Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

Ben hiç keçi sütü vermedim.

Muzlu sütlerden de vermedim.

Saphiracım neden bundan sonra hep bunu içecek demişsin? Devam mamasını vermeyecekmisin? Doktor verme mi dedi*

bende bugün öğlen meyve püresine bisküvi ve pekmez katım.
Akşamda pilava biraz kuru fasulye katıp verdim.
Aradada ekmeği fasulyenin suyuna batırdım verdim.
Gece uyur inşallah :))

Ya benim kız çok mama içiyor,fazla yemek yemiyor.

Ne yapmam lazım.

canım biz en son 8. ayımızda gittik doktor bi daha 10. ayda gelin dedi. bişey olduğundan değil öyle değelerine bakılacak. inş herşeyi iyi çıkar. her doktorun tarzı farklı demek ki :)

Biz en son 6. ay kontrolüne götürdük sonra bir daha götürmedik. Ama doktoru 9-10 aylık gibiyken demir için bir tahlil yapalım demişti. Biz ekstra demir vermiyoruz da.

kızlar konu açılmışken bende söyleyim dedim..
tatile gittiğimizden beri 3,5 aydır ben ne devit nede ferrasanol veriyorum bizim birde supravit vitamin şurubumuz vardı...
unutuyorum arada aklıma gelirse verdim izinde ama çok ara vermiş oldum.. inşallah kan değerleri normaldiri şimdi evde de artık hareketlendiler ya yine unutuyorum.. artık herşeyi güzel yediğimiz için yediklerinden bol bol demir alıyordur diye kendi kendimi avutuyorum.. doktora bir gideceğizde ne zaman olur bilmem..

darkçım 9 ay kontrolmüzde 10 aylık olunca devam mamasını kesicez,inek sütüne geçicez dedi.inek stü olarakta pınarın 6-12 ay sütünü önerdi.ben bunu daha öncede yazmıştım ama sen farketmemişsin demek.ben 1 aydır yumurta beyazıda veriyorum cnm.10 aylık olunca bal da vericez dedi doktor.doğal rnler satan bir yerden bal aldık 1 çay kaşığı kadar verdim hatta.
ben ferrum veriyorum hala ve multitabs,onlara devam ediyoruz dedi doktor.ben nerdeyse hiç aksatmam her gün veririm.bizden herhangi bir tahlili istemedi doktorumuz.yalnız ben aynı zamanda sağlık ocağınada götürüyorum,aile hekimide takip etmek istiyor.onlar ferrumu günde 10 damla diyor daha doğrusu kaç aylıksa o kadar damla.ama bizim doktor öyle demiyor.ve ben bunu söyedim aile hekimine.bi tahili yapalım o zaman dedi,yani tahlil yapmadan nasıl 5 damla verdirtiyo anlamadım dedi.bir kaç gün iççinde kendi doktorumuza tlf açıp sorucam yaptırayımmı gerek varmı diye,yaptır derse yaptırıcam.çok basitmiş o test,hemen parmaktan alıyorlarmış kanı.ben yinede kıyamadığım için yaptırmama gayretindeyim

Kızlar yemeklerini yaparken teflon,çelik tencere hangisini kullanıyorsunuz?Ben batudan önce sadece teflon kullanıyordum.Ama şimdi mümkün olduğu kadar çelik kullanmaya çalışıyorum,huylanıyorum teflondan çizik filan yok,markası da tefal ama ne bileyim sanki çelik daha sağlıklı olcakmış gibi geliyor.

Kızlar yemeklerini yaparken teflon,çelik tencere hangisini kullanıyorsunuz?Ben batudan önce sadece teflon kullanıyordum.Ama şimdi mümkün olduğu kadar çelik kullanmaya çalışıyorum,huylanıyorum teflondan çizik filan yok,markası da tefal ama ne bileyim sanki çelik daha sağlıklı olcakmış gibi geliyor.

bende teflonda yapmaya korkuyorum aslında çok kolay geliyo teflonda yapmak ama bilmem korkuyorum..ne olur ne olmaz diye..

bu arada biz ferrum ve multitabsa devam ediyoruz..

