Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

bi şurup buldum ama doktora sormak lazım tabii.Vitamin gerekmedikçe vermemek gerek aslında ya benim küçükken çok vitamin alan iki kuzenim şu an obez gibiler.allah korusun ama doktorumuz henüz bişey vermedi.Balık yağı da tek başına bebek için varmı bilmiyorum genelde vitaminlerin içinde oluyor da ondan bende arada kaldımm.CADIARZU

derincim ben geçen ay ki kontrolumuzde sormustum balık yagı falan verelım mı dıye hayır gerek yok sımdılık dedı ılerde gelısımıne gore bakarız dedı. bakalım cuma gunu kontrolumuz var unutmazsam yıne sorarım ben :)

bizim yarın kontolümüz var kızlar yarın sororım akşama yazarım size.benim oğluşumda bu akşam kıymalı patatesle kabak püresi yiyicek.uyuyo şimdi kalkınca yer heralde

bızım doktorumuz vıtamın veya balık yagı gıbı ek takvıyelere sıcak bakmıyor ve vermıyor

oglen tavuk suyuna sehrıye corbası
bır kayısı ve bır kase yogurt yıyen oglum
dun aksam emzırdıkten sonra dayısı bıraz dısarıda gezdırdı
acıkmıs dıye once prınc unundan muhallebı yaptım
baktım daha yıyebılır sanırım bır kase yogurdun ıcıne domateslı bulgur pılavı koydum bırkac kasık yedı bıraktı begenmedı sanırım
gaz yapar dıye korkmustum ama bırsey olmadı

piroşun bugünki kahvaltısı
bizim hafta sonu kahvaltımız. cumartesi yumurta vermiyorum ben pazar sabahı da bizimle beraber aynen bu menüyü yiyor. yanına da açık çay. ama haftada 1 kez adece. diğer günner bisküvili bildiğimiz kahvaltıdan yiyor.
kızlar unutmadan sorayım
benim kızım çaya bayılıyor. paar günü küçük çay bardaklarıyla çook açık bir bardak az şekerli çay içti. elinden alamadık biberonu.
dem olarak4 çay kaşığı dem koyuyorum suyunu da ekleyince küçük bir çay bardağı oluyo. yarım çay kaşığı da şeker atıyorum. o kadar seviyo ki.
bilmiyorum doğrumudur? kızımın bu kadar sevdiği bişeyin tehlikeli olabileceğini öğrenmek istemediğimden ve ona vermemek zorunda kalacağımı düşündüğümden hiç bir araştırma da yapmıyorum bilerek.
sizler veriyo musunuz çay??

pirayecim sebzeli omlet yapmıştım bende bir kez,nasıl pişik oldu yavrum yazık anlatamam.halbuki 1 gün arayla tam yumurta sarısı veriyorum bişey olmuyor ama sahanda olunca ağır geldi sanırım.
elifçim bende hiççay vermeedim vermeyide düşünmüyorum.çünkü tadını sever ve alışırsa önnü alamam.bana göre en iyisi hiç çayı tattırmamak.zararlı cnm çay,yediği besinlerin demir emilimini azaltıp kansızlığa sebep olabilyor.ama tabiki senin verdiğin miktar çok az bişey olmaz.yalnız şimdi az veriyorsun,sonra bugitgide çoğalır,işte ben bu yüzden vermiyorum

ben de öyle düşünüyorum pirayecim. 4 çay kaşığı sonuçta

bugün patates püresi yaptım ben bu arada. birazdan yicek.
tarifimi yazayım hemen.:

2 orta boy patatesi soyup doğrayıp haşladım. süzdürüp çatatlla ezdim. blendır veya başka bişeyle yapmıyorum ben püreyi çünkü macun gibi yapıyor blendır.

ezdiğim patatesin içine buz kalıbından çıkardığım 2 parça et suyunu, silme 1 yemek kaşığı tereyağını ve yarım çay bardağı da sütü ekledim. çok az tuz da koydum iyice karıştırdıktan sonra en son,
yarım havuç haşlamıştım ayrı onu da üstüne ekledim. hatta pürenin kıvamı biraz katı geldi bana havucun suyuyla da kıvam işini hallettim.
şekil olarak da lezzet olarak da süper görünüyor, kzım yer inşallah.
artanını da ben yiceeemcokacimcoook

pirayecim sebzeli omlet yapmıştım bende bir kez,nasıl pişik oldu yavrum yazık anlatamam.halbuki 1 gün arayla tam yumurta sarısı veriyorum bişey olmuyor ama sahanda olunca ağır geldi sanırım.
elifçim bende hiççay vermeedim vermeyide düşünmüyorum.çünkü tadını sever ve alışırsa önnü alamam.bana göre en iyisi hiç çayı tattırmamak.zararlı cnm çay,yediği besinlerin demir emilimini azaltıp kansızlığa sebep olabilyor.ama tabiki senin verdiğin miktar çok az bişey olmaz.yalnız şimdi az veriyorsun,sonra bugitgide çoğalır,işte ben bu yüzden vermiyorum

sapişim haklısın, araştırma yapmadım zararlı olabilir.
yalnız bu çayı nası olsa içecek, türkiyede yaşıyo sonuçta. yinde deabatmamak lazım tabiii.

Back
X