Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

arkadaşlar soruma kimse cvp vermemiş balık çorbasını nasıl yapacagımı sordum somon balıgı almıştık vermeye korktum kılçıklı diye buzlukta duruyodu versem bişey olurmu buzluktan çıkarıpta

dün verdim oğluma somon bir küçük soğan bir habuç bir dal kerevizi rendeledim hepsini szeytinyağda kavurdum somonu önceden haşlamıştım haşlama suyunu sebzelerin üzerine dökerek sebzeleri pişirdim en son haşlanmış somonu ilave ettim buarada kerevizi az koyarsanız daha iyi olur zira tadı çok keskn balığın önüne geçmesin
benim oğlum pütürlü yemiyor sonra blendırda çektim sizinkiler yiyorsa direk verebilirisniz afiyet olsun

kızlar kahvaltı olayında çok sıkıntı yaşıyorum artık çok sıkıldı hiç yemiyor siz neler yapıyorsunuz yardım istiyorum ben 1-2 bisküvi labne peyniri yumurta sarısı ceviz ballı tahıllı ve devam maması ile karıştırıp hazırlıyordum ne yapacağımı şaşırdım artık ağzını açmıyor

ecemim burda bir akadaştan duydum lk yaptığımda yememişti ikinc,isinde azda olsa yedi 1 tatlı kaığı mısır ununu tereyağda kavurup içine peynir ekledim kuymak deniyor trabzon peyniri eriyince içne yarım domates rendeleyip bir iki daha pişirdim soğuyunca verdim deneyebilirsin içine başka şeylerde katıyolarda benimki zaten iştahsız birde karışık şeyleri reddediyor sen istersen ceviz falanda koyarsın

ecemim burda bir akadaştan duydum lk yaptığımda yememişti ikinc,isinde azda olsa yedi 1 tatlı kaığı mısır ununu tereyağda kavurup içine peynir ekledim kuymak deniyor trabzon peyniri eriyince içne yarım domates rendeleyip bir iki daha pişirdim soğuyunca verdim deneyebilirsin içine başka şeylerde katıyolarda benimki zaten iştahsız birde karışık şeyleri reddediyor sen istersen ceviz falanda koyarsın

çok sağol canım mutlaka deneyeceğim

inaysa sen çok yaşa emi..:)
benim annem trabzon lu ve kuymağı hep yapar seve seve yeriz bizde.ama çocuklarımız için alternatif kahvaltı olabileceğini hiç düşünmemiştim.
ecemim çok lezzetli bişeydir.tavsiye ederim.ama alışkın olmayanlar ilk başta biraz yadırgaya bilir..mesela eşim..
hala alışamadı:))

ecemim ayrı ayrı vermeyi denedinmi canım, değişiklik istiyordur belki, ben zamanım olduğunda ayrı yediriyorum minik minik ekmeklerle peynir, yumurta veriyorum bazen reçel ayrıca domates salatalık rendeleyip içinede biraz zeytinyağı koyuyorum onuda kaşıkla veriyorum, bugün ekstra olarak birde incir yedirdim mesela

Benim oglum hala yumurta yiyemiyor cünkü alerjisi var kac defa denedim ama her defasinda bütün vücudu kabardi doktorumuzda bir yastan sonra verelim dedi.

ecemimcim biz bugday unlu muhallebi icine beyaz peynir yada keci peyniriyle yiyoruz yada recelle.

bazen ekmek icide veriyorum ama benimkisi hala muhallebiden vazgecemedi.

