Bebek Beslenmesi ek gıda yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Betul56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
515
180
Bebeğim altıncı ayını doldurmak üzere. Ek gıdaya ilk meyveyle başladık. Elma ve armut. Onları sevdi. Sebzeye geçtik ama sevmedi sanırım yemiyor. Patates ve havucu tel süzgeçten geçiriyorum biraz sulandırıyorum. Bugün muza geçecektik ama muzu tadarsa sebzeden iyice soğur diye düşündüm. E elma armut nereye kadar. Ne yapacağım ben :KK43: ya hiç sevmezse :KK43: var mı öneriniz

Benim çocuğum yok ama affınıza sığınarak sebzeleri tek taddırmanızı öneririm belki o zmn sevebilir kabak da deneyebilirsiniz evde yoğurt mayalabilirsiniz yine çorbaları deneyebilirsiniz bebeğiniz inş sağlıkla mutlulukla büyür

Benim çocuğum yok ama affınıza sığınarak sebzeleri tek taddırmanızı öneririm belki o zmn sevebilir kabak da deneyebilirsiniz evde yoğurt mayalabilirsiniz yine çorbaları deneyebilirsiniz bebeğiniz inş sağlıkla mutlulukla büyür
Yoğurt malesef deneyemiyorum alerjisi var yasak o yüzden :KK43: başka çorbaları deneyim olmazsa. İlk bebeğim, çok tecrübesizim :KK43:

Yavaş yavaş sevecek annesi :) ilk defa karşılaşıyor. Meyve şekerli olduğu için çabuk kabullenmiş. En temel sebzelerle başlamışsınız denemeye devam edin ben öyle yaptım şahsen. Tavsiye olarak söylemiyorum ama ben pütürlü bırakma taraftarıyım ben öyle yaptım biraz cahil cesareti sanırım eline herşeyi tutuşturuyordum çabuk alıştı çiğnemeye:)

Yavaş yavaş sevecek annesi :) ilk defa karşılaşıyor. Meyve şekerli olduğu için çabuk kabullenmiş. En temel sebzelerle başlamışsınız denemeye devam edin ben öyle yaptım şahsen. Tavsiye olarak söylemiyorum ama ben pütürlü bırakma taraftarıyım ben öyle yaptım biraz cahil cesareti sanırım eline herşeyi tutuşturuyordum çabuk alıştı çiğnemeye:)
Ben de öyle yapmaya çalışıyorum blender vs kullanmıyorum kıvamını çok sulu çorba gibi yapmıyorum sadece sözde çorba ama bir şeyleri yanlış yapıyorum demekki :KK43: hiç süzgeçten geçirmeyince havuçları yutamadı yavrum öksürdü hep :KK43: Ben hatamı biliyorum meyve değil sebzeyle başlamam lazımdı ama artık çok geç :KK43: düzelir değil mi çok üzülüyorum çok ısrar da etmek istemiyorum

