Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek BeslenmesiEk Gıdaya Başlayan Bebekler İçin Değişik Tarifler Ekliyorum
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
1 kabak
1 havuç
1tatlı kaşığı irmik
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 tutam nane
bütün sebzeleri rendeleyip zeytin yağı ile tancereye koyun..
içine su nane ve pirinci ekleyip 2 dakika kavurun..
ayrı bir kapta irmiği suyla karıştırıp boza kıvamına getirin..
sebzeler pişince irmikli karışımı ekleyip 10 dk daha kaynatın..
blendırdan geçirin..
çok güzel oldu bu çorba..
denedim..
tatlı tatlı şekerli gibi..
bu arada kitapta var bende..
çorba mama kahvaltı içecek v.s isterseniz yazarım..
hepsini yazmam zaman alıyor..
nasıl bişey istediğinizi yani içinde neler olmasını istediğinizi yazarsanız bulurum..
Merhaba bende yeni katildim..
Benim bebisimde 6aylik
Bende sizi takip ediyorum
Corba tariflerinizi yapıyorum kahvalti icin biraz daha tarif verirmisiniz
Bende irmik koyduğunuz çorbaya benzeri çorba yaptım. Pırasa,havuç kaynatıp indirmeye yakın ıspanağı koydum.Yemek kaşığına yakın irmik koydum 1 dk. kaynattım acaba azmı kaynattım başka bir tarifte çorbayı indirdiklerine irmiği koymuşlardı. Onun için fazla kaynatmadım bir sorun olurmu. Benim kızımda 6ayının içinde bir sorun olurmu...
1 kabak
1 havuç
1tatlı kaşığı irmik
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 tutam nane
bütün sebzeleri rendeleyip zeytin yağı ile tancereye koyun..
içine su nane ve pirinci ekleyip 2 dakika kavurun..
ayrı bir kapta irmiği suyla karıştırıp boza kıvamına getirin..
sebzeler pişince irmikli karışımı ekleyip 10 dk daha kaynatın..
blendırdan geçirin..
çok güzel oldu bu çorba..
denedim..
tatlı tatlı şekerli gibi..
çok güzel bir bölüm,benim bebeğimde 5.ayını doldurdu daha ek gıdaya başlamadım sadece anne sütü veriyorum, burdaki tarifler çok güzel devam ettirebilirsek çok iyi olur .bende elimdeki tarifleri yazacağım.....
Nefis besleyici sebze çorbamız için dilediğiniz sebzeleri birarada kullanabilirsiniz. Et yerine kıyma ekleyebilirsiniz. Ben kemikli kuzu eti tercih ettim. Aynısı tavuklada yapılabilir. Sarı mercimek , bulgur, pirinç, nohut gibi bakliyatlarda eklenebilir. Tüm sebzeyi, eti ve mercimeği düdüklü tencerede 20 dk. pişirdim. Etleri kemiğinden ayırıp, hepsini blendırdan geçirdim. Diğer taraftan ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı unu kokusu çıkana kadar kavurup 1 tatlı kaşığı kadar nane ekledim. Çorbamıza asıl lezzetini veren bu kısım ama dilenirse biraz yağ eklenerekte direk bebeğinize yedirebilirsiniz. Yavaşça karıştırarak etli sebzemizle buluşturdum. Kaynayınca çok koyu olursa sıcak su eklenebilir. Çorbalarımızın duru olmaması açısından her zaman başta az su kullanıyorum. Gerekirse sıcak su ile istediğim kıvama getiriyorum. Bebeğinizin yaşına göre tuz ekleyip ılınınca afiyetle bebeğimize yediriyoruz.
1 corba kasigi tam bugday unu (icinde bugday kepegide var)
1 corba kasigi cavdar unu
1 corba kasigi misir unu
1 corba kasigi pirinc unu
1 corba kasigi yulaf kepegi ya da unu
1 tatli kasigi irmik
Butum malzemeleri bir kapta karistirin bu karisimdan alacaginiz bir kasik unu cezvede birazcik kavurun ve ustune 80 cc kadar su ya da anne sutunu ekleyin, muhallebi kivamina gelinceye kadar kisik ateste pisirin daha sonra icine muz,seftali armut kayisi gibi meyvelerden birini pure haline getirip muhallebinize karistirin unun geri kalan kismini da buzdolabi posetinde dolapta saklayin her aksam gece yatmadan 1 saat once verebileceginiz besleyici doyurucu bir tariftir
Benim bebegim 6 ay 5 gunluk yaptigim muhallebinin ucte ikisini yiyebiliyor geri kalani ise sabah sicak suda isitip icine peynir ilavesi yapiyorum ve kahvaltida bebek ekmegi veya ev yapimi biskuvi yerine yediriyorum bayila bayila yiyiyor tosunum
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tel şehriye
1 domates
biraz sıvıyağ
su
sıvıyağı ve unu bir tencereye koyup kavurun..
daha sonrarendelenmiş domates su ve küçük parçalara ayrılmış tavuğu koyup kaynatın..
tavuk piştikten sonra şehriyeyide suyun içine katıyoruz..
Bebeğim 5 Buçuk aylık. Elma-armut puresi, yoğurt, nadir de olsa pirinç muhallebisi(anne sütü ile hazırlanmış. ) veriyorum. Doktorumuzun önerisi böyleydi. 5 aylıkken başladım. Sizce yeterli mi, farklı gıdalar vermeli miyim?