçük patates
1 adet küçük havuç
1 yemek kaşığı pirinç
2 su bardağı su
bunları düdüklüde haşlayın tuz ve yağ yok piştikten sonra rondodan geçirin

ayrıca meyve emziği var meyvelri onunla veriyorum

ben ilk 5 aydan sonra meyve puresıyle basladım daha sonra sebze corbası 6. ayından sonrada yogurt daha sonra da sabahları kahvaltı suan 6,5 aylık sabah kahvaltı verıyorum oglen yogurt/sebze aksam da meyve tabı anne sutude alıyo hala

bacım kavanoz maması verme de ne yediriyorsan yedir. kavanoz mamasına alışan bebekler ilerde normal yemeklere adapte olamıyor iştahsız oluyorlar,benim oğlum kavanoz maması ve pürelerle büyüdü şimdi 4 yaşına girecek neredeyse hala püre istiyor,yemek yedirmekte çok zorlanıyorum.bide boğazı katı gıdalara alışık değildir bebeğinin ççorbaları püre yapma ihtiyacı hissebilirsin sana tavsiyem biraz pütürlü bırakman yönünde,yoksa ilerde çocuk pütürlü hiiç bişey yemiyor:50:

slm arkadaşlar benım kızımda 5. ayında. mama ile büyüyo çok az anna sütü alıyo.ben pirinç unu yediriyorum ARI markalı gayet severek yiyor.uzerinde ki tarife göre fazla oluyor.ben size ölçüsünü vereyim:
1 tatlı kaşığı pirinç unu
çeyrek çay bardağı su yeni başlayanlar için

sebze çorbası yapıyorum:
1 adet küçük patates
1 adet küçük havuç
1 yemek kaşığı pirinç
2 su bardağı su
bunları düdüklüde haşlayın tuz ve yağ yok piştikten sonra rondodan geçirin

ayrıca meyve emziği var meyvelri onunla veriyorum

tarif güzelde yağ mutlaka koymalısın çok önemli zeytinyağı az miktarda

benim bebeklerimde sadece mama ile besleniyordu, doktorumuz özellikle 6 aydan sonra ek besine başlayacağımızı söylemişti. doktorunuza danışarak başlamanızı öneririm

Back
X