Bebek Beslenmesi ek gıdalara geçsemmi? mama vermek istemiyorum!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulvary

CANımmmm
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
90
1
86
İzmir
bebeğim 4. ayına giriyor anne sütü yetmediği için günde 1-2 kere aptamil veriyorum acaba mama vermek yerine ek gıdalara geçsemmi? çünkü mama vermekten yana değilim. Hiç sağlıklı olduğunu düşünmüyorum içinde nelerin olduğunu bilmediğim birşeyi veriyorum sonuçta bebeğime. Doktorlar aptamili tavsiye etsede benim yinede içime sinmiyor anne sütüyle birlikte mama yerine havuç elma suyu yada yoğurt vermek doğrumu acaba?

cnm bence daha çok erken.beebğin daha 4.ayına girmemiş bile.yediklerini sind
rmesi çok zor.druna danışmadan bence başlama.ben bile daha yeni yeni başlıyorum.kızım 6.buçuk aylık olduğu halde.yutma refleksi daaha gelişmediği için verme derim ben

cnm bence daha çok erken.beebğin daha 4.ayına girmemiş bile.yediklerini sind
rmesi çok zor.druna danışmadan bence başlama.ben bile daha yeni yeni başlıyorum.kızım 6.buçuk aylık olduğu halde.yutma refleksi daaha gelişmediği için verme derim ben
nefret ediyorum mama vermekten keşke sütüm ç.ok çok olsada 6 ayın sonuna kadar sadece anne sütü versem :1no2:

canim daha bebegin 4. ayina girmis cok erken.benim kizim da 4.ayina girdi.ama sadece elma suyu verdim birkere korkuyorum acikcasi.ben de sutum az oldugu icin gunde 3 -4 kez aptamil veriyorum.cok da memnunum,kaliteli bir mama icin rahat verebilirsin en azindan 5.ayi cikana kadar...sütün de azmis.bebegini ack birakma bence annesi.

doktoruna sorucaksın ama tabiki o başala dese bile şölebişi var bebekler ek gıdalar geçtikleri zaman önce tat almaları için beslenirler karın doyurmak için değil zatan sen istesende ek gıdalarla bebeğinin karnını doyurman çok zor olur çünkü alışık olmadığı tatalarla karşı karşıya kaldıkları için ayrıca birde kaşıkla yeni tanıştıkları için alışmaları zaman alır tabi bide iki kaşıktan sonra öğürmesi cabası oyüzden sen ek gıdalara başlasan bile o mamayı vermek zorundasın bebeğine. ne zaman ki ek gıdalar öğün olarak verilmeye başlar yani bebeğin koca bi kase muhallebiyi koç başına devirir hatta dağa yokmu diye ağlamaya başlar işte o zaman mamayı bırakırsın şekercim hem mama o kadar da kötü bişi değil öyle olsa mama alan çoçuklar nasıl büyür bu şekilde içini çürüt hem emziriyomuşsunda zaten.aa bu ararda bende ek gıdalara yeni başladım amam tabi ben emziriyorumda başlama sebebimde bu ay az kilo almış olması kzıım 4,5 aylık oldu doktorum yoğurt meyve suyu sonraki hafta da püre olarak verirsin dedi haa bide patates haşlayıp püre yaptıktan sonra birazda suyla bulamaç kıvamına getip öyle veriyorum ama tabi bir iki çay kaşığı

