Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

onu bidahaki sefere teyzesi:)))

saphıracım sağol cnm opuyorumnanaktan
andinacım ben köy tarhanası veriyorum teyzemin kendi yaptığı hatta içindeki ürünlerin bile çoğunu kendi yetiştirdi içim rahat o yüzden ama bizimkide bitmek üzere annemden ya da teyzemden isterim artık,bu sene yaparlarken çok yaptırırım kendime sana da veririm tertemiz mis gibi çok güzel yapar teyzem

canımsın hayatım , çok saol düşünmen yeter opuyorumnanaktan

muslukum ben vermedim ama ne bileyim vermezdim heralde ,1 yaşına kadar çok çeşit vermeyi düşünmüyorum açıkçası..bilindik sebzeler işte verdiklerim,tabi sen bilirsin ..

ben kabak patates havuç pırasa ıspanak brokoli ve enginar dışında daha hiç bir sebzeyi vermedim birde kereviz verdim
mantar hiç vermedim aklımada gelmedi daha sırada taze fasülye var bakalım yiyecekmi benim oğlum çok seçiyor çünkü

Patates , havuç , brokoli , kabak , taze fasulye , bezelye , kırmızı biber ( bayılıyor) , pırasa ( milupa kavanoz mamasını verdim kendim yapmadım pırsa hiç ) , yeşil mercimek

Kabak ve pırasa hariç hepsini seviyo , kabağı tavukla karıştırınca itirazsız yiyo ama diğer sebzelerle karışıtırınca yemiyo anası kılıklı

tarhana sanki gaz yaptı gibi ya:( yaparmı sizce.fazla baharatlı değildi aslında ama.Başka şeyden mi oldu bilmiyorum bi daha deniycem.Başka ne çorbası verebilirim kızlar.Benimki çok kustuğu için yoğurtlu çorba veremiyorum hatta yoğurt verince hemen uyutuyoruz yani öyle ayarlıyoruz ki kusmasın diye.Yoksa çok kusuyo:(yani sebze .çorbası+tavuklu şehriye+tarhana başka yok.( ne yapıcam başka ya ben.

kızlar oğluşum kesinlikle et veya kıyma yemiyor ne yaptıysam yemedi bende köfte olarak vereyim dedim ama onuda yiyemedi boğazına takıldı ve kustu ne yapacam bilemiyorum bi arkadaş teflonda pişirdikten sonra domates püresiyle pişirmiş bide öyle deneyeyim bakalım
benim oğluş sebze çorbası ve tavuk çorbasını içiyor tarhanayı mercimeği yoğurt çorbasını hiç içmiyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ağzını kitledimi açabilene aşkolsun gülme bile gülmüyorki ağzına bir lokma koyayım çok inat ve kararlı olacak anlaşılan
kızımda çok seçerdi bu öyle olmasın demiştim ama malesef oğlumda çok seçiyor

yiyor aslında pütürlü bende tam çorba gbi vermiyorum da.benim derdim çok çeşitim yok hep aynı şeyleri yiyo ya bşşey olur mu acaba??-tatlicadiarzu- sabah mesela karışım yemeden önce bizimle kahvaltı yapıyo paşam.domates suyuna batırılmış ekmek ve lableli ekmek yiyor şap şap:) illa da onu yicek karışım ver yok diyo böyle istiyo.Ama karşımı da az yapıp veriyorum mutlaka içinde ceviz badem fındık var çünkü :) tabi farklı günlerdeee

Canım batu da karışım yemedi hiç , bende hiç ısrar etmedim , paşa paşa ekmeğini , peynirini yiyo , ardından da pekmez yiyo , ben daha ceviz vermeye başlamadım , püre içine de bakıyom sebzelere ne istersem koyuyorum , bugüne kadar patates-havuç-pirinç hep sabit kaldı , üçünün tadını çok seviyo , onlar sabit olmak üzere , içine farklı şeyler ekliyorum , dereotu bile koyuyorum , hele tavuk koydum mu demeyin keyfimize bayılıyo

Bide dün akşam annem kesmeli mercimek yapmış yağsız tuzsuz , bir bayıla bayıla yedi ki sormayın , ilk defa mercimek yedi ama ne yemek , tabağını bitirdi bizimkilere saldırdı o derece yani..

seyracım 3 tam öğün 3 ara öğün canı çektikçe emzirmen lazım , bana sanki az veriyomuşsun gibi geldi CADIARZU ondan gece çok sık kalkıyo olabilir ,
bizim programda sabah 8 kahvaltı , 11 meyva , 14 çorba daha doğrusu sebze püresi , 17 yoğurt , 20 akşam yemeği , aralarda da anne sütü.. doktorun verdiği program bu tabi saatlerde sapmalar olabiliyo uykusundan dolayı ama 1-2 saat oynasa bile bu düzende yemek yiyo batu

Canım sağol ya çorbasıyla akşam yemeğini farklımı yapıyorsun yoksa aynı çorbayı günde 2 kezmi veriyorsun.Meyva olarak sadece püremi veriyorsunuz

ya kızlar ben artık kafayı yiyecem 5-6 lokmayı yiyor sonra resmen eziyet başlıyor ağzını bir kitliyor anlatamam acaba çok mu veriyorum sizin öğünleriniz ne kadar allah aşkına benim oğluş daha hiç kasesini bitirmedi çok mu koyuyorum anlamıyorumki...

