Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

teşekkürler kızlar cvp lar için..

tuna da bir ara 500 iyi içerdi ..şimdi ,içirmem için uyuması gerekiyor..uyanıkken çok az..

demekki çoğu bebiş aynı..

ben hem emziriyorum hemde mama veriyorum ama sadece gece veriyorum ben bide sabah çok nadirrr
ama genelde yağmur da 500 ccyi buluyorr
hiç farketmiyor inek sütü ,mama ayırt etmiyorrr kuzum

kızlar 25 gr. peynir 200 ml süte eşitmiş.
kaan da sadece gece uyurken biberondan içiyo 200 ml ve sabahta kahvaltıda fincanla 100 ml sütü babaannesi kaşıkla içirebiliyo.
ee peyniri,yoğurdu derken yeterli olduğunu düşünüyorum bende..

kızlar tuna bu sabah ayrı yedi kahvaltısını ilk kez..günlerdir yeme sorunu var..diş belirtisi gibi duruyor..

kaşarlı omlet yedi..kaşarı kibrit kutusu kadardı ..ama omlet biraz kaldı..çok değil..biraz zeytin..yanında da su

ekmek veremedim yer kalmadı..miktar az mı kızlar..sanki bulamaç yerken daha çok yiyordu..

sizin miktarlar nasıl

diloksçum biraz az olmuş ama ayrı yedirince Okyanus da daha az yiyor,o yüzden bende hala bulamaç yapıyorum.1 yumurtayı,peyniri,tereyağını,pekmezini,cevizini,ekmeğini,sütünü vs... hepsini yemiş oluyor.

Diğer başlığa yazmıştım. Kesinlikle ayrı yiyince daha az yiyorlar. Üstelik de mesela omleti falan sevmiyor benim kızım, yumurtayı sadece karışım yaptığım kahvaltıda yiyiyor. O yüzden ben de hala karışım veriyorum. Ara sıra haftasonları krep yaptığımda bizimle birlikte ayrı yiyiyor. Bence ara sıra yapmak lazım hem alışırlar. Hem de her gün aynı şeyi yemekten bıkmamış olurlar.

Bir de sizde de var mı kızlar ubgünlerde inanılmaz bir 'ben yiyeceğim' olayıyla karşı karşıyayım. Meyve yedireceğim, imkansız benim elimden yemiyor. Küçük parçalar yapıp mama sandalyesinin masasına koyuyorum oradan alıp tek tek yiyiyor. Tabii etrafa da bulyaştırıyor. Saçına başına sürüyor ama çok zevk alıyor kendi yemekten. Şimdi haşlanmış, sossuz makarnayı da bazen öyle kendisi yiyiyor. Bir de bu aralar kuru üzüme taktı. Babası yerken gelip gidip kuru üzüm alıp kendi yiyiyor :))

off ya sizinki ne güzel herseyi yiyo bnmki yemek secmiyo güzelde yiyor ama hep muhallebi kıvamında pirinç tanesini bile yutamıyo sanki midesi ağzında çorbada bi pütürtü kalsın yada ağzına küçücük bi peynir parcası yada ekmek parcası versem kusuyo nasıl alışcak bilmiyorum aslında 7 aylıktı agzına kaşar yumurta veriyodum eline ekmek veriyodum yiyodu biğün annem eline taze ekmek vermiş oda verkeb damağına yapıştı çocuk öğürürken morardı resmen çok korktuk eşimde öyle görünce çocugun eline bundan sonra sakın bişi vermeyin dedi öyle o korkuyla vermedik çocuk çiğnemeyi unuttu şimdi ne versek oğürse yine ii kusuyo

saphicim julicim çok haklısınız..ben de bulamaça devam etmek istiyorum ama inanılmaz derece de reddediyor..son 10 gündür yemek yedirmek eziyete döndü..eski tuna olduk yine..

bilmiyorum ne yapacağım..çok ta sinirli olmaya başladı...
julicim tunada kaşıkla yemeğini yedirirken ısrarla kaşığı isteyip karıştırmak istiyor..bende bir tabağa az koyup kaşık veriyorum etrafı sorma..