Benim günde sadece 10 damla demir vermeme bile kızmıştı doktor, neden kendi kafana göre değiştiriyorsun sabah akşam günde 10 defa diye. Ama alerji ve kabız yapıyor ben gene sadece 10 damla veriyorum. Hasta olduğumuzda tahlilleri yapılmıştı değerlerimiz de güzel şimdi neden o kadar yükleme yapayım anlamadım. Devlet hastaneleri ısrarla demir diyorlar sabah akşam. Neye dayanarak bunu diyorlar, bunun etkileri ne olacak bilmiyoruz ki. Hem de sabah akşam kilosu kadar damla diyorlar. Bana saçma geliyor.

Bu arada çitoscum ben de çelikte yapıyorum kızımın yemeklerini. Teflonu tercih etmiyorum. O kadar şeyden korurken teflon bile bile lades olur sanırım.

Juli'cim, bizim doktor Türkiye'de anemi yani kansızlık çok yaygın olduğu için sağlık bakanlığı kararı ile sorgusuz sualsiz tüm bebeklere demir yüklemesi yapıldığını söylemişti. Ama senin mesajında belirttiğin nedenler dolayı kullanmamızı önermemişti. Ama multitabs kullanıyoruz bu arada. En son 4 aylıkken bi tahlil yaptırmıştık o zaman değerlerimiz normal çımıştı. Bu ay içinde bi tahlil daha yaptırıcaz. Yine normal çıkarsa yine devam etmeyeceğiz sanırım...

Bu arada ben de çelik tercih ediyorum. Yalnız yoğurt yaparken sütünü küçük bi emaye tencerem var onda kaynatıyorum. Bi zararı olmaz di mi emayenin?

ypc cim somon en kılçıksız balıklardan biri olduğu için korkma cnm.bende korkuyordum aynı senin gibi ama çok kolay çıkıyor kılçıkları.bir dilim somon aldım 250-260 gr. kadar gedi,onuda 5 e böldüm,buzluğa porsiyonluk olarak attım,aynı tavuğa ve kıymaya yaptığım gibi.çıkarıp çıkarıp kullanıyorum.ben daha önce burda kendi yaptığım balıklı tarifi yazmıştım.ölçü veremicem şimdi ama şöyle söyliim,ben tavuk veya kıyma yerine balık koyuyorum.yani 1 gün tavuk 1 gün kıyma 1 gün balık vermeye çalışıyorum.patatesli havuçlu tavuklu yaptığım mamayı balıklı yapıyorum mesela.veya başka kombinasyonlar yapıyorum.ama yoğurt yedirmiyorum yanında

ben teflonda kullandım ama kızın mamaları hazırlamak için yeni tava aldı,benimkilerde tefal ve çok dikkatli kullanırım hiç çizik filan yok.bir de küçük çelik tencerem var,mama tenceresi o da :)) onu daha sık kullanıyorum.
emaye tencerenin emayesinde sorun yoksa bişey olmaz tatlım.ama çizik ya da kalkık bir yeri varsa zehirlenme yapabilir

arkadaşlar soruma kimse cvp vermemiş balık çorbasını nasıl yapacagımı sordum somon balıgı almıştık vermeye korktum kılçıklı diye buzlukta duruyodu versem bişey olurmu buzluktan çıkarıpta

Denizim mama tenceresi ve tavasi ayri bizde,onlarda celik zaten.

teflonu ben kendimize bile zor kullanirim kaldiki böcügüme hic yapmiyorum.

arkadaşlar soruma kimse cvp vermemiş balık çorbasını nasıl yapacagımı sordum somon balıgı almıştık vermeye korktum kılçıklı diye buzlukta duruyodu versem bişey olurmu buzluktan çıkarıpta

Malzemeler:

beyaz etlı balık
1/2 Adet havuç
1 Adet küçük patates
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 Adet taze soğan
3-4 Dal maydanoz
1/2 Çay bardağı kırmızı mercimek
1 Su bardağı su

canım az tereyağında havucu patatesi rendeleyip pişir tüm malzemeleri katıp biraz karıştırdıktan sonra 1 bardak suyu ekle ve pişir ezerek yada blendırdan geçirerek yedir

Back
X