Ek Gıdalar Bebeklerin Sevdigi Tarifler..

Kız adasu bebişinin adı neydi yaw hem sitem ediyosun hem de bi resmini koymaun album topiğine ben buldum da adını unuttum hemen yaz da baslıyorum yapmaya

brokoli patatesi yediremedim kızlar ögürmeye başladı hemen bıraktım sadece bi kaşık almıştı zorlamadım hic sevmedikafamçokkarıştı

kızlar bende yoğurt yapamıyorum bir türlü tutmuyo hiç.pastorize sütten yapıyorum ondan mı bilmiyorum.kaynanam mayalayıp gönderiyor sağolsun ama pastorize sütten yapmıyor(o zaman hazır yoğurt olur diyor) yediriyorum bi zararı olur mu ki?
bende heronun pirinçlisini,irmikli meyvelisini,pekmezli kahvaltı saatini ve sütlü muzlu bisküvili kahvaltı saatini yediriyorum.hepsini seviyor.ama kavanoz mama almıştım(karışık sebze) hiç yemedi hep çıkardı.ayına uygun kavanoz meyvelerinden alıyorum.her markayı yiyor.bide geçen milupanın karnıbaharlı patatesli çorbasını,iyi geceler kaşık mamasını almıştım.çorbanın tadı iğrenç ama onuda severek yedi.
ya kızlar ben evde hiç çorba falan yapmadım.hep hazır alıyorum.yapmam gerekir mi?hep hazır versek bi zararı olur mu?
bir günde kahvaltı saati,pirinçli (yada irmikli meyveli) mama,yoğurt,meyve yiyor.emzirmeler ve biberon mamaları hariç.

brokoli patatesi yediremedim kızlar ögürmeye başladı hemen bıraktım sadece bi kaşık almıştı zorlamadım hic sevmedikafamçokkarıştı
canım kavanoz sebzeydi demi o?
benimkide kutudaki çorbaları içiyor ama kavanozdakileri sevmiyo.bende zorlamadım.

walla ayerbacım bende sebze çorbasını kendin yap derim onların içinde ne olduğu belli değil ilerde zaten yicekelr hazır şeyler yoğurdu bende pastörize sütten yapıyorum sulu oluyor ama olsun yiyor tontişim pekmezin bir zararı yokmu bebişler için ben hiç denemdimde bende alayım bari bebeğime bende yatmadan bazen pirinçlisinbi yarım yapıyoruz azıcık yediriyorujm sevio onu çok numuneler bitti bugün alıcam heronun pirinçilisinden seninki baya bişi yiyor bizimki yoğurt meyve ve çorba yiyor sadece arada muhallebi işte azıcık

benimki geçenlerde kavanozlardan bebelacın sebze püresini aldım havuyç patates ve pirinçli olanı yedi bence çirkindi ama bebeğim yedi 2 kerede verdim hespi çok gelir die...

ayerbacım hangi saatlerde veriosun bu kadar şeyi yazarmısın rica etsem senin bebiş bu ay 2 kilo alır herhalde:)))

biraz önce milupanın sütlüpirinçlisini yaptım çok az yedi sevmedi pek zaten gün içinde sadece ya meyve püresi yada sütlü pirinçli yediriyorum genelde emziriyorum yarında yoğurt yapıcam inşallah sever birde bişey sorucam 5.aydan sonra olanları versek bişey olurmu acaba birde kutudadamı çorba var onu hiç görmedim ben nasıl bişey

ayerba canım sakın hazır çorba verme kimbilir onun içinde neler vardır ben çok zorda kalmadıkça kendimize bile yapmıyorum kendin yap bebişine hem onunsayesinde çorba yapmayada başlarsın

cnm hreonunda sanırım sebze çorbası vardı geln numunelerde pakette ben onu yaptım bitsin die 2 kerede sevdi yedi ama içine şeker koymuşlar çorbanın başka çorba görmedim cnm ben...daha doğrusu hiç bakmadım:)

ayerba canım sakın hazır çorba verme kimbilir onun içinde neler vardır ben çok zorda kalmadıkça kendimize bile yapmıyorum kendin yap bebişine hem onunsayesinde çorba yapmayada başlarsın
canım nasıl yapacam ya hiç bilmiyorum ki.bugün mesela kendimize karnıbahar yapacaktım.bebişe nasıl yapacam.tarif edebilirmisin?

ayerbacım ben küçük patates yarım havuç ve yarım kabağı haşlıyorum birde 2 çor.klaşığı irmik koyuyorum haşlanıo robnotton geçiriyorum içine 1 tatlı kaş sızma zeytin yağı atıyorum kabak yerine başka sebzede koyabilirsin cnm güzel olmuyo ama doktor bana böle yap dedi...

ayerbacım hangi saatlerde veriosun bu kadar şeyi yazarmısın rica etsem senin bebiş bu ay 2 kilo alır herhalde:)))
canım sabah emziriyorum hemen uyuyor.sonra kalktığında 10.30 gibi kahvaltı saati
saat 3te pirinçli
saat 7 gibi yoğurt ve meyve.
aralarda emziriyorum ve de 1 yada 2 kere(duruma göre)biberon maması yapıyorum.
yok canım benimki hiç kilo almıyor,yediklerine bakma.anasına çekmiş heralde.bende yerdim yerdim hiç kilo almazdım.hamile kaldığımda bile 42ydim.düşün artık.bebişim öyle olmasa bari...
pekmez zararlı değil demekki.çünkü 4.ay için olanlardan alıyorum.

sağol canımcım.birazdan yapayım.
anam ağlıyo benimki....

teşekkür ederim cnmmm bende deneyim bari...

canım nasıl yapacam ya hiç bilmiyorum ki.bugün mesela kendimize karnıbahar yapacaktım.bebişe nasıl yapacam.tarif edebilirmisin?

canım zinedilanın verdiği tarif çok güzel ben bebiş için hiç yapmadım ama kendimize sürekli yapıyorum zaten barışa yaparsamda böyle yaparım
hem ne varki haşlıycaksın hepsini ama yağ kaymadan içine tel şehriye veya irmik ohh rondodan geçtimi al sana sebze çorbası bende yakında başlarım heraldea.s.

haa kızlar bebelac numune gönderirken kitap yollamıştı onda bu aylarda verimemesi gereken sebzeler falan yazıyodu ondanda yararlanabilirsiniz

egede pek sevmio ama veriyorum alışsın tadlara die tuzsuz pek bişiye benzemio ama yasak yapacak bişi yok:))

biz geldik.oğluşumla beraber yazıyoruz.
canım ben bazen mamayı yapıp içine 2 tane bebe bisküvisi ve 1 çay kaşığı pekmez atıp karıştırıyorum oluyor kahvaltı saati.

havuç yerine karnıbahar koysam olmaz mı acaba?
bide tahminen kaç dk haşlıyosun canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…