Bebek Beslenmesi ek gida

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cihangir77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2015
466
19
42
Kizlar konuyu nerde açacağımi bilemedim benim oğlum 5 ay 27 günlük 6 ay olunca ek gıdaya başlayacağım ama ne yedirip nasıl edecem bilmiyorum anneler onerilerinizi bekliyorum

Canım yoğurtla başla sonra yavaş yavaş meyve püresi ver 7 8 aylık olunca menüye çorba ekle arada bir iki kask zeytnyağlı yemeklerden tattr eğer vermsen bebek ileriki yaslarda yemek yemiyor

Sağol cnm bende bi program yapıyı dedim sabah anne sütü sonra kahvaltı öğlen yoğurt veya meyva akşam anne sütü felan

Biz eti cici bebe, pekmez, yumurta sarısı, peynir karıştırıp veriyorduk.
Bir de markete 100 gramlık yağsız bebek kıyması yaptırıp, onunla koyu kıvamda sulu püre gibi çorbalar yapıyorduk.
Meyveli yoğurt yapıyorduk ayrıca.

Yoğurdunuzu kendiniz mayalın bence açık sut bulamazsanız hazır sutlede yapabilirsiniz.kuçuk kavonozlarda çok güzel tutuyor...katı meyve sıkacağınız varsa havuç elma suyuda verebilirsiniz sağlıkla huzurla büyüsün yavrunuz.

Canim tatli seylerle baslanilmamasi gerektigi soyleniyor genelde dr.lar tarafindan. Ben elma puresiyle baslamistim kizima.. :) Kendi mayaladigin yogurt olur.. Havuc puresi, havuc suyu, elma suyu. Ama pure daha iyi.
Kahvaltida da karistirip bulamac halinde verilmemesi gerektigi soyleniyor. Ben kahvaltida ayri ayri yumurta sarisi, labne peyniri, pekmez, ihlamur veriyordum. Karistirmadan.. Azar azar verirsin giderek arttirirsin.. Herhangi bir yiyecege alerjisi olabilir.
O nedenle bir gun icerisinde hepsini vermezsin ilk basta.. Corbalarda da sebze corbasi cok besleyici. Yavas yavas duzene sokarsin.. Sormak istedigin herjhangi birsey olursa yardimci olurum ozelden msj atabilirsin. Ben hep burdayim :)

Canim benim bebegim anne sutunu 2.5 ay aldigi icin erken basladim ek gidaya once meyvalardan basladm elma muz armut mevsim meyvalari 2-3 gun ayni gidayi vermeye ozen goster alerji riskine karsi gozlemin kolay olur daha sonra sebze corbalarina gecis patates havuc pirinc yada bulgur zeytinyagi bu sebzelere haftalik baska bir sebze ekliyorum örn.karibahar pirasa vs .mevsim sebzeleri yogurt evdr mayaliyorum meyvalari sabah 10 - 11 civari verirsen hazmi zor oldugu icin aksam saatlerinde sikinti olmaz gaz acisindan ogleden sonra yogurt ogle saati sebze tarhana corbasi zeytinyagli .:)

Sagolun kızlar ama ben pure verince boğulacak duye korkuyorum hep sıvı yediği için annem peynir felan ver diyo ama korkuyorum boğazına takılır diye

Bide ben sutum az mı çok mu bilmedigimden bi sabah annem sütünden sonra 120 cc bide akşam 5 de 120 cc mama veriyorum. Ek gıdaya başlayınca bu mamayi keseyyimmi

TamaM cnm doyuyordur sadece sütnü versn yer devam maması verme hem sağlıklı değil onlar karni tok bebek 3 saat yatr aç kalsa yarım saate kalkar

canım yumurta peynir özellikle geç kalmadan başlamanı tavsiye ederim doktorumuz bie 6. ayı bekletmedi 4. aydan itibaren yarım yumurta 2 tatlı kaşığı peynir çok ufaltılmış ceviz bulamaç halinde her sabah kahvaltı başladık.ayrıca diğer öğünlerde 1-1.5 ay tattırma olarak devam ettik damak tadı oluştuktan sonra kendi de istiyor zaten..bu arada yumurta peynire geç başlarsan ileride alıştırman çok daha zorlaşabilir.son olarak destekli oturtup öyle yedirmeye başla ilk başlarda yutmakta zorlanacaktır hemen müdahale etme ya yutar ya çıkarır.yakın bir arkadaşım çocuğa bu konuda çok müdahele ediyor çocuk yemekten korkuyor.1 yaşındaki çocukta yetişkin gibi herşeyi yiyebilir hale gelmelidir.(doktorumun verdiği bilgi bizde buna uyduk)

canım yumurta peynir özellikle geç kalmadan başlamanı tavsiye ederim doktorumuz bie 6. ayı bekletmedi 4. aydan itibaren yarım yumurta 2 tatlı kaşığı peynir çok ufaltılmış ceviz bulamaç halinde her sabah kahvaltı başladık.ayrıca diğer öğünlerde 1-1.5 ay tattırma olarak devam ettik damak tadı oluştuktan sonra kendi de istiyor zaten..bu arada yumurta peynire geç başlarsan ileride alıştırman çok daha zorlaşabilir.son olarak destekli oturtup öyle yedirmeye başla ilk başlarda yutmakta zorlanacaktır hemen müdahale etme ya yutar ya çıkarır.yakın bir arkadaşım çocuğa bu konuda çok müdahele ediyor çocuk yemekten korkuyor.1 yaşındaki çocukta yetişkin gibi herşeyi yiyebilir hale gelmelidir.(doktorumun verdiği bilgi bizde buna uyduk)
Cnm bu süt alerjisi felan duydum ben peynir yada yoğurt a da varmidir

Kendi mayaladığınız yoğurda alıştırın baştan. çünkü ev yoğurdunun tadı daha başka oluyor. Hazır yoğurttan sonra çocuklar ev yoğurdunu istemeyebilir. Hazır yoğurdun tadına alışırlar. Ben şahsen onuncu aya kadar ek bir şey vermedim. Sadece anne sütü ve su verdim. Süt çokluğundan doktorlar ek olarak bir şey vermemin şart olmadığını söylediler. Zaten çocuk da yaşına göre çok iriydi.

Cnm benim
Kendi mayaladığınız yoğurda alıştırın baştan. çünkü ev yoğurdunun tadı daha başka oluyor. Hazır yoğurttan sonra çocuklar ev yoğurdunu istemeyebilir. Hazır yoğurdun tadına alışırlar. Ben şahsen onuncu aya kadar ek bir şey vermedim. Sadece anne sütü ve su verdim. Süt çokluğundan doktorlar ek olarak bir şey vermemin şart olmadığını söylediler. Zaten çocuk da yaşına göre çok iriydi.
bebisim de masallah seninki gibi ama doktoru bana iki çay kaşığı meyve sebze pure ver dedi vermedim 6 ay dolmadan

X