çok sağolun kızlar. testi düzen lab.da yaptırdık, 2 tüp kan aldılar damla damla aktı dakikalarca... tek başımaydım, dayanamadım, durup durup ağladı kuzum... bu testlerin %50 gibi doğruluk payı varmış, testte bi şiy çıkmaması alerji yok demek diilmiş. zaten kızımın kolları bacakları çok fena. kıpkırmızı, kabardı, kaşıntı yok sadece. kendi doktoru bi prof önerdi, ona götürdük. cerrahpaşanın başı, çocuk alerji uzmanı.
patates, havuç,kabakta nişasta çokmuş,dokunabilirmiş bi de beta karoten gibi bi madde varmış, alerjen olabilirmiş. bu hafta ilk kez kabak verdim, yenileri çıkar mı diye bakıcaz. khv yapıyordu, yoğurdunu yiyodu ne güzel. artık meyve, fasulye, bezelye semizotu yediriyorum pirinçli soğanlı. bu arada ekmek, makarna da yasak. çok zorlanıyorum. inek sütü içermeyen mamalar aldık, pirinçunuyla pişirip meyve katıp muhallebi olarak yedirmeye çalışıyorum ama kötü kokuyor, daha alışamadı. 4 aylıkken 3 hafta süren ishali olmuştu, gözleye gözleye benim yediğim yumurtadan olduğunu bulduk. 5 aydır yumurta yemiyorum, içinde yumurta olan herhangi bi şiy yesem anında dokunuyo ona. köfte, fırın sütlaç dalıp yesem bile kötü oluyor. artık ben de inek sütünü kestim. keçi yoğurdu yapıp yemeye çalışıyorum, peyniri fena değil de yoğurdu çekilmiyor. kızıma onu da henüz veremezmişim. bu arada görümcem arıyor, sen hamileyken çok yumurta yemiştin ondan olmuştur diyor ya. çıldırıtıyor beni. şimdi bütün çocuklar alerjik boşver yoğurt ver diye başımın etini yiyor...babası çok alerjikmiş, ırsı sanırım. zaten eşim şimdi sedef hastası, ilişkisi var diyorlar. yerden halıları falan da kaldırdık. napacağımı şaşırdım valla...