Bebeğim altıncı ayını doldurmak üzere. Ek gıdaya ilk meyveyle başladık. Elma ve armut. Onları sevdi. Sebzeye geçtik ama sevmedi sanırım yemiyor. Patates ve havucu tel süzgeçten geçiriyorum biraz sulandırıyorum. Bugün muza geçecektik ama muzu tadarsa sebzeden iyice soğur diye düşündüm. E elma armut nereye kadar. Ne yapacağım ben :KK43: ya hiç sevmezse :KK43: var mı öneriniz
Sağlıkla büyütün bebeginizi.
Biz ek gıdaya, kabak, havuç, patates ile geçtik. Haslayıp suyunu verdim ilk etapta, alerji ve rahatsızlık durumu olmayınca, pirinç yada irmik ekleyip süzüp yedirdim.
Yoğurt mayaladım, bebek yogurtları var onlardan kullanmıstım maya olarak. Çay bardağı kadar küçük kavanozlara günlük. Öğlen yedirirdim.
Meyvede karıştırmadan tek tek cam rendede rendeleyip (vitamini gitmesin diye) suyundan verirdim o dönemde.
Zaten zamanla miktar ve çeşitler çoğalacak.
Siz sadece ilk etapta herşeyi teker teker , karışım yapmadan verin. Elmaysa sadece elma yada armutsa armut. Alerji yapmazsa karıştırın. Muz , portakal, domates gibi alerjen olanlari vermek için acele etmeyin. Ay ay çoğaltirsınız.
Kolaylıklar dilerim.
Sormak istediginiz birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Ç
Sağlıkla büyütün bebeginizi.
Biz ek gıdaya, kabak, havuç, patates ile geçtik. Haslayıp suyunu verdim ilk etapta, alerji ve rahatsızlık durumu olmayınca, pirinç yada irmik ekleyip süzüp yedirdim.
Yoğurt mayaladım, bebek yogurtları var onlardan kullanmıstım maya olarak. Çay bardağı kadar küçük kavanozlara günlük. Öğlen yedirirdim.
Meyvede karıştırmadan tek tek cam rendede rendeleyip (vitamini gitmesin diye) suyundan verirdim o dönemde.
Zaten zamanla miktar ve çeşitler çoğalacak.
Siz sadece ilk etapta herşeyi teker teker , karışım yapmadan verin. Elmaysa sadece elma yada armutsa armut. Alerji yapmazsa karıştırın. Muz , portakal, domates gibi alerjen olanlari vermek için acele etmeyin. Ay ay çoğaltirsınız.
Kolaylıklar dilerim.
Sormak istediginiz birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Çok teşekkür ediyorum. Patates havucu değiştirip apayrı bir çorbaya mı geçsem yoksa bi süre daha mı teklif etsem bilemiyorum. Dün iki kez yaptım yemedi sabah bir kez yaptım yemedi. Ama önceki iki gün bir kaç kaşık da olsa yemişti. Bir de sabah yemediğini dolaba kaldırdım bir buçuk saat anca olmuştur sabah dediğim. Onu birazdan tekrar denemeyim değil mi yeni mi yapayım. Yiyeceğini bilsem saat başı yaparım da çok umutsuzluğa düştüm :KK43:

Ç
Çok teşekkür ediyorum. Patates havucu değiştirip apayrı bir çorbaya mı geçsem yoksa bi süre daha mı teklif etsem bilemiyorum. Dün iki kez yaptım yemedi sabah bir kez yaptım yemedi. Ama önceki iki gün bir kaç kaşık da olsa yemişti. Bir de sabah yemediğini dolaba kaldırdım bir buçuk saat anca olmuştur sabah dediğim. Onu birazdan tekrar denemeyim değil mi yeni mi yapayım. Yiyeceğini bilsem saat başı yaparım da çok umutsuzluğa düştüm :KK43:
Rica ederim.
Az az yapın ve denemekten vazgeçmeyin. Damak tadı alısınca yer merak etmeyin. Meyve hoşuna gitmiştir tatlı tatlı miniğinizin, ondan naz yapıyor annesi. Umutsuzluğa kapılmayın, yer muhakkak ama 1 kaşık,2 kaşık , zamanla artacak porsiyonlar amaç alıştırmak, doyurmak değil şu an.
Kabak, havuç, patates standart oluyor genelde, alerji riski fazla yok demişti doktorumuz. Zamanla içine, ıspanak, semizotu vb şeyler eklersiniz ama ilk etapta bunlar oluyor genelde.
Zaten 2-3 ay sonra tarhana, yayla , ezogelin gibi birçok çorba, et ve kahvaltıya geçeceksiniz. Şimdilik doyması icin degil, alısması açısından veriyorsunuz. Temel gidası anne sütü yada devam sütü şu an hala. Ek gıdalari az az yer zaten.

çorbasını pişirdikten sonra tarişin organik zeytinyağını ekliyorum, inanılmaz lezzet veriyor
bu arada mevsimi olmayan sebze ve meyve vermeniz doğru değil, armut vermemelisiniz
ben yazdan dolaba kabak, yeşil fasulye, bamya, kırmızı biber, bezelye koymuştum, onlardan ekliyorum çorbalara
kısın da yaz için havuç, balkabağı, pırasa, ıspanak depolayabilirsiniz

