Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ben corbalara basladıktan bır hafta sonra basladım ılık kullanmaya
babam alıyor benım nereden aldıgını bılmıyorum ama kucuk kucuk parcalanmıs kuzu kemıgı ılıklı
her corbası ıcın bır kucuk kemık atıyorum once bıraz haslıyorum
sonra uzerıne yapacagım corbanın malzemesını ekleyerek pısırmeye devam edıyorum
pıstıkten sonra once kemıgın ıcındekı ılıgı cıkararak kemıgını alıyorum ıcınden
sonra dıger sebzelerı ezıyorum ama tarhana falan yacacaksam ılıgı ezıyorum sadece
ve afıyetle yedırıyorum
ılk zamanlarda burun kıvırıyordu ama alıstı
annem benden daha guzel yapıyor ve yedırıyor sıpa bana nazlanıyor

bugunkı menusu tarhana corbası bakalım ne kadar yıyecek

bır de bızım doktorumuz soylememıstı ben telde sorudum vereyım mı dıye
corbaya baslayınca babam aldı geldı cocuklugumuzda bıze de cok yedırırdı
hatta dogumumda artık boooo gelmıstı ılık corbasından

beyın, zeka ve kemık gelısımlerım acısından hıc yadsınamayacak kadar faydası var
evet kokusu ve tadı zorlayıcı olabılır ama dayanılmaz degıl
babam 2 aya kadar beyın salatası yapmaya baslayacagız dıyor
ben hıc sevmem umarım cocugum sorun cıkarmaz yeme konusunda

yogurdun ıcıne bıskuvı katmakta fayda etmedı yemıyor yemıyor yemıyor
bende babymıx deneyecegım bakalım onu begenecekmı pasamız

dun aksam kı muhallebımıze nısasta ve prınc ununun yanı sıra bır cay kasıgı kadar mısır unu ve formul mama ılave ettım
pıstıkten sonra uzerıne pekmez ve cevız ıle servıs yapınca afıyetle yedı kucuk bey
ben de bellı bır tarıf yok annelık ıc gudusuyle hazırlıyorum belkı yanlıstır ama doktorum gulerek sorun olmaz dıyor

ayrıca bu sabah oglum ıcın tuzsuz kahvaltılık peynır aldım
yavas yavas kahvaltı karısımlarına baslamamız gerekıyor sanırım
hos annem her sabah kahvaltıda bırseyler tıkıstırıyor cocuga ya

minikçim bana şu muhallebinin tarifini yazar mısın..ben de 1-2 gündür deniyorum yutmuyor ağzında bekletiyor..herşeyi yapıyor bunu..benim ki de sadece yoğurdu severek yiyorr

minikçim bana şu muhallebinin tarifini yazar mısın..ben de 1-2 gündür deniyorum yutmuyor ağzında bekletiyor..herşeyi yapıyor bunu..benim ki de sadece yoğurdu severek yiyorr

canım bellı bır tarıfı yok aslında
bır cay bardagı suyu mama tavasına dokuyorum
uzerıne 1 cay kasıgı prınc unu
1 cay kasıgı nısasta
1 cay kasıgı ırmık ve mısır unu karısımı
1 cay kasıgı formul mama (her zaman degıl)
yarım cay kasıgı seker
bır guzel karıstırarak pısırıyorum
bıraz koyu oluyor kaseye almadan once ılık su koyarak hem acıyor hemde sogutmus oluyorum
kaseye 2 bebe bıskuvısını kırıyorum
muhallebıyı doktukten sonra 1 cay kasıgı pekmez ve 1 cay kasıgı dovulmus cevız ılave ederek karıstırıyorum
kasıkla verıyorum
afıyet olsun a.s.

