Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

saphira canım evdeki yemeklerden bebişe verdiğin zamanlar blendırdan mı geçiriyorsun canım oksa ezerek yiyor mu
sebzeleri çatalla ezerek verebiliyorum ama tavuk kıyma olunca içinde ki mutlaka oluyor,o zaman blendırdan geçiriryorum ama benim blendır 15 kademeli.eskiden 15 te hatta turbosunda ezerdim şimdi duruma göre 3 veya 5 te eziyorum.zaten doktorda tavuğu hala blendırdan geçirip vermemi söyledi.ve hala altta iki dişi var sadece başka yok.benimki pek çiğnemiyor zaten direkt löp löp yutsun istiyor.pürzler gelincede öğryor ama öğürmeside azaldı eskiye göre
bu arada bugün benim oğluş yine kahvaltısını bitirmedi öğle çorbasını maşallah diyeyim içti biraz öncede kavanoz milup meyve püresi verdim uyuttum kahvaltısını hiç bitiremiyor çok mu veriyorum diyorum 4 bebe bisküvisi 1 tatlı kaşığı labne 1 yumurta sarısı 1 kaık ballı 8 tahıllı pekmez ve devam sütüyle yapıyorum yarım kase kadar oluyor çok mu acaba niye bitirmiyor sizinkilerde bu kadar oluyor mu
benimki de kahvaltıyı az yiyenlerden cnm,neden bilmiyorum.öğlen ve akşam yemeklerini 1.5-2 kase yerken kahvaltıyı yarım ya da 1 kase olark yiyor
yerim onun büzüşen dudaklarını:))
demek oki.mamayı inceliyo ama ağzına almıyo piroş olsa minnoş parmaklarıyla kibar kibar tutmaya çalışır tutunca da hemen ağzına götürür:))
öğlen koca bi tabak tavuklu mercimek çorbası ve meyve yedi:nazar:
ecemimcim çok değil bence bende piraye ye senin yaptığın kadar ya da daha çok veriyorum
maşşşallah piroşumaa yarasınn
kızlar benim kızım babymixi sevmedi yemiyor ama kendimize aldığım yoğurttan veriyorum onu yiyor. sizde de böyle yapan bebişler var mı?
benimki ilk baştan beri hiç sevmedi babymix ben hep hazır yoğurt verdim.önceleri sadece sakıpağa tava yoğurdu veya süzme yoğurdunu yiyordu şimdi maşallah her tür yoğurdu yiyor.hatta yoğurtsuz yemek yemiyor nerdeyse,sadece balıklı olan mamalara koymuyorum yoğurt.sonradan yani yoğurda bu kadar alıştıktan sonra da birdaha alıp denemdim babymix

ok saphiracım, ne bilim katkı maddeli diye tedirgin veriyorum bazı şeyleri çok küçükler ya demek ki benim gibi veren varmış. şeker tuz 1 yaşına kadar yasak ama tatsız tuzsuz olunca yemiyor kızım. zaten bize yaptığım yemeklerden yediriyorum (tabi az tuzlu yaparak ve baharatlara dikkat ederek) çok nadir ayrı pişiriyorum. çok şükür maşallah ne versem yiyor ama kilosu az. bakalım bu ay kaç kilo oldu?

arkadaşlar akşam oğluşuma 1 tane köfte yedirdim büyükçe bir parçaydı şimdi yatmadan muhallebisini yedireyim dedim çok az yedi köfte öğün gibi olmuşmudur

arkadaşlar akşam oğluşuma 1 tane köfte yedirdim büyükçe bir parçaydı şimdi yatmadan muhallebisini yedireyim dedim çok az yedi köfte öğün gibi olmuşmudur

olmuştur canım ben bugün oğluma yarım kase yoğurt ve iki kaşık çorbadan başka hiiiiiç bişey yediremedim atayım kendimi bi yerlerden...

estelcim üzme canını inan benim oğlumda haftalardır tek lokma yemiyordu bu bir iki gündür biraz yiyor inşallah senin oğluşunda yiyecektir canım

inşallah canım ..çok büyük bir imtihan özene bezene yaptıklarının hergün hergün çöpe gitmesi:((

seninkide iştahlanır inşallah bol bol yer..

hiç tahmin etmezdim yeme problemi olan bi çocuğum olacağını kendim pek iştahlıyımdır:)

ama hiçbişey belli olmaz daha dimi.bi bakarsın dişleri tamamen çıkınca bi iştahlanırlar biz bile şaşırırız..ne zaman bitecek acaba dişeleri bizim daha iki tanecik var..

ecemcim iki aksamdir benim oglumda muhallebisini yemeden uyuyor cünkü biz yemek yerken ögünü olmamasina ragmen ona bir kücük baget yediriyorum.israrla reddediyor muhallebiyi bende zorlamiyorum gecede sorun yasamadik.doymustur bence senin kuzunda.