Son düzenleme:
bebeğim 4. ayına giriyor anne sütü yetmediği için günde 1-2 kere aptamil veriyorum acaba mama vermek yerine ek gıdalara geçsemmi? çünkü mama vermekten yana değilim. Hiç sağlıklı olduğunu düşünmüyorum içinde nelerin olduğunu bilmediğim birşeyi veriyorum sonuçta bebeğime. Doktorlar aptamili tavsiye etsede benim yinede içime sinmiyor anne sütüyle birlikte mama yerine havuç elma suyu yada yoğurt vermek doğrumu acaba?
yaa senin öbür topice de yazdım ama, içinde ne olduğunu bilmediğim falan diyosun, farzedelim ki bebeğin hiç sorun çıkarmadan ek gıdaları kabul etti, ve yine farzedelim ki bu ek gıdalar onun ihtiyaçlarının tamamını karşılıyo, peki canım bu ek gıdalar sence ne kadar doğal, elma armut zırt pırt verceksin, onların içinde hormon yokmu, muhallebi verceksin, ya hazırlardan alcaksın ya kendin yapcaksın, pirinç unu kullancaksın, peki o pirinç unu ne kadar sağlıklı sence, sağlık bakanlığından onaylı olur böyle şeyler canım, neyüdüğü belirsiz bişeyin bebeciklerin kursağına gitmesine iizin verecek kadar da duyarsız değillerdir herhalde, üstelik ilk ek gıdaya başladığında bebeğine ne verebileceksin ki, herhalde adana kebap lahmacun falan yediremezsin, ilk etapta vereceğin şeyler muhallebi, meyve püresi falan, bunlar sence beebeğine yeterli gelirmi, öyle her önüne gelen şeyi de veremezsin, verirsen de acısını bebeğin çeker, daha sindirim sistemi tam gelişmemiş bi bebeğe kuru fasülye pilav yediremezsin değilmi, ya neyse ne kadar konuşsak boş, hele sen bi ek gıdalara geç, o zaman daha iyi anlıcaksın, inşallah gönlündeki gibi olur

canım çok erken daha bence verme
hem aptamili niye beğenmiyorsun hem kaliteli hemde doktorların önerdiği bir marka

ya tabiiki şuanda tek verdiğim şey aptamil ve süt zaten diğerlerini şuan vermeyi düşünemem bile ama ewet mama vermekten çok hoşnut değilim sütüm bebişime yetmediği içinde üzülüyorum keşke çok çok süt olsaydıda 6 ay bitene kadar sadece anne sütü verseydim yine allaha şükür hiç anne sütü almayanlar var bebişiminde gayretiyle günden güne fazlalaştı sütümüz mamanın ileriki zamanlarda olumsuz şeyler çıkarmasından korkuyoırum yurt dışında bi mamayı yiyen bebekler için bi sorunlar çıkmıştı yasaklanmıştı 4-5 ay önce hatırlıyorum böyle şeyler aklıma geliyor 6 aydan sonra devam maması verimesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz??

canım mama anne sütünün yerini tabiki tutamaz ama senin vereceğin ek gıdaların hepsini birden içeriyor.sen bebeğine hepsini birden veremeyeceğine göre mamaya devem etmen gerekli.
bu arada da sütünü erttırmanın yollarını ara,beyaz üzüm ve bulgur sütü erttırıyor
birde pötibör bisküviyi çayla birlikte yersen artıyor,
benim oğlum 9 aylık, ben söylediklerimi yaptım ve sütüm fazlasıylaydı,
moralini de yüksek tut tabiki,sütün için önemli
allah kolaylık versin

