Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

mrhba hanımlar bende taze anneyim
bir sorum olacak sizlere bir aylık bebegim var kolik sorunumuz var
bu sabah cok huysuzlandı
zeytin yagı önermişlerdi yarım cay kaşıgı verdm ama huzursuzum bi zararı olrmu acaba?

funnycim rica ederim bizde seni öptük
remedios valla doğru cnm ya
selam abisis öncelikle 1. ayınız kutlu olsun cnm.kolik içinde çok geçmiş olsun.kolik olduğunu dr. mu söyledi.bence daha küçük bebeğin.onun sindirim sistemi o kadar gelişmedi ki.bence zeytinyağ verme.eğer devam sütü veriyorsan kolikli bebekler için olanlarından kullanmanı tavsiye ederim.eğer sadece anne süt veriyorsan o zaman sen birazcık yediklerine dikkat ediceksin.ayaklarını karnını hep sıcak hem kendinin hem bebnişin.sıcak su torbası bulundur evde.karnını ov hafif hafiif,başını okşa,bunlar onu rahatlatıcaktır,he bir de hafif bir sesle şarkı ninni söyle.gazsız gnler cnm

slm kızlar bilmem beni hatırlıyormusunuz uzun zamandır yazmadım hemde çook uzun. Ama yazdıklarınızı takip ettim. Benim oğlum 1 haftadır artık hiç emmiyor. Hala üzülüyorum ama napalım yapacak birşey yok. Bakıyorum maşallah sizin bebişler herşey yiyiyorlar. Hoş bizimki de hiç bir şey ayırt etmeksizin herşeyi yiyiyor. Bir sorum olacak benim oğlum ne yerse yesin kaşıkla yanii mutlaka uykuya dalmak için devam sütü istiyor 150-200ml de ondan içiyor acaba çokmu diye bir sormak istedim normalmii. tabi kaşık mamasından en az 30 dk sonra, memeden yeni ayrıldığı içinmi öyle yoksa sizinkilerdemi öyle yapıyor.???? bebişleri öpün yerime :D

valla canım benimki de nedense uyumadan önce illa istiyor mama içmek. bende veriyorum100- 125 civarı veriyorum ben ama yemek yedikten 2 saat sonra falan uyutuyorum o zaman veriyorum, ama mutlaka istiyor, bazen su veriyorum. ama artık biberon maması vermek istemiyorum ben pek malesef kızım içmeden uyumuyor

abisisçim bebeğin hayırlı olsun cnm öncelikle kolikte z.yağı verildiğini bilmiyordum benim bebeğim ilk 2 ay kaka yapamaıyordu dr z.yağı verin demişti vermiştik bi sorunlada karşılaşmamaıştık ama sen yine de doktoruna sorup ver cnm

funnycim rica ederim bizde seni öptük
remedios valla doğru cnm ya
selam abisis öncelikle 1. ayınız kutlu olsun cnm.kolik içinde çok geçmiş olsun.kolik olduğunu dr. mu söyledi.bence daha küçük bebeğin.onun sindirim sistemi o kadar gelişmedi ki.bence zeytinyağ verme.eğer devam sütü veriyorsan kolikli bebekler için olanlarından kullanmanı tavsiye ederim.eğer sadece anne süt veriyorsan o zaman sen birazcık yediklerine dikkat ediceksin.ayaklarını karnını hep sıcak hem kendinin hem bebnişin.sıcak su torbası bulundur evde.karnını ov hafif hafiif,başını okşa,bunlar onu rahatlatıcaktır,he bir de hafif bir sesle şarkı ninni söyle.gazsız gnler cnm

abisisçim bebeğin hayırlı olsun cnm öncelikle kolikte z.yağı verildiğini bilmiyordum benim bebeğim ilk 2 ay kaka yapamaıyordu dr z.yağı verin demişti vermiştik bi sorunlada karşılaşmamaıştık ama sen yine de doktoruna sorup ver cnm
cevaplarınız için teşekkür ederim allah bebişlerinizi korusuna.s.