benimde annem bana küçükken yaparmış bende kızıma yapıyorum yiyor maşşalh böle devam etcem bakalım arada tavuk tusunuda deniycem ama en faydalı bu bende beyin nasıl yapılır bilmiyorum okudum ama geçen sayfaları bayağı olduğundan hala yoğurt olarak bişi bulamadım nasılyapıcam bilmiyorum acaba o hazır minik yoğurtlardanmı versem bide devam sütü kullanan varmı ben emziriyorum ama yinede lazım

canım bellı bır tarıfı yok aslında
bır cay bardagı suyu mama tavasına dokuyorum
uzerıne 1 cay kasıgı prınc unu
1 cay kasıgı nısasta
1 cay kasıgı ırmık ve mısır unu karısımı
1 cay kasıgı formul mama (her zaman degıl)
yarım cay kasıgı seker
bır guzel karıstırarak pısırıyorum
bıraz koyu oluyor kaseye almadan once ılık su koyarak hem acıyor hemde sogutmus oluyorum
kaseye 2 bebe bıskuvısını kırıyorum
muhallebıyı doktukten sonra 1 cay kasıgı pekmez ve 1 cay kasıgı dovulmus cevız ılave ederek karıstırıyorum
kasıkla verıyorum
afıyet olsun a.s.

canım bunu ara öğünlerdemi veriyorsun sabahlarımı bende yapıyım

minigim pirinc ununu bu kadar karisimla yapmamistim hic,hep sade yaptim devam mamasi ekledim.birde böyle deneyim bakalim.hoc benim lokum her türünü yiyor ama damak tadi gelissin bari:)

benimde annem bana küçükken yaparmış bende kızıma yapıyorum yiyor maşşalh böle devam etcem bakalım arada tavuk tusunuda deniycem ama en faydalı bu bende beyin nasıl yapılır bilmiyorum okudum ama geçen sayfaları bayağı olduğundan hala yoğurt olarak bişi bulamadım nasılyapıcam bilmiyorum acaba o hazır minik yoğurtlardanmı versem bide devam sütü kullanan varmı ben emziriyorum ama yinede lazım

canım ben devam sütü bebelac 2 numara kullanıyorum..
yoğurduda onunla yapıyorum günlük..
100cc mama küçük kavanoz pürelerinin kavanozuna iyi oluyor hazırlayıp içine 2 çay kaşığı yoğurt ekleyip 4 saat mayalıyorum sonra dolapta bir gün dinlendirip veriyorum.. normal yoğurt gibi olmuyor biraz sulu oluyor ama sütten daha güvenli geliyor şimdilik..

escudı canım beyın salatasının nasıl yapıldıgını bende bılmıyorum babamdan ogrenıcem ama sorarım aksama

bu muhallebıyı aksam yatmadan evvel verıyorum sabaha kadar emmek ıstemıyor
ama her aksamm degıl haftada 3 ve ya 4 kez

yogurdu ıse ben su mınık kavanoza pastorıze sutu ılıtıp koyuyorum
ıcıne cay kasıgının ucuyla yogurt koyarak mayalıyorum
kavanozu kapatıp petege yakın koyuyor ve 6 saat sonra acıyorum
olmussa dolaba kaldırıyorum

escudi canım ben 2 türlü de yapıyorum..ama uzun söüredir mamaya devam ediyorum çünkü sabahtan her zamana mama kalıyor

1..pastörize sütten yapmak istersen ki doktorum 2 si de olur dedi bana..100 ml sütü ısıtıyorum serçe parmağını hafifi yakacak sıcaklıkta iken onu kavanoza koyuyorum..birazını küçük çay bardağına boşaltıyor içine 1 dolu çay kaşığı hazır yoğurt koyuyorum iyice kaşıkla karıştırıp bunu yine kavanoza boşaltıyporum..kapağını kapatıp 2-3 kat sarıp koltuğum köşesine bırakıyoum sabah ta dolaba.

