Ek gıda bulamaç sorunu

bebekhemsiresi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2024
150
53
13
Merhabalar bebeğim 8,5 aylık yaklaşık 1 aydır adam akıllı ek gıda yemeye başladı diyebilirim. Ama bulamaç yapmayın diyor şimdiki uzmanlar her şeye karşı damak tadı oluşsun her şeyi yesin ilerde yemek seçmesin diye haklılar da bence ama ben yeter ki yesin biraz alışsın en azından diye şu malum ek gıda kitaplarındaki besleyici kahvaltı tariflerinden yapıyordum ve güzel yemeye başlamıştı ama bulamaça alışmasın yumurtayı peyniri zeytini vs ayrı ayrı yesin istiyorum ve 2 gündür bu şekilde kahvaltı hazırlıyorum ama tabak baya kuru oluyor yemekte yutmakta zorlanıyor ve çok az yiyor sinirlenip yemek istemiyor. Gıdaları ayrı ayrı veren anneler nasıl alıştırdınız acaba bulamaç vermek istemiyorum artık ama böyle de bir şey yemiyor

Neden yanında içecek Birşey vermiyorsunuz ? Mesela kefir ıhlamur ev yapımı meyve suyu

Valla bazı anneleri anlamıyorum bir çorbaya 20 cesit malzeme koyup blendardan geçirip corba yapanlar var arkadaşım da vardı :)
Bende öyle yapardım ( ki ben asla sevmem )
Vitamin olsun diye es dost akraba tarifler şunları bunlar uygulardim kiz yiyordu oğlan asla yemiyordu benim ikizlerim var iyi tecrübe etmiştim bu konuda. Sonra oğlana ayri kiza ayri yapardım oğlana mesela mercimek çorbası yapcam sadece et suyu soğan o kadar. Neyse böyle 1,5 yaşa kadar devam ettim fakat artık kızımda yememeye başladı açıkçası bende yemekleri çok karıştırmayı sevmeyen bir insanim zaten smdi uzmanlar öyle diyor ama benim tecrübem oglan tek tek yediği halde yemek seçer kızım asla yemek seçmez ay maşallah diyim bu arada birde büyüdükçe inanın yemediği şeyleri yemeye başlıyor yiyen şeyleri yemiyorlar
siz tabağına sabahlari çekirdeği cikarilmis zeytin domates ufak ufak doğranmış az peynirli yumurta yanına biraz ekmek suyunu emse o bile yeter dişleri patladiysa kemirir hem daha guzel

He ben bu arada paşa çayı yapardım hep hala da yaparım cocuk doktorum verebilirsin demişti içine tatlansin diye pekmez koyardım onu bile içse doyar zaten

Neden yanında içecek Birşey vermiyorsunuz ? Mesela kefir ıhlamur ev yapımı meyve suyu
Yemekle birlikte sıvı bir şeyler tüketmek yanlış aslında sindirimi zorlaştırıyor ama ıhlamur çayı vermeyi düşündüm ben de bugün ancak bugün biraz yutabilsin diye su verdim suyu verince içiyor yumurtayı vermeye çalışınca reddediyor

Valla bazı anneleri anlamıyorum bir çorbaya 20 cesit malzeme koyup blendardan geçirip corba yapanlar var arkadaşım da vardı :)
Bende öyle yapardım ( ki ben asla sevmem )
Vitamin olsun diye es dost akraba tarifler şunları bunlar uygulardim kiz yiyordu oğlan asla yemiyordu benim ikizlerim var iyi tecrübe etmiştim bu konuda. Sonra oğlana ayri kiza ayri yapardım oğlana mesela mercimek çorbası yapcam sadece et suyu soğan o kadar. Neyse böyle 1,5 yaşa kadar devam ettim fakat artık kızımda yememeye başladı açıkçası bende yemekleri çok karıştırmayı sevmeyen bir insanim zaten smdi uzmanlar öyle diyor ama benim tecrübem oglan tek tek yediği halde yemek seçer kızım asla yemek seçmez ay maşallah diyim bu arada birde büyüdükçe inanın yemediği şeyleri yemeye başlıyor yiyen şeyleri yemiyorlar
siz tabağına sabahlari çekirdeği cikarilmis zeytin domates ufak ufak doğranmış az peynirli yumurta yanına biraz ekmek suyunu emse o bile yeter dişleri patladiysa kemirir hem daha guzel
Akşam yemeklerinde zaten karışık yemeli hangimiz haşlanmış kabak havuç pırasa yiyoruz ki illakü içine başka sebzeler giriyor ya da çorbalarda farklı sebzelerle ya da tahıllarla karışım çorbalar tüketiyoruz. Akşam yemekleri genelde bizim yediğimiz şekilde yapıyorum ama kahvaltıda çok zorlanıyorum açıkçası

