mysevercim diş durumu nasıl? Okyanusda pütürlüye çok erken başlayan bebeklerden olmadı,dişi de yoktu zaten,çiğnemeyide çok erken öğrenmedi.kasım bebeklerinin maşallahı var.bazı bebeklerimiz herşeyi çok çabuk yaptı benimki herşeyi zamanında yapıyor çok şükür, erken veya geç yapmıyor.artık ben hiç bir şeyi pütürsüz yapmıyorum.mesela fiyonk makarnayı iki tanesi üst üste çatala batırıp yoğurda değdirip veriyorum çok güzel çiğniyor.ama bunu 6 aylıkken yapan bebekte var.hepsi farklı o yüzden çok üzme kendini bu konuda elbet bi gün çiğneyecek.
yine de şöyle bir tavsiyede bulunayım,ben böyle alıştırdım;blendırım 15 kademeli,ilk zamanlar 15. kademede veya turboda eziyordum mamalarını.okademeyi yavaş yavaş azalttım.yani bölece yavaş yavaş daha pütürlü oldu mamalar ama çok az farklıydı eski halinden.en sonunda 1. kademeye geldik,sonra da 1. kademede de misal 45 sn çalıştırıyorsam 30 sn çalıştırıp yine daha fazla pütürlü kalmasını sağladım.sonraki aşama tabiki çatalla ezmeye geçtik.hala biraz çatalla eziyorum ama ezmesemde çiğniyor.bir de biz yemek yerken ille bizim yediklerimizden istediği için elimle minik minik veriyordum.o şekilde verdiğimde çiğniyordu,öyle öyle alıştı.eğer seninki de elinle verdiğinde yiyorsa bir süre elinle yedir cnm.
benim Okyanusla ilgili çok ilginç bir tespitim daha var,bilmem sizinkilerde de var mı o durum.diyelim ki tavuk suyu tel şehriye çorbası,içinde minik didiklenmiş tavuk etleri ve ekmek,blendırdan geçirilmemiş veya ezilmemiş.biraz sulu,baya çorba gibi,muhallebi kıvamı değil yani,bunu yerken benimkinin de boğazına çok takılıyor ve öğürüyor.sebebi de kıvamından dolayı çocuk çiğnesinmi yoksa direkt yutsun mu karar veremiyor.işte ben bunu farkettim kızımda.kıvam sulu olduğu için direkt yutmaya çalışıyor ama taneler gelince boğazına takılıyor.mysevercim belki seninkinde de böyle bir durum vardır.yani ya çiğenenecek formda olacak mama ya da direkt yutulacak formda.ikisi karışık olduğu zaman karıştırıyor
maşallah minnoşlara benimki daha mama kaşığına atlayıp ben yicem demiyor.yalnız suyunu kendi içmek istiyor alıştırma bardağını veya biberonunu elimden alıyor.çay bardağı gibi ama kalın cam olan bir bardak var onun su bardağı ondan da kendisi içiyor çok komik oluyor içerken :)