Bebek Beslenmesi Ek gıda .

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eymenekremim

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2013
17
1
6
İstanbul
Sa bebeğim 1 ocak doğumlu.Ek gıdaya 4.ayda gecen varmı? Ben günde 3-4 kaşık havuç suyu elma suyu veriyorum.Başka neler verebilirm.Sütüm yetmiyor artık

canım havuç suyu elma suyu ver ama bunlar karnını doyurmaz ki bebişin. hem 4 ay çok erken doktorunuza danıştıysanız birşey diyemem tabi ama neden mama takviyesi yapmıyosun?
bir de madem geçtin ek gıdaya yoğurt ver mutlaka hem kalsiyum kaynağı hem az da olsa doyurur. evde kendin mayala ama hazır asla verme...

Sütününüz yetmiyorsa ek gıdaya geçilebilir 4.ayın sonunda.Patates,havucu haşlayıp püre haline getirerek başlayabilirsiniz.Zamanla içine koyduğunuz sebzeleri çeşitlendirirsiniz ve irmik ekleyebilirsiniz.Pirinç unu,az yulaf unu,tam buğday unu veya irmikle muhallebiler hazırlayabilirsiniz,içine kuru kayısı,üzüm de eklersiniz.Nefis olur.Yoğurt olmazsa olmaz.Yarım litrelik kavanozlara mayalayabilirsiniz,ılık süte 1 çorba kaşığı yoğurt ekleyin,ağzını kapatıp üstünü sarın.Artık hava da sıcak,3 saate mayalanır.

Aslında en uygunu anne sütü fakat sütün yetmediği zamanlar da meyve desteği vermek en uygunu olur. Meyvalarla besleyebilirsiniz. Fakat mandalin portakal suyu vermeyin. Gaz yapabilir, hazmı zor olabilir. Gerçi mevsimide geçti sayılır. Sulu meyvelerı tercih edebilirsiniz. Ayrıca HIPP KARIŞIK MEYVE ÇAYI linkinde yer alan karışık meyve çayını da deneyebilirsiniz.

elma suyu ve havuç suyu veriyorum.Sütüm yetmiyor mamaya da gecicem 1 hafta sonra.yoğurt nasıl yapabılırm bı bılgısı olan varmı?

taze olsun diyosan küçük ağzı kapalı kaplara mayala. ben de kendim mayalıyorum. canım önce sütü kaynat (tam kaynadıktan sonra tercihen birkaç dakika daha kaynatabilirsin) sütü mayalayacağın kaba al ve ılımasını bekle. elini yakmayacak kadar sıcak olması yeterli demek (serçe parmağınla kontrol edebilirsin). daha sonra yeterli miktarda yoğurdu (1 litre süte 1-1,5 tatlı kaşığı yeterli olur bir kaseye koy içine ılımış sütten ekle ikisini çırp ve daha sonra kaptaki süte kat ve azıcık karıştır. ağzını sıkıca kapat ve bir kat örtü ört 5-6 saat mayalansın sonra ağzını aç yarım saat dinlendir ve buzdolabına al. ben hep öyle yapıyorum çok da güzel oluyo çabuk ekşimiyo kıvamı da gayet güzel oluyo.
kolay gelsin inşallah bebişin yoğurdu sever...

herkese merhaba, ben çocuğuma bugüne kadar yoğurdumu kendim yaptım. hem kaynağını bildiğim sütü kullanmak hem de koruyucu içermeyen yoğurdu verdiğim için kendimi iyi hissediyorum. Bebeğim de doğal olarak büyüdüğünü görüyorum.

Ek besinlere gelince bebeğiniz 5 ayın içerisine girmesiyle yavaş yavaş ek besinler verebilirsiniz. meyva suları, meyva püreleri ( burada meyva pürelerini cam rende ile yapmanız gerekmektedir, eğer çelik rende kullanırsanız vitaminin kaçacağını belirteyim) meyva alırken de dikkatli olun, hormonlu meyvalar tercih etmeyin. az alın doğal olanı bulmaya çalışın. Eğer doğal bulamıyorsanız yada gezmeye çıktığınızda vermek isterseniz bana göre en doğalı hipp kavanozlar, hem pratik hem % 100 organik.

Bebeğinizin 6 aydan sonra büyümesiyle sütünüz yetmemeye başlarsa kesinlikle devam sütü için yine hipp tercih edin. Avrupa da yaşayan tanıdıklarınız varsa hipp i bir sorun danışın, cevaplar sizi direkt hipp e götürecektir.

Size ufak bir ipucu da vereyim. ben hipp mamalarını bir de kampanya ile alıyorum. hem fırsatlardan yararlanın hem de bebeğinizi %100 organik mama ile büyütün. Örn. hipp 300 gr mama 17 TL ve 5 kapak toplarsanız 1 mama hediye, size 13 TL ye geliyor. 800 gr hipp mama normalde 49 TL ye satılıyor, 3 mama ya 1 mama hediyesi ile hipp 800 gr mama 22 TL ye geliyor. almanız için telefon vereyim den bilgi ve satın alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sa bebeğim 1 ocak doğumlu.Ek gıdaya 4.ayda gecen varmı? Ben günde 3-4 kaşık havuç suyu elma suyu veriyorum.Başka neler verebilirm.Sütüm yetmiyor artık

Biz de 4. ayda ek gıdaya başladık. O zaman bebeğime elma suyu ve meyve püresi yediriyordum. Sonra yoğurda başladık. Şimdi bebeğim 6. ayı doldurup yoğurt, yumurta sarısı, sebze çorbası, meyve püresi ve pirinçli bebek maması yiyor.

Kızlar benim oğlum 4,5 aylık 4 aylıkken işe başladım ve sütüm azaldı. Doktoruma sordum ek gıdaya 5.aydan önce geçmememi tavsiye etti.Onun yerine SMA1 Mama ver ek olarak dedi.Bnim oğlum çok iştahlı değil şu an 6450gr az kilo alıyor ve çok üzülüyorum.Gelecek ay biz de ek gıdaya geçeceğiz ama doktorumuz bütün tatları bir anda vermememizi önerdi.Örneğin mevye püresi veriyorsak bir süre aynı meyve zamanla değiştirmek gerekliymiş.

merhaba
doktorunuza danıştıktan ve 4. ay bittikten sonra elbette ek gidaya geçebilirsiniz
ancak herşeyi evde hazırlamanızı ve kavanoz maması kullanmamanızı öneririm tabi bebeğinizin sağlığı için
bizim katı gıda maceramızı anlatan yeni bir yazı yazmıştm onu da paylaşıyorum belki sizin için yararlı olur
sevgiler
gunesanne | iki kızla hayat…
https://www.facebook.com/gunesannee?ref=hl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…