çilekçim benim oğlumunda alerjsi var yumurtaya bende vermiyorum bugün dra tekrar sdum verme onun yerine haftada iki kere balık ver dedi sanada sölim dedim

bizimkide muhallebiyi sevmedi.hoş ben kilosu iyi diye pek vermiyorum.sadece 2 kez denedim..
aradabir milupanın elmalı,armutlusunu vede sütlacını veriyorum.çok seviyo:)

kızlar kahvaltı olayında çok sıkıntı yaşıyorum artık çok sıkıldı hiç yemiyor siz neler yapıyorsunuz yardım istiyorum ben 1-2 bisküvi labne peyniri yumurta sarısı ceviz ballı tahıllı ve devam maması ile karıştırıp hazırlıyordum ne yapacağımı şaşırdım artık ağzını açmıyor

canım ben domates rendeliyorum içine ekem ufalıyorum peynir bazen biraz z.yağı, azcık pekmez fındık veya ceviz öyle veriyorum severek yiyor, haşlanmış yumurtasını da kaşığa koyuyorum yedirirken. bi ara benim kızımda hazır kahvaltılardan sıkılmıştı bi dene istersen

Benim günde sadece 10 damla demir vermeme bile kızmıştı doktor, neden kendi kafana göre değiştiriyorsun sabah akşam günde 10 defa diye. Ama alerji ve kabız yapıyor ben gene sadece 10 damla veriyorum. Hasta olduğumuzda tahlilleri yapılmıştı değerlerimiz de güzel şimdi neden o kadar yükleme yapayım anlamadım. Devlet hastaneleri ısrarla demir diyorlar sabah akşam. Neye dayanarak bunu diyorlar, bunun etkileri ne olacak bilmiyoruz ki. Hem de sabah akşam kilosu kadar damla diyorlar. Bana saçma geliyor.

Bu arada çitoscum ben de çelikte yapıyorum kızımın yemeklerini. Teflonu tercih etmiyorum. O kadar şeyden korurken teflon bile bile lades olur sanırım.
Canım sabah akşam 10 ar damla mı?
yoksa 5 er mi? Doktor hangisini dedi.heralde toplamda 20 damla dedi ölemi doğrumu anladım?

bende bari günde 10 damla vereyim yeniden..

darkçım 9 ay kontrolmüzde 10 aylık olunca devam mamasını kesicez,inek sütüne geçicez dedi.inek stü olarakta pınarın 6-12 ay sütünü önerdi.ben bunu daha öncede yazmıştım ama sen farketmemişsin demek.ben 1 aydır yumurta beyazıda veriyorum cnm.10 aylık olunca bal da vericez dedi doktor.doğal rnler satan bir yerden bal aldık 1 çay kaşığı kadar verdim hatta.
ben ferrum veriyorum hala ve multitabs,onlara devam ediyoruz dedi doktor.ben nerdeyse hiç aksatmam her gün veririm.bizden herhangi bir tahlili istemedi doktorumuz.yalnız ben aynı zamanda sağlık ocağınada götürüyorum,aile hekimide takip etmek istiyor.onlar ferrumu günde 10 damla diyor daha doğrusu kaç aylıksa o kadar damla.ama bizim doktor öyle demiyor.ve ben bunu söyedim aile hekimine.bi tahili yapalım o zaman dedi,yani tahlil yapmadan nasıl 5 damla verdirtiyo anlamadım dedi.bir kaç gün iççinde kendi doktorumuza tlf açıp sorucam yaptırayımmı gerek varmı diye,yaptır derse yaptırıcam.çok basitmiş o test,hemen parmaktan alıyorlarmış kanı.ben yinede kıyamadığım için yaptırmama gayretindeyim
Bende daha önce verdim yumurtanın beyazından.kendimize yaptığım melemenden yedirmiştim.geçen gün ıspanaklı yumurta yaptım.cereninkine yoğurt da koydum bayıla bayıla yedi.
Sağol canım bende 10 damla vereyim.bende Kilosu kadar damla diye biliyordum.
sana ayına göremi dediler damlayı?