ya arkadaşlaar ne diyorsunuz siz sizin yedirdiklerinize bakınca benimki aç geziyor.ne öğlen ne akşam bir kase çorbayı bitiremiyor yediğinide bin türlu saklabanlıkla yiyor.normal yemekler zaten hak ğetire,ama meyveye ıvır zıvıra bayılıyor versem yiyecek.ahhhhhh ben napıcam ya

estelcim yemeyen çocuk çok zormuş gerçekten piraye de ara ara yemiyor öle çok zorlanıyorum,bir hafta yiyorsa diğer hafta yemiyor...
bugünlerde iyi yiyor
bol iştahlı günler bebişlerimizin hepsine

estelcim yemeyen çocuk çok zormuş gerçekten piraye de ara ara yemiyor öle çok zorlanıyorum,bir hafta yiyorsa diğer hafta yemiyor...
bugünlerde iyi yiyor
bol iştahlı günler bebişlerimizin hepsine

işte tek tesellim dişler..
annem hep sıcak diye yemiyo diyodu ama havalar serinledi eski sıcaklar yok yine yemiyo..

bugün kahvaltısınıda yapmadı beni emdi hep..

olmuştur canım ben bugün oğluma yarım kase yoğurt ve iki kaşık çorbadan başka hiiiiiç bişey yediremedim atayım kendimi bi yerlerden...

cnm hep rastlıyorum senın bu yazılarına. ınankı bende senın kadar uzuluyorum bu duruma. ama gecen tvde cok unlu bır cocuk doktorundan dınledım. Cocukların ne kadar yedıklerı degıl yedıklerının ıcerıgı onemlıdır dedı. Bır de anneler hep dert edıyor yemıyor az yıyor falan dıye kıme gore az yıyor dedı.Yanı bız hep kendmıze gore olcu koymusuz ılla bunu yıyecek. O gunden berı bende bıraz daha rahatım sıkma o yuzden canını. Saglıklı kılo alıyorsa sorn yok demektır.

patates ve havuçla somon pişiricem bugün okiye.içine biraz ya ekmek ya da karışık tahıl koyucam.yalnız ben yemeklerin yanında veya içine karıştırarak yoğurt uediriyorum.balıkla yediremiyorum

estelcim emmeye güveniyorsada yemiyordur artık emzirmek öğünlerini aksatmayacak şekilde olmalı

öyle canım ama acıkıp ağlayınca bende dayanamıyorum emziriyorum..

bide malesef emme haricinde uykusuzluktan delirse bile uyumuyo..

cnm hep rastlıyorum senın bu yazılarına. ınankı bende senın kadar uzuluyorum bu duruma. ama gecen tvde cok unlu bır cocuk doktorundan dınledım. Cocukların ne kadar yedıklerı degıl yedıklerının ıcerıgı onemlıdır dedı. Bır de anneler hep dert edıyor yemıyor az yıyor falan dıye kıme gore az yıyor dedı.Yanı bız hep kendmıze gore olcu koymusuz ılla bunu yıyecek. O gunden berı bende bıraz daha rahatım sıkma o yuzden canını. Saglıklı kılo alıyorsa sorn yok demektır.
çok teşekkürler canım..
aslında dr kilosunu beğeniyo ama işte yapıp yapıp çöpe gidince insan üzülüyo..
ama yazdıklarını okuyunca rahatladım çok teşekkürler..

Bence de kilosu normalse hiç sorun etme estelcim. Ama emme olayını biraz düzene bağlamak iyi olur gibi geliyor bana da..Ben işe başlamadan önce aklına estikçe emiyordu..Bir de ben yorulduysam ya da kızla uğraşacak ruh halinde değilsem işin kolayına kaçıp hemen emziriyordum ışe başlayınca yemeği, emmesi, uyku saatleri hepsi düzene girdi.

estelim seni çok iyi anlıyorum yıpratma fazla kendini..stresin bebeğine geçmesin..ayrıca dr kilosu iyi diyorsa demekki bir şeyler yiyordur..belki de sen miktarı çok tutuyorsundur olabilirmi cnm..

benim oğlum da çok zor yiyor ki kilomuzda eksik var ama sakin olmaya çalışıyorum..ayrıa çok hareketli..

merak edenler için bugünkü öğlen mamasının tarifni yazıyorum;
1 küçük patatesin yarısı,1 havucun yarısı,1 domatesin yarısı,1 küçük kabağın yarısı,bir küçük soğanın yarısı,bir parça somon.somon ve domates hariç hepsini biraz kavurdum.somonu attım bi çevirdim en son domates koydum o da biraz pişince su koydum pişirdim.az bişey ezdim ve karışık tahıl ekledim.soğumasını bekliyorum

kızlar piraye bugün öğlende haçuçlu sütlü çorba içti kesin biliyosunuzdur ama tarifini yazıyım
ben akşamlıkta olsun diye küçük tencerede yaptım ölçülere çok o yüzden bizde yicez yani:)
2 tane havucu rendeleyip zeytinyağında yumuşayana kadar çevirdim
ardından yarım kahve fincanı un koyup unla havuçları kavurdum ve 2 buçuk subard.su ekledim
su kaynayıncada 2 su bard.süt ekledim
şehriyede koyabilirsiniz
indireceğime yakında dereotu koydum bolca
tuzunu sonradan ayarlarsınız

Back
X