Ek gıda

emosuum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
383
17
38
Ankara
Bebeğiniz 4 aylıkken pürelere yavaş yavaş başlayan günde 1 2 kaşık alıştıran varmı??

Evet cnm ben 4.ayinda sadece meyve puresivermeye basladim 10aylik oldu hala meyveyi cok sever ama bitek meyveyi.ufak ufak basla gaz problemi pek yoksa korkmana gerek yok benimkindede fazla yoktu hemen cikartirdi ve tabi suyunu ihmal etme ek gidada su cok onemli

Peki ne verebilirim nasıl verebilirim, tecrübesiz olunca ..... Yani ne meyve vermeliyim sulumu susuzmu. Ay bilemedim

normalde seftali ve muz la baslayin derler, benim kizimda 4.ay da bu sekilde basladi ama yaz ayi oldugu icin sikinti olmadi. muzu ezerek verin az az kabiz olabilir. armutu rendeleyip verin. elma suyu verin. rende yapmayin yutamayabilir,havuc suyu. mevsime ve bebeginizin ayina uygun bunlar verin, onumuzdeki ay yogurda baslayin 5.ayda yani, 6.ayda da kahvaltiya.

Suan daha meyve sulariyla baslayin 1 ay sonra pure haline cevirirsin benm oglum 7 aylik bende 4 ayinda veriyodum suan elma havuc suyuyla basla.cunku portakal mandalina gibi meyveler gaz sancisi yapar.daha erken en ideali elma.vr havuc suyu

merhabalar benim oğlum da 5. ayına girdi bugün doktorumuz ek gıdaya geçmemizi yani yavaş yavaş başlamamızı söyledi ama ne kadar vermeliyim bilmiyorum..

merhabalar benim oğlum da 5. ayına girdi bugün doktorumuz ek gıdaya geçmemizi yani yavaş yavaş başlamamızı söyledi ama ne kadar vermeliyim bilmiyorum..
canım ben 4. ayda başlamıştım ilk gün yarım elmayı seramik yada cam rendede rendeledim suyunu süzüp suyundan iki üç tatlı kaşığı verdim ikinci ve üçüncü gün yine aynı
dördüncü beşinci ve altıncı günlerdede aynı şeyi armutla yaptım, sonra 7. gün direk rendeleyip püre olarak verdim. çünkü püreye hemen geçin dedi doktorumuz, şimdi 6,5 aylık herşeyi çok güzel yiyor, yalnız bence meyve ile başlamakla biraz hata ettim şimdiki deneyimim olsa sebze yada muhallebi ile başlardım yada yoğurtla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…