Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

benimkide ben su içerken çıldırıyo onada vereymişim püskürtsünmüş bide yukarı doğru üflüyo gözüne falan gelince hoşuna gidiyo sapıttı iyice bu ara kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

eylüleda doktorun ne diyor bu duruma?yani ben ve bir çoğumuz 4 aylıkken başladık ek gıdalara çünkü anne sütü yeterli olmuyor bebeğin gelişimi için,ama yeterli olanlarımız 6 aylıkken başladı ek gıdaya.şimdi bu duruma göre senin bebeğinin gelişimi nasıl?yani doktorun beğeniyormu?ve sadece sütle nasıl doyuyor?Allah kolaylık versin bacım

1 yaşında hala emmesi güzel ama başka şeylerde yemesi lazım tabi
benim halamın kızı ikizlerini 1 yaşına kadar sadece emzirdi nasıl bi süt varsa artık.... bana da kızdı neden başladın ek gıdaya diye ama herkeste okadar süt olmuyo:(((
ayrıca 1 yaşına kadar sadece emmenin de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum

kız bu çorbayla insan taş kesilir kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ama remin de dediği gibi hem zeytinyağ hem kıyma ishali tutmaz,tam ters etki yapar bencede

Ay tabi ki ishalken yağsız kıymasız olacakk...Kızlar uykusuzluktan ne dediğimi biliyor muyum..İshal için çorba tarifiyle başlayıp normalde yaptığım haliyle bitirmişim ay..
Bu arada Saphiracıım cacık çok sevdi kızım çok teşekkürler..

Ben de tatile çıkıyorum, 1,5 ay filan olamayacağım buralarda. İnşallah hepimizin bebeleri sağlıkla afiyetle geçirirler bu süreyi, gelince güzel haberlerini alırım....Şimdilik hoşçakalıınn..:teytey:

ben bir çok kez veridm dondurma ama çok minik lokmalar vermeme rağmen sesi kıslıdı hep.o yüzden artık korkuyorum veremiyorum ama ççooook seviyor dondurmayı

Selam kızlar
şöle bi göz attımda Saphira naptın öle çok karıştırmışsın walla:)) ıyi yemiş yani ben asla yemezdim:)))

Püskürten miniklere de çok güldüm.benimkide suyu ağzına yakaştırınca buuuu yapıyo :)

Bugün az bişey peynir yedi.Sonra bi ara meyve verdim.

Bi ara kek verdim.Diğer zamanlarda da mama içti.

Kızlarş domatesi nasıl veriyorsunuz???
Ben çiğde veriyorum.Bazen küçük bölerek veriyordum.Bazende suyuna ekmek banıyorduım.Bi kaç keredir.Çiğ verdiğim domatesleri kakasında aynen gördüm.

Kusura bakmayın böle hoktan bişeyi yazmak istemezdim.Ama konuyla alakalı olunca yazdım.

Acaba erken mi henüz domates için???

darkinlife,bende kızıma küük parçalar halinde werıorum domatesi,
bende kakasında verdiğim karpuz parçalarını görmüştüm,sanırım çiğnemeden yuttuğunda midede ezilmeden direk çıkmış,normaldir bence ,sindirim sistemleri yeni yenı alışacak

darkcım ben doktoruna sormuştum domatesi acaba alerji yaratırmı diye ..geçen ay ki kontrolunde doktoru verebilirsin demişti ben bazen kahvaltısına rendeliyorum yemeklerine de başladım şuana kadar çok şükür sorun olmadı bizde .. domatesi takip etmen lazım alerji yaparmı yapmazmı diye sorun olmazsa devam edebilirsin.

slm kızlar benim oglum da 7,5 aylık balıga ne zaman başladınız hangi balıkları veriyosunuz.yurtdışındayım dondurulmuş balık verebilir miyim acaba ne dersini
z.