umarım diştendir ve geçicidir..

yemeyen bebek ne zor..

myseverim taze ekmek verme..bayat ver kabuklu olsun...yapışmıyor..bizde pütüre geç geçtik ..umarım s,izde geçersiniz..

ben ilk pütürlüye bayat ekmek,havuç ve kabuklu salatalık ile geçtim..
bir gün uykudan uyandı elimdeki kaşığa bakıyor..yeşil mercimek vardı..azıcık verdiim tekrar istedi..sonra yarım kase ezmeden yedi..o zamandan beri yiyor çok şükür ..

Bi "ben yiycem" olayı da bizim evde var. Aklına gelirse asla benden yemiyor, bi kaşığa yapışırsa imkanı yok bırakmıyor. Ben de öyle yaptığında yemeğinin çok az 1-2 kaşıklık kısmını ayrı bi plastik kapa koyup eline veriyorum. O öyle oyalanırken yedirebiliyorum ancak.

Bu arada bizim kahvaltılarımız da ayrı bir olay. İştahsız çocuk Bengisu. Yumurtayı karışımın içinde bile yemiyor. Kaldı ki karışımı da sevmiyor. Kendi yemeye meraklı olduğu için kahvaltısında kaşarlı tost yapıyorum çoğu zaman. Büyümek ekmekten yaptığım 1 tostun yarısından fazlasını yiyor o zaman. Üstüne de pekmez. Fazla çeşit olmuyor ama karnı doyuyor en azından. Bir de yumurtayı yumurtalı ekmek yaparak yedirebiliyorum. Minik minik doğrayıp koyuyorumi 1 dilim ekmeği yiyor öyle...
Sizinkilerin yanında çok az ama buna da şükür...

mysevercim diş durumu nasıl? Okyanusda pütürlüye çok erken başlayan bebeklerden olmadı,dişi de yoktu zaten,çiğnemeyide çok erken öğrenmedi.kasım bebeklerinin maşallahı var.bazı bebeklerimiz herşeyi çok çabuk yaptı benimki herşeyi zamanında yapıyor çok şükür, erken veya geç yapmıyor.artık ben hiç bir şeyi pütürsüz yapmıyorum.mesela fiyonk makarnayı iki tanesi üst üste çatala batırıp yoğurda değdirip veriyorum çok güzel çiğniyor.ama bunu 6 aylıkken yapan bebekte var.hepsi farklı o yüzden çok üzme kendini bu konuda elbet bi gün çiğneyecek.

yine de şöyle bir tavsiyede bulunayım,ben böyle alıştırdım;blendırım 15 kademeli,ilk zamanlar 15. kademede veya turboda eziyordum mamalarını.okademeyi yavaş yavaş azalttım.yani bölece yavaş yavaş daha pütürlü oldu mamalar ama çok az farklıydı eski halinden.en sonunda 1. kademeye geldik,sonra da 1. kademede de misal 45 sn çalıştırıyorsam 30 sn çalıştırıp yine daha fazla pütürlü kalmasını sağladım.sonraki aşama tabiki çatalla ezmeye geçtik.hala biraz çatalla eziyorum ama ezmesemde çiğniyor.bir de biz yemek yerken ille bizim yediklerimizden istediği için elimle minik minik veriyordum.o şekilde verdiğimde çiğniyordu,öyle öyle alıştı.eğer seninki de elinle verdiğinde yiyorsa bir süre elinle yedir cnm.

