Bebek Beslenmesi Ek gıda kabusu ! Bi fikrin verin bana

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

maviolsun

İçimde kaynayan bir mahşer var.
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
591
526
158
10 aylık kızım var . 6. Ayında ek gıdaya sorunsuz başladık . 7. Ayına kadar herşeyi çok büyük iştahla sorunsuz yiyordu . Sonrasında birçok şeyi reddetmeye belirli şeyleri yemeye başladı . Ve 9 . Ayın başından beri yani yaklaşık 1 aydır hiçbirşey ama hiçbirşey yemiyor . Sadece anne sütü alıyor o kadar . Aç olsada yemiyor tok olsada . Blw yöntemiyle yani kendi kendine de yemiyor ben kaşıkla denesem de . Oynatarak dikkat dağıtarak daha birçok yöntem ama yok yok . Diş olsa 1 ayda çıkar herhalde ama oda yok . Kan değerleri normal . Gün içinde keyfide iyi . O yemedikçe her gün kaka yapan kızım gitti 3 güne 1 yapan geldi . Ne yapacağım ben ? Var mı deneyimli anneler ?

Merhabalar, acaba dişleri çıkacak o yüzden olabilir mi? Belki de belli dönemlerde böyle oluyordur bebekler. Doktorunuza danıştınız mı? O ne diyor? Kan değerleri normalse ve keyfi yerindeyse zorlamamak mı lazım acaba? Belki bir süre sonra düzelir. Katı kıda almadığı için de doğal olarak kaka yapması da azalır sanırım. Ama biz ne desek boş tabi ki. Bence doktorunuza danışın. Size en iyi yanıtı o verecektir.

10 aylık kızım var . 6. Ayında ek gıdaya sorunsuz başladık . 7. Ayına kadar herşeyi çok büyük iştahla sorunsuz yiyordu . Sonrasında birçok şeyi reddetmeye belirli şeyleri yemeye başladı . Ve 9 . Ayın başından beri yani yaklaşık 1 aydır hiçbirşey ama hiçbirşey yemiyor . Sadece anne sütü alıyor o kadar . Aç olsada yemiyor tok olsada . Blw yöntemiyle yani kendi kendine de yemiyor ben kaşıkla denesem de . Oynatarak dikkat dağıtarak daha birçok yöntem ama yok yok . Diş olsa 1 ayda çıkar herhalde ama oda yok . Kan değerleri normal . Gün içinde keyfide iyi . O yemedikçe her gün kaka yapan kızım gitti 3 güne 1 yapan geldi . Ne yapacağım ben ? Var mı deneyimli anneler ?

boyu ve kilosu yerindeyse bence çok takılmaın. üstüne gittikçe o daha çok reddecektir

Merhabalar, acaba dişleri çıkacak o yüzden olabilir mi? Belki de belli dönemlerde böyle oluyordur bebekler. Doktorunuza danıştınız mı? O ne diyor? Kan değerleri normalse ve keyfi yerindeyse zorlamamak mı lazım acaba? Belki bir süre sonra düzelir. Katı kıda almadığı için de doğal olarak kaka yapması da azalır sanırım. Ama biz ne desek boş tabi ki. Bence doktorunuza danışın. Size en iyi yanıtı o verecektir.
Doktor vitamin ilacı verdi o kadar hiç bi gelişme yok bazı çocuklar iştahsız olur dedi . Çok canım sıkılıyor .

aslında çok da zayıf değil bebeğiniz,et tavuk gibi gıdları en sevdiği şey ile vermeyi deseniz. ya da bebeğiniz çok aç iken ya da oyun oynarken. bir de bebeklerin belirli dönemlerde atak haftaları ouyo belki öyle bir dönemden geçiyordur bebeğiniz.

Kızım 2.5 yaşında ilk el gıdaya geçtiğimde aynen anlattığınız gibiydi yiyordu hatta ek gıdaya geçmeden çok iştahlı olacağını duşunuyorduk çünkü çok hevesli görünüyordu.Biz yemek yerken yemek istiyor gibi hareketler yapıyordu ağzını açma vs.Ama maalesef sonradan reddetmeye başladı yavaş yavaş derken çoğu şeyi yemez oldu.Zaten ek gıdaya geçtiğinden beri hiç yemek yemedi ama çorbayı,yoğurdu,köfteyi bıraktı tamamen.Nerdeyse sadece anne sütüyle besleniyordu çevreden memeyi kesmediğin için yemiyor diyorlardı ama 28 aylıkken kestim,değişen hiçbir şey olmadı.Belki sizinki geçici bir dönemdir diş,büyüme atağı vs.umarım da geçicidir.Sakın anne sütünden vazgeçmeyin iştahı açılır yer diye oyle olmuyor çünkü.Ben şimdi iyiki emzirmişim,diyorum ne aldıysa kar.Hala yemiyor şimdi de inek sutuyle günü bitiriyor,yemeyen çocuk zor,çok zor ama,napalım canları sağ olsun,sağlıklı olsunlar da.

Back
X