darkinlife,bende kızıma küük parçalar halinde werıorum domatesi,
bende kakasında verdiğim karpuz parçalarını görmüştüm,sanırım çiğnemeden yuttuğunda midede ezilmeden direk çıkmış,normaldir bence ,sindirim sistemleri yeni yenı alışacak
Acele yeni lokmayı vereyim diye çiğnemeden yutuyor galiba ondan oldu.
Teşekkürler cevabın için.
En iyisi bi süre suyunu yada rendesini vereyim.
Karpuz bende veriyorum ama bi kaç kez boğazına takılıyo her vermemde.Alışsın diye vermeye devam ediyorum.

darkcım ben doktoruna sormuştum domatesi acaba alerji yaratırmı diye ..geçen ay ki kontrolunde doktoru verebilirsin demişti ben bazen kahvaltısına rendeliyorum yemeklerine de başladım şuana kadar çok şükür sorun olmadı bizde .. domatesi takip etmen lazım alerji yaparmı yapmazmı diye sorun olmazsa devam edebilirsin.
Alerji yapmıyor canım çok şükür.Daha öncede denemiştim domatesi.
Bende rendeleyeyim bi dahaya.Teşekkürler

slm kızlar benim oglum da 7,5 aylık balıga ne zaman başladınız hangi balıkları veriyosunuz.yurtdışındayım dondurulmuş balık verebilir miyim acaba ne dersini
z.

Ya ben balık verdim mi tam hatırlayamıyorum.Zaten bi kez gittik balığa.Ondada verdim gibi hatırlıyorum.
Verdiysem çupra yemiştim ondan vermişimdir.

Ben balık yemeğe gittiğimizde somon aldıysam tabağımdan veriyorum küçük lokmalar halinde.

Ya bu arada bizim kızımız çok fena oldu. Elimizde ne görse istiyor, hiçbir şey yedirmiyor. Özellikle de dışarda yiyorsak. Biz ki çok severiz dışarda yiyip içmeyi, çok fena başımız dertte anlayacağınız.

Mesela dün kahvaltı mamasını reddetti, kendi kendine eline verdiğimiz çeyrek simiti peynirle yedi. Yetişkin takılıyor yani :)

Dondurma yemeye gittiğimizde de elinden kurtuluş yok. Biz dordurma yerken o külahla takılıyor. Bıraksak tamamını yer de ben çeyreğini yediğinde elinden zorla alıyorum...

Öğrendi sanırım benim minnoş kendi kendine koparıp çiğnemeyi :)

bu sabah bebek omleti yaptım kıslar

yanında da ceyrek domates rendesi verdim. minik ekmekleri domates suyuyla çok seviyor.

omletin tarifi şöyle

1 yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı beyaz peynir ve 1 tatlı kaşığı kaşar peynir rendelenmiş olarak katılır. iyice çırptıktan sonra az tereyağında bildiğimiz omlet şeklinde tuz atmadan pişirilir.
küçük parçalar kopararak yedirdim ben.
uzun zamandan sonra ilk defa bi şeyi bu kadar iştahla yediğini gördüm.
maşallah, keşke hep böyle yese

levrek somon mezgit
valla 5 aylık olduğundan beri başlarda çok az olmak üzere veriyorum hep balığı

cimcime

dondurulmuş gıdaları veriyoruz ara sıra bebişlere ama bence tazesinin yerini tutmayacaktır

bende bebek omleti yaptım bir kaç gün önce,ama sanki sahanda yumurta ağır geldi çocuğa.hep haşlanmış yapıyoruz ya,ilk kez domates,biber,patates hafif kavurdum,tavuk suyu döktüm biraz,pişirdim,üstüne de çırpılmış yumurta sarısı ekledim iyice pişirdim.yoğurtla beraber yedirdim.ama galiba ağır geldi.birkaç gündür pişikle başımız dertteydi.şükür artık daha iyi.biraz vücudunda da isilik gibi bişiler oldu.sıcakta ağır geldi yumurta heralde

Back
X