Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

bizimkinin 8 tane dişi var şaphıracım ama yinede çiğnemeyi bilmiyo lop lop yutuyo hatta oturarak yedirmeye çalışıyorum onu bile bilmiyo akıtıyo yutamıyo mama sandalyesinin 2 kademesinde yiyo. bizimki inanırmısın hala meyve püresi yemiş değil hep suyunu sıkıyorum hazır püreleri yiyo onlarda pütürtü yok ya ama evde cam rendede muz armut elmayı kaç kere denediysem öğürüyo kusuyo anlıycagın işim zor kuzenimin çocugu böyleydi 4 yasına kadar çorbaları blendır yapıp yedirdi yoksa yiyemiyodu neyse cnm napalım ii olsunlarda alışırlar inşallah.kızımın adaşı duru hanımıda senide öptüm cnm

mysver kıss korkuttun bak benii hee.:(( 4 yaşına çokmuş yaa.1 yaşından sonra yavaş yavaş bizim yediklerimizden yicekler derkenn 4 yaşına kadar olurmu yaaa.ama benimki o kadar değil.daha iki dişi yeni çıktı ama meyveleri komple püre yiyo.hatta üzüme bayılıyoo bana yedirttirmiyo eğer ona vermessem.önce rendeleyip veriyorum ama yine istiyo bende elimle koparıp veriyorum eviriyo çeviriyo yutuyo.bizim çorbalarımızda resmen püre şeklinde.çünkü başından beri buharda pişirp tel süzgeçten geçiriyoruz.hiç blendır kullanmadımm belki böyle yapsan seninki de yavaş yavaş düzelir.

mysevercim o zaman meyveleride blendırdan geçir cnm.hep hazırla olmaz.biraz taze meyvede yesin çocuk.ben kavonoz meyveleri sadece dışarı çıkarken alıyorum yanıma.bazen kahvaltısına karıştırıyorum ben meyvesini.tavsiye ederim.bi de cam rendede rendeledikten sonra bir kezde çatalla geçince ptürsüz oluyodu sanki öyle hatyırlıyorum

kızlar alıştırmanın illaki etkisi vardır ama, çiğnemede refleks gibi bişii sanırım deniz daha 4 aylıkken çiğnerdi hiç dişi yokken, şimdi herşeyi yiyor dün taze fasülyeyi çatalla bölüp verdim mesela, ezmeden falan gayet güzel götürdü

ya saphira ne pişireceksin bugün duruya aynı şeyleri vermek istemiyorum artık hadi bir akıl ver

dün akşam benimkide taze fasulye yedi ama ezilmişini :)
canım benimki daha 11.30 da kahvaltısını yedi.bu yüzden henüz düşünmedim ne yapsam diye ama aklımda kıymalı yeşil mercimekli bol proteinli bir mama yapmak var.daha hiç yedirmedim yeşl mercimek.denemek istiyorum.çok faydalı,denizime de dene istersen

inanırmısın yeşil mercimek bugün benimde aklıma geldi ama cesaret edemedim gaz yaparmı diye, olabilir aslında ama kıymaya gerek varmı dersin yeşil mercimekte bol protein çünkü

kalbimiz birmiş cnm :) et yerine yeşil mercimek verirler hep askerde de dimi :D ne bileyim ben bi gün kırmıız bi gün beyaz et veriyorum.daha lezzetli olur gibime geliyor kıymalı.ben güzel bi tarif buldum.duruya göre biraz değiştirip azaltıcam tabi malzemeyi.hatta mercimeği koydum ocağa haşlanıyo şu an :))

KIYMALI YEŞıL MERCıMEK
200 gr kıyma
2 kaşık yağ
3 adet soğan
1 kaşık salça
1 su bardağı mercimek
tuz, pul biber

*Soğanları halka şeklinde piyazlık doğrayalım
*yağda hafif soteleyelim.
*Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım.
*Salçayı ekleyip biraz daha çevirelim.
*Haşlanıp kara suyu dökülmüş veya akşamdan ıslatılmış mercimekleri de ilave edelim..
*Batası su koyup tuz ve biberini de ekleyelim ve pişmeye bırakalım..

