Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ya bu kız iyiden iyiye bizim yemeklere saldırır oldu . biber dolması vardı bu akşam mönüde hanfendi kendi yemeğini yemeyip resmen iki dolmanın içini yedi. maşallahı var valla ..

lelalcim benim oğlumda aynen dediğin gibi kesinlikle bizim yemeklerden istiyo ve çok ilginç acı yemekleri seviyo kafamçokkarıştı

içinde tuz ve salça var işte çok tedirgin oluyorum bol su içirerek ekarte ermeye çalışıyorum durumu ama içim hiç rahat değil binbir özenle hazırladığım mamaları çöpü boyluyo..

sen sizin için yaptığın yemeklere tuzunu ve salçasını normal bi şekilde mi koyuyosun canım..

lelalcim benim oğlumda aynen dediğin gibi kesinlikle bizim yemeklerden istiyo ve çok ilginç acı yemekleri seviyo kafamçokkarıştı

içinde tuz ve salça var işte çok tedirgin oluyorum bol su içirerek ekarte ermeye çalışıyorum durumu ama içim hiç rahat değil binbir özenle hazırladığım mamaları çöpü boyluyo..

sen sizin için yaptığın yemeklere tuzunu ve salçasını normal bi şekilde mi koyuyosun canım..

canım aynen benim kızda acılı yemekleri çok seviyo..ben yarı adanalı oluşuna bağlıyomm :):emir_bebek:

canım ben yemeklerımı genelde zaten domateslı yapıyorum yazın mumkun oldugunca az salcalı bol dometelı yapmaya gayret edıyorum .. tuz olayıda ben genelde yemklerı az tuzlu yaparım dolayısıyla Duru hanım da rahatlıkla yıyebılır aslında .

canım ben yemeklerımı genelde zaten domateslı yapıyorum yazın mumkun oldugunca az salcalı bol dometelı yapmaya gayret edıyorum .. tuz olayıda ben genelde yemklerı az tuzlu yaparım dolayısıyla Duru hanım da rahatlıkla yıyebılır aslında .

aslında bende yazın salçadan ziyade domates koyuyorum ama azda olsa oluyo..

gerçi salçam ev yapımı..bende bizim tuzları azaltayım bati..

geçenlerde kuzuma köfte patetes püresi yaptım..ona bakmadı bile bizim oturtmayla pilava göz dikti..

o kadarda özenmiştim:)

biz artık tamamen normal yemeklere geçtik tuzsus ve zeytinyağlı yapıyorum salça yerine domates koyuyorum öğle yemeğimiz ve akşam yemeğimiz çorba pilav salata ve yoğurt oluyo yada o günün menüsü neyse onu yiyo oğlum gecede yatarken hero beybinin iyi geceler mamasını veriyorum gece kalkıncada emiyo başka mama vermiyorum kahvaltıda falan başka mama vermem gereklimi bilmiyorum
dr gidince sorcam bilgisi olan arkadaşlar varsa yadımcı olurmusunuz

ben çok uzun zamandır bizim yemekleri yemek istiyo bende bu yüzden yemekleri light yapıyorum sizde öyle yapın diye çoook yazmıştım arkadaşlar.ancak maşallah benimki sradan da olsa kendi yemeklerini yemeğe başladı fakat ben onlarıda bize yapar gibi yapıyorum nerdeyse.meseoa direkt haşlama sebze yapmıyorum,hafif bir şekilde kavuruyorum azcık güzel koksun diye.hiç tuzsuz hiç bir zaman yediremedim zaten ben,azcık tuz da atarım.son zamanlarda da yoğurtsuz bişey yemz oldu.hadi hayırlısı diyoruz.
selocan16 günde ortalama 500ml anne sütü veya devam stü almaları gerekiyordiye biliyorum

artık öle yapıcam zaten wanna
o kadar ona özene bezene yapıyorum ama yok onun gözü bizim yemeklerde
madem öle artık masaya bi tabakta ona koyucam biz ne yersek onu yiyecek hanfendi :)))

bence en mantiklisi. bebek mamasi dedigimiz, aslinda icinde ne oldugunu bilmedigimiz seyleri yemelerinden iyidir. afiyet seker olsun kuzuna.opuyorumnanaktan

biz artık tamamen normal yemeklere geçtik tuzsus ve zeytinyağlı yapıyorum salça yerine domates koyuyorum öğle yemeğimiz ve akşam yemeğimiz çorba pilav salata ve yoğurt oluyo yada o günün menüsü neyse onu yiyo oğlum gecede yatarken hero beybinin iyi geceler mamasını veriyorum gece kalkıncada emiyo başka mama vermiyorum kahvaltıda falan başka mama vermem gereklimi bilmiyorum
dr gidince sorcam bilgisi olan arkadaşlar varsa yadımcı olurmusunuz

ohhh, senin kuzunada masallah canim. ne kadar erken kendi yemeklerinizden yedirirseniz o kadar gelisiyor damak zevkleri.

