Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

bende 3-4 saatte bir yediriyorum bu ara maşallahı var çok iyi yiyor ama böyle devam etmez kesin 1 kaç güne başlar yine yememeye ama tabi gönlüm devam etmesinden yana...
juli ben bazen seriyorum yere sofra bezini eline meyve,kek,ekmek gibi bişeyler veriyorum yiyo ama birsüre sonra elindekiyle emeklemeye başlıyo ufalıyo bende alıyorum elinden:)

kızlar ben oğlumu şu şekilde besliyorum
sabah 10 da kahvaltısını yaptırıyorum bir yumurta sarısı 1 kaşık labne peyniri bir kaşık peynirli pekmezli 1 kaşık irmikli ballı veya 8 tahıllı ceviz içi ve devam sütüyle hazrlıyorum 2de bebe bisküvisi atıyorum ama bitirmiyor

saat 2-2;5 gibi çorba

saat 6 gibi meyve ile hazırladığım kaşık maması

9:30 da muhallebi
malesef ara öğünümüz yok çünkü ara öğün verdiğimde hç bir şey yemiyor onu bili anaöğün gibi görüyor az bi meyve yediriyorum yine 4 saatten önce bir şey yemiyor ve yoğurdu artık ağzına sürmüyor ne yapacağım bilmiyorum sizler nasıl yediriyorsunuz

ceyremcim ben 2,5-3 saatte besliyoyorum.

sabah 10,30da kahfalti veriyorum peynirli kasik mamali

1 gibi corba iciyor (un corbasi,tavuk,sehriye mercimek gibi)ve bir yemek kasigida yogurt yiyor

3 gibi yogurt yiyor(meyveli)

6 gibi yine corba iciyoruz ve bizim yemeklerden veriyorum

yatmadan öncede kasik mamasini veriyorum.

birde benim dana eline hicbisi alip yemiyor sadece ögünlerini takip ediyor.

bende israr etmiyorum alsin eline diye yoksa hertarafa dökücek..

bızde artık sabah kahvaltısı yapmıyoruz yumurta ve peynır yemıyor malesef
bunada cok uzuluyorum off yemıyor ne yapayımm

karısım yaptım onuda yemıyor

bende pekmezlı veya sütlü muzlu kahvaltı maması aldım ondan yıyor

bızde artık sabah kahvaltısı yapmıyoruz yumurta ve peynır yemıyor malesef
bunada cok uzuluyorum off yemıyor ne yapayımm

karısım yaptım onuda yemıyor

bende pekmezlı veya sütlü muzlu kahvaltı maması aldım ondan yıyor

canım bir şeyi çok uzun süre yedikleri zaman malesef tiksiniyorlar benim oğlumda öyle malesef çok uzun süre bi şeyi yiyince yemiyor

sabah 9,30-10 kahvaltı
öğlen 12,00 de meyve ferrumla birlikte(biz artık şurup olarak kullanıyoruz)
öğlen 13,00 gibi kıymalı sebze püresi veya irmikli tarhana çorbası veya pirinçli kabak yemeği veya tavuklu şehriye çorbası:))
kuşluk 17,00 gibi yoğurt
akşam 20,00 kalan yemek veya çorbasından
gece yatarken bazen muhallebi
gece de çoğunlukla 2 kere uyanıyor.biberon maması 150-180 cc arası içiyor.bunlarda genelde ölçüm kase olarak ancak istemediği yerde hemen kesiyoruz.:nazar:

kızlar ben oğlumu şu şekilde besliyorum
sabah 10 da kahvaltısını yaptırıyorum bir yumurta sarısı 1 kaşık labne peyniri bir kaşık peynirli pekmezli 1 kaşık irmikli ballı veya 8 tahıllı ceviz içi ve devam sütüyle hazrlıyorum 2de bebe bisküvisi atıyorum ama bitirmiyor

saat 2-2;5 gibi çorba

saat 6 gibi meyve ile hazırladığım kaşık maması

9:30 da muhallebi
malesef ara öğünümüz yok çünkü ara öğün verdiğimde hç bir şey yemiyor onu bili anaöğün gibi görüyor az bi meyve yediriyorum yine 4 saatten önce bir şey yemiyor ve yoğurdu artık ağzına sürmüyor ne yapacağım bilmiyorum sizler nasıl yediriyorsunuz

benim kız da öyle ara öğünleri kaldırdık maalesef verdiğim zaman anaöğünü almıyor ve yoğurdu çok severdi şimdi hiç yemiyor

Bende bugün iyice acıkmasını bekledim yoksa ne yiyor ne içiyor hanfendi.

dünkü yedirdiğim muzun faydası oldu galiba.Kesildi sayılır ishali.

