Bebek Beslenmesi Ek besinlere geçiş konusunda yardım bekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlemcamlica

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
21
0
36
Ankara
Arkadaslar,4.5 aylık oğlum var.doktorumuz yavaş yavaş meyve ve yoğurt tattıralım dedi.neyi ne kadar tattiracagimi bilemiyorum.
Ayrıca doktorumuz orman çiftliğinin keçi yoğurdu var,ondan tattıralım dedi.yoğurdun iceriginde ise yüzde 50 inek sutu vardır diyor.kafam cok karışık,

bana yardımcı olursanız sevinirim arkadaslar...

[h=6]aylık iştahsız oğluma yaptığım tarif;
Evdeki meyveleri (elma, kayısı, nektarin) 4 e böldüm. 1 bardak suda haşladım. rondoya haşlanmış meyveleri koydum , içine 6 tane cicibebe, 1 avuç ceviz koydum. Çok sevdik. Hem doğal hem besleyici :) Sürekli ne yapsak ne yedirsek diyen anneler için....
[/h]Bu haşlanmış meyveleri rondodan geçirip yoğurdun içine ekleyip meyveli yoğurt elde edebilirsiniz :) oda farklı bir öğünümüz

[h=6]aylık iştahsız oğluma yaptığım tarif;
Evdeki meyveleri (elma, kayısı, nektarin) 4 e böldüm. 1 bardak suda haşladım. rondoya haşlanmış meyveleri koydum , içine 6 tane cicibebe, 1 avuç ceviz koydum. Çok sevdik. Hem doğal hem besleyici :) Sürekli ne yapsak ne yedirsek diyen anneler için....
[/h]Bu haşlanmış meyveleri rondodan geçirip yoğurdun içine ekleyip meyveli yoğurt elde edebilirsiniz :) oda farklı bir öğünümüz

Teşekkür ederim:)

Arkadaslar,4.5 aylık oğlum var.doktorumuz yavaş yavaş meyve ve yoğurt tattıralım dedi.neyi ne kadar tattiracagimi bilemiyorum.
Ayrıca doktorumuz orman çiftliğinin keçi yoğurdu var,ondan tattıralım dedi.yoğurdun iceriginde ise yüzde 50 inek sutu vardır diyor.kafam cok karışık,

bana yardımcı olursanız sevinirim arkadaslar...

canım inek sütü yaşına kadar yasak.ben hala yoğurdu pastörize sütten günlük kendim mayalıyorum.ben önce yoğurt verdim.bir iki çay kaşığıyla başlayıp yavaş yavaş artırman gerekiyor.ver her yeni denediğin gıda ile bir sonraki arasında en az 3-4 gün olmalı.yoğurttan sonra meyve yede başlayabilirsin.başlarda sadece suyunu verdim.alışınca püre olarak verdim.cam rendede rendeliyorum.vitamini kaçmıyor.ondan sonrada çorbaya başladık.şimdi biz ne yersek veriyorum.sabır isteyen ve yavaş ilerleye bir süreç

anneler benim oğlum da altı ayını bitirdi. ama ek gıda verdiğimde çok zor çiş yapıyor, iki defa da fitil kullandım. ek gıda derken sebze çorbası. siz de de sorun ooldu mu acaba?

canım ben de elma suyu, şeftali suyu, kayısı suyu birkaç çay kaşığı verdim. şefteli suyu kabızlık yapıyor olabilir. emin değilim. 5.5 aylık iken de kabak çok az yeşil fasulye ve pirinçle sebze hazırladım. iki çay kaşığı ile başladım. şimdi 4 çay kaşığı kadar yiyor ama kakasını zor yapıyor. labne peyniri başlıycam az miktarlaen kısa zamanda.

Back
X