• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ek gıda buzluk hazırlığı

Cucuthecatt

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
4.662
3.987
83
31
1-3 yaş bebeği olanlar buzluğa hazır neler koyuyosunuz? Özellikle eliyle tutup yiyebileceği besleyici neler yapabilirim? Gönül ister ki taze yapayım ama benim bebe bana pek fırsat vermiyo çok hareketli hemen çıkarıp pişirebileceğim şeyler önerir misiniz🙏

1-3 yaş bebeği olanlar buzluğa hazır neler koyuyosunuz? Özellikle eliyle tutup yiyebileceği besleyici neler yapabilirim? Gönül ister ki taze yapayım ama benim bebe bana pek fırsat vermiyo çok hareketli hemen çıkarıp pişirebileceğim şeyler önerir misiniz🙏
1yaşından sonra ona özel pek bişey yapmadım artık ek gıda dönemi bitmiş oluyor biz ne yersek evde ne varsa onu verdim.

Difrizde köfte, balık hazır bulunabilir. Mercimek, nohut gibi bakliyatları haşlayıp atabilirsiniz. Et suyu koyabilirsiniz.

Difrizde köfte, balık hazır bulunabilir. Mercimek, nohut gibi bakliyatları haşlayıp atabilirsiniz. Et suyu koyabilirsiniz.
1yaşından sonra ona özel pek bişey yapmadım artık ek gıda dönemi bitmiş oluyor biz ne yersek evde ne varsa onu verdim.
Benim oğlan sulu yemek çorba vs yemiyor herşeyi köfte kroket mücver tarzında yapıyorum maalesef. Bunlars benzer önerilere ihtiyacım var çünkü bende fikir tükendi artık

Benim oğlan sulu yemek çorba vs yemiyor herşeyi köfte kroket mücver tarzında yapıyorum maalesef. Bunlars benzer önerilere ihtiyacım var çünkü bende fikir tükendi artık
o çok sıkıntı ya sulu yemek çorba içmiyor ya acaba duyusal hassasiyeti mi var ? Bunu çözmeye çalışın bence duyusal oyunlar oynuyor mu ? Kum hamur köpük vs.

o çok sıkıntı ya sulu yemek çorba içmiyor ya acaba duyusal hassasiyeti mi var ? Bunu çözmeye çalışın bence duyusal oyunlar oynuyor mu ? Kum hamur köpük vs.
Her şeye dokunuyo ya öyle bir şeyi yok bence. Dışarı çıkıyoruz çimlerde yuvarlanıyo çer çöp her şeyi avuçluyo🥲 ben en baştan beri her şeyi eline verdim öyle alıştı şimdi kaşık çatalla yemek yemeyi kabul etmiyo hep eliyle tutabileceği şeyler istiyo napıcam bilmiyorum

Her şeye dokunuyo ya öyle bir şeyi yok bence. Dışarı çıkıyoruz çimlerde yuvarlanıyo çer çöp her şeyi avuçluyo🥲 ben en baştan beri her şeyi eline verdim öyle alıştı şimdi kaşık çatalla yemek yemeyi kabul etmiyo hep eliyle tutabileceği şeyler istiyo napıcam bilmiyorum
Evet blw nin kötü yanı bence bu böyle bi kaç çocuk duymuştum. düzelir umarım.

Benimki 2 yaş ona özel sadece meyve,et suyu ve köfte bulundururum gerisi bizim kışlığımız neyse onada vermeye çalışırım
Yaz meyvelerini çok sever , şeftali dilimleyip attım,erik,kayısı ,yabanmersini
Erik şeftali kayısıyı komposto gibi yaparım,kahvaltıda meyve suyu yerine
Bgun pırasa vardı evde mesela azda olsa yedi
Benimki seninkinin tam tersine çorbayı çok sever
Yeşil mercimekli erişte yaparım üstüne naneli yağ yakıp

Enginar verebilirsin haşlayıp,bezelye havuçlu limonlu zeytinyağlı yemek alıp çatalıyla yer

Köfte,mücver yapıyorsun anlafığım kadarıyla

Tahinli pankek

seviyorsa avokado dilimle 1-2 damla limon bit kadar tuz besleyici

Bizde yöresel basmaç derler,ince bulgur baharat kıyma soğan (aslında dolma içi) hamburger köftesi şeklinde yuvarlak atarım buzluğa,köftenin bulgurlusu işte

Valla buzluğa başka bişy gelmedi aklıma eline verebileceğin

Klasik nohut,fasulye,barbunya ama anladığım kadarıyla sulu yemekte yemiyor

Yumurtalı,peynirli ekmek yapabilirsin yapıyosundur zaten ama pek yardımcı olamadım

Sulu yemeğe veya çorbaya alıştırmak için bir bilgim yok :((

Benimki 2 yaş ona özel sadece meyve,et suyu ve köfte bulundururum gerisi bizim kışlığımız neyse onada vermeye çalışırım
Yaz meyvelerini çok sever , şeftali dilimleyip attım,erik,kayısı ,yabanmersini
Erik şeftali kayısıyı komposto gibi yaparım,kahvaltıda meyve suyu yerine
Bgun pırasa vardı evde mesela azda olsa yedi
Benimki seninkinin tam tersine çorbayı çok sever
Yeşil mercimekli erişte yaparım üstüne naneli yağ yakıp

Enginar verebilirsin haşlayıp,bezelye havuçlu limonlu zeytinyağlı yemek alıp çatalıyla yer

Köfte,mücver yapıyorsun anlafığım kadarıyla

Tahinli pankek

seviyorsa avokado dilimle 1-2 damla limon bit kadar tuz besleyici

Bizde yöresel basmaç derler,ince bulgur baharat kıyma soğan (aslında dolma içi) hamburger köftesi şeklinde yuvarlak atarım buzluğa,köftenin bulgurlusu işte

Valla buzluğa başka bişy gelmedi aklıma eline verebileceğin

Klasik nohut,fasulye,barbunya ama anladığım kadarıyla sulu yemekte yemiyor

Yumurtalı,peynirli ekmek yapabilirsin yapıyosundur zaten ama pek yardımcı olamadım

Sulu yemeğe veya çorbaya alıştırmak için bir bilgim yok :((
Çatal kaşığa alıştırmaya çalışıyorum kendi yesin diye onu da becermiyo daha öğrenemedi. Öyle sade haşlanmış şeyleri de beğenmiyo brokoliyi falan köftesine karıştırıyorum ancak öyle yiyo. Yani pişman oldum blw yaptığıma ne yediği belli değil her şey ziyan oluyo. Daha tarhanayı ağzına sürmedi daha doğrusu hiçbir çorbayı yemiyo hepsini denedim püre gibi de yaptım yok anacım yemiyor kaşık çatalla ağzını açmıyo

Back
X