kızlar konu açılmışken bende söyleyim dedim..
tatile gittiğimizden beri 3,5 aydır ben ne devit nede ferrasanol veriyorum bizim birde supravit vitamin şurubumuz vardı...
unutuyorum arada aklıma gelirse verdim izinde ama çok ara vermiş oldum.. inşallah kan değerleri normaldiri şimdi evde de artık hareketlendiler ya yine unutuyorum.. artık herşeyi güzel yediğimiz için yediklerinden bol bol demir alıyordur diye kendi kendimi avutuyorum.. doktora bir gideceğizde ne zaman olur bilmem..
bende multitabs veriyordum onuda çok düzensiz veriyorum.Bundan sonra düzenli vercem inşallah

bizim oğlanında geçen ay tahlillerinde kanı çok az düşük çıkmıştı.dr. ferrosanolu 13 damlaya çıkart dedi.
birde bebeklerimiz soğuk algınlığı geçirirken ilaç veriyoruz ya peditus vs.o dönemde ferrosanolu kesmek gerekiyomuş.iyileşme süreci uzuyomuş aksi taktirde.dr. öle sölemişti bize.sizede söleyeyim dedim..

bizim oğlanında geçen ay tahlillerinde kanı çok az düşük çıkmıştı.dr. ferrosanolu 13 damlaya çıkart dedi.
birde bebeklerimiz soğuk algınlığı geçirirken ilaç veriyoruz ya peditus vs.o dönemde ferrosanolu kesmek gerekiyomuş.iyileşme süreci uzuyomuş aksi taktirde.dr. öle sölemişti bize.sizede söleyeyim dedim..

azocum sağolasın çok önemli bir detay..
bende oğluşlar iyileşsin yine vermeye devam edeceğim bu ara çok unuttum vermeyi..

Ben hasta olduğ ve şurup verdiğim zaman içgüdüsel olarak kesmiştim demiri. Zaten o zamandan sonra da pek vermedim.
Darkcım evet canım sabah 10 akşam 10 toplam 20 damla diyorlar. ışte bu bana çok geliyor. Bakıyorum hiçbirinizin doktoru bunu söylemiyor. Türkiye'de kansızlık büyük bir sağlık sorunu diye bu devlet politikasıymış ama sonuçları henüz belli olmayan bir politika. Yani yeni uygulamaya konulan bir şey

ben iki aydır bişey vermiyorum ne kan ne demir damlası ,zaten bıngıldağı kapandığı için d-vit i kesmiştik,iki aydır da kan damlasını vermiyorum ,hergün pekmez veriyorum o onu karşılıyor ,doğal olandan yanayım ,bunca zaman kullandık zaten yeter..

Beynin tek enerji kaynağı olan glikoz zengini pekmez, çocukların sağlıklı gelişmelerinde önemli yer tutuyor.

Konya Tarım ıl Müdürlüğü'nde görevli ev ekonomisti Semra Türkmen, bünyesindeki organik asitler, mineral maddeler ve kısmen de vitaminlerle pekmezin, beslenmedeki öneminin büyük olduğunu söyledi.

Türkmen, tüketilen her 100 gram pekmezin, kalori olarak 575 gram süte, 150 gram ekmeğe, 195 gram ete eşdeğer olduğunu belirtti:

"Pekmezdeki şekerin yüzde 80'i, glikoz ve fruktoz halinde olduğundan, bebeklerin beslenmesinde pekmez çok önemli bir role sahiptir. Anne sütü olmadığında hekim kontrolünde bebeklere pekmez verilebilir.

Pekmezde bulunan glikoz ve fruktoz, sindirim sisteminde parçalanmaya ihtiyaç duymaksızın kana basit difüzyon ile geçebilmektedir. Böylece vücut yaklaşık 30 dakika gibi kısa bir sürede enerji kazanmaktadır."

Bebeklik çağında beyin çok hızlı geliştiği için enerjiye ihtiyacın oldukça fazla olduğunu, bebeğe yeterli glikoz verilmediği takdirde beyin gelişmesinde duraklama veya yetersizlik olabildiğini vurgulayan Türkmen, "Kana geçmesi çok kolay, beynin tek enerji kaynağı olan glikoz, pekmezde yeterince bulunmaktadır" dedi.

Pekmezin bazı vitaminlerce de zengin olduğunu belirten Türkmen, sofralarda pekmez bulundurulması halinde günlük vitamin ihtiyacının yüzde 20'sinin karşılanabileceğini sözlerine ekledi.

Back
X