Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

benim oğlanlara bir iki kere verdim çilek herhangi bir alerji olayı görmedim..
geçen günde severek kivi yediler..iki üç gündür muz yiyorlar biraz kabız yaptı mamalarına zeytinyağı koydum..
kızlar ben kahvaltıda peynir yumurta ve pekmez veriyorun ekmekle bişey olmadı her sabah genelde böyle babamız olmadığında mısırlı çavdarlı kahvaltı mamasına 3 bisküvi az peynir ve pekmez katıp veriyorum..
sizlere bakıyorum peynirle yumurtayı bir vermiyormuşunuz dr öle demiş bize bişey demedi azar azar hepsinden veriyorum bende..

denizcim dereotu bağırsakları çok çalıştırır , ayıptır söylemesi ben doğumdan sonra kronik kab ız oldum kaydirigubbakcemile3
hergün dereotu yiyorum yoksa çalışmi bağırsaklar senağlama
o bakımdan komadım zeytinyağ , fazla ağır gelmesin batuya diye

bende bugün kızıma enginarlı çorba yaptım 1 minik patates çeyrek kabak yarım enginar 1 yemekkaşığı pirinç 1 yemek kaşığı tel şehriye yarım çay bardağı süt 1 su bardağı su az tereyağ pişirdim bakalım Ceylin hanım beğenicekmi

afiyet olsun minik..umarım beğenir..sonucu paylaş bizimle..

ben ne pişirdim:....kabak patates pirinç ve biraz bulguru haşladım..üzerine tavuk suyu da koydum..biraz da dere otu attım..1 kaşık z.yağı..

iyice pişince 3 kaşık yoğurt ve biraz unu karıştırıp terbiyeledim..azıcık ta irmik attım..5 dakika daha pişti..çok güzel bi tat oldu ama umarım tuna sever.

kızlar oğlumu yediriken illa arad 1-2 defa kaldırıp mide gazını çıkartmam gerekiyor..çıkmazsa mide şişiyor v e fazla yiyemiyor..yerse de çıkarıyor...nden böyle oluyor sizce..normal mi..fazlamı veriyorum diyorum ama sizinkileri okuyorum fazla olmadığını düşünüyorum..sizin bebişlerde yapıyor mu..hassa benim oğlum hassas..

minikçim afiyet bal şeker olsun kuzuya.
diloksçum hem irmik,hem bulgur,hem pirinç.hem un biraz fazla olmamışmı cnm,bunlardan 1 ya da 2 tanewsini tercih ederim ben olsam

saphicim hepsinden az az koydum toplamı 1 yemek kaşığı oldu..hepsi synı yerden geliyor ya...diye düşündüm..

ama netice güzeldi..çok çok sevdi yaaa..

dilekçim çorba güzele benziyor bende şimdi tavuk haşlıyorum seninkine benzer bi çorba yapıyım bari irmik koymadım hiç ben bu sefer bende koycam,tuna ya afiyet olsun...

sağol canım..evet biraz karıştırmışım ben de farkettim ama tadı çok güzel oldu..ama bebek aç değilse yemiyor işte..yoksa tattan daha önemli sanırım..

irmik beyin gelişimi için gerekliymiş sanırım ..çilek tan duymuştum sanırım..sebze çorbalarına hep koymaya çalışıyorum..

son olarakta tel süzgeçten geçti hepsi..kıvamını da incelttim

bir de bir yerde bir arkadaş yazmış..ben de sizle paylaşayım çok güzel bir tarif..

biraz su
bir çay kaşığı irmik..
5 dakika sonra elma armut vs..püresi..
biraz karıştır..
1 kaşık pekmez.
isteğe göre ceviz..tam bir en. deposu.

ben yaptım geçen akşam ..deneyim de size öyle yazayım dedi.tuna sevdi ama 2-3 kaşık yedi.aç değil...normalde püreyi hiç sevmiyor.malesef bizim meyve öğünümüz yok ..içlerine karıştırıyorum..

çok harika bir lezzet.

ay tatlım sevdiyse sen hep böyle karışık ver ben lafımı geri aldım canım,afiyet osun kuzulara.hatta bende tarifini deniim ama ben bugün kıymalı bamya vericem tabi yerse

bende düm ilk defa irmikli çorba yaptım..
bir küçük patates 2-3 yemek kaşığı irmik bir orta boy havuç pişirdim blendırdan geçirdim yağ koydum biraz daha koyulaşsın diye mısırlı çavdarlı mamadan kattım severek yediler..
daha önce irmik yerine pirinç koymuştum..
bundan sonra çorbalara bende irmik koyacağım..

dilokcum cnm ben zaten eve yağsız dana etinden 2 kez çektirip alırım kıymayı,o yüzden bizim kıza özel kıyma almadın anacım.benimkinin bi huyu var,bebek maması şeklinde patate havuş kabak karışımlarını sevmiyor,yetişkin yemeğini seviyor onu keşfettim :) bende bize yaptığım yemekleri ona da uygun olabilecek şekilde yapmaya karar verdim ve uyguladım ama ilk kez vermeyi denicem bende.az tuzlu az yağlı ve az salçalı ama düdüklüde iyi pişmiş bir kıymalı bamya cnm.bakalım şansımı denicem yemezse başka bişeyler veririm artık
kız ardinaaa ben çok severim bamyayı,ama sende haklısın arkadaşım tabi benim bamyamı hiç yemedin de ondan sevmiyorsundur :D eskiden bende hiç sevmeszdim,gel bak bakalım bir gr o içinden çıkan cıvık şey var mı

nazlıcım bakla dışında tüm sebzeler serbest bize,meyvede sadece kavun yasak,çilek bile serbest :)) ama daha vermedim,hormonsuzunu bulana kadra da vermicem sanıırm

valla oğlum da öyle..mama gibi olmayacak..1-2 gün önce tavuk suyuna şehriye yaptım..onunkini çıkardım kendiminkine salça t.yağ ve tuz ekledim..ikimizin çarbasına getirdim yemek için...sevmedi kendi çorbasını..ben de kendi çorbamın suyunu ialve ettim epey..tadı geldi yedi sıpa ..
onlar salçayı tuzu nerden biliyorlar anam

Back
X