Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

mucizecim öncelikle sakin ol zemuszemus
Bu kadar panik olacak bişey yok ki hayatım , bi kere bu konuya fazla takma kafanı , takarsan işin içinden çıkamazsın..
Ben ne yapıyorum sana onu anlatıyım ; öncelikle birtakım kurallarım var , mesela tuz,şeker,inek sütü,bal,domates,çilek,bakla,patlıcan kesinlikle yasak.. bunların dışında kalan yiyecekler ki oldukça fazla seçenek var yedirecek , kendimi kasmadan veriyorum

Mesela doktorumuz ilk kahvaltıyı önerdiğinde çoğu arkadaşımızın da yaptığı gibi bir kap içinde karıştır ver demişti , ilk yaptım o bulamacı ( bulamaç diyorum ona ben ) yemedi , ikinci gün yine yemedi sonra da dedim deli miyim neyim bende olsam bende yemem mirmirmirmir
Şimdi nasıl yapıyorum , önce emziriyorum yada bakıcısı sağıp bıraktığım sütü içiriyo , sonra peynir ve ekmek içini minik minik parçalara ayırıp veriyoruz , bi guzel çiğneye çiğneye yiyo , 1 saat sonra da bir çay kaşığı pekmezini veriyoruz ( doktorumuz pekmezi de bulamaça kat demişti ama ben burdaki arkadaşlardan öğrendim ki peynirle pekmez beraber verilmezmiş )

Sonra 11’de bi adet meyve püresi yiyo , öğlen de sebze püresi.. çoğu arkadaş çorba yapıyo ama ben genelde püre vermeyi tercih ediyorum katı şeylere alışsın diye gerçi bizim bi avantajımız var toplam 6 dişi olduğu için rahat çiğniyo cokacimcoook :nazar:

Püreye de mutlaka 1 patates , 1 havuç , 1 tatlı kaşığı pirinç ve bir tatlı kaşığı irmik , 1 çay kaşığı zeytinyağ koyuyorum , sonraıs isteğime bağlı , kabak , dereotu , brokoli vb. Sebzeleri katıyorum , hafta sonu mutlaka tavuk katmaya çalışıyorum , bana doktorum tavuğu 6. ayda verdi , bide dün kırmızı biber koydum pek sevdi

Ben kendi yemeğimizden vermiyorum , arada köfte falan olursa veriyorum ama salçalı yağlı tuzlu yemeklerden asla vermiyorum tabi bu benim tercihim , ben daha küçük olduğunu düşünüyorum bide sağlıklı beslensin istiyorum çocuğum.. mesela dün teyzemle konuşuyoduk , herşey ne kadar farklı dedi , ben sana her öğleden sonra şekerli yoğurt verirdim , akşam da şekerli muhallebi yapardım şimdi sen çocuğuna hiç şeker vermiyosun dedi.. maalesef o zamanlar yediğim şeker vb.şeyler , şimdi bende beslenme düzensizliği , kilo , rahatsızlıklar , diş çürükleri şeklinde acısını çıkarıyor.. en azından 1 yaşına kadar yağ,şeker,tuz vb. Zararlı şeyleri yedirmeyeceğim oğluma , sonra ister istemez yiyecek tabi.. bide ben dün bi karar aldım artık kendi yemeklerimi bile buharda yapıcam ( kocam pek bozulacak gelince ama napim ) en azından kanser manser riskini azaltırım birazcık da olsa :teytey:

Mucize ilk zamanlar benim kızım da hiçbir sebze çorbasını yemiyordu zamanla alışıyorlar canım. Üstelemek yerine onun seveceği tatları keşfetmeye çalış. Bir de buradan okuyunca her şey karışık geliyor ama pratikte daha kolay oluyor. Biraz zaman ve uğraş alıyor sadece. Andina özetlemiş zaten ben de benzer bir beslenme programı uyguluyorum. Daha doğrusu bir program yok. Belli kurallar var onun üzerine artık Allah ne verdiyse yiyiyor kuzum. Tuz ve şekeri ben de en az 1 yaşına kadar kullanmamayı düşünüyorum. Yasaklılar listesine dikkat ediyorum. Tavuk arada sırada veriyorum haftasonları tavuklu çorba yapıyorum. Tavuklu çorba demişken dur onun tarifini vereyim:

ıki çorba kaşığı dolu dolu un yağsız tencerede kavrulur. Daha sonra rengi değişince içine bir yerde haşladığımız tavuğun suyundan soğuk olarak biraz biraz koyuyoruz. ıçine alerji yapmazsa domates suyunu da ekliyoruz. Ben kaşığın ucuyla salça koymuştum. Sonra didiklediğimiz tavuğu ki bu 1 göğüs parçası oluyor içine atıyoruz. Bebeğinkini blendırdan geçiriyoruz diğerini de kocişle afiyetle (tuz ekleyip) yiyoruz. Kızım bu çorbaya bayılıyor.