canım sütünün yetmediğine gerçekten eminisin? doktorunuz ne diyor mesala bence emin ol önce çoğu anne genelde sütüm yetmiyo deyip mamaya başlıyor ve haliyle sütte azalıyor,bebeğin daha çok küçük o aylarda çoğu çocuk çok emer ve annede telaşa kapılır ama sütte emzirdikçe artar,özellikle 3-4 aylarda süt dahada artmaya başlıyor.
benim fikrim doktorunla konuş yetmiyosa mama vermekten çekinme aptamil gerçekten iyi, mamalar günümüzde çok gelişti,bebeğini aç bırakmaman çok önemli amaaaaa
bebeğinin aç kalmıycağına eminsen bence mama verme emzirmeye ısrarla devem et,emin ol sütün emzirdikçe gelicek,mamanın tadını alan bebek mutlaka mamayı tercih eder çünkü mama anne sütüne oranla daha şekerli daha lezzetlidir ve tabiki sütüde daha az tercih eder böylece anne sütü azalmaya başlar canım sabret ve uğraş bence ve tabiki düzenli olarak kontrollerini yaptır.
Ek gıdaya gelince;bu konuda çeşitli fikirler var netten biraz araştır biraz fikir sahibi olursun,ama bir genelleme yapmak yanlış olur her bebeğn gelişimi aynı değildir,örneğin bebeğin kafasını tam olarak tutabiliyormu,yanında yemek yendiğinde tepki veriyormu en basitinden bunlar seni yönlendirebilir ama şahsi fikrim 4.ayın bitiminde azar azar meyve püresi, yoğurt vb. şeyleri alerji yapıp yapmadığını kontrol ederek ondaki tepkiyi izleyerek kaşıkla,en azından tattırmak ve alışmasını sağlamak.Ek gıdaya geçişte gecikmekte erken başlamakta sakıncalar yaratabilir. Ama en önemli şey unutmaki ek gıdalar hiçbir zaman süt yada mamanın yerini tutamaz bu aylarda.sevgiler

ya tabiiki şuanda tek verdiğim şey aptamil ve süt zaten diğerlerini şuan vermeyi düşünemem bile ama ewet mama vermekten çok hoşnut değilim sütüm bebişime yetmediği içinde üzülüyorum keşke çok çok süt olsaydıda 6 ay bitene kadar sadece anne sütü verseydim yine allaha şükür hiç anne sütü almayanlar var bebişiminde gayretiyle günden güne fazlalaştı sütümüz mamanın ileriki zamanlarda olumsuz şeyler çıkarmasından korkuyoırum yurt dışında bi mamayı yiyen bebekler için bi sorunlar çıkmıştı yasaklanmıştı 4-5 ay önce hatırlıyorum böyle şeyler aklıma geliyor 6 aydan sonra devam maması verimesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz??

canım bebeğin için en iyisini yine sen bilirsin ben karışmak istemiyorum aslında ama mamada bebeğin için gerekli olan herşey var, bi yerde sorun çıktıysa bu bütün heryerde sorun var anlamına gelmez değilmi, şahsen ben milupa kullanıorum, en kaliteli mamalardan biri olduğunu düşünüyorum, gittiği yere kadar da kullancam yani, mamayı kesmeyi düşünmüorum, şu anda bebeğinin senin ihtiyacın olan besinlerin kat kat fazlasına ihtiyacı var ki bunların bi çoğu da mamada mevcut, bence biraz fazla abartıyosun, tabi yinede sen bilirsin

Meraba canım ben nilüfer yazdıkların çok dikkatimi çekti benim kızımda 3,5 aylık ve ben danone yoğurdu bütün veriyorum zaten sütüm yok mama veriyorum eeee bide akşam saat 5 dede kavanoz meyve püresi veriyorum maşallah yiyor ee mamasınada cicibebe atıyorum maşallah bişey olmadı ya doktorlara kalsa süt ver 6 ay e olmayınca napıcaksınki bi anne olarak şahsen ben kızımın aç olduğu zaman dayanamıyorum habire bişeyler vermek istiyorum e sende annesindir sen de istemezsin dimi çocuğunun aç durmasını allaha emanet herşeyin tadını alası iyi bence hem ilerdede yemesinde bir problem olmaz bu benim fikrim yoksa bana doktorum çok kızıyo vberiyorum diye aman dinleyen kim konuşsun dursun bence allahın izniyle bişey olmaz bebişlerimize hepsi allaha emanet

He bıde yazmayı unuttum canım banada doktorum mılupa aptamılı Önerdı doĞumdan sonra neyse 2 ay onu verdım ama Şımdı bebelac verıyorum aptamılde okadar Şeker varmıŞkı anlatamam Çocukların Şeker alması ıı bıŞey deĞıl zaten dr larda sÖlÜyo bebelac daha doyurucu ıstersen dr danıŞ yınede sen bılırsın canım...

