Bebek Beslenmesi ek besine yeni geçenler yada deneyimli anneler???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yaseminkumsal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
22
1
1
44
arkadaşlar 5.5 aylık bebeğime 1 aydır ek besin veriyorum.sütüm yok formül süt veriyorum 6 öğün birde gece uyanınca süt veriyorum.gündüz her sütten 1 saat sonra (4 kere süt içiyor)yaklaşık 2-3 tatlı kaşığı kadar ek besin veriyorum.merak ettiğim bişi var.bebeğimin içtiği süt yeterli mi sizce??ek besini doyana kadar vermiyorum sütü az içmesin diye,çok iştahlı değil, şarkı ,türkü ,oyun eşliğinde yediriyorum zar zor :-)sütü bazen 130ml bazen 150-170ml içiyo .sizce bu miktarlar iyimi ayına göre.

Merhaba benim kızım da 6 ayına yeni girdi. Biz de 1 .5 aydır ek gıda veriyoruz sütüm olmadığı için. Ben de 4 kez veriyorum formül sütü ve 130-140 ml içiyor hatta bazen 100 ml içtiği oluyor yani içmiyor hepsini. Kilosu da gayet iyi şimdilik. Ek gıda olarak da meyve püresi çorba ve yoğur veriyorum. Meyve püresini yiyor ama çorbadan 7-8 kaşık anca alıyor hepsini bitirmiyor. Yoğurt da 7-8 kaşık. Yeterli oluyor. 6 aylık kontrolünde doktora gittiğinizde belli olur zaten yeterli olup olmadığı. Her bebek farklı çünkü . Yeterli olur ya da olmaz demek çok da doğru olmayabilir bence. Bir de çocuklar aç olunca zaten istiyorlar. Ben o yüzden yesin diye hiç zorlamıyorum. Zorlayınca savaş çıkıyor aramızda resmen.

ewt benimki de 4 gün 150-170 içtiyse 1 hafta 100-130 içiyo zorlamıyorum bende.demekki bu aylarada bu kadar ml içiyolar.mama kutularının üzrinde 180-240 yazınca benimki çok az içiyo sandım :)

Kızlar formül süt nedir? Merak ettim benimki de mama yemiyorda obur aya ek gıdaya başlıca artık...

Back
X