şu çorbalardan bizde neler çektik yaa hatırlarsınız
adamın ağız tadı var işte
herşeyi yemiyo
julinin verdiği tavuk çorbası tarifiyle dönüşümlü olarak bi parça eti haşlayıp patates havuç pirinç kereviz vardı kışın artık yok onun yerini kabak aldı hepsini et haşlanmaya yakın katıp pişirip blendırdan geçiriyorum ama kalın kalın oluyo benimki hepten püre sevmiyo dişi yok ama çiğnemek istiyo onun için kalın püre yapıyorum kahvaltılarımızda çoğunluk ekmekli bisküvili peynirli yazın 3-4 günde bir yumurta sarılı su yada ıhlamurlu püre haftada 3 gün falanda sofrada adam modunda kahvaltı domatesli peynirli zeytinli çaylı feln çay haftada1 gün belki minicik biberonuyla aslında vermezdim bana kalsada baba karadenizli olunca söz geçiremiyorum veriyo

bende dün milupa organik meyve suyu aldım kızıma ,kahvaltı hazırladım bugün ,yanında da meyve suyu ,bugünkü kahvaltımız pek bi keyifliydi..

bende şeftali suyu verdim az önce piroşa 50 cc içti,daha önce şeftaliyi sevmeyip kumuştu ama suyunu içti...dünde elma suyu verdim kendim yapıp ben milupanınkinden verdim daha önce içmedi benimki

bende bu sabah herzamanki karışımdan yapmadım da domates salatalık rendeledik birde tutsuz zeytin almıştım ondan da rendeledim içine de ekmek parçaladık tabi bu dediğim bi çay tabağı kadar bişey.ama bi güzel yedi kii.arkasından da peynirini parça parça ağzına verdim evire çevire yiyo:) hiç dişi yok ama 'adam gibi yemek yerim benn' diyo valla sıpamm

ayrıca öğlenleri 5 kiraz+3 kayısı+1/4 şeftali+1/4 kivi+1/4 armut/1/4 elma rendesini hüüüüp diye yutuyoruzz anaaaam ne güzel bişey biliyonuzmuu oo .ağzının tadını biliyoo :ecrin_bebek:

bana doktor domates de kivi de verebilirsin dedi.yanlız çilek yok.tek tek verip alerji yapıp yapmadığına bakacakmışım.baktım bende yoktu allerji falan veriyorum şimdi ama az.

Derincim evet çok tatlı çıkmışsınız fotoğrafta. Benim kızım da peyniri bir evire çevire yiyor ki sorma. Çok şirin görünüyorlar. Öğlen o meyve kokteylinden ben de yapıyorum içine kivi ve kiraz koymadım hiç ama denemek lazım onları da.

domatesli tavuk suyu çorba pişiriyorum benim minnoşa,kahvaltısını 2 gndr yemiyo.bi de yine düzen değiştirdi sanıırım yaa,çok geç kalkıyo,mesela bugün 1 de kalktık şaka gibi,o saatten sonra kahvaltı faslı,bi de hanfendi yemek istemedi,sonra gene uyudu.bakalım inşallah çorbayı yer.akşama da bize ne yaparsam ona da ondan yediricem

MAŞALLAH KIZLAR BEBıŞLERıNıZE BEN 2 HAFTADIR KAFAYI YıYORUM HıÇ BıR ŞEY YEMıYOR NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM HER ZAMAN ÇOK SEVEREK YEDıKLERı ŞEYLERı BıLE Yemiyor ağız sürekli kitli durumda açabilene aşkolsun acemide değiliz ama çok şeyi unutmuşum hala pütürlü şeyleri pek yemiyor ne yapacam bunun iştahı açılsın diye bilmiyorum tiksindirmekte istemiyorum ama ...

bende bu sabah herzamanki karışımdan yapmadım da domates salatalık rendeledik birde tutsuz zeytin almıştım ondan da rendeledim içine de ekmek parçaladık tabi bu dediğim bi çay tabağı kadar bişey.ama bi güzel yedi kii.arkasından da peynirini parça parça ağzına verdim evire çevire yiyo:) hiç dişi yok ama 'adam gibi yemek yerim benn' diyo valla sıpamm

maşallah bebişine derincim nazar değmesin:nazar::nazar::nazar: bi şey soracam domatesi salatalığı rendelemişsin ya bunlar boğazına takılmıyomu ekmeği nasıl veriyosun canım

maşallah oğluna derincim,kiraz bende verdim bikere ama tattırmak için
bende öyle meyve karışımı yapmıştım; ananas,muz,elma,portakal ama püre olarak sevmemişti benimki bende şimdi meyve suyu olarak veriyorum içiyo
bikaçgündür az yiyo benimki kalanı zorla veriyorum napiimm bide benimki çok gülüyo yemek yedirmek için şarkı vs.bişeyler söylüyorum tam ağzına o esnada 1 kaşık giriyo ama gülmekten ağzını toplayamıyoki şirine ağzının kenarlarından akıyo mamalar koynuna doğru:)))

bizde pütürlü gıdalara iyice alıştık artık,kahvaltıda ve akşam yemeklerinde sofrada ne varsa o da yiyo bizimle ,ana yemeği farklı olsada aparatifler bizim masadan..:)))

yoo hiç takılmadı yuttu hepsini ama sarımsak rendesi varya küçük delikli rendede rendeledim yani.Beyaz ekmek içlerini de ufak ufak içine attım.zaten suyu görünce yumuşayıp şişiverdiler.mama gibi oldu böylee.zeytinide pek sevdi.tutsuz sele zeytin aldım tam buruşuklardan tadı harikaymışşş.

Back
X