- 31 Ocak 2015
- 466
- 19
- 42
- Konu Sahibi cihangir77
Kizlar konuyu nerde açacağımi bilemedim benim oğlum 5 ay 27 günlük 6 ay olunca ek gıdaya başlayacağım ama ne yedirip nasıl edecem bilmiyorum anneler onerilerinizi bekliyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sağol cnm bilmiyodum bende doymuyor diye uyandirio emziriom geneTamaM cnm doyuyordur sadece sütnü versn yer devam maması verme hem sağlıklı değil onlar karni tok bebek 3 saat yatr aç kalsa yarım saate kalkar
Cnm bu süt alerjisi felan duydum ben peynir yada yoğurt a da varmidircanım yumurta peynir özellikle geç kalmadan başlamanı tavsiye ederim doktorumuz bie 6. ayı bekletmedi 4. aydan itibaren yarım yumurta 2 tatlı kaşığı peynir çok ufaltılmış ceviz bulamaç halinde her sabah kahvaltı başladık.ayrıca diğer öğünlerde 1-1.5 ay tattırma olarak devam ettik damak tadı oluştuktan sonra kendi de istiyor zaten..bu arada yumurta peynire geç başlarsan ileride alıştırman çok daha zorlaşabilir.son olarak destekli oturtup öyle yedirmeye başla ilk başlarda yutmakta zorlanacaktır hemen müdahale etme ya yutar ya çıkarır.yakın bir arkadaşım çocuğa bu konuda çok müdahele ediyor çocuk yemekten korkuyor.1 yaşındaki çocukta yetişkin gibi herşeyi yiyebilir hale gelmelidir.(doktorumun verdiği bilgi bizde buna uyduk)
Canm ben çocuk gelişimi mezunuyum az çok bazı konularda bilgim var aklına takılan birşey olursa sorabilirsnSağol cnm bilmiyodum bende doymuyor diye uyandirio emziriom gene
Sağol cnm hep sıvı yedi ya bugüne kadar boğulacak diye korkuyorum pureden felanCanm ben çocuk gelişimi mezunuyum az çok bazı konularda bilgim var aklına takılan birşey olursa sorabilirsn
bebisim de masallah seninki gibi ama doktoru bana iki çay kaşığı meyve sebze pure ver dedi vermedim 6 ay dolmadanKendi mayaladığınız yoğurda alıştırın baştan. çünkü ev yoğurdunun tadı daha başka oluyor. Hazır yoğurttan sonra çocuklar ev yoğurdunu istemeyebilir. Hazır yoğurdun tadına alışırlar. Ben şahsen onuncu aya kadar ek bir şey vermedim. Sadece anne sütü ve su verdim. Süt çokluğundan doktorlar ek olarak bir şey vermemin şart olmadığını söylediler. Zaten çocuk da yaşına göre çok iriydi.