Ek gıda tarıflerimiz..haydi annelerr iş başına!!! (Lütfen sadece tarifler eklensin)

saol bacımda brokoliyi hemen hemen corba veren herkes koydu içine:uhm: verilmiomu?

saol bacımda brokoliyi hemen hemen corba veren herkes koydu içine:uhm: verilmiomu?

Şenizkısım senlede bi denk düşemedik dur bi sarılım öpim hasret giderim...:1hug:
he len gaz sorunu olmasın diye 9. aydan sonra dedi benim doktor efendii:ecrin_bebek:

kızlar bende sebze çorbaları veriorum.formül mamalar.meyve püreleri ama yoğurdu mayalayamıyorum yaaaa.sinir oldum.5 kez denedim her türlüsünüpastörize sütten yapıorum tabi.istanbulda hazır sağılmış süt bulmak zor tabi:)

canım sutu iyice kaynat kaynarken taşmaması için içine kepçe koy taşmaz sutun sonra elını yakmayacak ama sıcak olacak derecede olsun içine yoğurdunu koy sonra ıyıce karıştır sonrada sofra bezıyle vs sar bende denemıstım bu sekılde oluyor sen bu sekıldemı yapıyordun?

evet canım kaynatarakda denedim.ısıtarakta denedimama olmuyorrrrrrrbana mayalayıp getir sen en iyisiyerimseniben

banada getir banada banadaaadelikafadulden

vallahi yakın olsak getırırım bebişlerımız için madem mayalamıyorsunuz o zaman en doğal yapılan yoğurdu alın genelde bımde satılıyor adı: itimat gerçekten doğal yapılıyor

Kıymalı Patates (6 ay)

patates
10 cl sut(bız devam maması yapabılırız)
5 g tereyağı
20 g kıyma
bıraz su

Kıymayı ve sebzeleri haşlayın, süt ile ezin, püre yapın.

HAVUÇLU TARHANA ÇORBASI
1 adt havuç cam rendemizde rendelenir, büyükçe bir cezvede 1 çay bardağı su ilave edilerek kaynatılmaya bırakılır. Bu arada 2 tatlı kaşığı tarhana 1 çay bardağı suda eritilmeye bırakılır. Daha sonra havuçlu suya ilave edilir, muhallebi gibi çorba pişirilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilip kapatılır.

YOĞURTLU SEBZE PÜRESı
1 dal karnabahar, 1 küçük patates, 1 havuç küçük küçük parçalara ayırılarak kaynatılır, 1 tatlı kaşığıda irmik veya ince bulgur ilave edilir. Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilir. Süzgeçten veya rondodan geçirilir. . ılıdıktan sonra 1 çorba kaşığı yoğurt ilave edilip minik prensesimize/prensımıze servis edilir.

PEKMEZLı PEYNıRLı kahvaltı
1 nescafe fincanı su 1-2 tatlı kaşığı pirinç unu ile muhallebi gibi pişirilir ılımaya bırakılır. Bir gece önceden 1 kibrik kutusu klasik beyaz peynir su içine bırakılır suyu süzülüp karışıma ilave edilir. 3 tatlı kaşığı üzüm pekmezi ilave edilir. 1 ölçekte devam maması. Bazı annelerimiz labne peyniri tercih ediyorlar. Ben tercih etmiyorum. Mümkün olduğunca katkı maddesinden uzak doğal ürünleri tercih edilmeli. Eğer muhallebi pişirmeye vaktiniz yoksa Milupanın sütlü pirinçli muhallebisiyle yapabilirsiniz.

ISPANAK ÇORBASI
Bir kase yıkanmış ayıklanmış ıspanak, 2 tatlı kaşığı pirinç, 1/2 havuç hatta 1 küçük patates haşlanır 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilir. Süzgeçten geçirilir. Aynı şekilde arzuya göre ılıdıktan sonra 1-2 tatlı kaşığı yoğurt ilave edilebilir.

7.AY TARıFLERRRRRR

Tavuksuyu Çorba:

1 köfte büyüklüğünde tavuk göğsünü iyice haşlayın, havuçları küp küp doğrayıp ekliyin.1 tatlı kaşığı un veya pirinç, veya erişte şehriye gibi yiyecekleri kıvam arttırması için ekleyin hepsi pişince 1 çay kaşığı tereyağ ilave edip blendırdan gecrın..

Sütlü Brokoli Çorbası:

Brokolileri küçük küçük az suyla haşlayın. Daha sonra küçük kasede yarım çay fincanı süt(devam maması) 1 tatlı kaşığı un 1 çaykaşığı tereyağı kaynağan karışıma ilave edip koyu bir çorba yapıyorum ve rondodan geçiriyorum. Aynı tarifi unsuz ancak kaynağan suya ev eriştsi katarak da yapılabılır.

Salçalık Kırmızı Biber ve Patates Püresi

Kırmızı biberi fırın ızgarasında pişirin. Kabuklarını soyun. ıyice ezerek sade yada patates ile karıştırıp bebeğinize yedirin.

tavuk suyuna çorbayı ben terbiyeli yapıyorum :

tavuk, patates ve havucu haşlıyorum ( patates kıvam artırıyor ) püre haline getiriyorum 2 kaşık yoğurda yumurta sarısı ilave edip karıştırıyorum, özge çok seviyor ( püre derken biraz yoğun kıvamlı bir çorba gibi oluyor )

Son düzenleyen: Moderatör:
bir de tatlı tarifi veriyim

kuru meyveleri ( incir vermedim henüz ) haşlıyorum 1 bardak su ile , iyice pişince 1 tatlı kaşığı irmik ekliyorum 5 dakika daha pişiriyorum, ocaktan alınca ezip pekmez ilave ediyorum ( meyvelerin tadı çıktığı için pekmezi az kullanıyorum )

cemre yayla corbasınıda cok sevio ki evcek bayuluruk.özellikle pilavı 3+4 porsiyon fazla yaparım.ondan dolaba kaldırırım bi kac torba.yaparkende unu zeytinyağında 1+2 kere ceviriyorum.içine nane atıyorum.onuda kokusu cıkana kadar ceviriyorum.ben yoğurdu yoğun sevdiğim için içine kenarda ayran yaptığım bol yourdu koyuyorum.sonra üstüne su koyıuyorum.kaynayınca difrizden cıkardıım pilavı atıyorum.bide ööle kaynıo olfdu bittiiiiii lülülülülülü cokacimcoook

çıtırcım çok sağol canım ya ben de artık aynı çorbadan sıkılmıştım.tarhanayı da sade yapmıştım ama havuçlu da güzel olur.bir de kıyma ve tavuk vermedim sanırım vermeye başlycaz artık.
bir de bana dr um sölemişti tarifi vereyim daha önce verilmiş mi okumadım ama

kabaklı yoğurt çorbası

3 çorba kaşığı yoğurt
2çorba kaşığı kadar kabak
1 çorba kaşığı pirinç
1 çay kaşığı zeytin yağı
su
yapılışı
pirinçle kabağı haşlayın.sonra diğer malzemeleri koyarak pişirin.piştikten sonra zeytin yağını karıştırın.isterseniz süzgeçten veya blendırdan geçirin ben sadece çatalla eziyorum öyle veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…