Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

piroşçum tarifin çok hoşuma gitti,yarın uygulayayım bari tatlım sağol.ardicim ben de doktoruma şöyle sormuştum bu konuyu :haftada 1 gün pazara gittiğimde,hemen o gün,dolapta hiç bekletmeden,1 haftalık mamasını hazırlayıp buzluğa atsam nasıl olur,hem benim için kolay hem de sebzeler hiç beklememiş olur dedim.duru okyanusun doktoru olmaz dedi bu yüzden ben uygulamıyorum o yöntemi ama olur desin diye gözünün içine bakmıştım yani.çok pratik bir yöntem.bir arkadaşımın annesi yapıyor mesela.çoğunlukla annesi bakıyor bebeğine,o yüzden de yemeklerini o hazırlıyor.buzluk yöntemini de ilk onlardan duydum,sonra nettede yapılabileceği yazıyor ama dediğim gibi ben yapmıyorum.karar sana kalmış.yalnız şunu da ekliyeyim,doktora sormadan önce 1 kez yapmıştım,yaptığım mama fazlaydı yarısını buzluğa attım ertesi gün çıkardım tadı değişmişti ve benim minnoş yemedi.o mama ıspanaklıydı,diğer sebzelerde de aynısı olur mu bilmiyorum

bende bugn yayla çorbası yaptım kızıma.daha önceki denememde sevmemişti ve yememişti.bu kez yoğurdunu daha az koydum ekşi olmasın diye,ve kıymalı yaptım.öğlen 1 kaseye yakın yedi.baktım mama baya olmuş atmaya kıyamadım tencerede kalanı.akşamda yedirdim maşallah bu kez öğlenkinin tam 2 katı yedi bir de üstüne yoğurt yedi,eşimle şok geçirdik.ilk kez hem öğlen hem akşam aynı şeyi yedirmiş oldum.ama napiim içindeki kıyma miktarı 1 öğnde alamsı gereken kadardı.hepsini bitirsin istedim o yüzden :)neyse yarın domates yemeği yapıcam sanıırm ama kıymasız,tavuk sulu yaparım heralde.daha tavuk vermedi doktoru.bakalım yarın 7 ay doluyo,belki veririm bundan sonra

saphira ıspanak bekletilmeden verilmeliymiş canım , nette hep o karşıma çıkıyo ondan tadı bozulmuş olabilir , ıspanaklta nikel varmış , bi gün bile beklese dolapta nikel başka bişeye dönüşüyomuş , hatırlamıyorum şimdi neye dönüştüğünü şakkıdı
ben araştırdım genelde ıspanak hariç bikaç gün saklayabilirsiniz diyo ama kararsız kaldım ben , bizim doktor da kesin hayır der , adam herşeye karşı , büyümixe , milupa kavanoz mamalrına , herşeye karşıı da olunmaz ki yaaaa...beni düşünen yok 12 saat çalışıyom , eve gelince batuyu doyurmak , sevmek , yıkamak ve oynamak için sadece 1.5 saatim var sonra uyuyo , nasıl taze günlük yemek yapabilirim ki akşamları :delphin:

olabilir cnm,zaten bişey vardı bu ıspanakta diyorum bende kendime,o yüzden ıspanak diye belirttim.bu arada çalışan anne olmak zor şekerim ya,bebişlerin hasreti bi yandan,bakımı bir yandan

kızlar bana doğumdan önce arzum elektrikli pişirici hediye gelmişti , hem sterilazatör hemde buharlı pişirici , ama bugüne kadar hiç kullanmamıştım hatta kocaman diye çok gözüme batıyodu kurtulma planları yapıyodum satıyım yada bende birine hediye götürüyüm falan diye :utangac:
bugün ilk defa batunun sebzelerini onda pişirdim , 15 dakikada harikalar yarattı , bayıldım resmen yaaa..herkese tavsiye ederim cokacimcoook

teşekkür ederiz teyzesii:) kız uğramam mı kızz,günahımı aldın ahanda şincik yazdydım :)
bu arada deneyen var mı bilmiyom ama ben şu an ilk kez bişey deniyom.1.5 çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı k.mercimek ve 30 gr. kımayı attım,pişince içine 2 tatlı kaşığı tarhana koyup tekrar pişircem.umarım minnoş yer

kıslarr mercimekli kıymalı tarhana çok güzel oldu.duru hanımda yedi yanında yoğurtla,tavsiye ediyorum yani.
kendime not : kaynayan suya toz halindeki tarhanayı koyma,top top oluyo.önce su da erit.

ben uzmandan çok ek gıda saspığı diyorum kendime,nerde değişik tarif görsem üstünde kalıyorum,ya da duymadıysam o tarifinasıl duymamaışım filan diyorum ya.psikolojik sorunlarım var kaydirigubbakcemile3

Saphiracım insan zevk alıyo bebişi bişeyi iştahla yediğinde.seni çok iyi anlıyorum.

bende masaya oturup cereni kucağıma alıp zevkle yemeğini yediriyorum.sonra kendim

yiyorum.kimseye bırakmıyorum bu işi :))

dün gece salatalığı fazla vermişim Ceren Sultan gece .sızlandı durdu

TAVSıYE: akşam salatalık vermeyin.sabaha kadar uyumayabilirsiniz.

bak şimdi aklıma geldi ben hiç salatalık vermedim,niye acaba diye düşünürken kışın hormonludur diye vermemiştim ki kendimize bile çok nadir alırım

arkadaşlar bu ek gıda konusu benim iyice sinirlerimi bozdu.resmen fena oluyorum.ne kadar zormuş ya.sizin yazdıklarınızı okuyunca şaşırdım valla.napcam bilmiyorum.çıkmazdayım valla.kızıma hazırladığım yemekler hep çöpe gidiyor.sebzeleri haslıyorum içine irmik tereyağı biraz da tuz koyuyorum kızım asla yemiyor.bu gün kendimize pişirdiğim dometesli şehriye çorbası yedireyim dedim ondan da bir kaç kasık aldı ağzını kitledi.siz bebeklerinize maşallah çeşit çesit pişiriyorsunuz ben beceremiyorum valla.bende beceriksizim bu konuda.kurallarla kızımın tercihleri arasındada şaşırdım,bizim yemeklerimiz tuzlu ve salcalı diye veremiyorum,yediklerimizden tattırıyorum sadece.et urunu olarak sadece kıyma koydum çorbasına.kahvaltımısdada bir gün yumurta veriyorum birgün vermiyorum.ıhlamunla biskuvi ve peynr tereyağı ezip veriyorum.akşam yatmadan önce iiyi geçeler mamalarından veriyorum.yemeklerle kıyyaslayınca kahvaltı ve mamayı daha istahla yiyor.
sizler,kendi yemeklerinısden öğun olarak veriyormusunuz tuz salca işini napıyorsunuz
tavuk sekizinci aydan sonra diye duymuştum versemmi bilmiyorm
ben blendırdan bir iki geçiriyorum çok inceltmiyorum biraz irili veriyorum
ya sizlere sormak istediğim birşüru sey vardı hepsi gitti aklımdan bana yardımcı olursanız sevinirim.yoksa kafayı yiycem
arkadaşlar sadece yaptığımız yemeklern tariflerinin olduğu bir topik açsak güzel olur değilmi.herkes yaptığını yazar.burda yazılan ların arasından tarifleri bulmak çok zor oluyor.
hepiniz iyiki varsınız .burayı okuyunca biraz rahatlıyorum.burda görduğum kabak çorbasını deneyecegim inş.tabi geri sayfalarda bulabilirsem.kim yapmıştı onu bak şimdiden unuttum

Back
X