Ek gıda kabul etmiyor

sevval3866

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2025
11
1
1
30
Bebeğim 8 buçuk aylık ek gıdaya geçtiğinden beri kabul etme düzeyi çok az.Yediği miktar bir iki kaşık kilo alımı çok az.7 kilo.Aylık 300 gr alıyor ne yapabilirim doktor olabilir diyor

Bebeğim 8 buçuk aylık ek gıdaya geçtiğinden beri kabul etme düzeyi çok az.Yediği miktar bir iki kaşık kilo alımı çok az.7 kilo.Aylık 300 gr alıyor ne yapabilirim doktor olabilir diyor
İnsanlar 2 yerden nefes alır burnu kapanan bir insan ağzını açar refleks olarak. Burnunu sıkıca tutup ağzına kaşığı sokucan. Sonra burnu bırakıp ağzını kapatican tukurmesin diye.

Bacım dalga alıyorum tabikide böyle bi seyi yapmayın. Bebekler ilk 9 ayda tadım donemindelerdir. Yani doyumluk yemelerini beklemeyin der doktorlar. Alışma tanıma tadma zamanlarindalar. Çoğu bebekte 9 ay oldu mu öğün yerine geçecek miktarda doyacak kadar da yemez. Alışma tanıma evresi dönemi olucak. 9 ayda doymaz 1 yastayken doyuma ulasir. Relax ol ve çocuğa da stresini yükleme. En nihayetinde alışacak ve yiyecek. Sen tadimlarda devam et tanıması bi miktar oynarak gıdayı öğrenmesi için ortam sağla. Aile ile masa sofra kültürünü aşılamak için rol model olun. Mümkünse kalabalık aile yemeklerine sıkça yer verin. Kahvaltı olur akşam yemeği olur. Karnı tok dahi olsa orda kendi sandalyesinde oturt. Birlikteligi yemek zamanini insanların nasıl yemek yediğini izlesin. Ve hep yazıyorum şu instamomci tayfalarida takip etmeyin üstüne engel vurun ki kesfete de düşmesin. Bazı bebekler ne versen yerker bazıları seçili beslenme yapar. Çocuğun 9. Ayda rutin kan tahlilleri yapılır o zaman da ne eksik ne fazla tahlillerde görülür zaten. Doktor beslenmesi ile bi vitamin ihtiyacı varsa da müdahale eder yada yönlendirme yapar. Beklentiyi azaltın ve sürece bırakın kendinizi

Back