canım kolik sorununda z.yağı neden anlamadım ,genelde kabızlıkta kullanılır z.yağı..eğer gazı varsa dr a danışarak gaz giderici bitkisel ilaç veya çay kullanın..maalesef kolik ilk 3 ay ne yaparsanız yapın geçmiyor ,sorun sadece gaz ise işin kolay..sorunsuz günler dilerim...

canım ya kolik bizde çok çektik ayyyy gaz gaz fenaydı. Herşeyi denedik ama nafile. Yün çoraplarla dolaştım hiç bir şey yemedim gaz yapıcı yanii ama yinede tam gaz devam etti. Tatlı elma yağıyla masaj yap karnına ve topuklarına 5 dk da etkisini gösteriyordu. Yada zeydin yağını azıcık ısıt karnına masaj yap sonrada yine ısıtığın küçük bir havlu koy bebişin göbüşüne. (sıcaklıklarına dikkat et ) canım bunlar bizde işe yaradı bir dene işallah faydası olur. Bu arada bebişin hayırlı olsun... :ecrin_bebek:

muslukum aynen içmeden uyumuyor bizimki de bende çok fazla vermek istemiyorum ama içmeden de uyumuyor bakalım ne zaman düzelir.. :kedi:

dışardan şu yazdıklarınızı okuyan biri yanlış anlar,vah vaahh kocalarından çok çekiyor bunlar,çok içiyor kocaları derr :roflol: :roflol: :roflol:

heeee:))) ayy hakketen öyle gibi duruyo alllaahhh korusunn amannnn içki dedimmi benim tüylerim diken diken oluyo vallaa nefret ederimm.

kızlar bebişlere çiğnemeyi öğretmek konusunda geç kalan ben ufacık ekmek parçacıklarını çorbayla ya da ayranla ıslatıp vermeyle başladım
çorbayla verdiğimde biraz katı gibiydi
sanki boğazına takılıyormuş gibi sesler ve mimikler yaptı
ayranla olan denemem daha iyiydi
ekmekleri küçücük vermeye başladım serçe besler gibi
aslında o kadar korkuyorumki bu konuda(evhamlı olmak çok kötü) yazarken bile kalbim sıkışıyor
başka neler yapabilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

bayat ekmek parçalarını önce domates suyuna ban sonra labne sür ver.ama ekmek bayatlarken poşetin ağzı kapalı olsun kurumasın yanii:))

allaha şükür benim o konuda sıkıntım yok kızlar benimki ilk ekmek verdiğimden beri çiğneme hareketine başladı. Dahada ezemesse işaret parmağını ağzına sıkup destekle eziyor ama çok şeker oluyor yaaa :D
işallah sizinkilerde hemen alışırlar öpt tüm bebişleri

kızlar bebişlere çiğnemeyi öğretmek konusunda geç kalan ben ufacık ekmek parçacıklarını çorbayla ya da ayranla ıslatıp vermeyle başladım
çorbayla verdiğimde biraz katı gibiydi
sanki boğazına takılıyormuş gibi sesler ve mimikler yaptı
ayranla olan denemem daha iyiydi
ekmekleri küçücük vermeye başladım serçe besler gibi
aslında o kadar korkuyorumki bu konuda(evhamlı olmak çok kötü) yazarken bile kalbim sıkışıyor
başka neler yapabilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Ben de küçük ekmek parçalarıyla başladım. Bayat ekmek içini küçücük küçücük ağzına verdim. Sonra küçücük yumuşak beyaz peynir, yumurta sarısı yedirdim. Bazen öğürüyor gibi oldu ama birşey olmuyor korkma. En fazla parmağını daldırıp ağzından çekiyorsun. Şimdi katı katı yiyor her şeyi. Başlangıçta ıslatmadan yedirmek sanki daha kolay.

piraye dün çerkez tavuğu yedi aslında tam onlara göre bişey ezilmiş tavuk,ekmek içi ve ceviz... tuzunu baharatını yağını koymadan verdim çok az z.yağı ile karıştırdım yedi.bu öğlende tavuklu sebze püresi vericem

Back
X