Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

brokolinin tadı çok keskin oluo ben birer havuç ve patates ilave edıorum,kendimiz için yaperkende yine ilave krema ekliorum çok lezeetli oluo,hoş benim kızımda yemedi brokoliyi ama...

ben köfteyi soğan ve pirinçle yoğurup top top köfte yapıyorum tereyağda domates endesini kavurup içine su ekliyorum kanayınca köfteleri atıp pişiriyorum çatalla ezip bazende blendırda çünkü hala pütürlü yemiyor oğlum o günkü durumuna göre veriyorum oğlumun en sevdiği yemek köfte zira çok iştahsız

ah be hemşom çağanda yemedi babasıda sevmez borkoliyi hep,sn, ben içtim valla artık sütlü yapmam sizin tariflerden yapıcam brokoliyi belki havuç patatesin hatrına yer

ah be hemşom çağanda yemedi babasıda sevmez borkoliyi hep,sn, ben içtim valla artık sütlü yapmam sizin tariflerden yapıcam brokoliyi belki havuç patatesin hatrına yer

cnm senin oğlunun adıda çağan mı?benimkide çağan ve çok huysuz.seninkide öylemi merak ettim bütün tanıdığım çağanlar çok yaramaz çünkü

cnm senin oğlunun adıda çağan mı?benimkide çağan ve çok huysuz.seninkide öylemi merak ettim bütün tanıdığım çağanlar çok yaramaz çünkü

evet canım benim oğlumun adıda çağan vede çok yaramaz huysuz demiyeyim ziara huysuzluğu istedikleri olmayınca yapıyor şmdiden istekleri bitmiyor bir dakika ilgilenme kıyameti koparıyor aman sağ olsunlar sıhhali olsularda yaramaz olsunlar napalım artık buarada be balıkesirliyim gönenli sende balıkeisrdesin galiba

arkadaşlar bi kaçınız yapmıştı bamya yedirmişti değil mi yanlış hatırlamıyorum..

zeytinyağlı bamya yaptımda daha dr a sormadım yedirsem mi acaba ?

evet canım benim oğlumun adıda çağan vede çok yaramaz huysuz demiyeyim ziara huysuzluğu istedikleri olmayınca yapıyor şmdiden istekleri bitmiyor bir dakika ilgilenme kıyameti koparıyor aman sağ olsunlar sıhhali olsularda yaramaz olsunlar napalım artık buarada be balıkesirliyim gönenli sende balıkeisrdesin galiba

evet canım bende balikesirliyim.iş içinmi kocaelinde oturuyosunuz?

evet kızlar öğlen menülerini alayım.benimki 12 de kahvaltı yedi,3 te uyudu da.anca uyanınca öğlen yemeğini yicek :S siz yedirmişsinizdir.neler yaptınız bakem,fikir olsun.dün kıyma yedirdim.bugün tavuk yapayım diyorum

Selamlarrr..
Ben döndüm işe başladım. Artık daha çok bir arada olabileceğiz:)
Benim kuzum öğlen patates, havuç, kabak, fasulye, domates, k. biber, kıyma ve pirinçten oluşan öğle yemeğini yedi. Arada da armut. Gerçi yemiş desem daha doğru. Yemeğini ben yaptım ama anneannemiz yedirdi haliyle..
Benimki tavuğa da bayılıyor. Aynı sebzelerin içine neredeyse bir buta yakın tavuk atıyorum. Pişmeye yakın bolca da şehriye. Çorba kıvamında değil de yemek kıvamında oluyor. Tavuğu çok olduğu için yoğun bir tavuk tadı oluyor. Yerken tavuğu da didikliyorum. Kızım bayılıyor.
Daha pratik bir tavuk olsun diyorsan ya da malzemen yoksa da çerkez tavuğu gibi birşey yapabilirsin.

geçende bi arkadaşın yaptığı yeşil mercimekli kesmeli çorba yaptık.domates rendesi soğan şöle bi çevirilip az haşlanmış yeşil mercimek ve kesme ile su ilave edilip kısık ateşte pişirdikk ama biz bunu da süzgeçten geçiriyosss halaa.henüz yiyemiyo 2 minik dişiyle:))

sabah kahvaltısı söyliyim.yumurta sarısı + beyaz peynir+ az tereyağ+ 8 tahıllı mama+ az ceviz ve badem+köy yapımı dut pekmezi+armut ve şeftali rendesi.tam bi bomba kayınpederimin dediği gibi:))

Tereyağına doktorlar ne diyor ki? Bizimki sadece zeytinyağı demişti. Tekrar da sormadım. Sizin doktorlar ne diyor? Bir de hangi tereyağını kullanıyorsunuz?
Bizim kahvaltı da yumurta sarısı, kaşar peyniri, ekmek, ceviz ve yoğurt.

Geçen güntelevizyonda bir doktor konuşuyordu da, besi hayvanlarından elde edilen tereyağ aynen margarin gibi zararlı, yemeyin yedirmeyin diyordu. Mera hayvanından elde edilen tereyağı ise her derde devaymış. Keşke bulup alabilsek..

Back
X