Canım sağol ya çorbasıyla akşam yemeğini farklımı yapıyorsun yoksa aynı çorbayı günde 2 kezmi veriyorsun.Meyva olarak sadece püremi veriyorsunuz

canım ben çalışıyorum o yüzden akşam ona yemek yapıcak vaktim olmuyo şöyle bi yol izliyorum ;
ya bakıcısı öğlenki sebzesinden biraz fazla yapıyo ondan yediriyorum kalanı döküyorum gerçi kalmıyo ya neyse ,
ya milupa hazır kavanoz maması veriyorum
ya da haftasonu kendim tavuklu püreler hazırlayıp buzluğa atıyorum onları öğleden sonra bakıcısına çıkarttırıyorum akşama yediriyorum.
meyvasını rendeliyorum cam rendede ama kirazı koparıp veriyorum çiğniye çiğniye yiyo sıpa

ecemim valla bizim yeme düzenimiz aynen şu ,sabah bir kase ( standart kullandığımız cam kaselerden ) kahvaltısı var ,öğlen aynı kase ile çorba ( hangi çorba olursa ) ,ikindi yoğurt yarım kase ,akşama doğru meyve yarım kase ,gece 10 gibi de gece maması pirinç unu karışımı ..kaseler her zaman biter bizde ,aralarda da emiyo ..

seyracım 3 tam öğün 3 ara öğün canı çektikçe emzirmen lazım , bana sanki az veriyomuşsun gibi geldi CADIARZU ondan gece çok sık kalkıyo olabilir ,
bizim programda sabah 8 kahvaltı , 11 meyva , 14 çorba daha doğrusu sebze püresi , 17 yoğurt , 20 akşam yemeği , aralarda da anne sütü.. doktorun verdiği program bu tabi saatlerde sapmalar olabiliyo uykusundan dolayı ama 1-2 saat oynasa bile bu düzende yemek yiyo batu

doğru söylüyosun hayatım ben daha hiç domates vermedim alerji riskinden dolayı o dokundu herhal benneyaptımki
bide tarhanayı marketten aldım ben , gerçi üstünde köy tarhanası yazıyodu ondan aldım ama annem pek kızdı market tarhanası verilir mi diye , sanki başka alabileceğimiz yer var gibi :sinifsinif:
sizler nerden buluyosunuz tarhanayı ?
seyracımardiye katılıyorum çok az veriyon,kız aç o çocuk cokacimcoook kaydirigubbakcemile3
ardicim geçen sene hamileyken annem yapmıştı tarhanayı.seneye bebişimiz yer diye düşünerek sağolsun.bu yaz gene yapar.ben de yollarım cnm istersen,bi kargoya bakar yani hiç sorun değil
onu bidahaki sefere teyzesi:)))

saphıracım sağol cnm opuyorumnanaktan
andinacım ben köy tarhanası veriyorum teyzemin kendi yaptığı hatta içindeki ürünlerin bile çoğunu kendi yetiştirdi içim rahat o yüzden ama bizimkide bitmek üzere annemden ya da teyzemden isterim artık,bu sene yaparlarken çok yaptırırım kendime sana da veririm tertemiz mis gibi çok güzel yapar teyzem
rici ederim şeker ni dimek kaydirigubbakcemile5
ya kızlar ben artık kafayı yiyecem 5-6 lokmayı yiyor sonra resmen eziyet başlıyor ağzını bir kitliyor anlatamam acaba çok mu veriyorum sizin öğünleriniz ne kadar allah aşkına benim oğluş daha hiç kasesini bitirmedi çok mu koyuyorum anlamıyorumki...

eciş şimdi tatlım şöyle söyliim ben sana,benimkinin midesinin kapasitesi hazır kavonozlar yok mu 125 gr. lık,işte o kadar.evde de o kadra mama hazırlıyom tam geliyo.eylülün dediği kasenin tamamını doldurmuyo da 3/4 nü dolduruyo sanıırm.ya da başka bir değişle 1 çay bardağı mama yiyor benimki.kahvaltıda aynı miktar diğer öğünlerde

seyracım bizim doktorun menüe öğlen bir çorba,akşam farklı bir çorba şeklinde,sabah kahvaltı.kuşluk ve ikindi de meyve ve/veya yoğurt.ben her öğlen mutlaka değişik bişey hazırlıyorum ama akşam ya bizim yediklerimizden ya da muhallebi filan veriyorum.zaten benimki çok düzenli ve her yemesi gerektiği anda yiyen bi çocuk değil.ama aynı gün aynı şeyi yedirmiyorum bena.s

Back
X