Bu seferde kabız yapcam galiba çocuğu :Pp

Piraye bende eline ekmek,salatalık,elma gibi şeyler veriyorum.
yeni yeni yemeyi beceriyor.
Yanlız yinede gözüm üstünde.Bazen lokmaları yutmadan üstüste ağzına dolduruyor tıka basa.

o yedikten sonra mutfak süpürülüyor.ben alltına bişey sermiyorum çünkü yerinde durmaz zaten.
yere değdirdiği an başka bi parça veriyorum.

Cidden kızlar benim kızımda bir şeyi çok yediğinde sıkılıyor.
Bugünlerde kahvaltı yapmıyoruz.

Benim kızın öğünleri değişken oluyor.
Sürekli çorba yada meyve yediği bir öğün yok.Duruma göre veriyorum ben genelde.
Hangisini yerse ona yöneliyorum.

Bugün kalkınca mama yedi 2 kere üst üste.
Bazen bu öğünden sonra kahvaltı yapıyor.bazende içim smart yiyor.

Diğer öğün bulgur pilavına yemeğin suyundan koydum.Yanındada yoğurt.

Bir öğünde muzla,şeftali yedi.

Mama içti

benim hemen yemekten sıkılıp ağzını kitleyen ve ilk başladığımız zamanlarda beni iştahsızlığı yzünden çok ağlatmış olan bir kızım olduğu için ben hergün değişik bişey yapıyorum.çünkü ertesi gn aynı şeyi yemek istemiyor.zaten bebekler çok çabuk sıkılırlarmışbiz geç yatıp geç kalkıyoruz.bu yüzden öğün saatlerimizde biraz geç oluyor.ara öğün yediremiyorum bu yüzden.bir de diyelim öğlen öğünün 16.00 de yedirdim,2 saat sonrada meyve yedirmek istiyorum,o da yiyebilecek durumda oluyor artık ama aynı zamanda uykusuda geliyor.tabiki uykuya yenik düşüyor,uyku yemekten daha tatlı geliyor.ne kadar uyuyacağı da belli olmuyor ve uykudan kalkar kakmaz yiyemez,önce biraz zaman geçicek,uyku mahmurluğu geçicek hanfendinin.e tabi bu arada da bir sonraki ana öğün zamanı geliyor.işte böyle böyle ara öğün uçup gidiyor bizim.bende çoğu zaman kahvaltılarına meyve koyuyorum yoksa meyve yemeden gnü bitiriyoruz.yoğurdu zaten hem öğlen hem akşam veriyorum 1-2 yemek kaşığı kadar yiyor.ama ben yinede bu beslenme biçiminden çok memnun değilim.bana göre sadece bir gün içinde alması gereken gıdaları aması değl sadece olay,yemek yeme alışkanlığı içerisinde ara öğünlerinde bulunması gerekiyor.hem midesi hem bünyesi o şekilde alışmalı sağlıklı bir beslenme için.napalım şimdilik böyle yiyor,3 ay öncesine kadar hiç bişey yemiyordu,çok şükür halimize :nazar: ilerde daha düzenli bir yemek ve uyku düzeni olur diye umut ediyorum :)

bebelac bi kase vermişti ben onunla hazırlıyorum gerçekten tam ölçüde oluyo ne az ne fazla.Benim bi arkadaşın oğlu yemek tabağının dolusuna muhallebi yiyo ben şok oldumm.ama 1 yaşında ancak 9 kilo olmuştur şimdi boy da Buğra ile aynı:( yiyo ama nereye yiyo bende anlamadım.

kahvaltısını o küçük cam kaselere hazırlıyorum bende,maşallah hepsini bitiriyor genelde.öğlen ve akşam yemekleri 200 gr filan oluyor,o da büyük hazır mama kavonozları yok mu,onun kadar oluyor işte,bazen birazcık daha fazla yiyebiliyor.o da 1.5-2 kaseye tekaml ediyor galiba :nazar:

yine hüsranla sonuçlanan çorba deneyimimizden sonra bunalıma girecem artık küçük kase ile verdim onunda yarısını zorla yapmadığım şaklabanlık kalmayarak yedirdim ve azınıda çıkardı ne oldu bu oğluma anlamıyorum bu dişler ne zaman bitecek ...

piroş 1 haftadır çok güzel yiyor derken dün biraz ateşlenince kalmadı yine iştah miştah,geçen gün 2 tane babymix 1 tanede kavanozdaki meyve pürelerinden yemişti dışarda arka arkaya hayret etmiştim çok istekli yemişti çorbalarınıda 1 tabak dolusu yiyodu ama dün ve bugün eski piroş geri geldi pofff

Back
X