Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ıBOLYA bizimki allahtan çarşaf da salanmıyor ama kucakta salanıyor. Yanlız bir kaç kez değişik şeyler verdim değişik şeyleri sevecek gibi kaşık mamalarını.Meyveli yoğurt çorba falan verdim çok sevdi . sanırım zorluk kaşık mamalarına geçince zorlıuk çemicez.

İBOLYA bizimki allahtan çarşaf da salanmıyor ama kucakta salanıyor. Yanlız bir kaç kez değişik şeyler verdim değişik şeyleri sevecek gibi kaşık mamalarını.Meyveli yoğurt çorba falan verdim çok sevdi . sanırım zorluk kaşık mamalarına geçince zorlıuk çemicez.

ay sorma biz manyak olduk bu yüzden, hiçbi şekilde sevmiyo,illa çarşafta uyucakmış, önceden kucamda ağzına emziği tıkarak gezerek uuyuyodukşimdik onun da modası geçti,son çare çarşafa başvurduk,ay ne güzel yisin vallaa, benim sıpa hiçbişey ymek istemiyo:çok üzgünüm:

Çilekcim bende hazır muhallebilerden kullanıyorum.Cerenin önceden kaynatıp soğuttuğum suyu var.
Onu ılıtıp muhallebiyi karıştırıyorum Hemen 2 dakikada hazır.Öbür türlü yetişemeyiz bebelere walla.

kızlar bakın bebekler için termslar var, ben 1 litre civarında alan bi termos aldım, sabahtan kaynatıp içine koyyom sürekli ordan kullanıorumsıcacık, ikide bir ocağa su koyma zahmetinden kurtuluyom, dışarı çıkarken de büyük kolaylık, yolun ortasında acıktı haşırt hazırla hemen, hatta geçen gün markette eymen beyler acıkınca öyle yapmıştık, marketin orta yerinde mama emdik :roflol:

evet ya bende doğduklarından beri kullanıyorum bir litrelik termostan çok rahatlık biz baştan mama takviyesi ile gittiğimiz için her kontrolümüzde su termosumuz mamamız hep yanımızda oluyor taşımasıda kolay gerçi ben 2 tane kırdım birini eşimkırmıştı bu 3. termosumuz..

evet ya bende doğduklarından beri kullanıyorum bir litrelik termostan çok rahatlık biz baştan mama takviyesi ile gittiğimiz için her kontrolümüzde su termosumuz mamamız hep yanımızda oluyor taşımasıda kolay gerçi ben 2 tane kırdım birini eşimkırmıştı bu 3. termosumuz..

hee ben daha yeni akıl ettim bunu, bi arkadaş ben böle yapıyom dedi, bende ona sipariş ettim alıverdi saolsun, burda bi alışveriş merkezinde satılıyomuş, akşamdan doldur sabaha bile sıcacık oluo, zaten mamaya geçince iyce lazım olcaktı eskiden beri napsam die düşünüodum iy oldu

hee ben daha yeni akıl ettim bunu, bi arkadaş ben böle yapıyom dedi, bende ona sipariş ettim alıverdi saolsun, burda bi alışveriş merkezinde satılıyomuş, akşamdan doldur sabaha bile sıcacık oluo, zaten mamaya geçince iyce lazım olcaktı eskiden beri napsam die düşünüodum iy oldu

markası ne biz bir tane almıştık bebe mağazasından çok çabuk soğuduğu için iade ettim

dun aksam patates, havuc, borkolı, kabak, prınc karısımını cok az su ıle pısırdım
cam borcama dokerek ezdım bır ogun kadarını kaseye aldım kalanını mınık kavanozla buzluga attım
yedırmek ıcın ayırdıgımı sıcak su ıle acarak uzeırne tuz ve yag ekledım
tadına baktım cok guzeldı
ben kasıkla verdıgım ıcın cok sıvı yapmıyorum cıgeneme reflexı olsun dıye
benım kucuk prensımde severek yedı
maşallah cnmbebişin yiyo ne güzel,hatta biraz pütürlü bırak gıdaları bence.bugün doktor kontrolümüz vardı.dondurucuya mama atma işini sordum hayır dedi,bilgin olsun.taze hazırlanıcak dedi
saphıracım benimkide kaşıkla yerken zorlanıyor biberonla hemen götürüyo ama kaşıkla o kadar yiyemiyo alışçaklar yavaş yavaş bende önce kaşıla veriyorum yiyebildiği kadar kalanını biberona koyuyorum öle veriyorum

kız iyi taktik.yediği kadarını kaşıkla kalanını biberonla.bunu uygulamaya çalışıcam çünkü benimki artık kaşığı hepten bıraktı bende mecburen biberona koyuyorum.doktora bunu da sordum,kaşığa alıştırmamız gerekli dedi.yani münkün olduğunca kaşıkla ver dedi.senin taktik iyiymiş cnm :içelim:

ibolyacım aynen dediğin gibi bi tane biberonu feda ettim.yoksa çok sulandırmam gerekecekti mamaları,o zamanda hiç bir değeri kalmaz gibi geliyor bana

