Bebek Beslenmesi Ek gıda

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Saripapatya060844

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2017
104
37
13
30
Kızlar oğlum altıncı ayına girmek üzere yavaştan tadimliklara basladim ilk durağımız yoğurt ikinci sebzelere geçtim püre yapıp iyice ezip veriyorum ama bebeğim asla yemiyo yani ağzını açmayı bile bilmiyor sanki kaşığı getiriyorum ağzını kıtlıyo almıyor bı şekilde ağzına veriyorum zorlamadan bari tadını alsın diye bu seferde ogg deyip kusacak gibi oluyor sonra boğazına kaçmış gibi oksuruyo daha erken mi ya da neden böyle oldu cildircamm yaa hicbir şey yemezse normal mi böyle yapması

:) o kadar tanidikki ben tum cocuklarimda hep boyle dusundum:) gercekten cok skci bi dobem bu ek gida meselesi.. sutten baska bise icmediki bu yuzden nornal ogurmesi.. pes etmeden pureye devam simdilik.. dedigin gibi tadimlik doymasi gerekmez. Kimi cocuk ek gidaya daha yatkin oluyo buarada kimide sute

6 ayı dolduran kadar bekleyin.
Önce sebzeler, sonra meyveler, en son süt ürünleri olacak şekilde tadım yapın.
Ayına uygun olmayan şeyleri vermeyin.
Blw turkiye fbook sayfasına üye olun.

Kızlar oğlum altıncı ayına girmek üzere yavaştan tadimliklara basladim ilk durağımız yoğurt ikinci sebzelere geçtim püre yapıp iyice ezip veriyorum ama bebeğim asla yemiyo yani ağzını açmayı bile bilmiyor sanki kaşığı getiriyorum ağzını kıtlıyo almıyor bı şekilde ağzına veriyorum zorlamadan bari tadını alsın diye bu seferde ogg deyip kusacak gibi oluyor sonra boğazına kaçmış gibi oksuruyo daha erken mi ya da neden böyle oldu cildircamm yaa hicbir şey yemezse normal mi böyle yapması
En kolay kabul ettikleri besin tarhana çorbası oluyor üstelik çok besleyici... Sebze olarak ta patatesle başlayın sadece yaz geldi artık şeftali püresi yapabilirsiniz evde sevecektir tadını alınca... Bir de püreye çok alıştırma ben 5 aylıkken ek gıdaya başladım ama hiç blender yapmadım direkt çok iyi pişmiş sebzeyi çatalla ezerek verdim. Blendere alıştırırsan ileride çok zorlanırsın.1-2 ay sonra parmak besinleri dene emmek hoşuna gidecektir. Salatalıkta favorileri :)

Ben 4. aydan itibaren elimle minik minik oğlumun ağzına tadına bakabileceği herşeyi verdim. 6. Aydan sonra öğün olarak vermeye başladım. Çok faydasını gördüm. Şimdi 13 aylık herşeyi yiyor tabi hoşuna gitmeyen tadları ayristiriyor. Kendi yemek istiyor eliyle. Tek sorunumuz hala biberon tutmak istemiyor benden bekliyor :)

Kaşıkla değilde parmak ucunla vermeyi denesen ilk etapta belki faydasını görürsün. Tadı hoşuna gidince geri kalanını ister zaten

Kızım neredeyse bir buçuk yaşına kadar pütürlü yemedi, günde 3 öğün kustu. Düşünün yaşadığım çileyi. Şu katı gıdaya geçiş çoğu anne için bir sabır testi zaten, kiminki daha zor, kiminki daha kolay, yalnız değilsiniz yani. :KK53: Kızım şuan 2,5 yaşında, çok şükür atlattı o dönemleri, her şeyi yiyor. Yapacağınız şeyler; denemeye devam etmek, 3 gün kuralını uygulamak, yani her yeni tatla 3 günde bir tanıştırmak (alerjik durumlar için) ve sabırlı olmak, ısrarcı olmamak. Sevdiği tatları zamanla keşfedeceksiniz, o zaman işiniz biraz daha kolaylaşacak. Ağzına uygun kaşıkla yemesi de çok önemli. Bir de bırakın yiyeceklere dokunsun, mıncıklasın.

Oncelik parmaklarinizla tattirin kasiga ilk baslarda acmiyorlae tadlari aldikca aciyorlar seftaliyi cok sevmisti bizimki ilk onu kasikla yemisti bir deneyin

Parmakla daha kolay kabul ediyorlar. Hatta ben kendi parmagini yemege sokup sonra agzina goturuyordum, iyimi ettim kotumu bilmem. 16 aylik oldu hala once parmagiyla tadina bakiyor yemeklerin. Sonra eliyle avucluyor.
En son dirseklerinden suzule suzule karpuz yiyordu:halay:

Hayirli olsun evladiniz. Biraz sabir isteyen donemdesiniz.

altı ayı dolsun..ayrıca elıne şimdıden fıle içinde mevsımıne uygun sebze ve meyve verın.çokda pure olmasın çatalla ezınkı çğneme ve yutma yetisi gelişsin acele etmeyın zamanla yer.emıyorsada ek gıdayı reddeder.

eline verin biraz anlasin emsin cigneme olayini idrak etsin.
havuc haslayip eline verin mesela. yavas yavas alisir. kasiga karsi tepki oluyor.
yogurdu parmaginizla dudagina degdirin bi tadini alsin anlasin.

Merhaba 180.gün bitene kadar bekleyin ve BLW Türkiye sayfasına üye olun Facebook’ta. Amaç şu çocuğu zorlamadan tatlarını öğretmek ve ek gıdaya hazırlamak asla doyumluk değildir. Tabiki ilk başlarda diliyle ittirecek tabiki reddedecek endişelenmeyin 3 gün kuralıyla başlıyoruz önce havuç parmak şeklinde soyulur mümkünse buharda değilse haşlanır bebeği mama sandalyesine oturtuyoruz önüne havucu koyuyoruz biraz da kendi önümüze ve yiyoruz ağzımızı şapıtdata şapırdata onunla oynaya oynaya o zaten oral dönemde şuanda mutlaka alıp ağzına götürecektir. Şöyle düşün ilk gün havucu bir çay kaşığı veriyoruz o kadarcık, ikinci gün bir tatlı kaşığı, 3.gün bir çorba kaşığı baktınız alerji yapmadı. Kabak ilk gün bir çay kaşığı gibi gibi yani kaç ay bu böyle tatları tanıması amaçlı gidecek bişey bir kase yoğurt çorba yemeyecek daha alışacak merak etme acele etme. Alerji yapmayan şeyleri sonra karıştırabilirsin mesela muz denedin 3 gün alerji yapmadı 4.gün avakadoyu muzla karıştırıp verebilirsin mesela ama lütfen blendarda çekme ya cam rende de rendele yada çatalla püre yap yoksa pütürlü şeylere alışamaz öğürür ve lütfen kendi kendine yemesine fırsat ver. Evet dökecek saçacak ama altına kocaman bir çöp poşetini yırtıp ser önüne de koca bir önlük tamam havucu haşla önüne koy, kabağı haşla önüne koy ama kontrolünde olsun büyük parça koparabilir ve sabırlı ol.

Back
X