kendi oglumdan biliyorum. kendisi 9 yasinda bir gurmedirde.kaydirigubbakcemile3

ben yemeklerini hiç tatsız tuzsuzyapmadım açıkcası.. doktorumuz ek gıdaya geçtiğimiz 5. ayından sonra az tuzlu az baharatlı az yağlı ne yiyorsanız verin ona da demişti ki bizde öle yaptık. heralde onun da etkisi var sadece haşlama olan sıradan püre tarzında olan şeyleri sevmiyor hanfendi :))
sanırım biz de bir gurme yetiştiriyoruz. bu cimcime şimdi böleyse ilerde nasıl olur bilmem.

bu arada bizimkinin en büyük zevki ben yemek yaparken benimle beraber mutfakta olmak özellikle de tencerede bişeyler karıştırıyoprsam kucağımda olup tencerenin içine bakmak. sanırım şimdiden yemek yapmayı öğreniyor :))

Benim kızımda iyice tok yatsın gece çok kalkmasın istiyorum ama hazırladığım kaşık mamalarında 2-3 kaşık alıyor gerisi çöpe.Gecelei 2 saatte bir emmek için kalkıyor.

denize iki gündür hiç sebze yediremedim, kahvaltısını az yaptı, yoğurdunu yedi, avakadosunu yedi, hatta az önce cafede tramisu yedi ama sebze yemedi, muhallebi verdim onuda yemedi, aç aç uyuyamıyorda:(, yarına sulu köfte yapıcam inşallah onu yer

denize iki gündür hiç sebze yediremedim, kahvaltısını az yaptı, yoğurdunu yedi, avakadosunu yedi, hatta az önce cafede tramisu yedi ama sebze yemedi, muhallebi verdim onuda yemedi, aç aç uyuyamıyorda:(, yarına sulu köfte yapıcam inşallah onu yer

kuzu yine bir geçiş dönemi yaşıyor galiba :)) bu modeller sanırım böle ara ara yapıyorlar bunu bizde arada yaşıyoruz.
denizannem akıl vermek gibi olmasın ama sulu köftesine havuç patates ve kabak da koy .. nasıl veriyorsun bilemiyorum ezerek mi blendırdan geçirerek mi bilemedim ama hani köftelerden verirken araya kabağı patatesi de sıkıştır .. ben Duru bişeyi sevmediğinde sevdiği şeyden 2 kaşık verip 3. de diğerini vererek arada kaynatıyorum yiyecekleri :)) tabi cin kızım bir süre sonra sırasına alışıyor ama bizde sıra değiştiriyoruz :)))

ya denizanası bir aç da bizim evde var. kayserideyiz ya malum mantı memleketi. mantıyı çektim 2 kaşık yedi. tane verdim 5 adet zor yedi. balık verdim 2 parça onu yedi, şefali verdim 2 de ondan yedi. ama tüm bunlar kavga kıyame oluyor. sonra da yarım litre su içip uyudu kuzum

bi açda bende var canım ne bulsa yiyo maşallh.akşam yemekte bizimle dolma içi ve taze fasulye yedi biraz.tabii karpuzu unutmamak gerek.sonrada uyumadan önce aptamilin tahıllı kaşık mamasından içti bi biberon.kaşık mamalarını sulandırıpta veriyorum.çünkü uyumadan önce biberon istiyo illaki.normal mamalardan daha doyurucu oluyo kaşık mamalarıhihoyyyt

maşallah çağana :) denizde genelde iştahlı bir bebek ne versen yiyor, ama bu günlerde nazlanıyor işte, geçiş dönemi lelalin dediği gibi,

lelalcim aynı taktikleri bende uyguluyorum sevdiği şeylerle kakalıyorum, dediğim gibi sevmediği şey yok aslında ama bazen böyle yapıyor, sulu köfteyi ben zten patates ve havuçlu yaparım, bu tür yemekleri blendırdan geçirmiyorum baya kaşıkla minik lokmalar halinde veriyorum yiyor, sadece parca et koyduklarımı blendırdan geçiriyorum onu zor çiğniyor çünkü

juli sanada allah kolaylık versin canım, yemediği zaman zor oluyor:(( bu arada canım mantı çekticokacimcoookcokacimcoook

pazar günü tam buğday unuyla yaptığım bebek keki :)) son bir küçük parça kaldı yarın yine yapıcam, birde poğaça yada tuzlu kekte yapıcam, tam buğday unu ile ekmek makinasında cevizli ekmekte yapmıştım ama biraz sert oluyor makinada yapılan ekmek o yüzde sevmedi benim paşa, bende kek mantığıyla ekmek yapmayı planlıyorum, yumuşacık olsun diye

p8020376.jpg

Back
X