Ben de öyle yapmaya çalışıyorum blender vs kullanmıyorum kıvamını çok sulu çorba gibi yapmıyorum sadece sözde çorba ama bir şeyleri yanlış yapıyorum demekki :KK43: hiç süzgeçten geçirmeyince havuçları yutamadı yavrum öksürdü hep :KK43: Ben hatamı biliyorum meyve değil sebzeyle başlamam lazımdı ama artık çok geç :KK43: düzelir değil mi çok üzülüyorum çok ısrar da etmek istemiyorum

hayıııır neden geç ya da yanlış olsun lütfen kendinize haksızlık etmeyin:) bugüne kadar sadece sıvıyla beslenen bir bebeğin daha çok yeni olan ek gıda sürecinden bahsediyoruz. eminim birkaç ay sonra bu pimpirikliliğinize güleceksiniz:) meyveyle başlamak en ideali uzmanlar da bunu öneriyor. Havuçları ilk etapta yutamaması normal stres yapmayın bu kadar. Benim kızım bile 2 yaşını geçkin haliyle ağzına çok bişeyler tıkıştırınca geri çıkarıyor. Bu kadar kaygılı olmayın bu günlerin keyfini çıkarın :) forumları blogları takip edin. Hangi ayda ne yer bunla ilgili çok güzel tarifler var.

ekleme: ısrar etmemek çok isabetli bir karar zorlanan çocuklarda yıllar boyu yeme ve sindirim problemleri oluyor. zaten amacımız 1 yaşına kadar yemek yeme alışkanlığı kazandırmak. emin olun bebek ek gıdadaki besinlerle değil anne sütü, formül süt ve uyurken salgılanan büyüme hormonu ile büyüyor 1 yaşına kadar. Yediklerinin beslenmesine etkisi sadece %5

Ç

günde bir tatlı kaşığı ek gıdadan fazlası önerilmiyor ilk aylarda, alacağı süt miktarının kapasitesinden çalıyoruz. dediğim gibi tattırmak yeterli :)

Çook teşekkür ediyorum herkese. Anne sütü alıyor çok şükür bebeğim ama son ayda az kilo aldığı için başlatmıştı doktorumuz. Umarım ben de bu süreci yanlış bir şey yapmadan atlatırım. Ne zormuş ek gıdaya ilk geçiş :)

Sadece inek sütüne mi alerjisi var bebeğinizin?Ben ilk olarak hergün yoğurt mayalayıp verdim.KEçi sütü buldum ondan mayaladım.(Anne sütüne en yakını keçi sütü imiş.)Sonra çok karışık olmayarak çorbalara başladım.Şehriye çorbasına az ıspanak ekledim püre yaptım blendırda onu verdim.İlk yemedi tabi.Sonra ıspanağı çıkardım az brokoli yada kabak koydum.Biraz yemeye başladı.Kırık pirinçten çorba yaptım sebze ekledim.Öyle öyle alıştı.Zor bir süreç ama inşallah uzun sürmeden atlatırsınız.Öptüm bıcırığı:KK24:

Yaklaşık 2 sene geçti,tam hatırlamıyor olabilirim ama muz için erken değil mi ya?:KK64: ek gıdanın amacı zaten o besinlerle doyması değil,tat duygusunun gelişmesi. Biz ilk kayısıyla başlamıştık,sebze olarak kabak,patates.Sonradan artırıyorsun çeşitleri ama alerjisi varsa diye az az başlamak lazım. Doktordan bilgi alın derim ya da bu siteden bakabilirsiniz.

http://www.gurmebebek.com/6-8-ay-24

hata yapmamıssınız bence.ılk meyve ve yogurtla baslanır cunku.ayrıca patates ve havuc tatsız tuzsuz oldugu ıcın bebekler yemıyo benım kızımda yemedı ve etrafımdakı hıc bır bebek yemedı.bıraz tuz koyup deneyın

Benim sebzeleri sevip yedi de ne oldu? Su an 2 yasinda agzina koymuyor :KK43:

Çok teşekkür ediyorum tecrübelerinizi paylaştığınız için hepinize. Armut vermekten vazgeçtim bi arkadaşın mevsimi değil demesi üzerine. Her yerde ilk verilebilecek meyve içinde muz yer alıyor. Ben de bir iki kaşık verdim, sevdi. Patates havuca muza alışma süresince yani üç gün daha devam edeceğim. Sonra çorbasında değişiklik düşünüyorum. Umarım doğrudur verdiğim kararlar.

X