Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ben daninoyu 4.5 aylıktan beri veriyorum.doktorumuza sordum tabi,bizim doktor kendide yiyor,çocuklarıda yiyor :)) gönül rahatlığıyla yedirebilirsin dedi.danino,büyümix,babymix.içim smart var bide ama hiç denemedim.bir kez yörsan aldım beş para etmez

piroş öğlende türlü yedi ekmeği suyuna batırıp verdim sebzeleride çatalla ezip verdim,ekmekle batırıp verince çok yiyo doyduğunu anlamıyomu ne o zaman bütün tencereyi versem yicek:))

piraye öğlende mercimek çorbası yedi, uyumadan önce emdi uyanınca da aptamil 5 meyveliyle yoğurt yedi ikisini karıştırdım suda koydum tabi çok oldu ama yedi, baştan severek yedi az kalımıştı istememeye başladı bende kalanı biraz kandırarak verdm:)
ecemimcim deniz anası inş akşam yemeklerini yer kuzular,denizcim iyi aklıma getirdin cnm valla bende ekşili köfte yapıyım yarın hem piraye de yeralkisalkisalkis

afiyet olsun bebişlere

deniz az yedi yine 1 köfte birazda suyundan yedirebildim sadece, birazdan bende bebelac ballı irmikli yapıcam, onu seviyor itiraz edeceğini sanmıyorum, yani inşallah

denziannem bebelacın ballı irmiklisini hiç denemedim ama heronun sütlü ballı irmiklisinden 1 kutu bitirdi benimki.kabız yapıyor sanki.çok emin değilim ama ne zaman onu yese kabız oluyor çocuk.eşim geçenlerde yine almış aynısından,durumdan habersiz bir şekilde,bende denemek için bir kez daha verdim.deniz gibi okyanus da seviyor o mamayı ama kabız yaptı gene.bende bi daha cesaret edip veremedim.seninkinde böyle bir etki oluyormu ve içindeki hangi malzeme yapıyor olabilirki böyle bişeyi?anlayamadım doğrusu

bizde hep kabızlık yaşadığı için özellikle ondan olduğunu hiç düşünmemiştim ama her bebeğin bünyesi farklı birinde yapmaz diğerinde yapar, eğe kesinlikle ondan diyorsan bırak bence

tabi herkeste farklı etki yapar bencede,ama ben kesin emin değilim onun yaptığından yine de hiç vermiyorum.mesela dün de kahvaltısını milupa ballı 8 tahıllıyla değil de mısırlı portakallıyla hazırladım tüm gn ee sini yapmadı.gece benim biraz yadımımla yaptı ama doldurdu yani :) gn içinde diğer yedikleri daha öncede yediği ve kabız yapmamış şeyler olduğu için ben mamalardan şphelendim.bugün mısırlı portakallı vermedim mesela,gene 8 tahıllıyla yaptım kahvaltısını.deneye deneye görcez sanırım.ya da benimkinin arada sırada kabız olacağı geliyor bilmiyorum

tabi herkeste farklı etki yapar bencede,ama ben kesin emin değilim onun yaptığından yine de hiç vermiyorum.mesela dün de kahvaltısını milupa ballı 8 tahıllıyla değil de mısırlı portakallıyla hazırladım tüm gn ee sini yapmadı.gece benim biraz yadımımla yaptı ama doldurdu yani :) gn içinde diğer yedikleri daha öncede yediği ve kabız yapmamış şeyler olduğu için ben mamalardan şphelendim.bugün mısırlı portakallı vermedim mesela,gene 8 tahıllıyla yaptım kahvaltısını.deneye deneye görcez sanırım.ya da benimkinin arada sırada kabız olacağı geliyor bilmiyorum

bende de var 8 tahıllı ballı milupa kahvaltı maması...yanlız bişey merak ediyorum ben bu mamayı suyla hazırlıyorum ama yapılışında anne sütü yada devam sütüyle hazırlayın falan diyor...
neyle hazırlıyosunuz 8 tahıllıyı??????:sm_confused:

saphiracım bi de geçmişden okudum..senin bebe bisküvisi tarifin varmış ama baya bi geriye gitmeme rağmen bulamadım tarifi...tekrar yazabilirmisin yada forumda yemek tarifleri bölümüne falanmı yazdın yoksa?????

SAPHIRA
he bu arada eklemeden duramıcam ev yapımı bebe bisküvisi tarifi buldum tabi isteyenlere;buyrun

Bebe Bisküvimizin Malzemeleri:

10 yemek kaşığı tepeleme un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 yumurta
1 tutam vanilya tozu
Bebe Bisküvi Tarifi
Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.
afiyet olsun bebelere.ben bir ara denemeyi düşünüyorum,merak ettim doğrusu
canım saphıranın tarifi işde burada..:))

bende de var 8 tahıllı ballı milupa kahvaltı maması...yanlız bişey merak ediyorum ben bu mamayı suyla hazırlıyorum ama yapılışında anne sütü yada devam sütüyle hazırlayın falan diyor...
neyle hazırlıyosunuz 8 tahıllıyı??????:sm_confused:

bende 8 tahıllı ballı milupa kahvaltı maması kullanıyorum canım, yalnız suyla değil aptamil 2 devam maması kullanıyorum, onunla hazırlıyorum...

karamio kız hiç suyla yapılır mı delüüü :))cnm alırken dikkat ediceksin,bazı mamalar suyla bazı mamalar devam sütüyle yada varsa anne sütüyle hazırlanıyor.ben devam sütüyle hazırlıyorum cnm.ama anne stüylede denicem merak ediyorum kuzumun tepkisini.biskvi tarifini de sağolsun nazlıcığım yazıvermiş.afiyet olsun kuzulara :))

dün piroş köfte yedi 1 taneye yakın elimle koparıp verdim suratını çok garip bi şekil yaparak yedi:)))
şekerim sadece brokoli çorbası vermeedim ama diğer sebzelerle haşlayıp(patates,havuç,bezelye vs.)pişmesine yakında zeytinyağı ve tuz ekleyip yapabilirsin sebze çorbası gibi yani ben pirinçte ekliyorum bazen,sonrada ya çatalla ezersin ya da blendır kullanırsın

Kızlar batu balık yedi hem de ayıla bayıla kaydirigubbakcemile3
ılk başta tadını alamadı ama sonra deli gibi istedi nerdeyse yarım balığı yedi , çok sevdi sıpa
Bi de benim çatalımdaki köfteye atladı bi parça kopardı emdi emdi attı

Back
X