benim Okyanusla ilgili çok ilginç bir tespitim daha var,bilmem sizinkilerde de var mı o durum.diyelim ki tavuk suyu tel şehriye çorbası,içinde minik didiklenmiş tavuk etleri ve ekmek,blendırdan geçirilmemiş veya ezilmemiş.biraz sulu,baya çorba gibi,muhallebi kıvamı değil yani,bunu yerken benimkinin de boğazına çok takılıyor ve öğürüyor.sebebi de kıvamından dolayı çocuk çiğnesinmi yoksa direkt yutsun mu karar veremiyor.işte ben bunu farkettim kızımda.kıvam sulu olduğu için direkt yutmaya çalışıyor ama taneler gelince boğazına takılıyor.mysevercim belki seninkinde de böyle bir durum vardır.yani ya çiğenenecek formda olacak mama ya da direkt yutulacak formda.ikisi karışık olduğu zaman karıştırıyor

maşallah minnoşlara benimki daha mama kaşığına atlayıp ben yicem demiyor.yalnız suyunu kendi içmek istiyor alıştırma bardağını veya biberonunu elimden alıyor.çay bardağı gibi ama kalın cam olan bir bardak var onun su bardağı ondan da kendisi içiyor çok komik oluyor içerken :)

cnm bnm sağol ilgilendiğin için durunun 11 tane dişi var istese çiğneyebilir dişleri var ama çiğnemeyi bilmiyo löp löp yutmak istiyo mesela bişi veriyorum eline ısırıp ısırıp çıkarıyo agzından yemeğin suyuna banıp veriyorum küçük bi ekmemk parçası suyunu emip nçıkarıyo diliyle ekmeği gecen tarhana çorbasını çok seviyo die ekmeği doğrayıp veriyim dedim yedi ama hiç çiğnemeden öylece yuttu sonra son kaşık fazla geldi geldi galiba biraz kusunca baktım ekmekler öylece çıktı aman ya napıyım herseyi yiyo yemek secmiyor ya bunada şükür bende öyleymişim 3 yasında tek tek kahvaltıya pütürlü yemeye baslamışım:)

saphiracım kaan da katılarla sıvıları karıştırınca oki gibi ayıramıyo boğazında kalıyo..
öğrenecekler yavaş yavaş.
mysevercim kaan ında 16 dişi var maşallah ama işine gelince çiğniyo

kizlar bulamac kahfalti dediginiz ne ya?kasik mamasimi anlamadim?

dis problemi oldugunda ben kasik mamasi veriyorum balla ahzirliyorum seviyor.

ama normal zamanlarda kasarli tost veriyorum iki güne bir domatezle filan yiyor baya.

birde hep diyorum ben hicbirseyi ezmedim o yuzden sorun olmuyor puturlu seyler.

benim 16 aylık oğlanların kaan 8 keremin 6 dişi var..
herşeyi yiyorlar pütürlü pütürsüz farketmiyor.. ama bu aralar seçmeye başladılar sevdiklerini yiyorlar herşeyi yemez oldular.. bugün mercimek pirinç karışık çorbam vardı dünden ama blenderden geçirmedim pütürlü dün yediler bugün yemediler..
aşağıdaki arkadaşta bugün çaya çağırdı orada kısırı güzelce mideye indirdiler kerem çok yedi evde meyve suyu içerken biraz çıkardı akşamda çorba içiremedim kuru fasulyem vardı iki kaşık kerem yedi sadece.. kaan ağzına bile almadı.. biberonuna gidip süt istiyor beyefendi çok sütçü oldular bu ara yine gece iki oğlan bir paketin dibi gözüküyor yani oderece......

çilekçim bulamaç kahvaltı şu canım..
bir sürü malzemeyi karıştırmak..ben şöyle yapıyorum..

5 cici bebe
1 kaşık tereyağ
sür
portakal suyu
yumurta
peynir
bal
ceviz

hepsini kapıştırıp yediriyorumm..ayrı verdiğim dönemde az yiyordu ve de zor..zaten zor yiyen bir çocuk..dr da bırak bulamaç yesin daha çok yiyorsa dedi..vitaminni alsın..eninde sonunda alışacak dedi..ben de bir süre daha böyle gideceğim..

tunada pitirlü yiyor ama bazen yerken boğazına takıldımı hemen kusuyor..yemek yerken geğiremezse yemiyor..hep böyleysi..

bugün tavuk çorbası yaptım bayıldı çok şükürr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…