Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

elmayı da armutu da katı meyve sıkacağına atıyorum cnm.kolayıma geliyor.o zaman kararamıyor tabi,çok çabuk yapmış oluyorum.armut püresi verdim bende bugün ilk kez, yedi maşallah ama yerken,ilk yaptığım andaki kadar beyaz değildi açıkçası.meyveyi taze bi şekilde hazırlayıp yedirdikten sonra bişey olacağını sanmıyorum ben

arkadaşlar karışmış gibi olmayayım da meyve suyu yada püresi hazırlarken cam rende kullanmaya özen gösterin, metal değince vitaminleri ölüyomuş, bn de katı meyve sıkacağı alıyım kolayca onda sıkar veririm diodum ama öyle yapılmamalımış

arkadaşlar karışmış gibi olmayayım da meyve suyu yada püresi hazırlarken cam rende kullanmaya özen gösterin, metal değince vitaminleri ölüyomuş, bn de katı meyve sıkacağı alıyım kolayca onda sıkar veririm diodum ama öyle yapılmamalımış

ay ben hala cam rende alamadım dışarı çıkamıyorum kocişe dedim al diye bulamamış zaten ne ısmarlasam bulamıyo ya da 3-4 katı para bayılıp geliyo adam:bbo:

aynen bende hala cam rende bulamadım henüz ama sağolsun komşum bizim burdaki bi mağazaya sipariş vermiş pazartesi salı alıcaz.bi de benim katı meyve sıkacağının bıçakları metal değil,mika gibi bişi.püreyi de narenciye sıkacağında yaptım.o da metal değil.meyveyi güzelce yıkayıp 2 ye kesiyorum.ortadaki çekirdeğini alıyorum,portakal sıkar gibi üzerine koyuyorum.benimki basınca kendi dönenlerden,preslerden değil yani.o şekilde püre çok kolay oluyo.kabuk soyma derdi de olmuyo.tavsiye ederim.yinede cam rendem gelsin bi de onunla yapıcam tabi,hangisi kolayıma gelirse onu kullanırım ;)

ay ben hala cam rende alamadım dışarı çıkamıyorum kocişe dedim al diye bulamamış zaten ne ısmarlasam bulamıyo ya da 3-4 katı para bayılıp geliyo adam:bbo:

yaparlar anam takma kafanı benimki de aynı modelden kaydirigubbakcemile3 bende cam rendeyi anneme sipariş ettiydim de o buldu geldiydi, nerden aldı bilmiyorum ama sanırım bu rende züccacielerdedir :uhm: cam rende zor oluyo aslında, hele havucu rendelemek ölüm gibi, bende katı meyve sıkacaı alıyı m demiştim ama vitaminlerinin öldüğünü duyunca vazgeçtim, şimdilikbunla idare ediyorum bakalım, en çok canımı sıkanda o kadar uğraşıyorum uğraşıyorum en sonunda bu sıpaya yediremiyorum ya kahroluyorum, zaten bugün sabahtan beri delirtti beni, 5. ayımıza girmek üzereyiz ya muayyen gününü yaşıyo herhal sıpa :mymeka:

yaa ben bu piroşa hastayım , bune güzellik 41 kere maşallah :nazar:
başka bi topikte daha yazmıştım ben bu kıza talibim diye ama anası beni kaale almadı valla Şeniz

bu arada cam rende internette satılıyo kızlar , girin alışveriş sitelerine bulursunuz , fiyatı da 8-9 tl civarında.. bana da annem aldı nerden aldı bilmiyorum