2..mamadan aynıı..100 ml ılıtılmış suya 3-3,5 ölçek devam maması iyice karıştırıyorum...aynı süte yaptığım gibi mayalıyorum ..bunu sabahtan yapıyorum çünkü sarıp 4 saat bekletiyorum.. sonra dolapta 1 saat belkliyor...çıkarıp ı
lımasını bekliyorum..bu saatlerde de yiyor..

umarım anladın..
bu aradan mamadan yapınca sulu oluyor..tutmadığını düşünme..bir de ılıtmak için asla sıcak suyun içine koyma veya sıcak su katmamaya çalış..hemen ekşiyebiliyor..

ben yoğurdu inek sütüyle yapıyorum 10 dk kaynattıktan sonra sorun olmuyo maşallah hem süt yoğurt olunca kimyası değişiyo
bende bugün mercimek pirinç pırasa patates kabak çorbası yaptım eti kendi suyuyla kavurup blendırdan geçirdim mıncığı çıktı zaten çorbasına karıştırdım bunuda sevmezse bende bişey bilmiyorum mis gibi oldu valla o yemezse ben yerim

escudi cnm kalkınca beni emer piroş,ben sabah kahvaltı veriyorum bebek sütüyle hazırlıyorum peynir yumurta filan ya da hazır kahvaltılardanda karıştırıyorum içine onu yedikten sonra arada benide emiyo öğlen çorba veriyorum sonra yine emiyo akşam üstü yoğurt veriyorum bisküvili ya da meyveli yapıyorum rendeleyip yine benide emiyo,akşam istediği zaman emiyo ve bide muhallebi veriyorum bazen akşamları bu kadar cnm,yoğurdu kendim yapmıyorum güzel tutturamadım bene danonenin yoğüurdundan veriyorum dr ver dedi
dilekim bugün menümüzde pirinçli,bulgurlu,mercimekli çorba var pirinç mercimek bulgur bunların hepsinden 1er kaşık koydum kaynattım sonra iki kaşık yoğurt koydum onla kaynadı biraz tuz ve z.yağı koydum bukadaar ama piroş kusunca süzüp biberonla verdim

escudi canım ben 2 türlü de yapıyorum..ama uzun söüredir mamaya devam ediyorum çünkü sabahtan her zamana mama kalıyor

1..pastörize sütten yapmak istersen ki doktorum 2 si de olur dedi bana..100 ml sütü ısıtıyorum serçe parmağını hafifi yakacak sıcaklıkta iken onu kavanoza koyuyorum..birazını küçük çay bardağına boşaltıyor içine 1 dolu çay kaşığı hazır yoğurt koyuyorum iyice kaşıkla karıştırıp bunu yine kavanoza boşaltıyporum..kapağını kapatıp 2-3 kat sarıp koltuğum köşesine bırakıyoum sabah ta dolaba.

2..mamadan aynıı..100 ml ılıtılmış suya 3-3,5 ölçek devam maması iyice karıştırıyorum...aynı süte yaptığım gibi mayalıyorum ..bunu sabahtan yapıyorum çünkü sarıp 4 saat bekletiyorum.. sonra dolapta 1 saat belkliyor...çıkarıp ı
lımasını bekliyorum..bu saatlerde de yiyor..

umarım anladın..
bu aradan mamadan yapınca sulu oluyor..tutmadığını düşünme..bir de ılıtmak için asla sıcak suyun içine koyma veya sıcak su katmamaya çalış..hemen ekşiyebiliyor..

çok teşekkür ederim bu mama dedikleriniz milupa aptamil falan var hani emmeyen bebeişlere o mamalardan dimi anladım ok sağolun

teşekkürler bana yumurta verme dedi 16 kasım doğumlu ama verme dedi gerçi az az iki kaşık verdedi ben baya baya yediriyorum bide yoğurdu çöziyimm bakıyım

ay çok mutluyum benimki mercimek çorbasına bayıldı,yaladı yuttu.içine yarım dilim de bebe ekmeği koymuştum.üstünede suyunu içti ve tatlısı(meme) tabiki :))

escudi yazmamamışım maman yapınca 2 çay kaşığı yoğurt koyuyorum..deneye deneye uygun oranı bulursun..

nazlıcım sen 1 gün öncedenmi yapıyorsun..ben bunu bilmiyordum..daha mı iyi acaba..

Back
X