Meraba ben nilüfer benimde 3,5 aylık kızım var ve bende mama veriyorum ve danone ve kavonoz meyve püresi allahın izniyle bişey olmaz kızlar zaten tat alıştırması söz konusu değilmi benim kızım maşallah yiyor hatta alıştı onu arıyo diyebilirim bana doktorum aptamili tavsiye etti 2 ay kullandım şimdi ise bebelac veriyorum aptamilde çok şeker varmış bi doktor arkadaşımdan duydum ben bebelac a başladım hem daha besleyici hemde tok tutucu benim fikrim aptammille doymuyodu ağzı hep yanda aranıyodu ama bebelacda allahtan öle şeyler yapmıyo tam doyduğunu hissediyorum .

He bİde yazmayı unuttum canım banada doktorum mİlupa aptamİlİ Önerdİ doĞumdan sonra neyse 2 ay onu verdİm ama Şİmdİ bebelac verİyorum aptamİlde okadar Şeker varmıŞkİ anlatamam Çocukların Şeker alması İİ bİŞey deĞİl zaten dr larda sÖlÜyo bebelac daha doyurucu İstersen dr danıŞ yİnede sen bİlİrsİn canım...

3.5 aylık bebeğin danone yemesi de doğru değil. bunu niye uygulamıyorsunuz.yazık o küçücük bedene..

artık durum arkadaşın şaka yaptığını düşünmeye başladım.....mamaya bisküvide karıştırıyormuş....konuyu açan arkadaşa tavsiyem yanlış örnek,örnek değildir ve lütfen dikkate alma...çocuğuna 6 aya kadar hiçbir ek besini öğün olarak verme...benimde kızım henüz 3 ayını doldurmadı bende merak ediyorum ek gıdalara tepkisini ama benimki sadece merak olarak kalacak ,çocuğumu deneme tahtası gibi kullanmayacak kadar bilinçliyim ... ha bu arada herşey Allahın izniyle deyip geçiştirilmez ,tevekkül inancınız varsa bilirsiniz....Örn:eşeğini sağlam kazığa bağla,sonra Allaha emanet et.......

ben 1 yaşından sonra aptamil junior kullandım
bunu az önce başka forumada yazdım
hiç reddetmeden içiyor
aptamilde şeker yok arkadaşlar
ben hepsini inceledim hiç emziremediğim için humanadan sma ya hepsini biliyorum

siz yine aptamille devam edin bence
hele gaz problemimiz için aptamil conformil çok iyi gelmişti

ancak anne sütü için bol sıvı tüketmeniz gerekir
ama öncelikle emziremeye devam edin

ben emzirenlere imreniyorum
hepinizi öpüyorum

ben hep mama kullandım oğluşuma
ve kullanacağımda yaklaşık 3 yaşına kadar vermeyide düşünüyorum acıkcası
verdiğimiz ek gıdalar cokmu sağlıklı ki mama dan bu kadar ürperir oldukkk anlamışta değilimmm.sonuçta arz talep meselesi tabi ki.....a.s.

Meraba canım ben nilüfer yazdıkların çok dikkatimi çekti benim kızımda 3,5 aylık ve ben danone yoğurdu bütün veriyorum zaten sütüm yok mama veriyorum eeee bide akşam saat 5 dede kavanoz meyve püresi veriyorum maşallah yiyor ee mamasınada cicibebe atıyorum maşallah bişey olmadı ya doktorlara kalsa süt ver 6 ay e olmayınca napıcaksınki bi anne olarak şahsen ben kızımın aç olduğu zaman dayanamıyorum habire bişeyler vermek istiyorum e sende annesindir sen de istemezsin dimi çocuğunun aç durmasını allaha emanet herşeyin tadını alası iyi bence hem ilerdede yemesinde bir problem olmaz bu benim fikrim yoksa bana doktorum çok kızıyo vberiyorum diye aman dinleyen kim konuşsun dursun bence allahın izniyle bişey olmaz bebişlerimize hepsi allaha emanet

pardon siz gerçekmisiniz
şaka gibi:olmaz:

Meraba ben nilüfer benimde 3,5 aylık kızım var ve bende mama veriyorum ve danone ve kavonoz meyve püresi allahın izniyle bişey olmaz kızlar zaten tat alıştırması söz konusu değilmi benim kızım maşallah yiyor hatta alıştı onu arıyo diyebilirim bana doktorum aptamili tavsiye etti 2 ay kullandım şimdi ise bebelac veriyorum aptamilde çok şeker varmış bi doktor arkadaşımdan duydum ben bebelac a başladım hem daha besleyici hemde tok tutucu benim fikrim aptammille doymuyodu ağzı hep yanda aranıyodu ama bebelacda allahtan öle şeyler yapmıyo tam doyduğunu hissediyorum .

ya bişy merak ettim, çocuğuna istediğin herşeyi verirsin senin kendi bileceğin iş de, mademki drunu dinlemiceksin niye götürüyosun dra, anladığm kadarıyla sen drdan daha iyi biliyosun, benim bebeğim 8 aylık oldu ve senin mantığında hiç hareket etmedim, drumuzun tavsiyesiyle 4. aydan sonra ek gıdalara başladık, alıştırana kadar zorluk yaşadım tabiki ama şu anda verdiğim çoğu şeyi yiyo bebeeğim ve dikkat ettiğim bazı püf noktaları var, asla yumurtabeyazı vermiyorum, asla salça tuz kullanmıyorum, bebeğime hergün deişik ve besleyiici çorbalar hazırlıyorum, midesini abuk subuk şeylerle doldurmasındansa besleyici şeylerle doldurması tercihimdir her zaman, öyle ki çorbasını yaptıktan sonra zeytinyağını üzerinden ekliyorum, çiğ yağ daha yararlı olduğ uiçin, açıkcası bu noktalara dikkatetmek gerektiğini düşünüorum, ha sen dikkat etmessin istediğin gibi beslersin bebeğini kendi fikrindir saygı duyarım, ama bana göre bebeğin karnını faydasız şeylerle doldurmaktansa gerçekten ihtiyacı olan şeylerle doldurmak daha mantıklı, ben zeki akıllı güçlü sağlıklı bi bebeğim olsun istiyorum, bebeğimin kolunda bacağında boğum bile yok doğru dürüst, gören sen bu bebeği beslemiyomusun diyo, löp löp yağ olunca beslemiş oluorum galiba, bebeğim öyle akıllı öyle hareketli ve cıvıl cıvıl ki, verdiğim besinlerin bunun üzerinde etkisi olduğunu düşünüyorum, her zaman et tavuk balık veriyorum, hçbir çorbasını kuru kuru vermemişimdir, mutlaka içinde ya et ya tavuk ya balık olur, sabah kahvaltısında bıldırcın yumurtası veriyorum, meyve püresine pekmez koyup veriyorum, bunları yaptığım için de kendimle gurur duyuyorum, inanıyorum ki çok zeki bi bebeğim olacak, ayrıca bu aptamil meselesine de katılmıyorum, bebelac aptamilin yarı fiyatına, niye sence bu kadar ucuz, niye aptamil çok pahalı, her zaman ucuz etin suyu yavan olur, ha bebelac kötü demiyorum, herkes bütcesine göre alacak tabiki de, sen diosun ya milupada şeker var die, bende bebelaca un karıştırıyolar diye duymuştum, bebeğimi unla niye besleyeyim ben daha iyi bi alternatifim varken, tabi yine de kendi fikrin, bebeğini istediğin gibi beslersin o senin bileceğin iş, almanyadan bi tanıdığım da benim bebeğimden 1 ay büyük olan bebeğine sosis verdiğini söylüyodu, o da karın doyuruyo öyle değilmi,

Back
X