8-10 liralık bi ürüne bi o kadar da kargo ücreti ödeniyor.nerdeyse 2 katına gelir.bende netten alışveriş yapanlardanım,kolay oluyo ama kargo ücreti vermeyecek rakamlarda alışveriş yapınca güzel bence

canım ben alışveriş delisiyim , çocuğun herşeyini netten çok uygun fiyata aldım , birkaç site var orda belli bir ücret üstü kargo bedava , bir sitede de 4 taksit yaparsan kargo bedava. toplu alıcağım zaman kargoyu bedavaya getiriyorum delikafadulden

heh işte bende benimkinin bir çok şeyini aldım netten,aynen senin gibi toplu alışveriş yaptım,90 lira üstüne kargo bedava olan bi siteydi benimki de.şimdilik cam rendeden başka bişi almayı düşünmüyorum cnm o yüzden sipariş verdiğimiz yerden alırım :)
mamayla yoğurt yapmayı beceremedim beeenn :çok üzgünüm: dün akşam yaptım,bu sabah bir baktım ki aynı şekilde duruyor tutmamış poff

canım zaten öyle taş gibi omluyo bu yoğurt, bi de yoğurdu dolaba koyunca birza daha sertleşiyo, tadına bi baksaydın keşke olmamış deyip atmasaydın, önemli olan yoğurdun taş gibi olması değil yoğurt olması, bebeğn yoğurttaki kültürü alması yani

tadına da baktım fena değildi ama içine koyduğum maya (yoğurt) löp şeklinde duruyordu.o yüzden tutmadı diye düşünüp döktüm.yarın sabah bi daha deniim diyorum

ya canım yoğurdu direkt mamaya koymucaksın, bi fincanın içine yoğurdu koy, mamadan da kaşıkla az az al o fincana ayran gibi yap o yoğurdu sonra mamanın içine boca et direkt koyarsan olmaz tabi

Ben cam rendeyi önceden aldım.İsteyince kolay bulunmadığını bildiğimden.
Aslında 3,5 ytl felan fiyatı nette pahalı galibaa.

bende katı meyva sıkacağı aldım ama şimdilik rendede yapıyorum,vitaminler ölmesin.İlerde çokca sıkmak gerektiğinde meyve sıkacağını kullanıcam.

Elma suyuna bir iki damla limon sıktım ben kararmasın diye.İnşallah limon bir iki damla zararlı değildir.

ya canım yoğurdu direkt mamaya koymucaksın, bi fincanın içine yoğurdu koy, mamadan da kaşıkla az az al o fincana ayran gibi yap o yoğurdu sonra mamanın içine boca et direkt koyarsan olmaz tabi

tatlım bende aynı fikirdeydim ancak anneannemin anneme,annemin de bana verdiği öğütle yoğurdu karıştırmadan dibine bırakırsak sulu olmaz,katı olurmuş.bende ilk yaptığımda öyle yaptım taş gibi oldu gayet güzeldi,sadece peteğin üstünde fazla kalmış,ekşiydi tadı ve günlük sütle yapmıştım.aynı yöntem mama da olmadı.yarın sabah tekrar denicem,bu kez senin yöntemle yapıcam.inşallah tutar ve benimki de yer ;))

bu yoğurt şuan verdiğimiz mamaylanmı oluyor? ay kafam karıştı.
peki nasıl yapılıyo
süt yerine hazırladığın mamayı koy tamamdır cnm
Ben cam rendeyi önceden aldım.İsteyince kolay bulunmadığını bildiğimden.
Aslında 3,5 ytl felan fiyatı nette pahalı galibaa.

bende katı meyva sıkacağı aldım ama şimdilik rendede yapıyorum,vitaminler ölmesin.İlerde çokca sıkmak gerektiğinde meyve sıkacağını kullanıcam.

Elma suyuna bir iki damla limon sıktım ben kararmasın diye.İnşallah limon bir iki damla zararlı değildir.

bence 1-2 dk lık kararmadan bişey olmaz ama yinedew sen bilirsin cnm

kızlar cam rendeyi pazardan cameşya satan adamlardan aldım ama 1ytl ciler varya 1milyoncular eski adıyla :))oralarda da var ben 3.5ua aldım 1milyoncuda 2 liraydı ama benimkinin rende kısmı baya sivri sivri

Back
X