Bebek Beslenmesi Ek gıdaya başlıyoruz önerilerinizi bbekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dileknisa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2014
5
0
1
İstanbul
Başlangıçta ne vermeliyim bilmiyorum anne sütü alıyoruz 5 aylığız şuan

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bize dr.muz muhallebiyle başlattı...(150 cc suya 2 tatlı kaşığı pirinç unu 5 ölçek formül mama 1 tatlı kaşığı pekmez) 3gün sonra meyve suyu bi 3 gün daha sonra yoğurt...

Benim oğlumda 5 aylık ve kafam karışık ek gıdaya nasıl başlıcam neler yapacam bilmiyorum :50: geceleri anne sütü gündüzleri mama bazı şeylerden tattırıyorum ama ne kadar doğru bilmiyorum

Bende aynı durumdayım kafam karışık ilk cocuk oluncada tecrübesiz oluyoruz cevreme danışıyorum doktoru varsa oda liste veriyomuş galiba öğrenicez artık :)

5 aylık bebekler için ilk ek gıdalar muz, elma, yoğurt, pirinç unlu muhallebi olabilir. Bence ilk olarak tatlı bir elmanın suyunu sıkarak başlayın, benim kızım çok sevmişti :) Daha sonra kaşıkla kazıya kazıya meyvesinden yedirebilirsiniz. Evde mayalanmış tatlı bir yoğurt da iyi bir seçenek. Zaten zamanla bunlar birbirine karışıyor muzlu yoğurt elmalı muhallebi falan :))

benimde bebeğim 4 ay 25 günlük. yediklerimize inanılmaz saldırıyo. tabi korkumdan veremiyorum. dişleri kaşındığından havuç verdim eline pek oralı olmadı. elma püresi vermeyi düşünüyorum bende. ama miktarı ne olmalı. ne zaman olmalı. sadece anne sütü alıyo şu an. o da azalıyo :( su veriyo musunuz

kızlar işinize burnum sokmak istemem ama bnm lendi çcuğuma uyguladığımı söliyim.
eşimin ilk eşinden oğluda war.
ben kızımı ilk 6 ay sadece anne sütü verdim.su bile içirmedim.
anne sütü her şeyi karşılıor.
zaten 2.5 yaşına kadar emdi.
allaha şükür grip bile yılda bir iki kez oluyoruz.
zaten mama hiç vermedim, 6 aydan sonra yemeklerin suyundan yedirdim.öle püre fln hiç yapmadım.
çocuklara normal yemeklere alıştırmazsanız çok zorluk çekersiniz.
benimki şimdi hiç yemek ayırt etmez maşallah.hatta gören bune yuh fln diyor yediklerine.kabak mercimek fasulye hatta bamya bile yer:))
abiside sürekli hasta ve yemek seçer.annesi emzirmemiş.bizimkilerde ayrı die ne isterse onu pişirp koymuşlar.
şimdi bize geldiğinde belirli yemekler yaparız yesin die.
eşim beni sıkı sıkı tembihledi bak görüosun bizim çocuğu emzir tatlım aman bırakma falan die akıl werdi bana.
velhasılkelam, 6 aydan önce ek gıdaya geçmeyin
kamu spotunda doktorlarda uyarıyor, 6 ay anne sütü.sonra ek gıda oda 1 çay bardağıını geçmesin diyor.
kendi yaptığınız yemeklerden tatırın onada tatlara şimdiden alışsın.yaptığınız mamalardan daha fazla vtamin alır emin olun.
annelerimiz bizi nası büyüttü biz hiç sorun çıkarıomuyuz=:)
ordan pay piçin.
öpün bebeklerinisi bnm için:)

Back
X