Bebek Beslenmesi Ek gida

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ftmkzy

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2015
18
6
6
33
Tecrübeli annisler yardım lütfen oglusum sekiz buçuk aylik oldu dogdugundan buyana anne sütü alıyor hala da alıyoruz ama artık arabasına yoğurt meyve yesin istiyorum bir aydır başladım ama kesinlikle yemiyor evde kendim yapıyorum bir ara kavonoz meyve aldım onlarida yemiyor hero baby aptamil in muhallebilerini yiyordu azda olsa on beş gündür onuda yemiyor napicam ne edicem şaşırdım çok üzülüyorum ilk bebeğim

Zor bir sürec gercekten az az yapip herseyi deniyceksin corba , püre,yoğurt artık birinden birini sevip yiycek mesela yogurda bebe bisküvisi koyarsın, meyve koyarsın sonra zamanla cesitlendirirsin ama tek tek basla mesela tek meyve puresi yap elma olur armut olur zamanla karisik ver Allah kolaylık versin benim cocuklarim fazla emmedikleri icin ek gidaya erken baslamistik cok yapip döktüm sabırlı olmak şart

Canım pes etme, azar azar da olsa vermeye çalış. Doktorum bana ek gıdaya geçtiğimizde beklentini ne kadar düşük tutarsan o kadar mutlu olursun demişti. Yani bir çay kaşığı bir şey yese bile kar sayacakmışız. Benim oğlum da 7 aylık oldu. Bazen çok güzel yiyor, bazen de hiç istemiyor. Bir kaşık bile olsa çeşit çeşit şeyleri ver ağzına ki tatlarına alışsın diyor hep annem. :) Belki sende de işe yarar.

Pes etmemelisin ama biraz da alıştırmakta geç kalmışsın. 4.cü aydan itibaren ayına uygun tadımlık bir şeyler deneseydin belki süreç şuan biraz daha kolay olabilirdi sizin için. Pes etmek yok, eninde sonunda herşeyi yiyecek bu minnaklar :)

Acken ver canım cok ac oldugu zaman ver bakim nasıl yiyo gec baslatmıssın ek gıdaya aslında gec baslatmakta iyi degil 6 aylikken baslanir hem bebegin alısması icin yutmasi v.s icin ama olsun sen ac oldugunu hissedersen o yer allah yardimcin olsun :)

Tecrübeli annisler yardım lütfen oglusum sekiz buçuk aylik oldu dogdugundan buyana anne sütü alıyor hala da alıyoruz ama artık arabasına yoğurt meyve yesin istiyorum bir aydır başladım ama kesinlikle yemiyor evde kendim yapıyorum bir ara kavonoz meyve aldım onlarida yemiyor hero baby aptamil in muhallebilerini yiyordu azda olsa on beş gündür onuda yemiyor napicam ne edicem şaşırdım çok üzülüyorum ilk bebeğim
Canım benimde on aylık ikizler im var aynı sıkıntı bizdede var önce tattirarak başla sonra corbalardan ver

Back
X