afiyet olsun

blogcu.com alıntı

Benim kız da semiz yemeği yedi öğlen. Semiz, kıyma, soğan, domates, k. biber, bulgur. Aslında sık sık yapmak lazım semiz. Balık yediremiyoruz, oradan alsın bari omega 3.

yoğurtla beraber yedi kıymalı yeşil mercimeği,2 dilimde bebe ekmeği koydum.biraz fazlaca bir mama oldu yoğurtta yedirdim bide.kusmasa bari.akşama yemek biraz zor yer gibi :1rolleyes:

biz iki gündür açızz :sinifsinif:
yemiyor kızlar ya ağzına lokma koydurmuyor ne kahvaltı ne meyve ne yoğurt hiç bir şeyy ..sadece devam sütü veriyorum iyice elden ayaktan düşmesin diye .. bu akşam tavuksuyuna şehriye çorbası yaptık kavga dövüş 3 kaşık zor içti. çok da zorlamak istemiyorum bu sefer yemekten iyice uzaklaşmasın diye yavaş yavaş diyorum ama ben iştahlı kızımı geri istiyorum senağlama

yazık duruya:(( ama ateşli iken iştahları gidiyor yavruların

denizde duru okyanus gibi yeşil mercimeği çok sevdi, ağzını nasıl kocaman açıyor yavrum ve en önemlisi şimdiye kadar yoğun bir gaz problemimiz olmadı, yatmadan baya çıkardı inşallah gece sancı yapmaz

Oki ye afiyet olsun canım. Bak ben bu kadar yedirsem bu sabahki doktor bizi obezite tedavi merkezine falan gönderecek demek ki. Banusu o dediğin şeyin 3 te birini ancak yer.
benimkii arap atı gibi sonradan açıldı kaydirigubbakcemile3her bebeğin gelişimi farklı diyor ya doktorlar gerçekten doğru.benimki 9 ay kontrolünde 9 kg geldi cnm.600 gr. almış,önceki ay 800 gr almıştı.benimki çok minik doğduğu için hep bi toparlama çabasındaydım,hep geriydi benimki en az 1-2 ay geriydi sizinkilerden.en son gittiğimizde doktorumuz bile sevinerek yazık ''yaşıtlarıyla aynı oldu artık '' dedi :lepi:içimden dedim onu o hale getirmek için göbeğim çatladı haberin yok doktorcum :emir_bebek: sen sabahki doktoru boşver,her zaman gittiğiniz doktorun ne diyor ona bak.sağlıklı olsunlarda önemli olan o
biz iki gündür açızz :sinifsinif:
yemiyor kızlar ya ağzına lokma koydurmuyor ne kahvaltı ne meyve ne yoğurt hiç bir şeyy ..sadece devam sütü veriyorum iyice elden ayaktan düşmesin diye .. bu akşam tavuksuyuna şehriye çorbası yaptık kavga dövüş 3 kaşık zor içti. çok da zorlamak istemiyorum bu sefer yemekten iyice uzaklaşmasın diye yavaş yavaş diyorum ama ben iştahlı kızımı geri istiyorum senağlama
napçan tatlım ya,yazık hasta yavrum.sen hastayken yemek yiyebiliyormusun,o da bizim gibi.iyileşince arayı kapatır annesi üzülme opuyorumnanaktan
yazık duruya:(( ama ateşli iken iştahları gidiyor yavruların

denizde duru okyanus gibi yeşil mercimeği çok sevdi, ağzını nasıl kocaman açıyor yavrum ve en önemlisi şimdiye kadar yoğun bir gaz problemimiz olmadı, yatmadan baya çıkardı inşallah gece sancı yapmaz
bu saate kadar bizde pek bişi olmadı ama iki kere kaka da yaptı belki ondandır kaydirigubbakcemile3

Back
X