Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

Eylülcüm bir tavsiye arkadaşımın ebeği 10 aylık ve şu anda tarhana çorbasından başka birşey içmiyor. Baharatlı da olduğu için damak tadı ona alışmış. Ben diyim demedi deme bence o kadar sık verme tarhanayı.

ben kahvaltısına çekilmiş ceviz koyuyorum hep bi zararı olmadı doktor da verebilirsin demişti.Acaba fındık ta versemmi.Rondoda çekilmiş iç yapayım diyorum.Koyarım kahvaltılara.ne dersiniz?

aynen bende ceviz koyuyorum bir kac gune kadar fındıkda eklemeyı dusunuyorum ıcıne daha sonra badem ve uzumle zengınlestırecegım.

bende arada yarım yumurta sarısı veriyorum.
biz hergün yapmıyoruz kahvaltıyı.
genelde ben evdeysem yaparım.annem fazla uğraşmıyor.hemen peyniri verip geçiyor.

kahvaltı önemli canım yaa.neden öyle yapıyoki annen.kahvaltı kültürünü bence öğrenmeliler şimdiden.Okul zamanı kahvaltı yapmayan çocuk çok zor olur.Hem bence en önemli öğün.

bende kahvaltılarına 5 aydan beri 1 ceviz içi koyuyorum bakıcımız bazen yumurta peynir koymuyormuş yemiyor diye kızdım kesinlikle dediğim gibi hazırlayın dedim neyseki yarın tatile giriyoruz seminerlerde geç giderim okula ben yaptıracam kahvaltısını bende üzüm ve fındıkta eklemeyide düşünüyorum
kahvaltı için değişik bir şeyler bulmamız lazım benim oğluş hep aynı yiyor peynir yumurta sarısı bisküvi reçel ceviz ve devam maması...

bu arada dün oğluşuma çilekli muhallebi yaptım çok hoşuna gitti bu günde şeftalili deneyeceğim inşallah sever hem meyveyide yemiş oluyor
ama hala kıymalı çorbaları yemiyor bugün bi daha deneyeceğim yemezse köfte yapacam bakalım onu yiyecekmi
siz hiç köfte verdiniz mi kızlar

kofte seklınde vermedım hıc ama sebze corbalarına eklıyorum. yanı yemıyor derken rondodan gecırmıyomusun o yuzdenmı yemıyor yoksa tadındanmı? bıde benımkı soganlı corbaları daha ıstahlı yıyor. sogan guzel bı tatda katıyor bıde oyle dene. mesela ben sımdı yaptım sogan kırmızı bıber havuc ve kıymayı zeytınyagıyla kavurdum. ustune patates kabak fasulye ve bezelye koydum. pısınce hepsını rondodan gecırıyorum zaten hazır pureler gıbı oluyo.

nazlıcım nasıl yaptın bu tembel dolmasını
kızlar kusura bakmayın birkaç gündür tam gelemedim dünde misafirim vardı...tembel dolması:
yıkayıp soyduktan sonra kabakları halka halka kesiyoruz düdüklüde önce biraz sıvıyağda minicik çok az salça bir domates rendesi ve naneyi çeviriyoruz üzüerine halka kabakları ekleyip bir kere çevir onun üzerinede göz kararı pirincini koyup suyunu veriyoruz pişiriyoruz.. yalancı kabak dolması oluyormuş işde tembel dolmasıda denilebilir..

eşim sevmez kabağı alternatif tarifler ararken buldum bu tarifi.. tarifde nar ekşiside vardı ama ben koymadım oğluşlar yiyecek diye..
pişince biz hafif ekşi ekledik ama sadesi daha güzeldi yoğurtluda yenilebiliyor..

ve oğluşlarıma çatalla bir kase ezip verdim çok güzel yediler hatta ben tembelliğe alıştım ya ertesi günde aynı yemeği verdim çorba yapamadığım için..:umursamaz:

demek bir yerlerde ha aşkolsun, bende o bir yerlerde senden yorum bekliyorum nazlıcım
canımcım ayrıntılı yazmayım dedidimmm kaydirigubbakcemile2yazdım orayada kaydirigubbakcemile4

cnm tarifini yazabilirmisinzemuszemus
yazdım üste canımmm:1rolleyes:cokacimcoook

doktor daha balık ver demedi köftede demedi zaten erken sanki .8.ayda başlancak demişti sanırım.Ama hangi balık bende bilmiyorum.Hiç anlamam balıktan dip balığı olmayacak onu biliyorum.birde sabah kahvaltıda bi uyduruk şey yaptım şöylekii:salatalık domates rendelenir tuzsuz zytin de rendelenir içine tuzu alınmış beyaz peynir ve ıslatılmış bebe ekmeği ile karıştırılır.Bizimki buna bayıldı değişik yaa yavrum sıkıldı aynı tatlı şeyleri yemekten.