Yemekle birlikte sıvı bir şeyler tüketmek yanlış aslında sindirimi zorlaştırıyor ama ıhlamur çayı vermeyi düşündüm ben de bugün ancak bugün biraz yutabilsin diye su verdim suyu verince içiyor yumurtayı vermeye çalışınca reddediyor
Yanlış anlamayın ama bence bebek büyütürken her doğruyu her zaman uygulayamazsınız . Ihlamur verin biraz çocuğa ıslatsın veya kefir

Ben hastane beri ayrı ayrı verdim. Yumurtayı labneyle karıştırıp omlet yapın yumuşacık oluyor yutmaya onunla alışır muhtemelen. Zeytin yerine zeytin ezmesi verin. Muzlu pankek de yumuşacık oluyor. Küçücük parçalayıp önüne koyun kendisi yiyince daha hevesli olacak

Ben hastane beri ayrı ayrı verdim. Yumurtayı labneyle karıştırıp omlet yapın yumuşacık oluyor yutmaya onunla alışır muhtemelen. Zeytin yerine zeytin ezmesi verin. Muzlu pankek de yumuşacık oluyor. Küçücük parçalayıp önüne koyun kendisi yiyince daha hevesli olacak
Hastane nerden çıkmış baştan beri olacak o 🫣

Ben de böyle bir deneyim bakalım teşekkür ederim

ben kahvaltıda yanına elma ya da armut rendeleyip veriyordum. böylece çok kuru olmuyordu. peyniri, salatalığı, pankekleri, omletleri küçük parçalara bölüp verdiğinizde oyun zannedip heves edip yemek istiyorlar genelde. bir kısmını atsa da illaki yedikleri de oluyor.

ben kahvaltıda yanına elma ya da armut rendeleyip veriyordum. böylece çok kuru olmuyordu. peyniri, salatalığı, pankekleri, omletleri küçük parçalara bölüp verdiğinizde oyun zannedip heves edip yemek istiyorlar genelde. bir kısmını atsa da illaki yedikleri de oluyor.
Ben blw yapmıyorum şu an kendim yediriyorum ama pütürlü ve kuru gıdalarda çabuk pes ediyor yemek için pek uğraşmıyor sıkılıyor çok az yiyor ıhlamur çayı ile birlikte denedim ama sonuç aynı maalesef

Karışık verebilirsiniz belki? Hani meyve püreli yoğurt yanında haşlama sebze gibi?

Kahvaltı için de pankek, ayrıca avokadoyu ezip içine az labne ve yumurta karıştırıp birkaç gün böyle gittikten sonra (avokado tadına alıştıktan sonra) avokadoyu parçalar halinde deneyebilirsiniz.

Omlet veya sebzeli muffin de yemesi kolay ve nemli alternatifler

Karışık verebilirsiniz belki? Hani meyve püreli yoğurt yanında haşlama sebze gibi?

Kahvaltı için de pankek, ayrıca avokadoyu ezip içine az labne ve yumurta karıştırıp birkaç gün böyle gittikten sonra (avokado tadına alıştıktan sonra) avokadoyu parçalar halinde deneyebilirsiniz.

Omlet veya sebzeli muffin de yemesi kolay ve nemli alternatifler
Aynen dediğiniz şeyleri de denedim maalesef alışmadı ve hiç yememeye başlayınca 3 gün ek gıdaya ara vereyim dedim bugün 3 gün sonra yine bu şekilde deneyeceğim inşallah

Back
X