çilekçim evde mama yapmak istersen tarif: 100 ml su içine 1 tatlı kaşığı pirinç unu eritilir,ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.ocaktan alınır ve içine 3 ölçek devam maması katılıp karıştırılır.yavruya afiyetle yedirilir :))

bana da hediye geldi dün bebek termosu,yıkadım ama henüz kullanmadım.iiy olmuş bunu konuştuğunuz.altında simbo yazıyo benimkinin.iyimi bilmiyorum.hatta 1 litrelik mi onu bile bilmiyorum henüz :)

bende geçen kalimero gibi patates havuç ıspanak ve pirinçli püre hazırladım küçük kavanoz mamalarının kavanozuyla 3 tane çıktı ama benim sıpacıklarım yemeyince bende dolaba koymadan döktüm üzülerek.. keşke dedim buzluğa atsaydım olurdu.. ıspanaksız yaptığımı güzel yemişlerdi..

benim eşimde yeni biberon mamamızda 2 noya geçince biraz kalın geldi biberon sürekli tıkanıyordu sen iyice genişlet canım silikon ucu bu seferde oğlanlar emerken çok gittiği için genizlerine kaçmaya başladı hemen eski küçük biberonların başlığına döndük onlarıda atmadım irmikli yada bebe büskivili bişey az yerllerse kalanı biberona koyuyorum bakıyorum biberonla bitmiş hemde dökülmüyor iyi oldu yani ama canım büyük biberonun uçları şimdi eğreti oldu bende oğlanlar tuttuğu için tutmalı biberondan al dedim bakalım yarın birgün alır..
termos olayında dediğimgibi üçüncü1 litrelik termosu kullanıyorum ama ben evdede 2 litrelik termosum var onu kullanıyorum sıcak suyu dolduruyorum odada hazır duruyor tepsiyle mama vakti gelince kolay oluyor hemde basmalı olanlardan çabukça mama hazırlayabiliyorum.. benim gibi sadece mamayla besleyen anneler için kolaylık.. bebekler eve geldiğinden beri öyle yapıyorum gecede tepsiyi yatak odama taşıyorum..:))

Selam.
Bebekleriniz anladığım kadarı ile henüz 6 ayını tamamlamamış. Bu kadar karışık şeyler vermeniz doğrumu acaba. çünkü ilk 6 ay sadece anne sütü 5-6 aydan sonra yavaş yavaş, elma, havuç, armut suyu ve bunlarda 4-5 kaşık verilmeli, ve hr defasında 1 çeşitten başlayı alerjik bir raksiyon gösterecekmi takip edilmeli... gibi bilgiler biliyorum ama ....

gültercim kimimiz anne sütü veremiyor uzun zamandır dr önerisiyle ek gıdaya geçiyor benim gibi..
kimimizde daha yeni yeni azar azar tattırıyor ama çoğumuz doktorun verdiği şeyleri uyguluyoruz.. bazılarımızda 2,3, çocuğu olnca tecrübeli anneler ne vereceklerini bizden daha iyi biliyorlar.. kafadan vermiyoruz yani..
sende dediklerinde haklısında dediğim gibi doktor demeden bişey yapmıyoruz genelde..

Doğrudur. Benim kafam karıştı. hani içine şunu koydum bunu koydum denince sanki sizler karar veriyomuşsunuz gibi geldi de onlar daha minicik ya, bana herşeyi kaldıramazlar gibi geliyordu hep. Yani süt olmuyorsa devam mamaları var, onlardan verilir gibi gliyordu bana ek olarakta ağır olmayan şeyler mesela.

bu sabah kızıma kahvaltı verdim hepsini yedi sayılır çok azbıraktı zorlamaadım bende
gültercim herkes doktorunun önerdiği şekilde veriyor ek gıdaları ayrıca en başta zaten bizde elma armut suyuyla başladık bana doktorum kahvaltılara çorbalara geçebilirsin dedi bende veriyorum aynı zamanda emziriyorumda....

muhallebi dediginiz pirinc unundan yapilanmi kizlar?

öyleyse nasil yaptiginizida yazarmisiniz lütfen..
yarım cay bardagından daha fazla su ve sut karısımını muhallebı yapacagım kaba dokuyorum
uzerıne bır tatlı kasıgı prınc unu
yarım tatlı kasıgı seker koyarak kısık ateste koyulasana kadar karıstırıyorum
altını kapatıp mama kasesıne altıktan sonra yarım cay kasıgı pekmez ve yarım cay kasıgı toz cevız ıcı koyarak karısıtıyorum ılıklasınca kasıkla yedırıyorum

bu sımdı kı olcumuz ılerıde daha fazla yemeye baslayınca olculerı kendıne gore cogaltabılırsın

Back
X