julicim valla benimkinin damak tadı filan yok ne versem yiyor ,ayrıca ablamın kızları tarhana ile büyüdü şu anda çok iştahlılar biri 3 biri 2 yaşında onlarda şu anda herşeyi yiyorlar..sanırım bebekten bebeğe değişiyor bu durum..

köfteyi ben veriyorum ama şöyle yoğururken baharatını atmadan biraz ayırıyorum onu ayrı kızartıyorum,sonra elimle küçük parçalar koparıp mama sandalyesinin tepsisine koyuyorum kendi alıp yiyor..

kızlar ya yumurtayı hergün veriyomusunuz kahvaltısında? ben bikaç gündür hergün tam yumurta sarısı koyuyorum bişi olmadı ama zararlımıdır acaba görümcem ben 6. ayından beri hergün tam yumurta sarısı koyuyorum diyince bende basladım ama içimde rahat değil gün asırıyamı dönsem yine???
ben haftada 3-4 gün koyuyorum kahvaltısına,yarım olarak.çünkü 3/4 ve tam olarakta denedim isilik gibi oldu vücudu,haftada 2 gn de ceviz koyuyorum.doktorun menüsü bu şekilde
kızlar havalar çok ısındı her gün tam yumurta sarısı çocuğa ağır gelir ya gün aşırı verin yada yarım katın
bu sıcaklarda biz bile her gün yiyince alerji yapıyor
aynen katılıyorum cnm
ben yumurtayı iki gün ara ile veriyorum ,havalar çok sıcak artık ,ben öğlenleri iki günde bir tarhana çorbası veriyorum çok sevdiği için neredeyse hergün yapıcam artık o derece yani...
benimki de çok seviyor tarhanayı.bende çok sık yapıyorum.özelikle kıymayı tarhanaya karıştırıyom,şimdi bi de mercimekte karıştırmaya başladım,öyle de yiyo
bu arada dün oğluşuma çilekli muhallebi yaptım çok hoşuna gitti bu günde şeftalili deneyeceğim inşallah sever hem meyveyide yemiş oluyor
ama hala kıymalı çorbaları yemiyor bugün bi daha deneyeceğim yemezse köfte yapacam bakalım onu yiyecekmi
siz hiç köfte verdiniz mi kızlar

kızıma özel köfte yapmadım hiç ama biz sofrada yerken herşeye özendiği için daynamayıp minicik minicik koparark verdim bir kaç kez.ben zaten çok baharatlı yapmam

selam kızlarr
bizde yumurtayı gün aşırı veriyoruz hatta şöyleki biz peyniri de dönüşümlü kullanmaya başladık
Duru da keçi peyniri alerji yaptı iki gün üst üste keçi peyniri yediğinde isilik gibi döküyor o yüzden yumurtanın yarısını labne peyniri ile beraber veriyoruz.
bugüne kadar her kahvaltısına çekilmiş ceviz içi koyuyorduk doktorumuz artık fındık ve badem de koyabileceğimizi söyledi hatta bebek ekmeği yerine kepek ve çavdar ekmeği kullan onlar daha besleyici dedi ve bizde iki gündür çavdar ekmeği kullanıyoruz artık bebek ekmeğini bırakıcaz elimizdekiler bitince.
bundan sonra da blendırdan geçirmek yerine çatalla ezmemizi önerdi ki zaten çok katı bişey olmadığı sürece biz çatalla eziyorduk eğerki parça et ve sert bir sebze varsa onları blendırdan geçiriyorduk. artık dişleri çıkmya başladı ve damağı ile ezzerek gayet de güzel yer eğer ki şimdi parçalı almazsa ilerde sorun yaratabilir dedi ki zaten duru sofrada ne görse tatmak istediğinden parçaları almaya başlamıştı bile.
tarhana işini de biz şöle çözdük duruya özel tarhana :)) kuzenimn eşi kendi bebeği için baharatsız tarhana bebek tarhanası yapmışlardı onlardan aldım 1 kavanoz kadar haftada 1 gün tarhana çorbası içiyor onun dışında sebzeye devam :))

tarhana batuya dokundu neden acaba CADIARZU
şimdiye kadar sadece bi kere yedirdik o gün akşam çok kustu , belki başka bişeyden kustu ama ben tırstım veremiyorum şimdi :sinifsinif:

Back
X